Keresés

Részletes keresés

Zserd Creative Commons License 1999.06.07 0 0 36
Kedves Külhoni Hozzászóló(k)!
Nagyon köszönjük véleményeteket, de ezek csak arra jók, hogy elhasználjuk itthoni zsebkendőkészletünket, ti. csak a nyálunk csepeg ilyen színvonalú és árú szolgáltatás hallatán. A hazai szolgáltatók pedig szégyelljék el magukat! (akinek nem inge, nem veszi magára)
Előzmény: itcme (34)
John Zero2 Creative Commons License 1999.06.07 0 0 35
xgaddalf:
TVnet (http://www.tvnet.hu)
Elvileg XI.ker-ben is szolgaltatnak.
Előzmény: xgaddalf (33)
itcme Creative Commons License 1999.06.06 0 0 34
tapasztalataim,

telefon: szolgaltatto: Sprint Canada; internet hozzaferes: korlatlan; szolgaltattas: kivalo; ugyfel szolgalat: kivalo (24 ora, 7 nap) 2 ev alatt 1x-r kellett hasznalnom ejjel 3kor egy vasarnap... gond megoldva 30 perc alatt... a hiba bejelentest koveto 1 oran belul visszahivtak es udvariasan erdeklodtek, hogy 1, a hiba javitva-e 2, elegedet-e vagyok a szolgaltattassal; ar: $21.45/ho (brutto) + helyi telefon dijazas ($24/ho korlatlan hasznalat)

http://www.sprint.ca/

kabel: szolgaltatto: Rogers @Home; szolgaltattas: kivalo; internet hozzaferes: korlatlan; ugyfelszolgalat: kivalo (24 ora 7 nap) 1 ev alatt 1x-r hasznaltam mindossze 1 kerdesem volt... kiszolgalas gyors, rovid es udvarias volt... gond 1x-r volt az email serverrel 1 ev alatt... a ceg ez miatt 3 napi erteku hasznaloi dijat teritett vissza minden egyes hasznalonak minden keres nelkul... annak ellenere, hogy az en korzet kiesesem talan mindossze 3 ora volt; sav: 10Mbit/s... (ha jol tudom ez annyi, mint a MATAV kivezetto savszelesege az egesz orszagnak)... a home.com networkon belul a mapdrive 3500km tavolsagbol siman muxik; ar: $43/ho(brutto)...

http://rogers.home.com/

hosting: szolgaltatto: SoftCom Technology Consulting Inc.; szolgaltattas: kivalo; ugyfelszolgalat: megfelelo (email csak uzlet napokon) minden email-re valaszoltak, legkesobb a kovetkezo uzleti napon... kora reggeli levelre nem ritkan az nap delutan; ar: $17/ho-$75/ho (brutto)...

http://softcomca.com/

igaz sajnos ez az "uveghegyen" tul van... en is...

udv... itcme

xgaddalf Creative Commons License 1999.06.06 0 0 33
Tud valaki kabeles szolgaltatorol a XI.-en?
Zserd Creative Commons License 1999.06.05 0 0 32
Ez is azt bizonyítja, hogy mennyi igazság van a Matáv válaszlevelében. De az egyszeri felhasználót könnyen meg lehet vezetni.A többi hozzászólásból az is kitűnik, hogy sehol nem lehet megtalálni a Bölcsek Kövét, mert ha van egy jó szolgáltató, akkor az sok felhasználót vonz, és máris megszűnt jó szolgáltatónak lenni (hiszen ugyanaz a sávszélesség többfelé oszlik). És az ma Magyarországon nem jellemző, hogy a többlet(extra)profitot fejlesztésre visszaforgassák.
Újlaki Creative Commons License 1999.06.04 0 0 31
Van egy szerverem, 512 Kb/s-os vonallal csatlakozik a BIX-re. Kb. háromszor gyorsabban tudom ugyanazt a fájlt fel- vagy letölteni, mint ha a Matávnetre, -ről tenném.
Előzmény: Zserd (30)
Zserd Creative Commons License 1999.06.03 0 0 30
Sziasztok!
Igaz, eltelt 2 nap az utolsó hozzászólás óta, de csoda történt! A MATÁV választolt! Nem is akármit!
Íme a teljes levél:

Tisztelt Elõfizetõnk!

Engedje meg, hogy a problémáját megmagyarázzam.

Az interneten a www oldalak, programok letöltésének sebességének
többféle összetevõje van. Ha Ön egy játékprogramot
kíván letölteni, a következõ számítógépek és vonalak vesznek részt a
folyamatban: az Ön számítógépe a telefonvonalán
keresztül csatlakozik a MATÁVnet központi szerverhez, amelyen keresztül
megkeresi azt a másik (valahol a világ másik végén
található) központi szervert, amelyen a játékprogram található. Rosszabb
esetben nem azon a távoli szerveren található a
kérdéses program, hanem elképzelhetõ, hogy egy - az Önéhez hasonló -
számítógépen, amely adott esetben ugyanolyan
telefonvonalon keresztül csatlakozik a távoli - a MATÁVnetéhez hasonló -
központi szerverhez. Tegyük fel, hogy Önön kívül
még 5-10 felhasználó is szeretné letölteni ezt a programot ugyanabban az
idõben. Tehát a programhoz vezetõ telefon, -vagy
adatátviteli vonalat nemcsak Ön, hanem a többi felhasználó is szeretné
igénybe venni ugyanabban az idõben. Ez
természetesen lelassítja a letöltési sebességet. Az interneten történõ
letöltés sebessége az esetek nagy többségében nem az
Ön szolgáltatójától, hanem a távoli, felhívott számítógéphez vezetõ
vonal sávszélességétõl függ. Ha ez alacsony, akkor már 2-3
egyidejû letöltés esetén is rendkívül alacsony lehet a sebesség.

Ön feltehetõen 33.6 kbit/s sebességgel kapcsolódik a MATÁVnet központi
szerveréhez, amely 10 Mbit/s sebességgel
kapcsolódik a nemzetközi hálózathoz. Ez nemzetközi szinten is magasnak
számít, Magyarországon pedig a legnagyobb az
internet szolgáltatók közül.

A fent leírtak nemcsak a külföldi szerverek esetén, hanem magyarországi
letöltéseknél is jelentkezhetnek, hiszen az internet
lényege éppen az, hogy teljesen mindegy, hogy Ausztráliában, vagy a
szomszéd asztalon található az a számítógép, amelyrõl
anyagot (programot, www oldalt) szeretne letölteni. A sok felhasználó
miat "bedugul a szerver" a kapacitás ismerete miatt
bizton állítható, hogy téves információ.

Remélem sikerült megnyugtató és kielégítõ választ kapnia.

UI: Ezek szerint, a Microsoft-nak, a McAfee-nak biztosan olyan leputtyadt kis szervere van, pl. egy 200Mh-es procival ellátott kis valami! Legalább is én ezt hámoztam ki a levélből. Ha ti mást is láttok benne, akkor írjatok!
UIUI: Köszönöm az ötletet a Go!Zillához, valóban jól működik!!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 29
Jóccakát itt is mindenkine
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 28
Mi úgy is jártunk, hogy amikor kimentünk kivizsgálni az előfizető panaszát, őt kellett megkérni, hogy mutassa már meg milyen az a lassú internet elérése, mert a mi gépünkön egyáltalán sehogy sem bírtunk belépni. A miénk PC-s laptop volt, neki egy Amiga 3000 (azt hiszem, a szám nem biztos, nem ismerem az Amigákat) és ugyanazon a vonalon csak ő bírt bejelentkezni a hálózatra, nekünk a modem még csak választ sem kapott.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 27
szerintem sok múlik a telefonközponton és/vagy modemen... ugyanaz a notebook nálam hasít és gond nélkül teker szakadásmemtesen, mig pár kerülettel arrébb a cimboránál számolatlanul szakadozik... /mondjuk ott ept van, nálam meg matáv/

.kav]4t

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 26
Érdekes lenne azt is megtudni, hogy az európai távközlési szolgáltatók miért tiltakoznak kézzel-lábbal az átalánydíjas telefon ellen, hiszen amerikai szakértők szerint (ahol átalánydíjas) jobban megéri, mint a időarányos számlázás, hiszen csak a rendszerkihasználás nőne, és a számlázási költségek is drasztikusan lecsökkennének -ami most állítólag 50 % feletti az összköltségre vetítve.
Abból pedig mi lehet az igaz, hogy a Matáv Európában egyedülállóan rövid megtérülési előirányzatokkal bír, mondjuk érthető okokból, hiszen ha startol nemsokára a konkurrencia, akkor fel kell adnia a "nagyúri gőgjét" minden szolgáltatási vonalon reméljük legalábbis!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 25
Üdv !

> nincs egy olyan szolgáltató,
> aki komolyan veszi
> és magyar kereset mellett
> esetleg megfizethető

Hm, én speciel komolyan ezt látom... :-(

Mert: internetet szolgáltatni drága. Befektetés-igényes. ( Ne hördüljetek fel, olvassátok végig. ) Na most: ha mindenki X forintot kér, és ezért szart szolgáltat, akkor a dolog extra nagy profit termel. Jelenleg nincs senki, aki megpróbálná komolyan letörni az árakat, vagy a többiekével azonos árú, de tényleg jó szolgáltatással megfogni a közönséget.
Nem tudom, a MATÁV telefon-monopóliumának nincs-e köze mindehhez. ( Egy elvi lehetőség: ha valaki nem tetszik a MATÁV-nak - mert mondjuk sokkal aláajánl árban -, ugye lehet, hogy sokszor szakad meg... minden ügyfele. )

bye
Sics

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 24
Igazán köszönöm ! Én egyébként magáról a cégről nem nyilatkozom, mert egy ember úgysem látja át az egészet (mégiscsak az ország második legnagyobb cége) és erre külön topic-ot is nyitottak régebben. Arról nem is beszélve, hogy nem illik szidni a munkaadót.
Ettől függetlenül csak mások véleménye miatt nem merem ajánlani a MatávNet-et mint internet szolgáltatót, nekem az anyagi részét nem érintve valóban csak pozitív tapasztalataim vannak. Szerencse ide vagy oda, már másoktól is hallottam pozitív véleményt, nem vagyok egyedül. Sajnos azonban az ár igen jelentős befolyásoló tényező és ha valamire nincs pénze az embernek, akkor lehet jó is vagy rossz is, ott marad az eladónál. Én is szívesen érném el a netet itthonról ISDN vonalon keresztül, de az ára kérem a plafonon van ! Kábelszolgáltatónk pedig még tévés sincs, nemhogy internetes.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 23
Kedves Chris7! Ugyan ne esedezz bocsánatért, inkább mi kérünk elnézést ha magyarázkodásra szorítottunk. A keresztet annak kellene cipelnie aki megalkotta (Drága szolgáltató management) nem pedig egy maximálisa lojális dolgozónak.Szerintem az vesse rád az első követ aki nem használja ki a kínálkozó lehetőséget a mai túlfizetett világban, de azt meg szentté avatjuk- szerencsére nincsenek sokan- bocs erősen off volt a dolog, de kikívánkozott.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 22
off
És akkor miért nincs még mindig lottó öttalálatom ? Szerintem az a MÁZLI.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
Mondtam!!!
MÁZLISTA!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
Ebben az esetben nem úgy van ahogy mondod. Hiába vagyok matávos, a MatávNet-hez semmi közöm (főleg mióta kivált a matávtól), nem is ismernek és én sem ismerem őket. Az elérést úgy intéztem el, hogy a rendes igénylőlapon, amit minden előfizetőnek ki kell tölteni, költségviselőnek beírtam a matávot miután feltüntettem a beosztásomat és tettem rá egy pecsétet is. Nekem elfogadták, sok más kollégámnak nem. A MatávNet-ről azt sem tudom hol van, és '96 óta annyi a kapcsolatom velük, hogy egy-egy körlevelüket megkapom. Egyébként egyfolytában attól "rettegek", hogy mikor szüntetik meg az elérésemet. Nincs elfogadható indokom a használatára és ha komolyabb ellenőrzés lesz, akkor vége. Sajnos valószínűleg saját pénzből nem engedhetek meg magamnak internet előfizetést, én is drágállom. Mindenesetre sajnálom, ha a MatávNet ennyire rossz szolgáltató (a véleményekből úgy tűnik, hogy az) és a nevükben is bocsánatért esedezem. Nekem nem azért nem volt gondom velük mert egy cégnél dolgozunk (már nem), hanem szerintem csak szerencsés voltam és vagyok még egyelőre.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 19
Kedves Chris7! Téged csak irigyelni tudunk, de ugye régen is, mondjuk a vágóhídon dolgozók a hús szebbik részét kapták, nyilván fizetéskiegészítésnek és ez jól is volt (van) így. Ez nem gonoszságból írjuk csak ez a dolgok rendje. Mi csak szeretnénk valamit kapni azért ha fizetünk, és ijesztő a hozzászólásokból ítélve -aki nem tesz le komoly dohányt annak nem jár -még válasz sem ti.a panaszaira.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 18
Otthon Infornax-ot,legutobb 43k-val(!) konnektolt a modem.Persze inkabb maradok a koleszban a 100 megas UTP mellett... Azert ne utaljatok,jo:)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 17
Ezek szerint nincs elfogadható megoldás,( csak az internetezők túlvilágán, ahol átalánydíjas a telefon és komoly átvitelt biztosítanak a szolgáltatók - de ez sajnos az üveghegyen és a nagyon fényes alagúton is túl van) tulajdonképpen nézőpont kérdése az egész, hiszen örülhetünk, hogy valami egyáltalán van és nem cenzúráznak mint Kínában és egyes arab országokban. Onnan nézve a mi állapotunk még akár mennyeinek is mondható, igaz? Bár azt mondják hátrafelé nézve nehéz előre haladni ! --(D.b Z. amit írtál az igaz -átvitelre gondolok, csak az a ritkán látott és elért maximum és nem az átlag sajnos, az átlag kb.500b/sec, de nem ritka az 50 sem ami ugye nem nevezhető szolgáltatásnak hanem közröhej. -Az, hogy egy szolgáltatót túl lehet terhelni, arra emlékeztet, amikor egy 100 személyes buszra feltuszkolnak 300 embert, a busz ugyan sehova sem bír menni, de a jegyárat beszedtük. HiHi ! Köszönjük )
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 16
Szakértők, monnyátok mek, hogy lehet ekkora különség egy szolgáltató megítélésében. Lehet ennek szakmai oka?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 15
Nekem MatávNet elérésem van, már '96 augusztusa óta (akkor még kísérleti jelleggel indult). Soha nem volt semmi gondom. Sokáig 14.4-es modemmel használtam, aztán tavaly január óta 33.6-al. Meg kell mondjam, hogy a munkahelyi LAN-nál is gyorsabban szoktam letölteni a Netscape Communicator új verzióit a C3 FTP server-éről. Na persze ez inkább a munkahelyem LAN-jának leterheltsége miatt van. Mindenesetre a közel három év alatt egyetlen egyszer szakadtam csak le akaratomon kívűl a szolgáltatóról és a modemem mindig 33.6-al connect-ál. Az árról nem tudok nyilatkozni, mert az elérésem korlátlan-ingyenes-szolgálati, de azt hiszem a korlátlan elérés a Matávnál most a Profi-Plusz csomag és talán 10.000 Ft havonta.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 14
egy embernek teljesen igaza(d) van, a MINŐSÉG a legfontosabb; én is inkább fizetnék (mondjuk) havi 8-at egy működő és gyors kapcsolatért, mint 5-öt egy lassúért, ami folyton szétkapcsol/foglalt - bejön a különbség, az idegeskedésről nem is beszélve.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 13
feri9
Mikor én ottjártam néhány napja a június 30-ig jelentkezőknek valami kedvezményt kínáltak a fél éves bruttó 60.000-re. De nem csak az ár számít, hanem a MINŐSÉG.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 12
Kezdem azt hinni, hogy most az egyszer mázlista vagyok. Most kerültem a Datanetre, három hónapig ingyen, utána havi bruttó 2500-ért kapok teljes hozzáférést. Csak nincs benne valami gixer?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 11
Szerintem is felejtse el az Elendert és a Matávot mindenki, A Matáv a létező legdrágább, az Elender meg még túlzsúfolt is, több az előfizető, mint a
vonal, esténként mindig foglalt. Lemondani ráadásul 30 nappal előre lehet csak. 4-5 ezerért szerintem mindenhol található korlátlan előfizetés.
Fehérváron a Szivárványnetet tudom ajánlani, 4000/hó, gyors, soha nem foglalt, oda sem kellett mennem, fizetnem sem kellett előre,csak telefonáltam egyet és negyedóra múlva már regisztrálva is voltam. Ilyen is van.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 10
Én is megnéztem az Eurowebet, és a korlátlanon kívül (ami szerintem bruttó 60 ezer fél évre) nincs alternatíva, mert ha a forgalom után is fizetni kell az alapdíjon felül (mint minden más csomagjukban), akkor nagyon drága, ha jól számoltam. Pl. szerintem havi 100 mega nem nagy forgalom egy netezőnek, és az még éjszakai díjcsomagban is nagyon drága ... Ami az e-mail problémát illeti, persze a legjobbak a hotmail (vagy prontomail, pl.), mert akkor nem kell cserélgetni. De ez utóbbi talán OFF volt, bocs.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 9
Voltam az Euroweb lapján (www.euroweb.hu), s most rohadtul olcsón kínál fél évre korlátlan hozzáférést, ha jól emlékszem 44 rongy. Persze, ha a matávosok mekszállják az eurowebet, akkor megint leszűkül a sáv, megnehezül a kapcsolat és lelassul minden - kivéve az anyázást)))
Rosszabb ez, mint a házassság. Ráadásul, ha új szolgáltatóhoz megyek, mekváltozik a emilcímem is.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 8
"Habár a modem 33,6 K-s, mégis legfeljebb 2-3K-s sávszélességet kapunk maximumként"
a modem sebesség Kbaud-ban van meg adva, amit Kbit/sec-et jelent. Vagyis 33.6/8=4.2K az elméleti maximum ami egy 33.6-os modembe belefér.
Egyébként TVnet rulez, a 13. kerületben. És (igaz csak én csak az utóbbi 3 hónapot ismerem) még az email-jeimre is válaszoltak!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 7
Elender árak : itt. Nekem Privát csomagom van (10 óra), átlagban havi 22-25 óra jön össze az akcióval.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!