Keresés

Részletes keresés

yoker Creative Commons License 1999.07.23 0 0 167
hmmm...ez érdekes, ahogy felraktad default működött? Nem kellet vele semmit trükközni? "Mezei" soros egér, 2 gomb, emulálja a 3 gombost?
Légyszi írd meg röviden, talán menni fog nálam is, bár én már próbáltam trükközni vele.

Üdv.: Laci

Legba 8-) Creative Commons License 1999.07.23 0 0 166
...nekem konzolon is megy jól.
yoker Creative Commons License 1999.07.23 0 0 165
Hello,
X-alatt, terminál ablakban nekem is megy, de konzolon csak mozgatja az egérmutatót, semmi több. Már megszoktam....

Legba 8-) Creative Commons License 1999.07.23 0 0 164
Érdekes, ennek ellenére nekem megy vele az mc menürendszere.
mal Creative Commons License 1999.07.23 0 0 163
Az egérről:

A konzolos egérkurzort - többnyire - egy GPM nevű daemon tekeri, aki teljesen független az adott alkalmazástól, - ami nem is tud a GPM működéséről. Tehát emiatt pl. menüt nem tudsz lenyitni vele.
Csak arra használják, hogy az egyik konzolról másoljanak szöveget a másik konzolra.

yoker Creative Commons License 1999.07.23 0 0 162
hmmm...ez érdekes, ahogy felraktad default működött? Nem kellet vele semmit trükközni? "Mezei" soros egér, 2 gomb, emulálja a 3 gombost?
Légyszi írd meg röviden, talán menni fog nálam is, bár én már próbáltam trükközni vele.

Legba 8-) Creative Commons License 1999.07.23 0 0 161
...nekem konzolon is megy jól.
yoker Creative Commons License 1999.07.23 0 0 160
Hello,
X-alatt, terminál ablakban nekem is megy, de konzolon csak mozgatja az egérmutatót, semmi több. Már megszoktam....

Legba 8-) Creative Commons License 1999.07.23 0 0 159
Érdekes, ennek ellenére nekem megy vele az mc menürendszere.
mal Creative Commons License 1999.07.23 0 0 158
Az egérről:

A konzolos egérkurzort - többnyire - egy GPM nevű daemon tekeri, aki teljesen független az adott alkalmazástól, - ami nem is tud a GPM működéséről. Tehát emiatt pl. menüt nem tudsz lenyitni vele.
Csak arra használják, hogy az egyik konzolról másoljanak szöveget a másik konzolra.

yoker Creative Commons License 1999.07.12 0 0 157
Helló Tisztelt Mindenki,

ez ugyan nem Red Hat sajátosság, de talán sikerül megmenteni vele valakit, ne görcsöljön vele akkorát mint én. A modemem nem akart menni rendesen, már mindent megpróbáltam, a végén a következő varázslat segített, mint kiderült ,ha nem default IRQ-t használsz egy adott port-hoz: pl.:COM3/IRQ11->
/bin/setserial -b /dev/ttyS2 IRQ 11 ,ezután miden OK. Viszont nem árt kiadni ezt a parancsot mindig a pppd indítása előtt (pl.: script-ből), mert ha modul-ban van a ppp, az újratöltéskör elfelejti a beállítást.

lolka_bolka Creative Commons License 1999.07.12 0 0 156
NNNaaa....
Megvettem a RedHat 6,0 -át, kaptam hozzá könyvet applikációkat, stb...
Reggel be akarom hozni, kérdem a barátnőmet, hol a doboza, itt volt az asztal alatt. Néz rám kerek szemekkel... Kidobta :(

Lolka

Pozsi Creative Commons License 1999.07.09 0 0 155
Szia!

# /etc/resolv.conf
nameserver xxx.yyy.zzz.vvv

ahol a szolgáltatód által megadott nameserver ip címét kell megadnod.

Üdv: Pozsi

Előzmény: Legba 8-) (150)
Zeller Creative Commons License 1999.07.09 0 0 154
A fat-ra van umask opcio, egyebirant nalam pl. a floppy igy nez ki a /etc/fstab-ban:
/dev/fd1 /mnt/floppy msdos noauto,user,noexec,umask=011 0 0
Paranoid, de magyarazhato minden:
noauto: boot-kor, illetve mount -a -ra nem csatol,
user: nem csak a root-acc-ommal akarok fdd-t hasznalni
noexec: nem lehet rola futtatni progit (securitty)
umask=011: kiserletekkel ez jott ki, gyakorlatilag leveszi az x-et mindenrol, csak annak hagyja, aki a mountot csinalta. Eredmeny: Jozsika mountol, Pistuka nem lat bele.

A legfontosabb (neked) a noexec. HDD-particional jo lehet meg, igaz nagyon paranoid a nosuid,nodev opcio is, habar -azt hiszem- ez a user opcio eseten default.

Előzmény: Törölt nick (143)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.07.08 0 0 153
Most már nekem is megy, a hsync -kel volt a gond.
Most azzal szívok, (nyitottam is egy topicot), hogy hogyan lehet linux alól NT RAS -ra -encrypted password- belépni...

Lolka

Előzmény: Netboy (152)
Netboy Creative Commons License 1999.07.07 0 0 152
LOLKA BOLKA!

Szia! Nekem is ilyen kartyam van de siman fut 1024x768-ban az X /RH 6.0/
mi tobb most fogom "kiszedni belole" a 1280 x 1024-et. amugy az nvidia irt drivert de nincs ra szukseged RED HAT alatt! : Sok sikert!

Előzmény: lolka_bolka (126)
Netboy Creative Commons License 1999.07.07 0 0 151
RED HAT 6.0 full, magyar nyelvu /az install is magyar/, KDE, GNOME, BOOTOLHATO CD-ROM, NAGYON konnyen telepitheto es beallithato, full grafikus felulet /jobb mint a WIN!!/
+ 1 rakat szoft hozza /fejl. rendszer, jatekok, grafikai sw-k, stb..

Ha erdekel 790.- Ft-ert elkuldom Neked!!
Lesz ONLINE SUPPORT IS! /honlap + BBS/

Ha kell irj 1 mailt a freeware@swi.hu-ra!

Legba 8-) Creative Commons License 1999.07.07 0 0 150
Kérdés: wvdial-t használok (de mással is hasonló a gondom), kell megadnom DNS server-t vagy sem ? Ha igen, akkor hol kell megadni ? Jelenleg csak IP címeket eszik, neveket nem tud feloldani.
Netboy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 149
Kedves Yoker!

Ird be hogy: pppd es megtudod.
Ha csak kb. 40 mp mulva kapod vissza a vezerlest akkor benne van.
Amugy benne van! : )

yoker Creative Commons License 1999.06.25 0 0 148
Helló Tisztelt Mindenki!

A Red Hat default kernel-jében benne van a ppp támogatás?

yoker Creative Commons License 1999.06.23 0 0 147
Pozsi,

az rpm problémám megoldódott: a lejjebb belinkelt gnome-network*.rpm alatt található file sérült (102Kb), kétszer is letöltöttem, a gnome.org -ról letöltöttem a jót, ez 120Kb. Ez szépen felment, a lejjebb írt módszerek bármelyikével felismerte a gnome-rpm. Most viszont a gnome-ppp ismét a pppd miatt sikítozik, már mindent ellenőriztem mindent, group=dialout, suid, SUID, stb... Folyt. köv. Több időm nem volt, tegnap upgrade-eltem a gépem P166-ról P233MMX-re.

Előzmény: Pozsi (146)
Pozsi Creative Commons License 1999.06.22 0 0 146
Szia!

Ha az rpm ilyet mond, akkor szerintem nem a file-névvel van a gond, próbáld meg ezt:

#> file gnome-network.rpm

erre megmondja, hogy milyen tipusú file. Jó esetben. Ha nem tudja akkor csak annyit hogy "Data". Ebben az esetben sérült lehet a file.
Közben rájöttem hogy a minicom az egy egész új fejezet, nem biztos, hogy érdemes kínlódnod vele.
Addig is keress olyan progit hogy "pon".
(locate pon | grep bin). Én ezt használom de nem biztos, hogy Red6-ban van ilyen. Jóval egyszerűbb mint a többi, pl.: beírod hogy pon Elender, aztán kész is van. (na jó azért azt meg kell mondani, hogy az az Elender mit takar)

Kiváncsian várom az eredményeket.

Előzmény: yoker (142)
jenci Creative Commons License 1999.06.21 0 0 145
Hosszú filenevekkel nekem semmi gondom, floppyra munkahelyen nt-vel irok, otthon rh6 mcopy parancsaval masolom, es minden ok.
yoker Creative Commons License 1999.06.21 0 0 144
Kösz Dadus,

ki fogom próbálni a javaslataidat, sajnos én is w95 előtt ülök a cégnél (még).

Előzmény: Törölt nick (143)
yoker Creative Commons License 1999.06.21 0 0 142
Szia Pozsi,

azt mondja a gnome rpm udvariasan ,hogy "xy..* nem tűnik rpm csomagnak". Dadus ötletét tovább kombiálva ( Köszi érte!) lehetséges ,ha beírom az fstab-ba a hdb1 második winyóm fájlrendszerének a vfat -ot (msdos helyett) ,hogy onnan is jók lesznek a hosszú nevek?
A minicom-ot hol találom, van ilyen file (akkor locate), vagy hozzá valami parancs? Tényleg bosszantó ,hogy egy internet szolgáltató annyira nem képes ,hogy legalább egy két soros mail-el segítsen, nem hiszem ,hogy nem tudják kapásból. Lehet ,hogy ez is üzlet: menj csak báránykám vissza az M$ nyájába ,hisz ott csak egy click, és minden működik! Csak azért is NEM! Most benne vagyok a PPP howto -ban (kb.:60 oldal), de biztos vagyok benne ,hogy menni fog.

Mindenkinek köszi a segítséget: Laci

Előzmény: Pozsi (139)
Pozsi Creative Commons License 1999.06.18 0 0 139
Szia!

Pontosan mit mond az rpm amikor megpróbálod felrakni a csomagot?
Csodálkoztam volna, ha egyből válaszolnak. Annyit azért megírhattak volna, hogy pap, chap, vagy script alapú azonosítást használnak. Esetleg próbálj meg a minicom prgogrammal betárcsázni. Ha értelmes szöveget ír ki akkor srciptet kell írni, ha egyből: {()_-@#$#^ ilyesmi akkor meg vagy pap, vagy chap, ki kell próbálni.

Előzmény: yoker (137)
yoker Creative Commons License 1999.06.18 0 0 138
Bocs,

helyesen: ttyS2

Előzmény: yoker (137)
yoker Creative Commons License 1999.06.18 0 0 137
Szia Pozsi,

ez a gnome*.rpm csomag kérdés nagyon érdekes, mikor letöltöttem a win95-el, élből a file-névben a pontok helyett "_"-t írt, átjavítottam pontokra, átneveztem rövid file-nevűre, utána vissza, ahogyan írtad, de csak nem hajladó az rpm felismerni. Néztem a RedHat CD-n lévő többi működő rpm tulajdonságait, de semmi külömbség. Az Elender még mindíg nem válaszolt semmit a kérdésemre, úgy látszik marad a szokásos megoldás:" magad uram ,ha ...", csak az idő az egyetlen ellenfél. A modememnek meglepő módon elég korrekt manual-ja van, talán csak sikerül összehozni. A lock file probléma megoldódott: use lock file=off. A modem a win alatt COM3-on megy ,ha jól tudom ez Linux-nál, stty2, be is állítottam az: su -c control-panel -on, itt mutatja is a párhuzamot a COM3 -al, ellenőriztem is a /dev/modem link az stty2-re mutat.

Előzmény: Pozsi (136)
Pozsi Creative Commons License 1999.06.16 0 0 136
Szia!

Szerintem az a legegyeszerűbb, ha:

c:\copy gnome-network*.rpm a:\gnome.rpm
-> irány haza
#> mcopy a:\gnome.rpm
#> mv gnome.rpm gnome-network-1.0.2-2.i386.rpm

Egyéként én nem gondoltam volna, hogy számít hogy mi a file neve. A csomag neve úgy is bele van írva a file-ba.

Előzmény: yoker (131)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.16 0 0 135
eMale:

Az amit írsz, V3000, de TV-I/O -s. A képet mindenképpen kinyomja a screenre, op rendszertől függetlenül. Viszont lehet hogy így nem fogok tudni vele digitalizálni ? Szinte biztos, hisz a szoftver nincs linux alá :(

Lolka

Előzmény: eMale (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!