Túratársat keresek férfi, hölgy vagy házaspár személyébe 2024 kerékpártúráimhoz, Ausztria, Szlovénia, és magyarországi viszonylatra. Viszonylag könnyebb túrákat kedvelem 1-2- 3 max 4 naposakat.
Ha lenne, valakinek kedve csatlakozni egy 60 éves férfihoz az jelentkezzen, mailen mindenkinek válaszolok.
Én mondjuk nem tűrném csöndben, h pár paraszt miatt nem alszik a kemping, jobb helyeken biztonsági szolgálat is van a célra.. Egyedül Alsóörsön a motoros tali a kivétel, de ott meg tudom, h az a buliról szól. Bár már egy ideje inkább kint alszom a kocsiban, ill. legutóbb másik kempingben, h alvás is legyen.
Ismerem...és nemcsak a Balatonit, mást is, sőt nem csak Ő, van egy van egy fickó, aki a 2018-as horvát túránkat olyan szinte lekoppintotta, hogy a legtöbb helyszínen még a szöveg is ugyanaz, beleértve a bakikat, mellébeszéléseket is :)
Kelet-Szlovákia az átlag magyar számára fehér folt. Nem tud róla semmit, nem is nagyon érdekli. Pedig a valamikori történelmi Magyarországhoz tartozó terület igencsak izgalmas meglepetéseket tartogat a természetet kedvelők, sportolni vágyók számára.
Tartalom: Kalandoraink expedíciós túrára indulnak. Cél a „Titkos hegy”, leánykori nevén, Vihorlat. Hogy mivel érdemelte ki ezt a figyelemfelkeltő nevet, lehet, hogy kiderül, de akár még az is, hogy milyen ismeretlenség homályába burkolózó várak vannak megbújva lehetetlen helyeken. A szlovák gastronómia bugyraiba is betekinthetünk egy röpke /inkább nem röpke/ pillanat erejéig, és persze nem maradhat el a önfeledt csobbanás sem ezúttal egy kialudt vulkán kráterében…
A kicsit megmosolyogtató „Szlovák tenger” kifejezés, lehetne akár gúnynév is, ha már nem jutott nekik valódi tenger, igaz nekünk se…végül is, nálunk is van egy „magyar tenger”. Ha már a Balaton szóba került jó a hasonlat, bár méreteiben jelentősen elmarad tőle, mégis hozza a feelinget megbolondítva egy kis Tisza-tó utánérzéssel.
Tartalom: Túrázóink a tó megkerülésére készülnek, nem lenne nagy feladat, ha meg lehetne kerülni. Ennek az ellentmondásnak a megoldása igencsak kemény diónak bizonyul, főleg, hogy egy maratoni gasztro tudósítás, élvezkődős csobbanás a naplementében is bejelentkezik időhúzásként. Aki kiváncsi a szürreális, éjszakába nyúló végkifejletre egy olyan helyen, ahol sötétben már nem igazán ajánlatos bolyongani, a képernyő előtt a helye.
Sziasztok! Figyelmetekbe ajánlok egy közel egy órás Ciprusi kikapcsolódást fotelből. A youtube csatornámhoz kapcslódóan a kerékpár egy kis túra főszereplője. Elkisér sziklákon, a tenger mellett, közúton és még egy közeli gáthoz is. De nem csak kerékpározunk, hanem az itt töltött napok látnivalói is megelevenednek a képernyő előtt. Látunk roncsokat, csoda kék tengert, isteni sziklákat és ókori emlékeket is. Egy igazán izgalmas kora tavaszi Ciprusi kaland története ez.
A szlovákoknak is van Balatonjuk! Igaz kicsit messze, meg nem is nagyon tud róla senki, legalábbis itthon. Egy virtuális időutazásra invitálom a kedves nézőket egy olyan helyre, ahol a nem is oly távoli dicső múlt fényei még nyomokban pislákolnak.
Tartalom: Statisztikailag a legnépszerűbb kerékpáros célpontok, a tavak. Minél nagyobb, annál jobb. Akik osztják ezt a véleményt, jó helyen járnak. Kalandoraink északi szomszédunk egyik legnagyobb állóvizének bevételére készülnek. Minden adott, „napfény-nyár-szerelem”…de, mint mindig, sose klappol minden a tervek szerint, szóval egy izgalmas túranap történetének filmes adaptációja következik.
Toszkána a művészetek bölcsője, az üde zöld dombok világa. Középkori települések, várak, városok hazája. Túrafilm sorozatunk ha nem is teljesen, de e toszkán csodát járja körbe. Utunk Firenzéből indul és ide érkezik vissza. S útközben lehetőleg az érintettlen kevésbé ismert Toszkán tájat, településeket járjuk. Bár igazi klasszikusok se maradhatnak ki mint Siena, San Gimignano vagy a tenger mellett Orbetello, Piombino. A közlekedési eszközünk a kerékpár, de a Toszkán kalandok sorozat mindenkinek szól aki szereti ezt a kis olasz csodát vagy érdeklődik, kiváncsi rá. E rövid kedvcsináló előzetes remélem mindenkinek meghozza a kedvet egy igazán hangulatos Toszkán kalandhoz, amit 8 részen keresztül követhettek.
Egy kora tavaszi bringás bemelegítés invitállak titeket a képernyő elé. Edzőtúra a Cserhátban - kora tavaszi erőpróba aszfalton, erdőn, mezőn. Útközben az ébredező természet és az itt-ott kikandikáló táj adja a vizuális élményt. Míg én ezt útközben próbálom kommentárral fűszerezni nektek. Várok minden régi és új nézőt a képernyő elé. A film itt érhető el vagy Bandibácsi youtube csatornáján: https://youtu.be/P8gdquBY2oE
Ki tud olyan biztosítót ahol köthetek kerékpárbiztosítást nagy értékű (>300000Ft) kerékpárra lopás ellen Angliába (10 napos túrára, vagy egyáltalán éves szinten Európába)?
Meg akartam nézni a Bikemapon az egyik térképemet. Mit látok? "Ez az oldal már nem elérhető.Az oldal továbbra is elérhető angol nyelven.Hibakód: 410" Megyek az angol oldalra, ott a profilképem, a nevem, de nincsenek ott a térképeim. Azért lehet, mert nem használtam 1-2 éven át?
Köszönjük az elismerést! SK most a Kárpátok hágóit mássza, ezért egyelőra annyit írok, amennyit én megtapasztaltam. Az egyik ketyere, talán a sokkoló, sajátos recsegő hangjával öt méterről is elsöpörte a pásztorkutyákat - azaz nem is kaptak az áramütésből. Ez az eszköz Romániában nincs tiltva. SK az országút mellől rárontó falusi kutyákat az ultrahangos riasztóval is sikerrel hőköltette vissza.
Itt Magyarországon? Van jónéhány útvonal, ami jelzett kerékpárosok számára is. Az egyéb turistautakon részben "eltűrik", de pl. természetvédelmi területen kifejezetten tiltott.
Szeptemberben készülök egy scc 600km-es tereptúrára, és olyan kérdésem lenne, hogy az útvonal nagyrészt túristautakon megy, ahol ugye tilos kerékpárra közlekedni. Lehet ebből problémám? Nem szervezett túra. Köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz kavicsdobálás belőle.
Ha nyár, Alpok! Ennyire egyszerű, legalábbis számunkra :) Néhány spontán összedobott mozzanat az itt készült filmekből kedvcsinálónak...vagy kedvelvevőnek :) Felvétel helyszíne: Dolomitok
Hello Némo! Gratulálok az Erdélyi túrátokhoz, az útvonalat nézve komoly vállalkozás volt. Engem a katyatámadások érdekelnének illetve írhatnál pár szót SK, ezek elleni védekező eszközeinek gyakorlati hatákonyságának tapasztalatairól.