Keresés

Részletes keresés

dr.rajna 52 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 137
egyetértek
Pocak Creative Commons License 1999.06.11 0 0 136
Ha az ebado _onkormanyzati _ado lenne (ugy, mint a helyi ado), akkor nem a nagykalapba folyna, hanem egy kisebbe.
Valoszinuleg hatekonyabb lenne a felhasznalasa.
En a maszek szervezodesben nem hiszek, lasd kisebbsegi onkorik peldaja.
Jovedelmhez kotni ebadot szvsz hulyeseg, a meretet lehetne figyelembe venni, akinek nincs penze takaritasra, az ne tartson kutyat.

Gyerekek, mi lenne ha ezt eljuttatnank nehany onkorihoz?

Előzmény: Lazy Cat (132)
IQka Creative Commons License 1999.06.11 0 0 135
Biztos én is offtopic leszek, de szerintem a lakótelepi kutyáknak sokkal jobb a sorsuk, mint a kertesházban élőknek. A kertesházi kutyákat u.i. a legritkább esetben viszik el sétálni, ezért antiszociálisak lesznek, mivel nagyon kevés inger éri őket, alacsony lesz az ingerküszöbük, könnyebben támadnak. Ja, és azt a rengeteg, kertben töltött időt leginkább ugatással töltik el. Ez kizárólag a gazda felelőssége. A legtöbben a kutyát nem valamiféle érző lénynek, hanem egyszerűen házat őrző "tárgynak" tekintik. Ezzel szemben a lakótelepi kutyák azért vannak (leginkább, IMHO) hogy magányt enyhítsenek, természetet lopjanak a betondzsungelbe, stb... Rendszeresen foglalkoznak velük (ez megint csak magánvélemény, és biztos nem egy kivétel akad), tény, hogy a gazdik nem mindig szedik össze a kutyakakit.
Ha nem épp most vettünk volna vidéken kertesházat, istenemre, belevágtam volna egy ilyen kutyás társaság szervezésébe, de így nem sok értelme van. Egyébként, ahol én eddig Bp-en kutyáztam, elég kultúrált volt a kutyás társaság. Volt, hogy tizenéves kölyköket akadályoztunk meg abban, hogy ősszel felgyújtsák a száraz avart, meg előfordult (ugyan nem túl gyakran), hogy szemetet szedtünk (a kutyákét úgy általában is összeszedtük), de erről elég hamar leszoktunk, mert a legtöbb szemetet a hajléktalanok hagyják maguk után, én meg azt össze nem szedem.
Remélem, nem nagyon fárasztottalak titeket, és kicsit segítettem azt bebizonyítani, hogy egy kutya viselkedése leginkább a gazdáján múlik. Úgyhogy irtsuk ki a bunkó gazdákat!!! ;o)

Üdv: Qka

kisandi Creative Commons License 1999.06.11 0 0 134
Lehet, hogy ez off topic, de ajánlom mindenkinek, ne vegyen kutyatápot, konzervet, vagy legalábbis nézze meg a tartalmát. Én megnéztem a Pedigree Pal összetételét és kiderült, hogy belga baromfihúsból van, ami valószínűleg ugye dioxinos.
Robin Creative Commons License 1999.06.11 0 0 133
Lazy Cat
Még mindig tetszik az ötlet, de fogalmam sincs hogyan lehetne felhívni a környékünkön a kutyások figyelmét - és azt a rengeteg nagyon különböző mentalitású embert ki tudná (közülünk) úgy összehozni, hogy ne vitatkozzanak, hanem beszéljenek egymással. De igyekszem az ötletet terjeszteni, hátha lesz jelentkező rá. (esetleg a helyi újságban lehetne egy ilyen tipusú olvasói levél - mit gondolsz indulásnak megtenné ez is?)
Előzmény: Lazy Cat (132)
Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.11 0 0 132
Tulképpen nem ebadó kell, mert az, ha befolyik állambácsihoz, soha nem látod viszont. Viszont ha a "kutyások" megalakítják az EBEK-et (Első Budapesti Ebtartó Közösség), akkor az szedhet tagdíjat (idős nénitől kevesebbet, aszfaltterepjáróstól többet), amiből már építeni is lehet valamit, beszélhet az önkormányzatokkal, riportot adhat a tévében - "kéremszépen, én kétezerötszáz kutyatulajdonos nevében beszélek". Azt hiszem, ha a "kutyások" maguk is részt vennének egy kutyafuttató építésében-finanszírozásában, sokkal jobban vigyáznának rá, hisz az övék.
Előzmény: Robin (131)
Robin Creative Commons License 1999.06.11 0 0 131
flyOrDie
Hát árkalkulátor nem vagyok, tápot azt szoktam venni, és egyre többet hagyok (ezért is) az üzletben.

Lazy Cat
bocs ha a macs-val lelkedbe gázoltam. Az adóról: kis közvéleménykutatást végeztem, sajnos az eredmény nem használható, mert vannak kutyásokkal, akikkel itt is mindenkinek baja van nem kommunikálok a többiek meg úgy tűnik fizetnének ebadót, ha azt valóban az ebekre fordítaná az önkormányzat. A közterületek még mindig hozzájuk tartoznak. Vagy van más ötleted?

Előzmény: flyOrDie (129)
cucu Creative Commons License 1999.06.10 0 0 130
tjman,
végre valaki aki hasonlóan gondolkodik a kutyatartásról.
Én sem hagyom, hogy minden ok nélkül ugasson a kutyám! Nem is ugat, mert tudja, hogy nem szeretem.
Egyszerűen vettem a fáradtságot amikor még kicsi volt és akár éjszaka is rászoltam, sőt ki is mentem hozzá a kertbe megnyugtatni. A szomszédaim hülye kutyái pedig állandóan ugatnak, minden jelentéktelen dologért.
Az egyik olyan, hogy ha meglát minket a kertben, (saroktelek) a túloldalról addig ugat, míg el nem megyünk onnan. És a bunkó gazdája nem szólt volna rá! Aztán elegem lett belőle és mondtam neki, hogy a mi házunkat nem kell őriznie, erre tanítsa meg nyugodtan a kutyáját.
A másik meg évek óta oda jár hozzánk szarni, de amióta ráordítottam, hogy ez miféle dolog, azóta észrevették magukat.
A harmadiktól szintén nincs nyugtunk, mert minden hajnalban ugatja a többi -fél Km-re lévő- kutyákat. Vasárnap meg amikor leülünk végre kint, akár fél órán keresztül is képes ugatni, a kertben nem halljuk a saját hangunkat.
Szóval, sok a bunkó...
cucu
Előzmény: tjman (121)
flyOrDie Creative Commons License 1999.06.10 0 0 129
Robin:

ez eléggé offtopic, de a benzinárban kicsit régebben kb. 80 Ft extra jövedéki adó volt, ebből mindössze 20 Ft ment az útalapba, de még ezt sem költötték az utakra (legalábbis az egyik évben lenyelték a negyedét).

Az egészre még rájön az áfa, ahogy a kutyapnál (meg minden másnál is). A kutyatápon nincs extra, célirányos adó.

Előzmény: Robin (127)
Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.10 0 0 128
Kár, hogy téged a kutyatáp adótartalma fogott meg a beírásomból... Amellett elmentél, hogy az autóközlekedés igenis nyereséges az államnak, és a vele kapcsolatos összes fejlesztést is finanszírozza. De úgy látszik, a kutyafuttatók építését-takarítását is az autósokkal kellene megfizettetni, mert itt még senki nem jelentkezett a javaslatra, hogy tényleg, csináljunk kutyás egyesületet, és majd az!

Lazy Cat

Bár a nevemről minden magas intelligencájú hozzászólónak a macska jut eszébe, ez itt kutyákról szóló topic, a kispesti "törvény" is, meg ez a topic is kutyákról szól. A nevem egyébként nem a macskaimádat miatt az, ami. Egy leányzótól "kaptam" kilenc évvel ezelőtt, és azóta is ezt használom. (Máshol is Lazy Cat vagyok, nincs is több nickem. Nem tudom, hányan vagyunk ilyenek...)

Előzmény: Robin (127)
Robin Creative Commons License 1999.06.10 0 0 127
Lazy Cat,
ok, de akkor a cicus tápokon is, mert őket is lehet(ne) sétáltani :))
Egyébiránt te tudod mennyi adótartalma van a kutyatáp árának?
Előzmény: Lazy Cat (124)
TaTTi Creative Commons License 1999.06.10 0 0 126
"A parkokban talalt ismeretlen eredetu mergezett kajat imho teljesen rendben van . 1etlen problema h gyerekek is
megehetik."

Hát tudod mit ? Azt kívánom, hogy aki kirakta, annak a gyereke egye meg.
SENKINEK nincs - nem lenne - joga bátran mérgezett kaját kirakni bárhová. Aki ilyet tesz, nem ember, de még állatnak sem nevezhető, mert az állat soha nem aljas. Csodálom, hogy egyet tudsz érteni ilyen mocskossággal.

Előzmény: tjman (121)
kisandi Creative Commons License 1999.06.10 0 0 125
Nem hiszem, hogy az autók pénzt hoznának. Legalább ugyanannyi pénzt el is vesznek, nem olcsó a rákbetegek gyógyítása, és egy autók nélküli világ minden pénzt megérne. A kutyát egyébként azért féltem, mert az ösztönök túl tengenek benne, és néha nekimegy a nagy kutyáknak. A szívükkel nincs baj.
Előzmény: Lazy Cat (124)
Lazy Cat Creative Commons License 1999.06.10 0 0 124
Közlekedjünk kutyaszánnal... Egyébként ha egy hónapig nem kapná meg az állam azt a bevételt, amit az autóközlekedésből nyer, hát összeomlana...

Szóval félted a kutyádat attól a nagyobb kutyától, amelyiknek több szíve van, mint a legjobb embernek???

Lazy Cat

Előre a katalizátoros, súlyadós, zöldkártyás kutyákért, akik annyi hasznot hoznak az államnak, hogy abból kutyafuttatót lehet építeni és takarítani! Igen, a kutyatápon is legyen annyi adó, mint a benzinen...

Előzmény: kisandi (123)
kisandi Creative Commons License 1999.06.10 0 0 123
Az autók sokkal több szennyezést, rákot stb. okoznak, mint a kutyák, mégis az autózás kultúrált dolognak számít. Azonkívül bármelyik kutyának több szíve van, mint akár a legjobb embernek. Egyébként lakótelepen nem engednék középméretű kutyánál nagyobbat tartani, nekem van kutyám, de félek (féltem a kutyámat) a nagy kutyáktól pl. német juhászoktól stb.
kisandi Creative Commons License 1999.06.10 0 0 122
Az autók sokkal több szennyezést, rákot stb. okoznak, mint a kutyák, mégis az autózás kultúrált dolognak számít. Azonkívül bármelyik kutyának több szíve van, mint akár a legjobb embernek. Egyébként lakótelepen nem engednék középméretű kutyánál nagyobbat tartani, nekem van kutyám, de félek (féltem a kutyámat) a nagy kutyáktól pl. német juhászoktól stb.
tjman Creative Commons License 1999.06.10 0 0 121
Greti!

Tobb kutyam volt, naponta orakat setaltam veluk, kertes hazban tartottam oket, de amikor elkoltoztunk belvarosba, az utolsot levittem videki rokonokhoz.
Szamomra termeszetes volt h nem hagyom a kertben ugatni a kutyat, o is hamar megtanulta, nem tul nagy erofeszitessel.
Jelen pillanatban kertes csaladi hazba lakom , de uj kutyat nem szereztem be, mert nem lenne ra idom. Nem mondtam egy szoval sem, hogy nem tetszik az allat es azt sem h orommel tennem el lab alol. Arra utalok csupan h torveny , szabalyozas onkontroll nelkul ez az egyetlen jarhato ut. Ha valaki hat kutyat tart (azt a kozepes meretu inkabb vonyito mint ugato fajtat) s nem kepes arra h legalabb a keriteset befoltozza annyira h ne tudjanak kiugralni a kutyai attol mit varhatok ? Ha szolok neki elhajt a csudaba.
Ha megkerdezem onkormanyzatot azt mondja tehetek feljelentest aztan varjak par evet mire tortenik valami. En viszont ket kisgyerekkel, nyaron nem akarok csukott ablak mogott elni.
Felvazolnal egy szerinted jarhato megoldast ?

A parkokban talalt ismeretlen eredetu mergezett kajat imho teljesen rendben van . 1etlen problema h gyerekek is megehetik.

Miert nem gondolkodnak azok akik kutyat tartanak ?
Hogy lehet egyaltalan berhazakban panelekben kutyat venni? Miert nem gondolja vegig az illeto h az o kutyaja a szomszed gyerekenek jatszoterere, fog szarni ? Miben bizik? Arra gondol h hat istenem most sem szolnak ra a kutyasokra, ora mer szolnanak ? Szerintem a kutyatartas jelenlegi allapota teljesen jellemzo az orszag kulturalatlansagara. Nezz korul europaban, szerinted hany helyen teheted meg h lakotarsakra fittyethanyva allatokat hozol egy tarsashazba ?
Szerintem a legtobb helyen repulnel kutyaval macskaval miutan kifizetted a birsagot, a lepcsohaz ujrafesteset, takaritasat etc.
Boldog lennek ha nem azon kene gondolkodnom hogyan tudnek humanusan vegezni nehany kutyaval. Valoszinuleg nem is teszem meg. De isz onyuan bosszant h a vegen az jar jol a fittyet hany mindenre es teszi azt amit gondol.

Előzmény: Gréti (112)
Robin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 120
Ez tetszik, de csak akkor, ha meg tudnak maradni az ésszerűség határain belül. Vajon mennyibe kerülhet egy közepes település ellátása kutyafuttatókkal - de lehet ez kerület, vagy egy része is. Mert ugye a családi házas övezetben is szükség van ilyenre - és ezek megfelelő rendben tartása?
Előzmény: Pocak (119)
Pocak Creative Commons License 1999.06.09 0 0 119
Az ebado kivetese jobb lenne, miutan a kaki felszedeset nagyon nehez kikenyszeriteni (=nem lehet beazonositani a tettest), csak egy marad: fel kell takaritani utanuk.
Ezt a koztisztasagi munkat lehetne az ebadobol finanszirozni.

Az ebado befizeteset pedig a veszettsegi biletahoz hasonlo bileta jelezne, es ezt mar konnyebb lenne ellenorizni is.

Pocak Creative Commons License 1999.06.09 0 0 118
SaGa,

Nem hiszem, hogy barkit kimondottan a Te kutyad zavarna.
Egyszeruen, nem tudnak mindenki moge kozterulet felugyelot allitani, ezert hoztak egy rissz-rossz rendeletet, amivle talan megallitjak a kutyaletszamot, es ezzel par kiloval talan kevesebb lesz a kaki az utcakon.

Előzmény: SaGa (115)
flyOrDie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 117
Opi:

"Szóval mindent lehet kultúráltan tartani. Csak oda kell figyelni egy kicsit."

Csak a 99% mégse figyel oda. Ezért volt szükség rendeletre.

SaGa:

"Semmi közöd hozzá addig, míg a Te köreidbe nem kavar bele."

tényleg nincs, de pechedre a maradék 99% odaszar, úgyhogy *kénytelenek* voltak megrendszabályozni egy kicsit a kutyatartást. Szóljon, aki jobbat tud (meg csinálja is lehetőleg).

Robin:
"Na attól félek, erre nem lesz jelentkező"

Ha Kispesten egyetlen aktív ember sem akad, akkor szerintem is nagyobb ennek az ügynek a füstje mint a lángja. Ezek szerint vagy nem is érint senkit, vagy akiket érintene azoknak nem is olyan fontos az a duplakutya tartás.

"Az egyesület lehetne jó is, de nem nagyon van hagyománya"

ne gondold, hogy ez valami misztikus dolog, egy egyesülethez valójában elég egyetlen aktív ember, az ismer még 3-4-et, azok ismenek még 6 embert is máris megvan a tíz fő, a többieknek igazából nem is kell semmit csinálniuk.

Opi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 116
Jöttem én is feltenni a kezem. Bizony mi is össze szoktuk szedni a kutya után. Aztán kb. 10 percig kóborolunk a helyes kis csomagocskával, amíg végre találunk egy olyan kukát, amit még nem gyújtottak fel.
Más.
Ha a játszótér előtt! elmegy a kutya, már sikítoznak a tisztelt szülők. A múltkor majd egy hónapig rohadt egy galambtetem a játszótér közepén, ez érdekes módon senkit nem zavart. Az meg végképp nem, hogy mivel anyuci olyan jót tracsizik, hogy nincs kedve felvinni a gyereket a lakásba irány a bokor (ahol egyébként szintén játszanak a gyerekek).
Megint más.
Nálunk a kiserdő egyik felében laknak a hajléktalanok. Kutyával! Sőt, kutyákkal! (Minél nagyobb, annál jobb.) A másik felében az etnikum, és a "kedves" gazdik, miután ráuntak a kutyájukra menetrendszerűen kidobják őket az erdőbe.

Szóval mindent lehet kultúráltan tartani. Kutyát, macskát, gyereket, mindent. Csak oda kell figyelni egy kicsit.

SaGa Creative Commons License 1999.06.09 0 0 115
Hali!

Javallom elolvasásra mindenkinek a mai Mancs-ban (legalábbis s hirlevélben) megjelent Winkler cikket a Pitbulltörvényrďl. Az ilyen átgndolatlan rendeleteknek ez a vége.

Akit az zavar, ha én kutyát tartok, azt nagyon tudom sajnálni. Az zavarhatja (és szégyellném is magam miatta), ha odaszarna a lakóterébe, esetleg feleslegesen zajongana, vagy megharapna valakit. De az miért zavar, hogy nekem van kutyám. Esetleg akár 5 is (nincs ennyi, mert nem tudnám ďket normálisan tartani). Semmi közöd hozzá addig, míg a Te köreidbe nem kavar bele. A liftbe meg hadd szálljon már be, ha nem piszkolja össze, nem bolhás (miért lenne) és nem kostol meg senkit.

Egyébként jellemzď eset: sétálok hazafelé a kutyámmal. Az út egy játszótér mellett vezet. A homokozóban nagymami, piciny (tán kétéves) unokájával és egy kb 6-8 hetes kutyakölyökkel. Szólok neki, hogy esetleg a blökit tán mégse kéne a játszótérre bevinni, pláne a homokozóba. Jól le lettem cseszve, hogy mit pofázok bele az ď dolgaiba, amúgyis csak egy kis kölyök. Sajna kedves nagyanyó elfelejtette, míg nem volt kutyájuk ď volt a legnagyobb szájú kutyaellenes a környéken, mindet ki akarta irtani... (nem emiatt szóltam rá, mert míg oda nem értem nem is jöttem rá ki az, csak szimplán zavar, ha egy kutya a játszótéren van. nem való oda)

Robin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 114
Az a baj, hogy az ilyen rendeleteket valószínűleg tőlem meg a hozzám hasonlóktól kérnék leginkább számon. Az aki egy fészekalja pitbullt tart a kertjében (lakásában) valószínűleg sokkal kevésbé háborgatnák - vagy legalábbis eddig a hasonló helyzetekben ez volt a gyakorlat.
Szóval értsd úgy, hogy kellenek a szabályok, de ezt nem olyannak érzem, amit igy meg lehetne határozni. Néha arra is gondoltam, hogy nem lenne baj, ha minden városi kutyának lenne engedelmességi vizsgája - aztán láttam hogyan 'dolgozik' az a kutya az utcán aki a suliban eminens.
A topicot szerintem körbejártuk rendesen - lehetne megoldást találni, de azt fel kellene valakinek vállalnia. Na attól félek, erre nem lesz jelentkező. Én 10 emeletes házban lakom, és a mi házunkban is van, akivel komoly vitáim vannak - persze mind nevelési hiba. Lehet hogy tényleg a suli kotelezővé tétele is segítség lenne? Ott kiszürhetőek azok az ebek, akikkel gond lehet, és segíteni lehet a gazdinak, hogy 'ne a kutya vigye sétálni a gazdit, hanem fordítva'. Az egyesület lehetne jó is, de nem nagyon van hagyománya - az lehetne feltétele a többedik (vagy akár új első) ebnek, hogy csatlakozzon az egyesülethez a gazdi. De hogy minden alternatíva nélkül valaki más mondja meg - anélkül, hogy a 'tudásomról meggyőződik (lásd vizsga autóvezetésből)- az nagyon nem tetszene. Még jó, hogy nem lakom a 19. kerületben.

tjman: nem kellene másik topicot generálnod 'hogyan szabaduljunk meg más állataitól? ' címmel?
tréfa nélkül - ez a topic nem erről szól

Előzmény: flyOrDie (111)
TaTTi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 113
"Szamomra ,bar sajnalom, de az 1etlen jarhato ut, ha felkerek valakit a kutyak megmergezesere."
Miért nem csinálod meg te ? Ehhez finnyás vagy ?
Mint írod, apró gyerekeid vannak. Erre neveled őket ? (Bár semmi közöm hozzá, sőt, nem is érdekel.)

Imádom az ilyen "bátor" embereket.

Előzmény: tjman (110)
Gréti Creative Commons License 1999.06.09 0 0 112
Tjman!

Szerinted tényleg az a megoldás, hogy ha egy állat nem tetszik neked, megölöd/öleted? És ha legközelebb mondjuk a szomszéd nem tetszik? Fogadsz egy bérgyilkost? Szerinted ez a megoldás? Sajnállak. Komolyan. De azokat a kutyákat sokkal jobban (ne vedd sértésnek), akik a környezetedben élnek(?). Hallottál már lélekvándorlásról? Ha van igazság, te ugatós kutya képében születsz újjá, és egy hasonló kvalitású, "jóindulatú" ember lesz a szomszédod. Ja, és imádni fogod a parkokban talált, ismeretlen eredetű (mérgezett!!!) kaját. Én megelégednék ennyivel. Na csá.

Előzmény: tjman (110)
flyOrDie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 111
Robin:

"akkor sem szeretném, ha rendelettel szabályoznák, hogy milyen állat tartására, gondozására vagyok képes. Aki ott ül az semmit sem tud rólam - és a rendelet mindenkire vonatkozik(na)."

:-) Ez pedig már csak így szokott lenni, ha nagy tömegű ügyről van szó, minden szabályozás egyúttal az egyén korlátozása is. És biztos vagyok benne, hogy te sem szeretnél anarchiát...

Gondolom te sem szeretnéd, ha bárki, feltételek teljesítése nélkül hordhatna fegyvert, vezethetne autót, végezhetne gázszerelést, lehetne bíró, végezhetne műtétet... lerakhatna közterületen hulladékot, üzemeltethetne légkalapácsot... :-)

Pedig ügye leginkább én tudom megítélni, hogy mennyire tudok autót vezetni, nem pedig a vizsgabiztos. Vagy mégsem? Hogy is van ez? :-)

"Két vaknak két vakvezető kell"

??? ne tételezzük fel már az önkormányzatról, hogy az volt a célja, hogy borsot törjön a kutyások orra alá. Az a cél, hogy a kutyások (tisztelet a kivételnek, mint valószínű te is) ne szúrjanak ki a másokkal - ilyen egyszerű ez. A két vaknak nyilván lesz két vakvezető kutyája, akár benne van ez most a rendeletben akár nincs. És ha a kutyások kötelezettségeket vállalnának, akkor biztos vagyok benne, hogy meg tudnának egyezni az önkormányzattal, és megszűnne a rugalmatlan létszámkorlát.

Előzmény: Robin (108)
tjman Creative Commons License 1999.06.09 0 0 110
Kedves Tatti,

En nem vagyok hajlando kivetelt tenni kutya es kutya kozt egeszen addig amig a gazdaiket semmi nem kotelezi h tekintettel legyenek ram.

Robin

A liftben dohanyozni hanyni sot fertozo embernek utazni tilos. Ha zavar tedd meg a megfelelo lepeseket.

Nekem nincs bajom a kutyakkal.
Nekem azzal van bajom ha ostoba gazdi tart n+1 allatot s nem torodik azzal hogy ez kit zavar.
Ha ezellen torvenyesen akarok fellepni az hosszu pereskedessel jar, valoszinuleg eredmeny nelkul.
Szamomra ,bar sajnalom, de az 1etlen jarhato ut, ha felkerek valakit a kutyak megmergezesere.

Ha van jobb otlet szivesen fogadom.

TaTTi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 109
Kedves tjman,

én pedig nem vagyok kíváncsi egyesek neveletlen kölykeinek a visítására éjjel-nappal, például. Én erre nem kívánok felébredeni. Jól hangzik ? Ugye milyen kedves ??? Nem kéne mindenkit egy kalap alá venni, nagy számú kivétel is van a kutyák és kutyások között.
SZVSZ a kutyaugatás a természetes zajok közé tartozik. (NEM az állandóan, idegbetegen, ok nélkül ugató ebek zajára gondolok természetesen.)

Más. Olyan liftbe, ahová emberek szállnak, ne szálljon senki akkor festékes vödörrel, biciklivel, illetve sáros cipővel, valamint részegen és megfázva sem. Kicsit túlzásnak érzem, amit írsz.

Előzmény: tjman (105)
Robin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 108
tjman:
javaslom utazz gyakran részeg, vagy dohányzó emberekkel a liftben. A kutyák nevében meg kikérem magunknak, hogy ostobák lennénk. Sokszor eszesebbek az embereknél. 'Ütődött' ember meg van a nem kutyások között is.
(ja és a szőrme vagy irha bundádat is viheted gyalog az emeltre)

flyOrDie
bármit gondolsz, akkor sem szeretném, ha rendelettel szabályoznák, hogy milyen állat tartására, gondozására vagyok képes. Aki ott ül az semmit sem tud rólam - és a rendelet mindenkire vonatkozik(na). Lehet hogy sántit a példa egy kicsit, de arra emlékszem, hogy mikor építkezésbe fog valaki, a szomszédoktól elvi, de írásos hozzájárulás kell - és ez alól az önkormányzat indokolt esetben eltérhet. Olyanra gondolok, hogy egy vaknak ugye szüksége van a vezető kutyájára, akkor is, ha a szomszédok nem szeretik a kutyákat. De az is igaz, hogy ilyenkor csak egy kutya van (kivéve ha vak a házaspár és olyan szerencsés, hogy mindkettőjüknek van kisérő kutyája). Tényleg rájuk is vonatkozik a rendelet? Vagy ez elég indokolt eset a kivételhez?

Előzmény: tjman (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!