Keresés

Részletes keresés

Tova Szilárd Creative Commons License 1999.06.30 0 0 8
a Szegedi Nemzeti Színházban láttam színpadon (Kulka János játszotta Wolandot) -- legnagyobb színházi élményem volt...

A lengyel feldolgozást láttam, felvettem videóra is, de tényleg nagyon gyönge volt. (le is töröltem kicsit később)

Előzmény: blackman (5)
Tova Szilárd Creative Commons License 1999.06.30 0 0 7
a Szegedi Nemzeti Színházban láttam színpadon (Kulka János játszotta Wolandot) -- legnagyobb színházi élményem volt...
Előzmény: blackman (5)
blackman Creative Commons License 1999.06.30 0 0 6
Most jutnak eszembe:
Hrabal: Szigorúan ellenőrzött vonatok -- ez jó
Sörgyári Capriccio -- ez jó
Sienkievicz: Quo Vadis? -- ez is jó
Orwell:1984 -- egész jó

Gulliver témában jó filmet még nem láttam
a Moby Dick jobb filmen, vagyishogy a filmben csak a lényeg van
Ben Hur könyvet nem olvastam, de a film az nagyon cool

blackman Creative Commons License 1999.06.30 0 0 5
a Mester és Margarítából csináltak egy nagyon gyenge három részes lengyel tévéfilmet. Pocsék volt. Dehát lehet ebből jó filmet csinálni? Rémlik, hogy valamikor mintha Spielberg is meg akarta volna filmesíteni, aztán nem lett belőle semmi. Vajh, miért??
bonsay Creative Commons License 1999.06.05 0 0 4
Hali!

Ne nézzétek meg a 22-es csapdáját filmen, ha imádtátok a könyvet!! nem tudják visszaadni ugyanazokat az érzéseket a kíváló szereposztás ellenére sem!!

bonsay

Lalo Creative Commons License 1999.06.05 0 0 3
Nekem általában a könyvek jobban tetszenek, mindig problémáim vannak a megfilmesítéssel, de pl. a Száll a kakukk fészkére filmen lekörözte irodalmi alapanyagát. Tudtok még ilyet, hogy a feldolgozás jobb mint az eredeti?
Herczog Creative Commons License 1999.06.04 0 0 2
Ha már Shakespeare... Az a 30-as évekbeli III. Richárd szerintem iszonyatosan jó volt (vagy csak én voltam túl, fáradt, amikor néztem)
Persze, angol film... :)
Tamás Creative Commons License 1999.06.04 0 0 1
Na jó, komolyan.

Nekem nagyon tetszett a Hamlet - Mel Gibsonnal.
Na. Lehet kommerszezni. :-)))))))

Tamás Creative Commons License 1999.06.04 0 0 0
0
Lalo Creative Commons License 1999.06.04 0 0 topiknyitó
Több beszélgetésben is előfordult, hogy szó esett egy-egy irodalmi mű filmfeldolgozásairól, különféle dramatizált változatairól, netalán egészen más műfajban való megjelenéséről. Miben különbözik az átdolgozás az eredetitől? Melyik a jobb? Lehetséges-e rossz alapanyagból mesterművet alkotni? (Vagy fordítva.) Kedvenc példám erre a E. T. A. Hoffman Diótörője, amelynek számos változata - balett, balettfilm, rajzfilm, hangjáték - van. Konkrét példákat kérek, indoklással!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!