Borókabogyót sokfelé látni és én szeretem az ízét,ellenben azt hallottam nem csak fűszer hanem mérgező fajta is van belőle.kérdésem az lenne,magyarországon mi alapján tudok meggyőzödni erről azaz elkülöníteni nagy biztonsággal határozni ?
A paradicsomos ételekhez jól illik még a borsikafű, vagy erdélyi nevén csombor. Erről bővebb infót itt találsz: http://www.fuszeraruhaz.hu/index.php?oldal=oldal&o=csombor-borsikafu&v=1
én kezdő vagyok még nagyon a konyhában, de ezt a múltkori receptemnél megtanultam, hogy paradicsomos ételekhez illik az oregánó és a bazsalikom. remélem segítettem vmit
én is szoktam leveskockát használni hozzá, meg azt elég sok dologhoz, akkor is, ha telepakolom zöldséggel.. pl. rizst is így főzök, főzelékekbe is szoktam. csak nem a legolcsóbbat kell venni, mert abban sok a só, hanem olyat, amiben TÉNYLEG a zöldség sok..
nos. én réges régen még azt hittem, hogy a világon a legnehezebb dolog levest főzni.. ne kérdezzétek, hogy miért, de előbb tudtam megsütni a husikat, rántani, még süteményt is előbb készítettem, mint levest.. aztán egyszer nekiálltam, és hát :D ... szóval tévedtem. szerintem pl. zacskós levest teljesen felesleges venni. veszel 30-50 dkg husit, egy csomó zöldséget, megfőzöd őket (mondjuk a sorrendre figyelni kell azért), fűszerezed, és kész. úgyis fincsi lesz, én legalábbis mindenféle levesre kapható vagyok..:) én, ha néha veszek zacskós alapanyagokat, akkor általában valamilyen szósznak valót veszek, pl spagettialap, vagy a tepsis kajákhoz való alapok. azt is meg tudnám csinálni magamtól, de azért néha jól esik, szerintem finomak. csak azért nem eszem ezeket rendszeresen, mert 1. tudom, hogy nem túl egészséges, 2. szeretek főzni..:D
tudod mit? megígérem.. bár mire eljutok oda, hogy marhát készítsek... azt vagy 2-3 óráig kell főzni, nem? hát jaaj.... az sok idő. egyelőre még a csirkét meg a pulykát szoktam megcsinálni, azokat eléggé egyszerű szerintem.. szerecsendió van otthon, de még nem használtam semmihez, megszagoltam egyszer, de nem kifejezetten tetszett vagy nem tetszett... viszont sáfrány nincs, azt fogok legközelebb venni. egy lépéssel közelebb a mesterszakácssághoz...:D
Viccen kívül, próbáld ki pl. a marhahúslevest porok helyett igazi bors, kömény, (no meg fokhagyma és petrezselyem) hozzáadásával főzni egyszer, és adj hozzá még egy pici -- vigyázat, könnyű túladagolni! -- szerecsendiót vagy sáfrányt. (Nem egyszerre a kettőt, vagy-vagy.) Meglátod magad is, nagyon sokat emel rajta.
nem,én nem erre gondoltam. arra szerettem volna célozni, hogy pl én is édesanyám ételeit tartom a legjobbnak és legfinomabbnak, mert azon nőttem fel, azt ettem világ életemben, és persze, hogy ettem máshol is nagyon finomakat, de nekem az ő általa elkészített ételek a legízletesebbek. valószínű ha a gyereked úgy nő fel, hogy nem savanyított ételeket tesznek elé, akkor száját húzva enné csak meg őket, ha egyáltalán megenné!