Keresés

Részletes keresés

Guga Creative Commons License 1999.06.08 0 0 121
Azért Tőkés jóval értelmesebbnek tűnik Csurkánál. Nem jött le Szarvasra a Szélmalomhoz (gy.k.: régi országközéppont), mert a jelenlegi helyzetben (v.ö.: háború ) félrérthető és provokatív lehetett volna.
Csurka ezt nem érti. Ő csak dúlifúlizik,hogy nem akarták látni őkelmét az RMDSZ-nél.

Tőkés félrérthetetlenül tudomására adta Csurkának, hogy nem fújnak egy követ.

Csurka ki lett rekesztve. Hol itt a párhuzam, csoro?

csoro Creative Commons License 1999.06.08 0 0 120
Amennyiben ismerjuk az erdelyi helyzetet, tudnunk kell, hogy a most (sajnos) meghatarozo vonal, ti. Markoek, opportuniznusra hajlamosak, a roman hatalommal kiegyezok. Ebben kb. egy kovet fujnak a magyar liberalisokkal, tehat a Csurka elkepzelesekkel csak Tokes parhuzam kepzelheto el. A Tokes fele csoport most alulmaradt, ennek okait most ne elemezzuk, ugyis keveset tudunk rola. Egyebkent nagyon sajnalom.
Csak egyet megis: a Marko vonalnak kokemeny anyagi erdekeltsegei vannak a mostani rendszerben, minden eszkozzel igyekeznek is ezt fenntartani. Sajnos, a kinti magyarsag pontosan ugy dezinformalhato, mint a hazai.
Ezenkivul a hazai liberalisok is a Marko vonalat tamogatjak (mindenfele, nem etikus eszkozokkel is). En ezt tartom szerencsetlennek, nem Csurka kijelenteseit. Amelyekrol senki nem tudna, ha a mediak nem fujtak volna fel. Igy jobb persze (nekunk), hiszen csak hadd tuggyon a vilag arrol, milyen igazsagtalansag tartja magat mar 70 eve kozep-europaban (Trianoni Bekeszerzodes).
Nem vagyok a hatarrevizo-hive egyebkent. Mivel amugy is europa egyesulesenek folyamataban akarunk reszt venni, az autonomiat tamogatom. Ettol fuggetlenul nem kopdosok es okadok Csurka javaslataira, hanem megprobalom oket ertelmezni, es a hasznos informaciokat beepiteni a sajat velemenyembe. A senkit sem tisztelo (csak magukat) liberalisok ellenben erveket egyaltalan nem hoznak, a Status Quo-ra hivatkoznak, mintha a barany tv-nezo tudna is, mit jelent.
A dolgok moge kell latni, nem pedig a felszinen csamcsogni, foleg nem erre biztatni masokat. A becsuletes vita sokat hozhatna nekunk itt, ebbol latni a legkevesebbet. Ezrt orroltam le szegeny Soltikat. Ha normalisan all a temahoz, vitatkozom is vele. De igy....?
maradok csoro
Előzmény: Batkamano (119)
Batkamano Creative Commons License 1999.06.08 0 0 119
Csak tudod innen könnyű bátran rárontani az ilyen Funar-félékre... Biztos távolból... Vajon az RMDSZ miért kérte meg Csurkát, hogy ha lehet, ne tegye tiszteletét a kongresszuson? Beszariság? Soltika-módszer? Pénzkérdés? Ugyan már.
Előzmény: csoro (118)
csoro Creative Commons License 1999.06.07 0 0 118
Tisztelt soltika,

tessék Csurka-elszólásokat idézni, mert így a hozzászólásod 1 (azaz egy) darab kalap szart se ér.
Amennyiben minden magyar történést a jövőben Funar-félék akciózása fog meghatározni, akkor illik ránk a jelző: beszariak. Mi mindig menekülünk, összehúzzuk magunkat, soltika-módszer.
Te mennyit áldoztál már? Nálad minden pénzkérdés?
Esetleg az általános iskola elvégzése hatna igen mélyen az intellektusodra, próbáld ki, aztán gyere vissza hozzászólni.
üdv: csoro

Előzmény: soltika (117)
soltika Creative Commons License 1999.06.07 0 0 117
Peter D. ajánlom a /M/agyar Fórum legutóbbi számát tanulmányozni és Csurka István az elmúlt 20-30 évben történt elszólásait tanulmányozni.
Szerintem ilyen határrajzolgatósdira egyetlenegy magyarországon lakónak sincs joga és már a következményeit is láthatod láthatod Romániában.
/Vadim Tudor(volt udvari költő) + Funar ürge munkálkodását a Magyar-Román mecss előtt,alatt és után /
Ha valaki elmagyarázná egy ilyen tudatlan soltikának hogy Csurka István a saját zsebikélyéből mennyit áldozott a magyarságra igen bizony megköszönném.
no üdv:
soltika + Finci kutya
Batkamano Creative Commons License 1999.06.06 0 0 116
Részlet a Pentagon sajtótájékoztatójából (1999. május 4., 14:00 Washington):

"Q: How many MiG-29s does that leave them, do you know?
Major General Wald: I think there's around four left.
Q: That's out of 15 isn't it?
Major General Wald: I think they had 14 or 15, right. A couple of those are trainers. So the ones they have left may be in the trainer model, too."

(Forrás: U.S. Department of Defence)

Előzmény: Batkamano (115)
Batkamano Creative Commons License 1999.06.06 0 0 115
Ha már "NYUGATI" adatokról van szó... A NATO a bombázások indulásakor kb. 28 MiG-29-es gépről adott hírt, a brit Védelmi Minisztérium pedig úgy egy tucatra saccolta ezt a számot. Utóbbi szerint legfeljebb a fele maradt meg ezeknek. Igaz, hogy Jugoszlávia a levegőben mindössze 6-ot vesztett el ezekből, de ugye a lebombázott hangárokban, repülőtereken nem mezőgazdasági repülőket tároltak. MiG-21-esből jóval több, 70 körüli volt a háború kezdetekor, igaz, ebből sokkal többet is semmisítettek meg.
Nyugodtan lehet friss adatokat használni.
Előzmény: dögkeselyű (101)
bubu Creative Commons License 1999.06.05 0 0 114
tenyleg nem azt mondtad
ez az egyet elismerem ;-))))
egyebkent varjuk meg azt a vegso hatarozatot, (BT?) lesz ott meg epp eleg zur
de, szerintem nincs olyen tortenelmi helyzet mostan, hogy magyar hatart lehetne modositani.
mar hallotttam radioban olyan szerb velemnyt, amelyik az egesz mostani bekeegyezmenyt :
"a becsi egyezmeny 57. pontja alapjan eroszak alatt szuletett egyezmenyek ervenytelenek" egyszeruen semmisnek jelentette ki
most fuggetlenul az hullarablas erkolcsi magaslataitol, kell nekunk egy tuzfeszek?

Előzmény: hegyivadasz (113)
hegyivadasz Creative Commons License 1999.06.05 0 0 113
bubu
nem azt mondtam, hogy egy nemzetközi kongresszuson módosítani fogják a határokat, hanem azt, hogy annak a nemzetközi kongresszusnak következtében, ahol de jure Koszovó Szerbia része marad, de facto Koszovó nem marad Szerbia része. És ezt a nagyhatalmak is pontosan látják, csak nem mondják ki.
Előzmény: bubu (112)
bubu Creative Commons License 1999.06.05 0 0 112
well, ertem en hogy szerbia tkp. elvesztettte koszovot
de, amit irtal, hogy most nemzetkozi kongressszuson modositani fogjak a hatarokat, ez nem all meg
hiszterikusan felnek a hatarok mozgatasatol

Előzmény: hegyivadasz (111)
hegyivadasz Creative Commons License 1999.06.05 0 0 111
Bubu,
Azért írtam, hogy de jure Szerbia része marad Koszovo. De gondolj bele, hogy de facto mi lesz vele. Idegen csapatok állomásoznak ott, a jugoszláv fegyveres erők csak egy két határátkelőnél és ortodox templomnál lehetnek jelen max pár száz fővel. A szerb állam jogilag továbbra is megtartja Koszovó felett a hatalmát, de gyakorlatilag az ENSZ égisze alatt összetoborzott NATO erők fogják irányítani az életet. És mi lesz, ha kivonulnak a NATO erői. Addigra Koszovó teljesen az albánok uralma alá kerül, a szerbek és albánok együttélése a mostani harcok után már nem lehetséges, a szerbek mégegyszer nem lesznek képesek erőt alkalmazni és Koszovó szép csendben elszakad. Persze ez csak egy lehetséges verzió, de semmivel nincs kisebb esélye, mint bármelyik másiknak.
Előzmény: bubu (103)
hegyivadasz Creative Commons License 1999.06.05 0 0 110
Akkor nem értelek. Mi módon volt ez válasz?
Előzmény: gross (99)
Lama Creative Commons License 1999.06.05 0 0 109
Tudtommal végül a 3 év kimaradása tette elfogadhatóvá Milo számára is az egyezményt. Ezzel tudja ugyanis konzerválni - vagy legalábbis megpróbálni azt - a hatalmát. Elvégre azt mondhatja: győztünk, mert megőriztük Jugoszlávia területi integritását. A NATO ugyanezt mondhatja, mert kivonul a Jugoszláv hadsereg Koszovóból. Azt mondja meg viszont valaki, hogy mi fog történni három év múlva?
Előzmény: bubu (103)
The Dark One Creative Commons License 1999.06.04 0 0 108
Kedves tata
Az ugy remenytelen. Ugyanis ez mar HIT-te alakult a revizionistaknal.
Jonnek itt mar mindenfele pozitiv lelki hatasokkal meg miegymassal.

En vegulis csak a MIEP-eseket sajnalom. A Zsirtaltos Zsebfuhrer nagyon jol tudja, hogy keresztulvihetetlen, irrealis, es lehetetlen az ugy. Csak propaganda, esetleg az EU integracio kesleltetese celjabol hangoztatja otleteit. Ezek meg beveszik....szegenyek.

Előzmény: tata (107)
tata Creative Commons License 1999.06.04 0 0 107
Hát ez az, kedves revizionista kollégák, még ez is ellenetek szól...
Előzmény: féreg6 (105)
tata Creative Commons License 1999.06.04 0 0 106
Elnézést, de állandóan azt írta ki a gép, hogy a szerver túlterhelt, próbálkozzak később. Szóval akárhányszor rákkattintottam, az mind megjelent? Én meg le is mondtam róla, és azt hittem, hogy teljesen elveszett a hózzászólásom, közben pedig... No még egyszer bocs mindenkitől.
Előzmény: bgrbftby (100)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.04 0 0 105
T. Hozzászólók!

Azt senki sem tagadja, hogy a trianoni békediktátum igazságtalan volt. Etnikai alapon felbomlott a történelmi Magyarország, de stratégiai okokból számos, magyarlakta területet elcsatoltak. A tolvajnak ugye rossz a lelkiismerete, ezért a megkapott területeket magyartalanítani akarták, hogy etnikailag is "szentesítsék" az állapotot. Ez a törekvés azonban csak ADDIG mehatározó, amíg Magyarország igényt tart a revízióra, vagyis, amíg a magyar kisebbséget ún. ötödik hadtestként kezeli. Ha ez megszűnik, akkor okafogyottá válik a magyarok üldözése, és idővel fel is hagynak vele.
Persze azt senki nem mondja, hogy roszabb lenne, ha az ország nagyobb lenne. Nem az a probléma, hogy gazdasági, meg ehhez hasonló problémák alakulnának ki, legalábbis nem minden terület miatt. Pl. kárpátalja visszacsatolása már gondot jelentene gazdaságilag, de Csallóköz, v É-Vajdaság már nem. A legfőbb gond a vissza nem csatolt területek magyarságával lenne. Róluk senki sem mosná le évtizedekig az "ötödik hadtest" megnevezést. Mert tegyük fel, a vajdasági magyarok zöme visszakerül: mi lesz a többivel? Vagy revízió minden fronton? Akkor ott vagyunk a Horthy-korban; emberexázezreinek halála, az ország lerombolása, nem kívánt idegen uralom, többévtizedes gazdasági kiszipolyozás, stb. Erre nem gondolt zsírtáltosunk? És a követői sem?

féreg6 Creative Commons License 1999.06.04 0 0 104
"olyan nem történt még a történelem során, hogy egy ország lakossága elutasította volna saját nemzete által lakott történelmi területének visszacsatolását."

Volt. 1918 után Svájc elutasította Voralberg kérelmét a felvételről.

Előzmény: Agyhalal (51)
bubu Creative Commons License 1999.06.04 0 0 103
az elso pontodhoz:
asszem tevedsz.
a most elfogadas alatt levo egyezmeny egyik alapveto allitasa, hogy Jugozlavia hatarai sertetlenek maradnak.
meg azt a (korabbi Rambouillet javaslatban benne levo) mondatot is kivettek, hgoy 3 even belul nepszavazas dontene Koszovo sorsarol

Előzmény: hegyivadasz (95)
PeterDaraban Creative Commons License 1999.06.04 0 0 102
Nem az a baj amit Csurka mondott hanem aki mondta. Más szájába még nemzeti ill. europai vita is lehetne belöle de most már el van szurva a dolog. Ez az úr egy nagy szivesseget tesz a szerbeknek azzal amit dumál!!
dögkeselyű Creative Commons License 1999.06.04 0 0 101
Nem tudom honnan származik ez a gyakran hangoztatott adat, hogy a szerbeknek már csak 7 MIG-29-esük maradt. Úton-útfélen ebbe a téves kényszeradatban kapaszkodik a magyar sajtó.
A szerbeknek a háború kezdetén _NYUGATI_, 1995-ös és 1996-as adatok alapján 36 ill. 38 MIG-29-esük volt. Ebből elvesztettek eddig 6 gépet. Nekem matematikailag úgy tűnik, hogy a maradék kb. 30 gép több, mint a 22....
Előzmény: Vili (91)
bgrbftby Creative Commons License 1999.06.04 0 0 100
T. Tata!
Szabályaink szerint a floodolást azonnal töröljük. Ön a hozzászólását igen sokszor küldte el. Ezeket töröltük, és egy példányt hagytunk csak benn. Szeretnénk hinni, csak műszaki probléma volt a kiváltó ok, ám felhívjuk a figyelmét, ismételt előfordulás esetén letiltással is fogunk élni!
Előzmény: tata (83)
gross Creative Commons License 1999.06.04 0 0 99
A 4.+5. pontra írtam.
Előzmény: hegyivadasz (98)
hegyivadasz Creative Commons License 1999.06.04 0 0 98
kedves gross,
saját magaddal már nagyon jól elbeszélgetsz. Mi lenne ha megpróbálnál arra is reagálni, amit írtam, ha már nekem válaszoltál?:))
Előzmény: gross (96)
soltika Creative Commons License 1999.06.04 0 0 97
Hát érdekes ez "az egy kis lakosság csere, egykis népvándorlás " duma főleg hogy az ott lakókat még meg sem kérdezte az ön hivatásos Lovikirály, Aczél elvtárs kedvenc bohóca.
Hasonlitsuk már még egyszer össze a Milosevicsi/Seselji dumákat Csurka Pitykó mostani ENSZ-es bornirtságával, ha valaki megtudná magyarázni hogy a kettő között mi a különbség , igen csak megörvendeznék, üdv:
soltika/tán még Újvidéken is járt/ + Finci Kutya valamikori drámairó , azóta Nemzeti Szocilaista önjelölt Funar, Seselj, Slota cimbi
Ps: netalán Milosevics pajtikájának egy öngyilkos kisérletéről van szó ami némi magyar gyilkosság álltal csurka pistyut az ő és Lányi pajtikája álltal elképzelt önálló állam élére juttatja
sok jó náci ha összehajol/és ha az egyiknek még pénzecskélye is van/,
mivel a fas*kalapnak mostanág szorul a hurok
gross Creative Commons License 1999.06.04 0 0 96
Örülük, hogy ilyen jól helyre rakod a dolgokat! Akkor ezek szerint nincs is miért aggódni, ugye? A vajdaságiak meg menjenek el a búsba! Hát nem veszik észre, hogy csak "meg akarjuk simogatni őket"?
Előzmény: hegyivadasz (95)
hegyivadasz Creative Commons License 1999.06.04 0 0 95
Uraim!
Úgy veszem észre sokan nem elég figyelmesen hallgatják a híreket és saját elképzeléseikkel színezik ki azt. Tehát mit is javasolt Csurka:
1, mivel a balkáni háborút egy nagyhatalmi békekonferencia fogja lezárni, ahol Koszovót ha egyelőre de jure nem is, de de facto leválasztják Szerbiáról, nekünk is fel kell vetnünk a Vajdaság ügyét
2, A Vajdaság északi, határmenti sávját, ahol tömbben és még mindig többségben él a magyarság vissza kell csatolni Mo.-hoz
3, Ezt a folyamatot nemzetközi ellenőrzéssel, népszavazás útján kell levezényelni
Eddig ez egy teljesen logikus és jogos felvetés, nem pedig egy őrült lázas hallucinációja.
Ehhez képest milyen érvek hangzottak el ezzel szemben (nem csak ebben a topicban):
1, a Vajdaságban csak kb. 20% a magyarok arányaezért van csak a határmenti, magyartöbbségű részről szó
2, én ugyan nem megyek harcolni, felőlem vihetik az egész országot is, stb.túl azon, hogy az ilyen vélemények szánalmas bizonyítványt állítanak ki hangoztatóikról, senki nem beszélt itt erőszakos határváltoztatásról.
3, a visszacsatolás kibírhatatlan gazdasági terhekkel járna, német példa stb. lsd. 2, pont bizonyítvány+ számos cáfolat, mely rámutat arra a tényre, hogy a visszacsatolt területek gazdasági fejlettsége nem tér el a magyar átlagtól, valamint a nyugdíj/eü. járulék érv is téves, mert a magyar eltartók/eltartottak aránynál biztos nem lenne rosszabb a visszacsatolt területeken élők összetétele. És még valami: amikor a II. vh előtt visszacsatolgatták az elvettek egy részét a magyar társadalom mentálhigiénés állapotában drámai javulás következett be. Talán most sem hiúság erre számítani, és legalább azt a hihetetlen pesszimizmust és negatív hozzáállást is csökkentené, amely egyeseket itt a Tasztalon jellemez.
4, a revízió emlegetése ellenünk hangolja a szomszéd országokat gyenge érv, a szomszédainknak nincs szüksége arra, hogy mi revíziót emlegessünk, enélkül is minden mögött ezt látnak. Az elmúlt évtizedek bizonyították, hogy függetlenül attól, hogy a magyar állam hányszor és milyen szerződésekben nyilvánította ki, hogy nem törekszik revízióra, ezzel mindig is vádoltak minket. Ráadásul ettől a magyarok helyzete sem lett jobb.
5, nincs nagyhatalmi támogatottsága a revíziónakez a legkomolyabb érv. Vitathatatlan, hogy jelenleg nem úgy tűnik, hogy keresztülvihető a dolog. De, Jugoszlávia szétbomlásának sem volt meg először a nagyhatalmi támogatottsága, meg a szárazföldi beavatkozást is kategorikusan elutasították először és még számtalan régi példát lehetne idézni, hogy a nagyhatalmak véleménye is változhat egyik napról a másikra. Másrészt nagyon hasznos szerepe van annak, hogy Csurka a legtöbbet követeli. Így a magyar kormány nyugodtan képviselheti a vajdasági autonómia ügyét, ami elérésére nagyobb az esély, és senki nem vádolhatja azzal, hogy micsoda szélsőséges nézeteket képvisel. A Nyugat is láthatja, hogy az autonómia követelése egy higgadt, kompromisszumos megoldás Magyarország részéről.
Szóval kedves ellenzők, miért is kell kapásból elutasítani azt a javaslatot?
speaker Creative Commons License 1999.06.03 0 0 94
Mostmár csak néhány nap és NATO felügyelet alatt költöznek vissza az albánok. A szerbeket meg orosz gyalogság fogja sakkban tartani.
Koszovóban eddig is csak elenyésző számban éltek szerbek (2%!), ezután annyian sem fognak. Koszovó Szerbia számára végkép elveszett.
Előzmény: Tomi bácsi (87)
csoro Creative Commons License 1999.06.03 0 0 93
Csitt-csatt, puff-puff, ding-dong....
Nem tudom, kedves picur, érted-e, mit akarok ezzel Neked mondani....?!
csoro
Előzmény: picur (84)
waces Creative Commons License 1999.06.03 0 0 92
Kiveve, amikor a szerb gepek Paks felett fordulnak vissza :((
(OK az F-ek rajtuk voltak, csak egy kicsit keson )
Előzmény: Vili (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!