Keresés

Részletes keresés

bandi.bácsi Creative Commons License 2023.09.13 0 0 11018

Sziasztok!

Egy kora tavaszi bringás bemelegítés invitállak titeket a képernyő elé.
Edzőtúra a Cserhátban - kora tavaszi erőpróba aszfalton, erdőn, mezőn. Útközben az ébredező természet és az itt-ott kikandikáló táj adja a vizuális élményt. Míg én ezt útközben próbálom kommentárral fűszerezni nektek.
Várok minden régi és új nézőt a képernyő elé.
A film itt érhető el vagy Bandibácsi youtube csatornáján:
https://youtu.be/P8gdquBY2oE

Flöcsy Creative Commons License 2023.09.02 0 0 11017

Ki tud olyan biztosítót ahol köthetek kerékpárbiztosítást nagy értékű (>300000Ft) kerékpárra lopás ellen Angliába (10 napos túrára, vagy egyáltalán éves szinten Európába)?

vizus Creative Commons License 2023.08.20 0 0 11016

Meg akartam nézni a Bikemapon az egyik térképemet. Mit látok? "Ez az oldal már nem elérhető. Az oldal továbbra is elérhető angol nyelven. Hibakód: 410" Megyek az angol oldalra, ott a profilképem, a nevem, de nincsenek ott a térképeim. Azért lehet, mert nem használtam 1-2 éven át?

KawaBazsy Creative Commons License 2023.08.17 0 0 11015

Tán egy autót láttam átmenni, amikor ott voltam.. Sztem a hídnak örülnek inkább. Tranzit forgalom úgyse ott lesz.

Előzmény: Zalcsi6 (11014)
Zalcsi6 Creative Commons License 2023.08.17 0 0 11014

Helembaiak örülni fognak a megnövekedő kocsiforgalomnak.

Előzmény: KawaBazsy (11012)
Nemo Creative Commons License 2023.08.15 0 0 11013

Köszönjük az elismerést! SK most a Kárpátok hágóit mássza, ezért egyelőra annyit írok, amennyit én megtapasztaltam. Az egyik ketyere, talán a sokkoló, sajátos recsegő hangjával öt méterről is elsöpörte a pásztorkutyákat - azaz nem is kaptak az áramütésből. Ez az eszköz Romániában nincs tiltva. SK az országút mellől rárontó falusi kutyákat az ultrahangos riasztóval is sikerrel hőköltette vissza.

Előzmény: cobranco (11005)
KawaBazsy Creative Commons License 2023.08.15 0 0 11012

Hopp.. ez olyan régi, h még nem láttam.. :-)

Más, voltam ma Szlovákiában cangával, átadták már Helembán a hidat, kocsival is használható.

Előzmény: alzoid (11011)
alzoid Creative Commons License 2023.08.15 0 0 11011
Előzmény: KawaBazsy (11007)
XNC Creative Commons License 2023.08.14 0 1 11010

"Lehet ebből problémám?"

.

Szerencse kérdése....

Előzmény: peres (11008)
OMGod Creative Commons License 2023.08.14 0 1 11009

Itt Magyarországon? Van jónéhány útvonal, ami jelzett kerékpárosok számára is. Az egyéb turistautakon részben "eltűrik", de pl. természetvédelmi területen kifejezetten tiltott. 

Ezt olvastad már?

https://greendex.hu/bant-a-benzinar-bringazz-es-boldogabb-leszel/

Előzmény: peres (11008)
peres Creative Commons License 2023.08.13 0 0 11008

Sziasztok. 

Szeptemberben készülök egy scc 600km-es tereptúrára, és olyan kérdésem lenne, hogy az útvonal nagyrészt túristautakon megy, ahol ugye tilos kerékpárra közlekedni. Lehet ebből problémám? Nem szervezett túra. Köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz kavicsdobálás belőle. 

KawaBazsy Creative Commons License 2023.08.12 0 0 11007

Nah, Dolomitok most is? :-) Azon filóztam, h sztem Szlovéniában még nem voltál..

Előzmény: cobranco (11006)
cobranco Creative Commons License 2023.08.12 0 1 11006

Ha nyár, Alpok! Ennyire egyszerű, legalábbis számunkra :)
Néhány spontán összedobott mozzanat az itt készült filmekből kedvcsinálónak...vagy kedvelvevőnek :)
Felvétel helyszíne: Dolomitok

TransDolomitok /Maxi trailer/ 1440p

cobranco Creative Commons License 2023.08.12 0 0 11005

Hello Némo! Gratulálok az Erdélyi túrátokhoz, az útvonalat nézve komoly vállalkozás volt. Engem a katyatámadások érdekelnének illetve írhatnál pár szót SK, ezek elleni védekező eszközeinek gyakorlati hatákonyságának tapasztalatairól.

Előzmény: Nemo (10996)
cobranco Creative Commons License 2023.08.12 0 0 11004

Az Appeninnek szeptemberben még simán OK, de én azért nem írnám le teljesen az Alpokat sem, ha aug végén beáll egy anticiklon még akár jó is lehet.

Előzmény: ComicHUN (11003)
ComicHUN Creative Commons License 2023.08.09 0 0 11003

Felmerült egy 4. alternatíva is. Passo kollega filmjei után gondolkodóba estem, hogy ha már ennyire későre csúszott a dolog, akkor az Appenninek is beleférhet - értelem szerűen ez esetben az Alpok teljesen kimaradna -. Bologna - Firenze - La Spezia háromszögben gondolkodom, mert számomra vonattal még Bologna egész jól elérhető. Gondolom a szeptember elejei-közepei időjárás azért kegyesebb ezen szélességi kör környékén, a szolidabb magasságokról már nem is beszélve. Valami tapasztalattal rendelkezik valaki ezirányban?

Előzmény: cobranco (10990)
forgione1 Creative Commons License 2023.08.04 -1 0 11002

2. kérdés: a faszkalap tervezője a gyártónak ezt nem tudja? 

Fizetős (tömeg) nyomor kempingre tervezi ahol napokig áll a sátor, ezért fehér, nem fakul a színe. Az, hogy visszaveri a meleget marhaság, még annál is nagyobb, hogy azért szórják tele a légkört nano aluval, hogy alatta hűs maradjon a bolygó.

Vadkemping, mint felhasználási mód pedig eszébe se jut.

Egyébként kapni terepszínű sátrat, piperkőc gyártó & felhasználó nélkül, olcsón. 

Nekem mindig is terepszínű sátraim voltak/vannak. Eszembe se jutott bármi másmilyent vásárolni :-)

Ha mégis látszódnom kell (vadászat) akkor ott a láthatósági mellény amit ráterítek.

Előzmény: főgóré (10993)
vizus Creative Commons License 2023.08.03 -1 0 11001

Nyilván nem medve járta vidéken és nem korhadó ágak alatt. A vaddisznó meg bánt. De hogy ez kempingezés, vagy nem az?

Előzmény: tanárnéni kedvence (11000)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2023.08.02 -1 0 11000

Balesetveszélynek.

Előzmény: vizus (10998)
KawaBazsy Creative Commons License 2023.08.02 -1 1 10999

Bivakos biciklisnek.. :-)

Előzmény: vizus (10998)
vizus Creative Commons License 2023.08.02 -1 0 10998

Megpakolt bicaj fának támasztva, ember mellette alszik bivakzsákban minek minősül?

ComicHUN Creative Commons License 2023.08.02 -1 0 10997

Lényegi infót találtam a svájci vadkempingezési szabályokról. Érdekes, hogy nem tiltják egységesen mindenhol. Jobb nyelvi készségekkel rendelkezők ellenőrizhetnék a linken olvasható lehetőségeket.

https://www.schlanser.ch/magazin/wildcampen-in-der-schweiz/?gclid=CjwKCAjw_aemBhBLEiwAT98FMrCtTPEvT-81HoWZauOjfr2EziJUJldoZsX8nLPTlEGauwxe_XlwKRoCVGgQAvD_BwE

Nemo Creative Commons License 2023.07.31 -1 1 10996

Kedves emberek!

SK topiktárssal az elmúlt héten egy kiadós kerékpártúrát tettünk Észak-Erdélybe. (Kelemen-havasok, Radnai-havasok.)

A beszámoló itt található: http://orszagcsavargo.hu/2307ERDE.HTM - egyelőre csak a bevezetővel, a statisztikával és a képekkel, de nemsokára (remélhetőleg pár napon belül, de mindenképpen még augusztusban) szöveget is csatolok hozzá.

Legyetek jó egészségben!

főgóré Creative Commons License 2023.07.29 0 0 10995

ezt , főleg, az érintettnek cobranconak mondd !

én csak ,most nézem a dolomitos videjóját és onnan idéztem.

Előzmény: orygabor (10994)
orygabor Creative Commons License 2023.07.29 -1 0 10994

Néztem én is a Kecsua sátrakat, kissé nehezek és a csomagméretük se kicsi. Vannak nagyon fasza háromszemélyes előteres sátrak 4 kiló körül, jóval kisebb csomagmérettel. És nem fehérek.

Előzmény: főgóré (10993)
főgóré Creative Commons License 2023.07.29 -2 0 10993

cobranco panaszkodik a decathlonos  fehér színű sátorra, mert hogy kilométerekről látszik

igaz-mondja- a napfényt visszaveri , de ki a fasz állít napközben sátort? este szokták

1. kérdés: akkor mija fasznak fehéret vettetek?

2. kérdés: a faszkalap tervezője a gyártónak ezt nem tudja?

cobranco Creative Commons License 2023.07.28 -1 1 10992

A Tajgetosz egyike Görögország mítikus hegyeinek. Pazar látványilágával egyedülálló a kontinensen. A keleti kapujából, Spártából indul kalandoraink ráadás-programja, egy közel 900 méteres függőleges fal megmászása. A sziklába vájt szerpentin egyrészt félelmetes panorámája, másrészt építési megoldásai miatt híresen hírhedt a teljesíteni vágyó motorosok, kerékpárosok körében. Akik velünk tartanak nemcsak a sportfeladat részleteit élvezhetik, hanem betekintést nyerhetnek egy világtól elzárt isten háta mögötti görög falu hétköznapjaiba, valamint a dél-mediterránum vad hegyi világába is…”

Ezzel a résszel az utóbbi évtized talán legnagyobb kerékpáros vállalkozásom filmes anyagának végére értem. Itt szeretném megköszönni a közel fél éves kitartó figyelmet. Természetesen a Cobranco-project nem áll meg, várok mindenkit a továbbiakban is képernyő elé.

Bazi nagy Görög-túra /bónusz rész/: "Holt hegyek társasága" 2021. /1440p/

Útvonal: Mystras-Paorí-Aigos Ioannis-Anavriti-Moni Faneromeni-Tajgeti-Mystras

Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704094853005202&type=1&l=dfff516944

#görögország #peloponnészosz #kerékpártúra

solyomga Creative Commons License 2023.07.28 -1 0 10991

2023. július 15-én kezdődött Magyarország leghosszabb ultrafutása a Deseda Ultramaraton a Kaposvár melletti Deseda tónál. 

Mivel a futócsoportunkból két futótársunk is indult a 252 km-es távon, ezért azt gondoltam, hogy én eltekerek Debrecenből Kaposvárig. 

Csütörtök este 8-kor indultam és terv szerint a szombat reggel 6 órakor kezdődő verseny rajtjára szerettem volna odaérni. 

Hogy sikerült-e? Ezt megtudod a filmből!

Gyere és tarts velem ezen a 450 km-es kerékpározáson!

A film linkje: https://youtu.be/oBMY_rc6FUI

Az útvonal: 

#Debrecen

#Mikepércs

#Sáránd

#Derecske

#Berettyóújfalu

#Bakonszeg

#Szeghalom

#Vésztő

#Tarhos

#Békés

#Békéscsaba

#Telekgerendás

#Csorvás

#Orosháza

#Székkutas

#Hódmezővásárhely

#Algyő

#Szeged

#Domaszék

#Mórahalom

#Ásotthalom

#Kisszállás

#Mélykút

#Tataháza

#Felsőszentiván

#Csávoly

#Baja

#Pörböly

#Bátaszék

#Mőcsény

#Cikó

#Bonyhád

#Nagymányok

#Szászvár

#Tófű

#Egyházaskozár

#Bikal

#Mágocs

#Csikóstöttös

#Kaposszekcső

#Kapospula

#Attala

#Csoma

#Szabadi

#Nagyberki

#Mosdós

#Baté

#Taszár

#Kaposvár

#Toponár (Deseda-tó)

cobranco Creative Commons License 2023.07.28 -1 0 10990

Általánosságban elmondható, hogy aug 20 után már vége a nyárnak, persze ez nem jelenti azt, hogy szept elején nem foghatsz ki pár jó napot. Viszont az éjszakák már hidegek lehetnek. Nem vagyok függőágy fronton otthon, de gondolom ez is számít. Az, hogy sátor vagy függőágy vadkemping szempontból szerintem mindegy, mivel mindenhol tilos. Viszont országonként, illetve országrészenként nem mindegy. Svájc egésze problémás, ha bekockáztatod, mindenképpen elbújni, ráadásul a Bernina egy része belesik Svájc egyetlen Nemzeti Parkjába, itt semmiképp ne kockáztass. Az olaszok lazábbak, de a Dolomitokra jobban figyelnek, a Friuli Alpok talán a legkönnyebb ebből a szempontból és kevesebben is vannak. Sőt, ez utóbbi időjárás ügyben is lehet befutó, mivel /főleg a déli részén/ már mediterrán hatások is érvényesülnek.

Előzmény: ComicHUN (10989)
ComicHUN Creative Commons License 2023.07.27 -1 0 10989

Sziasztok!

Családi okokból kifolyólag az idei nagy túra szeptemberre csúszott. A kérdésem az, hogy a Bernina, Stelvio, Sella tömb, illetve a Grosglockner környéke és Fruili-dolomitok (Még nem dőlt el, hogy a 2-3 elképzelésből melyik valósulhat meg. Többnyire időjárás és a vonats eljutásoktól függ, hogy mi a végleges.) mennyire barátságtalan szeptember elején? A másik, hogy a függőágyas vadkempinget mennyire tolerálják az említett régiókban? Sátorral már voltam többször, de függőággyal még nem, illetve Svájc teljesen ismeretlen terep számomra.
Előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!