Érdekes, ezt pont fordítva szoktam tavasszal. Először műtrágya, max 1 hétre rá szellőztetés felülvetéssel, s nyilván locsolás is.
Gyakorlatilag már március q1-től mehetett volna, de kicsit paráztam attól, hogy megengedem a vizet, aztán mégis jön egy váratlan éjszakai fagy, én meg rohanhatok leengedni.
Én is szórtam idén egy nagy betonos + nagy gyeptéglás részről rá a havat a gyepre (összesen kb 120-125 m-ről), s az egyik területen ilyen lett, mint neked, a többi helyen csudazöld maradt.
Abszolút nem értem, hogy miben különbözött az elhalt kb 5 m * 2 m-es terület a maradék mondjuk 25 m * 2 m-től.
Az első tippem az, hogy erre a részre szórtam azt a havat, ami alatt már beton volt, s nem gyeprács, s lehet hogy valamennyi autóból kicsorgó olajat, autó aljáról leesett olajos latyakot is kapott a gyep ezen a részen.
Aztán ezt elvetettem, s arra gondoltam, hogy itt később a nap hatására lehet, hogy jobban olvadt, majd visszafagyott, majd olvadt, s visszafagyott a hókupac. Magyarán kicsit fojtogatta a gyepet. De ez is csak pár nap volt. Szóval holtig tanul a paraszt.
Durván szellőztessem, hogy szinte felszedjem az összes règi füvet, és mehet rà a föld? Nagyobb szinteltéréseket is javíthatok így? (Tehát van, ahova több cm is kène.)
Következő a helyzet: van egy ősgyepes udvarom, kb 400 nm. Az ösgyeppel nem is lenne bajom, de ráférne egy kis szintezès. Időközben felszabadult egy magasàgxásom, kb 2 m3 jófajta földdel. Arra gondoltam, hogy erősen megszellőztetem a gyepet (több irànyból, késessel) és a földet szèpen elterítem rajta, ezzel szintezve is a felüleltet. Esetleg kvarchomokot is keverek hozzá. Ès felülvetem kite extrèm szàrazsàgtűrő maggal, működhet a dolog?
Szia! Pont most akartam írni én is ide a csoportban mert nálam is ez lett 😭😭. Valaki legyen szíves segíteni mi kell rá .??? Ház elötti részen nagyon szép a fű se kutya semmi nem megy rá azt sajnálom, hogy ilyen de a nagy udvaron is ilyen de ott annyira nem lenne baj. Sajnos a kép túl nagy nem tudom fel tenni de ugyan ez.😭
sziasztok, segítséget kérek, füvesítést tervezek, nemsokára térköveznek, meddig húzhatom a füvesítést, hogy még idén ki is keljen? kb hány fok legyen előreláthatólag ?
Éjszaka valami kártevő jár a kertembe. Pár napja figyelmes lettem pár apróbb lyuk szerű kaparásra a fűben, lótetűre gondoltam, de nem volt bemeneti lyuk.
Ma reggelre viszont a fű teljesen felkaparva, lyukak nincsenek, viszont elég sok pár centis ürülék a területen. Valami emlős állat lehetett. Mi lehetett ez? Én sünre gyanakszom. Mivel lehet védekezni?