Keresés

Részletes keresés

Kreezpeebékön Creative Commons License 1 napja 0 0 99963
Altair Ibn-Laahad Creative Commons License 4 napja 0 0 99962

A kacsacsőrű emlős is tojásokat rak, lehet hogy rokonok? :-D

Előzmény: Hoaxvadász (99961)
Hoaxvadász Creative Commons License 5 napja 0 0 99961

Tojásokat találtak a múlt héten bemutatott ufómúmiák egyikében

"Folytatódik a múlt héten a mexikói kongresszus előtt bemutatott állítólagos földönkívüliek kálváriája: az ufómúmiákkal (ufonautamúmiákkal, de legyünk tömörek) parádézó újságíró, José Jaime Maussan régi harcostársa, José de Jesus Zalce Benitez korábbi igazságügyi orvosszakértő szerint a földönkívüliek igaziak, sőt, az egyikben a röntgenvizsgálat során tojásokat is találtak.

Benitez szerint a részletes vizsgálat során kimutatták, hogy az egyedeken nem találhatóak külsérelmi nyomok, nem találhatóak bennük idegen anyagok, és a testük sértetlen, nem módosították őket a haláluk után sem, és a csontvázuk is sértetlen. A szakértő szerint ez azt is jelenti, hogy valódi élőlényekről van szó, és éppen egy tudományos paradigmaváltásnak vagyunk tanúi, a felfedezés pedig bizonyítja, hogy az emberiség a történelme során már kapcsolatba lépett a földönkívüliekkel.

Az már csak hab a tortán, hogy a két múmia most már nevet is kapott: Clarának és Mauriziónak keresztelték el őket. Clarában találták a tojásokat.

Nem ez az első eset

Maussan és Benitez már korábban is találtak ufókat: ezek egyikéről kiderült, hogy Peruból származik, és egy mumifikálódott gyermek teste (emiatt a perui kulturális miniszter dühbe is gurult), egy másikról pedig kimutatták, hogy kutyából készült, aminek eltávolították az orrát, majd hamis bőrt húztak rá, így jutottak hozzá a különös kinézetű múmiához. A páros 2017-ben Peruban is előállt már egy ufóval, ez papírmaséból készült. Tojás ezekben még nem volt, de ezek után az sem túl meglepő, hogy Maussan azt sem volt hajlandó elárulni, hogy hogyan jutott hozzá Clarához és Maurizióhoz.

Benitez szerint már a korábbi vizsgálatok is kimutatták, hogy most valami egészen másról van szó: szerinte a DNS-vizsgálatok is bizonyítják, hogy a két, E.T.-re gyanúsan hasonlító múmia nem földi eredetű. Julieta Fierro, a Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetem (UNAM) kutatója szerint azért nincs szó ekkora szenzációról: az általa megtekintett vizsgálati adatok szerinte arra utalnak, hogy a mostani ufókat több, különböző korú múmiából állíthatták össze. Fierro hozzátette, hogy Maussan előélete is némi gyanakvásra adhat okot: többek között azt is állítja, hogy beszélt a Guadalupei Szűzanyával és a földönkívüliekkel is.

David Spergel, a NASA kutatója is szkeptikus a kérdésben, ő egyebek mellett az adatok hozzáférhetővé tételét és a felfedezésről szóló alapos, külső szakértők által is lektorált tanulmányt hiányolta – bár ha Fierrónak igaza van, könnyen lehet, hogy a tudományos közösség kibírja valahogy ezek nélkül is."

Előzmény: Hoaxvadász (99960)
Hoaxvadász Creative Commons License 6 napja 0 0 99960

Röntgen és CT-vizsgálatok alapján mégsem manipulálták a mexikói "idegen múmiák" testeit

"Meglepő fordulat a mexikói idegen fosszíliák kapcsán a testek röntgen- és CT-vizsgálatait követően. Azért még mindig marad tér a kételkedésre.

A múlt héten a mexikói kongresszusban bemutatott két “idegen” testét kedden tesztelték az orvosok. Mint azt a prezentációt szervező Maussan úr állítja: a holttesteket Peruban találták, és “nem emberi lények, amelyek nem részei földi evolúciónknak”.

A tudósok és akadémikusok azonban erősen kritizálják Maussant, a legfőbb vád az, hogy a testeket manipulálták, vagyis mesterségesen alakították át ilyen furcsa megjelenésűre – épp ezért egy mexikóvárosi laboratórium orvosai kedden röntgen- és CT-vizsgálatot végeztek a holttesteken. Az eredmény pedig bár meglepő, de jó eséllyel mégsem perdöntő erejű.

A mexikói “idegen múmiák” sagája folytatódik, méghozzá egy talán meglepő fordulattal, ami azonban kicsit jobban a dolgok mögé pillantva mégsem oly döbbenetes, mint elsőre tűnhet. Az előzményekhez ajánljuk a lenti cikkünket, amibe a Live Science cikkét foglaltuk össze – az LS különböző szakértőket keresett meg a témában, akik állításai közül most azt érdemes kiemelni, hogy a testek azért tűnnek ennyire bizarrnak, mert manipulálták őket valamilyen módon.
Mint az a videón is látszik, José de Jesús Zalce Benitez, a Haditengerészet Minisztériumának Egészségtudományi Kutatóintézetének igazgatója, amely a teszteket végezte, azt mondta, hogy kimutatták, hogy a holttesteket nem rakták össze szándékos megtévesztés céljából, vagyis nem manipulálták őket – számol be róla a The Telegraph. Mint azt az orvos elmondja, a testeken három vizsgálatot is végeztek: CT-t, röntgent és fluoroszkópiát – ez utóbbi lényegében egy folyamatos röntgenfelvétel.

A vizsgálatok szerint a testek csontváza nem tartalmaz semmiféle betoldást, vagyis nem különböző darabokból állították össze – ahogy arra az eddigi kritikák utaltak. Az orvos hozzátette azt is, hogy az állításokkal ellentétben annak sincs nyoma, hogy a koponyát több darabból rakták volna össze.

Az persze kérdés, hogy mindez mennyire tekinthető meggyőző eredménynek, hiszen José de Jesús Zalce Benitez korántsem pártatlan szereplő, mivel Maussannal közösen mutatta be a testeket a múlt héten – lényegében tehát Maussan társáról beszélhetünk a személyében, nem pedig egy független tudósról, és az általa lefolytatott vizsgálatról. Érdemes talán arra is kitérni, hogy az említett cikk kapcsán a Live Science Benitezt is megkereste, akit azonban nem tudtak elérni.
Az akadémikusok és a régészek egyik elmélete szerint egyébként a maradványok valójában mumifikált emberi testek (ahogy erre már volt példa Maussan egy korábbi “felfedezése” kapcsán, mikor is az általa idegennek vélt testről kiderült, hogy az valójában egy kétéves őslakos gyermek holtteste). A perui kormány állítása szerint pedig az idegen múmiák prehispanikus tárgyak, és ezért bűnügyi nyomozásba kezdtek, hogy a múmiák miként kerültek az ország határain kívülre. Maussan azt állítja, hogy ő ártatlan, és “nem tett semmi törvénytelent”, azt azonban már nem tudta megmagyarázni, hogyan kerültek a holttestek a birtokába."

Előzmény: Mord Alexos (99948)
Hoaxvadász Creative Commons License 6 napja 0 0 99959

Hungarians terrified due to seven UFOs spotted at night flying in formation

"People posted many photos of UFOs spotted in the night sky of Hungary on Thursday. The bright spots were flying in formation, which made them even more terrifying for some. Of course, comment writers argued about the reason for the lights, and many said they are the proof of extraterrestrial intelligent life forms visiting the planet. Magyar Hírlap shared one of the photos of their readers in THIS article. People saw the UFOs from Budapest, Siófok, Biatorbágy and Győr. One of the comment posters said they were aliens because they flew in formation and visible for only seconds. Of course, he is not right. They were Starlink satellites powered by SpaceX.
The project was started by Elon Musk and it aims to provide internet connection everywhere on Earth. The satellites fly in formation and light from Earth makes them shine for a while. That is what people saw from the ground."

<KRYPTO> Creative Commons License 2023.09.18 -1 0 99958

Mégegy AI generált kép lazításként👽

<KRYPTO> Creative Commons License 2023.09.18 0 1 99957

Igen, érdekes, hogy a génmódosított egyének hogyan zavarnák meg a fejlődést. Az evolúciós folyamatok is módosították és a "selejt" nem maradt fent. Orvostudományilag viszont jó lenne ha egyes öröklött betegségeket ki lehetne iktatni.

Előzmény: jee_c (99955)
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.09.18 0 1 99956

Érdekes, hogy egyik elnök sem mert/tudott részletes választ adni egy egyszerű kérdésre amely a szkeptikusok szerint csak "ufóbuzi" kitaláció.👽🤓

 

Régebben a Rand. Corporation felmérése alapján döntöttek úgy, hogy az emberiség pánikba esne ha feltárnák a helyzetet és véget vethetne az emberi civilizációnak.

 

Szerintem nincs semmi megrázó abban, hogy mesterséges lények vagyunk anelyek a lélek fejlődését szolgálja akár reinkarnációs ciklusok segítségével. Az élet nem más mint egy iskola.

Előzmény: jee_c (99953)
jee_c Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99955

Érdekes, pont ez a gondolat (genetikai buherációja az emberi fajnak) is benne van a linkben, amit pont betettem.

 

Ami külön érdekessé és aktuálissá teszi ezt a kérdést az az, hogy a genetika elég komolyat fejlődött az utóóbbi években. CRISPER technológia, biohacking - ezekkel kapcsolatosan javasolni tudom az Unnatural Selection sorozatot, szépen bemutatja, hogy mik ezek, milyen lehetőségek nylítak meg.

 

Ha mondjuk a genetikai állományunk valóban fontos egyes (földönkívüli) fajoknak, akkor felmerül a kérdés, hogy mennyire hagynák, hogy szórakozzunk ezzel, hmm?

Az biztos, hogy az USA-ban az örökölhető DNS módosítások törvényileg tiltva vannak.

Előzmény: <KRYPTO> (99954)
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99954

Érdekes volt ez a rész (is), és egyetértek a gondolattal, hogy minden földi lakos hibrid. A föld mint galaktikus állat/növénykert is lehet és ezért ezért járnak ide időnként vizsgálatokra és "betakarításra".

Előzmény: polária (99952)
jee_c Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99953

Kapcsolódóan:

https://www.youtube.com/watch?v=-tdIybnzt6I

Különböző USA elnökök - Obama, Trump, Carter, .. - kapcsolata az UFO jelenséggel.
Jimmy Carter esete részletesen.

Előzmény: <KRYPTO> (99951)
polária Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99952
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99951

<KRYPTO> Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99950
Előzmény: <KRYPTO> (99943)
Mord Alexos Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99949

Tremonius  2023.03.11    -1 1 99391

Amikor a Pentagon ufókra szakosodott vezetője nyilatkozik az már a vég (a vérszkepók számára). Érthető a zavar a sötét erőben, évtizedes szkepó okoskodás és tiltakozás omlik össze a tények ismeretében.

ez jutott eszembe, amikor ezt a cikket olvastam:

US UFO expert rips Mexico’s unveiling of supposed ‘non-human’ alien corpses: ‘Unsubstantiated stunt’

"A former US Navy pilot who is a UFO specialist has ripped the unveiling of supposed “non-human” alien corpses in Mexico earlier this week as nothing more than an “unsubstantiated stunt.

Ryan Graves, executive director of Americans for Safe Aerospace, was among witnesses who testified before the Mexican congress on Tuesday when the two mummified corpses — complete with elongated ET-style heads — were showcased to lawmakers.

Mexican journalist and ufologist Jaime Maussan presented them during the country’s first-ever UFO hearing as apparent proof of “non-human beings.”

Graves, who had previously testified before a US congressional UFO hearing in July, quickly slammed Maussan’s claims — saying they put a huge dent in his serious work on UAPs, or unidentified anomalous phenomena.

“Unfortunately, yesterday’s demonstration was a huge step backwards for this issue,” Graves said in a statement posted on X Wednesday.

My testimony centered on sharing my experience and the UAP reports I hear from commercial and military aircrew through ASA’s witness program.

“I will continue to raise awareness of UAP as an urgent matter of aerospace safety, national security, and science, but I am deeply disappointed by this unsubstantiated stunt,” he added."

tehát akkor:

amikor a volt US Navy pilóta/ufószakértő nyilatkozik az már a vég (az ufóbuzik számára). érthető a zavar a sötét erőben, évtizedes ufóbuzi okoskodás és tiltakozás omlik össze a tények ismeretében.

Előzmény: <KRYPTO> (99942)
Mord Alexos Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99948

persze hogy tudja.

nyilván tisztában van azzal, hogy kamuzik.

"Benítez was also a lead researcher in the presentation of the debunked body discovery, which showed six three-finger mummified bodies in a YouTube video posted in 2017 by Gaia.com, which has been scrutinized as a conspiracy theory hub."

Aliens In Mexico? Not So Fast—Presenters Have History Of Being Debunked


"Jois Mantilla, journalist and researcher of Otromundo Comunicaciones, and Jose de Jesus Zalce Benitez, director of the Scientific Institute for Health of the Mexican navy, joined Maussan in the presentation, as participants in the original “recovery” of the specimens near Nazca in 2017.

Referring to the specimens as “non-humans,” Maussan told the hearing that these remains were recovered in Peru near the ancient Nazca Lines topographical formations in 2017 and that the purported bodies had been analyzed by Mexico’s National Autonomous University (UNAM).

But UNAM responded after the hearing by reissuing a previous statement that the carbon dating study via its National Laboratory of Mass Spectrometry with Accelerators (LEMA) in 2017 only determined the age of the samples, “and in no case do we make conclusions about the origin of said samples.

Fact Check: Aliens not ‘confirmed’ by Mexican government in UFO hearing

Előzmény: Altair Ibn-Laahad (99947)
Altair Ibn-Laahad Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99947

José de Jesús Zalce Benítez, the director of the Scientific Institute for Health of the Mexican navy. 30 éves gyakorlattal csak tudja hogy miről beszél.

Előzmény: <KRYPTO> (99943)
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99946

A tudomány véleménye a mexikói kongresszusban bemutatott “idegen múmiákról”

"Teljes nonszensz – foglalható össze röviden a tudósok véleménye, elmondjuk, hogy mik a fejlemények a múlt héten az internet első számú szenzációjává ért fosszíliákról.

A Mexikóban bemutatott idegen fosszíliák kapcsán megszólalt mind a bemutatót végző újságíró/ufológus Jaime Maussan, mind pedig a  tudóstársadalom. Maussan szerint bár a testeket már 2017-ben és 2018-ban is bemutatták, azóta több vizsgálatot végeztek el rajtuk, amelyekből kiderült, hogy nem emberi eredetűek. Mindez Maussan szerint nem feltétlen jelenti azt, hogy földönkívüliek, de az biztos, hogy nem emberek.

A tudományos vélemény ennél lesújtóbb – eszerint áltudományos hablatyról van szó, és a mexikói tudósok fájlalják, hogy egy ilyen szenzációhajhász törekvésnek a mexikói kormány platformot biztosított.

Ez a hét az idegenekről szólt, akik nem is feltétlen idegenek. Első körben a NASA régóta esedékes beszámolójáról beszélhetünk, ami a saját UAP kutatásuk kevésbé lenyűgöző összefoglalója volt, és amiből nagyjából annyi derült ki, hogy bármilyen végleges eredmény megszületéséhez több adatra van szükség. Minderre viszont árnyékot vetett a mexikói kongresszus, ahol konkrétan “idegen fosszíliákat” prezentáltak a Hófehérkét őrző üvegkoporsóhoz hasonlatos alkalmatosságokban.

Közben pedig a Live Science alaposabban utánajárt a témának, és felvette a kapcsolatot a testeket bemutató Jaime Maussannal, és mexikói tudósokkal is. Na de foglaljuk össze gyorsan, hogy pontosan milyen állítások hangzottak el, már csak azért is, mert az első beszámolók a témában elég zavarosak voltak:

A Kongresszus előtt Jaime Maussan mexikói újságíró és José de Jesús Zalce Benítez katonaorvos két holttestet mutatott be. A testek körülbelül 1 méteres voltak, vékonyak, szürkés bőrrel és nagy fejekkel – koporsószerű dobozokban. Maussanék azt állították, hogy a DNS-vizsgálatok azt mutatják, hogy ezeknek a háromujjú lényeknek a maradványai nem emberi eredetűek, és a hasukban tojások találhatók. A páros azt is elmondta, hogy a holttestek Peruból származnak, és a radiokarbonos kormeghatározás szerint 1000 évesek lehetnek.

Maussan elmondta a LS-nek, hogy a testek híre már bejárta a sajtót 2017 és 2018-ban is, és akkor a tudósok úgy vélték, hogy ez egy átverés, amit különböző emberi maradványokból legóztak össze. Maussan elmondta azt is, hogy azóta több tesztet is végeztek, és eszerint a testek nem emberi eredetűek, viszont szerinte ez nem jelenti “szükségszerűen”, hogy földönkívüliek lennének. Maussan hozzátette azt is, hogy olyan implantátumokat is találtak testekben, amely ozmiumot és kadmiumot tartalmazott – ez a technológia pedig 1000 évvel ezelőtt nem létezett.

Az LS több szakértő véleményét is kikérte az ügyben (Maussan társát, Benítez katonaorvost is megkeresték, de őt nem érték el). Annyi már előre elmondható, és ezzel nyilván nem árulunk el semmi meglepőt, hogy a tudományos közvélekedés az esetről több mint lesújtó:

Rafael Bojalil-Parra, a mexikóvárosi Metropolitan Autonóm Egyetem kutatási igazgatója hitetlenségét fejezte ki az állításokkal kapcsolatban, “teljes nonszensznek” nevezve azokat, amelyek szerinte az országban nyugtalanító mértékű, tudományellenes hangulatot tükrözik.

Bojalil-Parra azt is pontosította, hogy az egyetemen nem végeztek DNS-tesztet, és egy 2017-es szén-14-teszt eredményeit (ez tehát a radiokarbonos kormeghatározás) egy kereskedelmi megállapodás miatt nem hozták nyilvánosságra. Ezenkívül a tudósok rámutattak a földönkívüli lények radiokarbonos kormeghatározásának kivitelezhetetlenségére is, mivel az a földi szén-14 atom előfordulásán és felhalmozódásán alapul. Azt azért tegyük hozzá, hogy a tetemek Maussan szerint sem feltétlen földönkívüliek, csak nem emberek.

Számos szakértő azonban, köztük antropológusok és paleontológusok cáfolta az állításokat, rávilágítva az emberi múmiák szándékos manipulálására, hogy idegen testeknek tűntessék fel ezeket. A testek furcaságait szerintük például csonkításokkal és a holttesteket érintő egyéb, etikusnak távolról, ellenfényben hunyorogva sem nevezhető eljárásokkal változtatták “idegen megjelenésűvé”. Ken Feder, a Central Connecticut Állami Egyetem régészprofesszora az LS-nek írt e-mailben úgy fogalmazott ennek kapcsán, hogy ha a maradványok emberi eredetűek, akkor az jogi következményekkel is járhat. Mint fogalmazott:

“Le kell tartóztatni őket, és bíróság elé kell állítani őket az emberi maradványok kizsákmányolására vagy meggyalázására vonatkozó törvények miatt.”

Andrew Nelson, az Ontariói Western Egyetem antropológiai tanszékének tanszékvezetője pedig így nyilatkozott:

”Szomorú látni, hogy Jaime Maussan jól megcáfolt állításai visszatérnek az internetre.”

Nelson szerint a testeket manipulálták, amit korábban már le is lepleztek – példaként az “idegenek” lábait hozta fel, amit emberi lábak csonkításával alakíthattak ki.
A tudósok bírálatai kiterjednek ezen felül az állításokat alátámasztó, szakértők által felülvizsgált tudományos bizonyítékok teljes hiányára is."

Mord Alexos Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99945

No, This Is Not an Alien. Here’s Why
Two “nonhuman beings” were shown off during a bizarre hearing of Mexico’s Congress. The bodies are believed to be a muddle of human and animal bones, held together with glue and fake skin.

"IT WAS LIKE an alien unboxing—but they were just Nazca mummies from Peru. Toward the end of a public hearing in the Green Room of the Chamber of Deputies Congress of Mexico, Jaime Maussan, ufologist, journalist and host of the Mexican television program Tercer Milenio, announced a surprise. The well-known researcher had the audience’s attention at this historic session focused on unidentified anomalous phenomena (UAPs)—better known as UFOs.

Before the hearing began, Sergio Gutiérrez Luna, the deputy of Morena, Mexico’s governing party, asked the participants to stand up and swear to tell the truth. Among the audience were Ryan Graves, a retired US Navy pilot lieutenant who had earlier testified in the US Congress regarding his experience with unidentified objects, and Abraham “Avi” Loeb, an astrophysicist, director of the Harvard Astronomy Department, and leading proponent of a theory that an alien spaceship has already landed on Earth. When it was Maussan’s turn to speak, he gave a signal to open two tiny sarcophagi containing the bodies of two “nonhuman beings.”

But these are not nonhuman beings. They are Nazca mummies, specifically “tridactyl Nazca humanoid mummies,” once presented as a great archeological discovery but since widely discredited by the international scientific community. It is suspected that these mummies were manipulated to give them a different appearance, and their authenticity has been rejected by important organizations such as the World Committee on Mummy Studies, which has described the discovery as a fraud, calling it “an irresponsible organized campaign of misinformation.”

Peru’s archaeological wealth is recognized worldwide, with sites ranging from the ancient Caral civilization to those of the Inca, including legendary Machu Picchu. But the mummies presented at Mexico’s Congress are nothing but elaborate fakes. The opinion of academics, archaeologists, and scientists is unanimous: Part of these mummies are modified pre-Hispanic human bodies, while the rest, especially the smaller ones—like those presented this week in the Mexican Congress—are bodies assembled with animal and human bones."

Előzmény: <KRYPTO> (99942)
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.09.18 0 0 99944

"The panel emphasizes that clearly determining distances is key to understanding and corroborating any claimed anomalous high-velocity and high-acceleration events."

ahogy ezt Vgyuri annak idején annyiszor elmagyarázta.

Előzmény: Hoaxvadász (99937)
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.09.17 0 0 99943
Előzmény: <KRYPTO> (99929)
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.09.15 0 0 99942
Mord Alexos Creative Commons License 2023.09.15 0 0 99941

<KRYPTO>  2021.10.17    0 0 98287

Nem kellesz az én értelmezésemhez, foglalkozz a topikkal és ne a topikolókkal.

Előzmény: <KRYPTO> (99940)
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.09.15 0 0 99940

Tudom nehéz feldolgozni, de azért ne add fel.

Előzmény: Mord Alexos (99935)
Mord Alexos Creative Commons License 2023.09.15 0 0 99939

ez már tényleg a legalja, de hát egy ufóbuzi minden szarra ráizgul...

„Földönkívüli múmiákat” mutattak be a mexikói kongresszus ufóügyi meghallgatásán, de a tudósok csalást kiáltanak

"Úgy tűnik, már nem is csak az Egyesült Államok ég UFO-lázban, hanem szépen kezd dél felé terjedni a földönkívüli fertőzés. Miután júliusban az amerikai kongresszusban számoltak be megmagyarázhatatlan égi jelenségekről, most kedden a mexikói törvényhozás központjában tartottak ufóügyi meghallgatást, ahol több előadó bizonyítékoknak nevezett videókat és tárgyakat mutatott be az összegyűlteknek.

A nap sztárja a hírhedt mexikói ufórajongó újságíró, José Jaime Maussan volt, aki két olyan dobozt hozott magával, amelyben elmondása szerint egy-egy olyan múmiát lehetett látni, ami az ő és ufókutató társai véleménye alapján „nem emberi lény, és nem része a földi evolúciónak”.
Az apró termetű, torz fejű, összezsugorodott testekről Maussan elmondta, hogy „ha a DNS azt mutatja, hogy ezek nem emberi lények, és hogy a világon nincs semmi, ami így nézne ki, akkor azoknak kell tekintenünk”, bár egyelőre még ő sem akarja földönkívülinek nevezni a testeket.
A két lényre 2017-ben találtak rá a perui Nazca sivatagban, mélyen a föld alatt. A Nazca vidéke leginkább arról ismert, hogy a földbe rajzolt, csak madártávlatból kivehető alakokkal (Nazca-vonalak) van tele, amiket leginkább ősi bennszülött közösségeknek tulajdonítanak, de azért sokak fantáziáját beindítják ufóvonalon is.
Amikor Maussan 2017-ben Peruban is előállt az elméletével, az ország ügyészsége azt állapította meg, hogy a testek valójában „nemrégiben gyártott babák, amiket papír és szintetikus ragasztó keverékével vontak be, hogy a bőrt szimulálják”. A jelentés szerint a figurák szinte bizonyosan emberi készítésűek, és Maussan érveivel ellentétben nem az ősidőkben élt idegenek maradványai.
Szerdán Julieta Fierro, a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem csillagásza is megszólalt az ügyben, és először is elmondta, hogy Maussanék állítása, miszerint az ő egyeteme is jóváhagyta az állítólagos felfedezést, hamis. Fierro szerint annak sincs értelme, hogy hat év alatt csak röntgensugaras vizsgálatot hajtottak végre a testeken, aminél jóval fejlettebb technológiára lenne szükségük ahhoz, hogy megállapítsák, hogy nem emberi lényekről van szó. „Maussan sok mindent csinált már. Azt állítja, beszélt a Guadalupei Szűzanyával, és azt mondja, hogy a földönkívüliek velem azért nem beszélnek úgy, mint vele, mert én nem hiszek bennük” – mondta a kutató."

Előzmény: <KRYPTO> (99929)
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.09.15 0 0 99938

"Ugyanakkor mint kiderült, szinte semmi újdonságot nem tartalmaz a jelentés magukról az észlelt jelenségekről, azon kívül, hogy az egyik Pentagon-videóról megállapították, hogy a rajta szereplő idegen tárgy valójában nem haladt „szokatlanul nagy sebességgel”, hanem csak a széllel sodródott."

itt csak nem arról a videóról (go fast) van szó, amelyikről Mick West már a nyilvánosságra kerülése után megmondta, hogy ez a helyzet?
nem vitás, ő a legnagyobb ufószakértő.

Előzmény: Hoaxvadász (99937)
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.09.15 0 0 99937

A NASA elárulta, mit tudott meg egy év alatt az ufókról

"2022 júniusában, egy évvel azután, hogy a Pentagon nyilvánosságra hozta az azonosítatlan légköri jelenségekről (UAP) szóló jelentését, az amerikai űrügynökség (NASA) is felállított egy független kutatócsoportot, hogy kivizsgálja az eseteket. A 16 fős csapat ősszel kezdte meg a munkát, és a NASA mai sajtótájékoztatóján mutatták be az elkészült jelentést.

A jelentésben szerepel, hogy bár az elmúlt években felgyülemlett észlelések többségét meg tudták magyarázni hétköznapi jelenségekkel, akadnak olyan esetek, amelyek forrását a jelenlegi adatok alapján nem tudják meghatározni.

Mint írják, a NASA feladata, hogy bevesse teljes technológiai eszköztárát az azonosítatlan jelenségek tanulmányozására, és hogy hitelességet kölcsönözzön egy olyan területnek, amelyet a kezdetek óta stigmák kísérnek. „Az UAP-kről való jelentéstételt övező negatív megítélés akadályozza az e jelenségekre vonatkozó adatok gyűjtését” – írják a jelentésben.

A sajtótájékoztatón azt is elárulták, hogy még a NASA-kutatócsoport tagjait is kinevették és kritizálták a kutatásban való részvételük miatt, de ennek a hozzáállásnak a tudományos módszer bevetésével és alapos végigvitelével kívánnak véget vetni. Emiatt azonban egyelőre az újonnan létrehozott UAP-kutatási igazgató személyének kilétét sem fedik fel, nehogy hátránya származzon belőle a szakmai életében.

Ugyanakkor mint kiderült, szinte semmi újdonságot nem tartalmaz a jelentés magukról az észlelt jelenségekről, azon kívül, hogy az egyik Pentagon-videóról megállapították, hogy a rajta szereplő idegen tárgy valójában nem haladt „szokatlanul nagy sebességgel”, hanem csak a széllel sodródott.

A sajtótájékoztatón arra is rákérdeztek, hogy miért csak a titkosítatlan képeket és videókat vizsgálták, amire Daniel Evans, a NASA munkatársa elmondta, hogy ez az átláthatóságot szolgálja, ugyanis titkosított adatok vizsgálata esetén nem tudnának beszámolni az eredményekről. A héten Mexikóban bemutatott állítólagos idegen testekről azt mondták, csak akkor tudnak mondani róla bármit, ha a nemzetközi kutatóközösségnek is elérhetővé teszik a maradványok tanulmányozásának lehetőségét.

Ez a bizonytalanság járja át az egész NASA-jelentést is, amelynek utolsó bekezdésében ez olvasható: „Jelenleg nincs okunk arra következtetni, hogy az eddigi UAP-észlelések forrása földönkívüli lenne. Ha azonban elismerjük ezt mint egy lehetőséget, akkor ezeknek az objektumoknak a mi Naprendszerünkön keresztül kellett utazniuk, hogy idejussanak.”

Előzmény: jee_c (99934)
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.09.15 0 0 99936

szerintem erről már volt szó.

Avi azt írta, hogy a NASA nem kér az együttműködésből.

Előzmény: jee_c (99932)
Mord Alexos Creative Commons License 2023.09.15 0 0 99935

"Lehetnek földiek vagy dimenzionálisak.😀"

szerintem is.
teljesen bizos vagyok abban, hogy (ha léteznek egyáltalán, akkor) nem dimenzió nélküliek.
:-O)

Előzmény: <KRYPTO> (99931)
jee_c Creative Commons License 2023.09.14 0 1 99934
Előzmény: jee_c (99932)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!