Adataid hitelesek, csak éppen 1998. decemberéből valók. Azóta jött föl igazán a VasÚjs, mióta visszajött Lakatos Pál főszerkeszteni, mindenestre a 869 ezer is kivál eredmény volt, akkor is csak a krónika előzte. Nem árt, ha alaposabban olvasol. És még valami: reggelenként összesen mintegy 6-800 ezer magyar polgár tévézik. Érted? Összesen. tehát abban a korban, mit a televíziózás fémjelez, és az emberek többsége már nem hallgat rádiót. A 9,9%-os abszolút nézettség egyébként sokkal magasabb közönségaránynak felel meg Közönségarány: az össz néző/hallgató hányada, tehát ha pl. reggelenként 800 ezren tévéznek, és ebből 200 ezer a Szabadság Teret nézi, akkor az 25%-os közönségaránynak, de csak 2%-os nézettségnek felel meg. Épp ezért kissé komikus a Napkelte és a többiek hirdetése, soah nem merik említeni a nézettséget, mert hát hogy nézne az ki, hogy: 1,4%-on az XY!!!
A Vasárnapi Újság hallgatottsága: 9,9% (869.000 fo). Forrás: MR honlap (Gallup Intézet). Déli Krónika 14,3% (1.250.000 fo).
Lehet, hogy a közszolgálati médiák vezetoinek el kéne néha olvasniuk a saját intézményük adatait???? Persze, akkor nehéz lenne ilyen nyilatkozatokat tenni.
Sajnos a 16 Óra nincs az adatok között, de igyekszem tájékoztatni a kedves vitázó feleket, talán ez némi objektivitást kölcsönöz... (Egyébként ajánlom figyelmében a MR Rklámiroda honlapján található adatokat, igen érdekes az egyes musorok hallgatóinak megoszlása kor, nem és lakóhely szerint.)
Nos, a Demokrata közv. kutatása volt az egyik legpontosabb pl. a 98-as választásokat illetően, a bejutó pártokat kottára helyesen hozták ki, a Szonda pedig még urnazárás után is "tévedett", százmilliós költségvetésével, apparátusával együtt. Mégegyszer: forduljon Hajdu István rádióelnökhöz, aki nem hiszi a Vasújs hallgatottságát, ő szívből utálja ezt a műsort, mégis elmondta már kérdésemre válaszolva más újságírók előtt, hogy bezon magasan vezet a listán Lakatos Pál műsora. MB
Ha az a Szonda nem lett volna tán Mohácsnál is másként végzünk...
Még jó, hogy voltak elfogulatlan közvéleménykutatók mint a Stumpf csapat!!! Hol lennénk ma nélkülük? (A következo választásokon már nem is a pártok indulnak, hanem a kutatók?)
off
Egyébként a hallgatottsági adatok a Vasárnapi Újságra meglehetosen érdekesnek tunnek, tekintettel arra, hogy a MR Kossuth max. 15% körüli hallgatottságot ér el a 15 évnél idosebb hallgatottság körében (8,3 millió fo) - de ezt is csak a Déli Krónika idején (hétköznap 12.00-12.40). - Persze lehet, hogy ez is csak a Szonda ármánykodása????
Nem, most veszélyesebb. Nem Horn miatt, hanem mert akkor még jóval kevesebben voltunk; szerintem amúgy a mail-bombázás tényleg reális veszély. Lásd (legutóbb) rezsőt.
Ámbár: arról még nem hallottam, hogy baloldali tasztaltársainkat lebombázták volna, pedig (őszintén szólva) sötétlelkű kretének vannak jobboldalon is. Talán nem olyan agresszívek, vagy nem vallják az "ezekkel szemben minden eszköz megengedett!" elvét?
Nem tudom. Meg az is lehet, hogy tévedek, mert balra is hullottak bombák, csak nem hallottam róla. Remélem: nem.
oreg, ez a nevtelenezes ez csacsisag.
oszinten szolva majdnem felelotlenseg valodi emilcimmel kijonni egy ilyen nyilvanos forumra, onveszelyes magatartas.
"Én soha nem hallgatom a Vasárnapi Újság című műsort, mert uszít."-írod. Névtelenül könnyű valótlant állítani, mocskolódni, tényekre nem válaszolni, no de olyat műsort szidni, amelyet soha nem hallgatsz, igazán nagyszerű teljesítmény. Tehát, hiteles a Szonda? A MIÉPről annyit, hogy nem abban a pártban ülnek azok, akik akasztattak, gyilkoltak, hazájuk ellen fegyvert fogtak, loptak, raboltak, hazudtak évtizedekig Magyarországon, s most Fidesz diktatúráról beszélnek, hanem azon pártban, amelyre ti vélhetőleg szavaztok (MSZP). No meg a Szadesz is tele van ÁVHs leszármazottakkal, Vásárhelyi Miklósokkal, idősebb Bauerekkel, akiknek kezéhez vér tapad. 1990 táján nem hittem volna, hogy ilyen figurák szalonképesek lehetnek még valaha széles (bár szerencsére újból szűkülő) rétegek előtt. Egyébként a bűnöket meg lehetne bocsátani, ha ők bocsánatot kérnének, de hát úgy tűnik, mindenkitől bocsánatot lehet kérni, csak a magyarságtól nem. Bár Jelcin pár éve megtette, Moszkva volt helytartói, a Horn-Bauer-Vásárhelyiek nem, és soha nem is fogják, attól tartok. Csehországban, a médiából a rendszerváltáskor kirúgottak elnézést kértek, amiért hazudtak éjjel, hazudtak nappal, ennek ellenére lapátra rakták őket, nem nézve, ki volt reformnáci (pardon:kommunista) avagy ortodox. Én még ilyet magyar kommunista (múltú)újságírótól nem hallottam, a 16 Óránál is vannak ilyen példányok. Sajnálom, hogy itt nem divat a saját név, miért nem, mitől félnek? MB
"De legalább nem bújok yahoos inkognito mögé, mint te. Egyébként Molnár Balázs a valódi nevem,"
Na es kit erdekel.
Adhatok meg par Email cimet ha erdekel, attol okosabb nem leszel.
Ja, és hidd el továbbra is a Sanda Ipse prognózisait, '98-ban is bejött, nem? Levendel, az Ipse vezérigazgatója egyébként Horn Gyula tanácsadója volt, nyilván innen az elfogulatlan szakmaiság. Én pl. több fogadást is kötöttem a Fidesz győzelmére és a MIÉP bejutására, amit akkoriban sokan, épp a Szondára is hivatkozva idiotizmusnak minősítettek, Igaz ami igaz, be kell vallanom, olyan nagy volt a szoclib agitprop nyomás (zeek is csak lopnának, nincs alternatíva, mi vezetünk)m, hogy a lelkem mélyén persze magam sem voltam 100%-ig bizonyos. Ha másért nem, hát azért, mert sokakra tényleg hatott a média agymosás, e hátszél nélkül pl. a Szadesz ma már parlamenten kívüli lenne-lehetne, a Fidsez pedig sokkal nagyobb arányban nyer. Hát, hiába én azért inkább hittem a Demó közvkutatásának, ami be is jött (Magyar Demokrata). A 16 Óráról már minden elhangzott? Én azért hallgatom, de szívemnek a Vasárnapi Újság kedvesb. 2 milliós hallgatottság, 16 óra messze millió alatt (egyébként fél millió) , pedig jobbb időpontban szórják. De hát a VU az egyetlen tényleg tabumentes műsor, úgy tűnik, kóserebb.
De legalább nem bújok yahoos inkognito mögé, mint te. Egyébként Molnár Balázs a valódi nevem, tényekre, állításokra pedig nem elegáns hülyézéssel válaszolni. A Vásárhelyi vitában bent vagy?
Ja, a 16 Óra, és főleg a 168 Óra. Nos, itt színvonalról nemigen beszélhetünk, mint pl. a MaNcs vagy az És esetében, míg utóbbiakban komoly tényfeltárás is folyik az obligát anyázáson kívül, a 168 Óra egy merő szájtépés, mocskolódás, minimális vagy nulla tényanyaggal megtámogatva és kizárólag egy irányban. Hiába, nálunk elmaradt a sajtó átvilágítás, amely Csehországban, a volt NDK-ban végbement (ma nálunk sem tevékenykedhetne egy volt kommunista katonai felderítő, Aczél Endre vezető médiaszemélyiségként, hogy csak egy példát mondjunk) az erőviszonyok konzerválódtak, hiszen Németh Mikiék idejében sikerült jobbára törvénytelenül privatizálni az MSZMP (lopott)sajtóvagyonát, anélkül, hogy elszámoltak vón véle, így nemcsoda, hogy 10 lapból 8 és fél szoclib. Remélem, a FIDESZ nem esik az MDF hibájába, és tényleg egyensúlyt teremt, utóbbi ugyanis ellenkező híresztelésekkel szemben nem azért bukott meg, mert rátenyerelt a médiára, hanem azért, mert csak beszélt róla, kommunistázott, de valójában lópikulát nem tett, a választások előtti Csúcs akció elkésett és elhibázott volt. A tégéemek, konrádgyörgyök lapokban, tévében, rádióban üvölthették, hogy horhyzmus, hogy náciveszély, hogy tisztogatás a médiában, ma már szerencsére sokkal kevesebben hisznek nekik.A választók díjazzák, ha valaki tényleg üti vágja a szoclib maffiákat, ha csak szavakban, negbukik.
Kb. hetekkel ezelott itt mondta vki,. hogy szeretne, ha jobboldalon is olyan szinvonal lenne, mint a 16 Oraban es a Nepszabiban. A Nepatbaszas szinvonalarol csak annyit, hogy egyreszt a tehetseg es a szinvonal nem keverendo ossze a tisztesseggel, hiszen Goebbels is tehetséges volt. Masreszt ez a lap hasznalja fel mai napig a Szonda Ipsos bérkozlemenykutatásait, azon ceget, mely meg a tavalyi parlamenti valasztasok masodik fordulojanak estejen, 19 óra, tehát a szavazóhelyiségek bezárása után is a Maszopot hozta ki győztesnek (akárcsak a leszerepelt "független" szakértő, Kéri László jóslatai). Úgy véltem, ezek után a Szondának komoly cég nem ad többé rendelést, de hát nem így történt. Ettől függetlenül a Népszabóság kétségtelenül színvonalas orgánum, egy professzionális manipuláló gépezet.
Mar csak 1 ora 40 perc es jon a korus.
Altatodalnak mondjuk ezeket tudnam ajanlani:
Te dolgozol a melyben, de mondd miert...
Elvtars a csakanyt jo melyre vagd, indul az munkasbrigad....
Klasszikus:
A zsarnoksag dozsolt es ulte torat...
gyongyszem:
Nem vagyunk mi fenyes uri hadsereg, nincsenek itt grofok sem hercegek...