Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 25 órája 0 0 97143

Magyarul, "fata morgana".
:o)))
Igen.
Számtalan hasonló ufókákok-jelenséget ez magyaráz meg.
Jó fölvétel.

Előzmény: Hoaxvadász (97141)
Shegggemem a szkepóca Creative Commons License 25 órája 0 0 97142

Ásííít....

Előzmény: Hoaxvadász (97141)
Hoaxvadász Creative Commons License 1 napja 0 0 97141

általában véve igazad van, de itt egy másik jelenségről van szó:

Hovering Boats are Usually Not Mirages, they are beyond False Horizons
"Perfect images of boats hovering in the sky are not mirages. Mirages distort and invert images. Even non-mirage refraction effects like looming will not create this effect (as they raise up the water as well as the boat). It's a false horizon. The surface of the water is just taking on the color of the sky because of lighting and haze. In this video, I show how to use my refraction simulator to see what's going on with mirages, and why this is not a mirage. Refraction Simulator: https://metabunk.org/refraction/​ Metabunk discussion: https://www.metabunk.org/threads/debu...​ Similar thread on "floating cities" https://www.metabunk.org/threads/floa..."

Előzmény: jee_c (97140)
jee_c Creative Commons License 1 napja 0 0 97140

Még csak víz sem kell hozzá, aszfalton (felett) is megfigyelhető a jelenség, ha kellően meleg van, kellően sík a terep és kellően alacson szögben nézzük.

Előzmény: Hoaxvadász (97139)
Hoaxvadász Creative Commons License 1 napja 0 0 97139
Előzmény: joy (97138)
joy Creative Commons License 1 napja 0 0 97138

Hoaxvadász Creative Commons License 3 napja 0 0 97137

IDEGEN LÉNYEK, KŐSZIKLÁK ÉS AZ A BIZONYOS HARVARDI CSILLAGÁSZ

"1980. december 14.: a Kozmosz című ismeretterjesztő sorozat utolsó előtti részét sugározza az amerikai PBS csatorna. Carl Sagan az Encyclopaedia Galactica című epizódban a földön kívüli intelligenciával, ufóészlelésekkel és a SETI-vel foglalkozik, és nyitó monológjában elhangzanak az alábbi szavak:

„Senki sem lenne nálam boldogabb, ha meglátogatnának minket. De vajon megtörtént-e már, valójában? Ilyenkor nem az számít, hogy mi hangzik elképzelhetőnek, miben szeretnénk hinni, mit állít egy-két szemtanú, hanem csak az, amire szilárd, szigorúan és szkeptikusan megvizsgált bizonyítékunk van. Rendkívüli állítások rendkívüli bizonyítékokat követelnek."

Utóbbi mondat azóta önálló életre kelt, és ma Sagan-standard néven ismert. Tömören, mégis érthetően fogalmazza meg a tudományos módszertan egyik alapvetését: minél nagyobbat mondunk, annál komolyabb bizonyítékokkal kell alátámasztani az állításunkat. Egy elmosódott fotó egy gyanúsan repülő keréktárcsa-fedélnek kinéző ufóról nem egyenlő a felettünk repkedő kis zöld emberkékkel.
(...)

Összességében Loeb céljai, a SETI, a más csillagok körüli intelligencia és technológia jeleinek keresésére fordított erőforrások kibővítése, jó céloknak tekinthetők. Úgy általában, az új, úttörő, szokatlan gondolatok bedobása és megvizsgálása szintén jó cél. Az igazi probléma a megvalósításnál jelentkezik. Loeb egyszerre tekinti magát a terület messiásának és áldozatának. Szerénységet és kisebb egókat követel, miközben reggeltől estig interjúkat ad, amikben a saját könyvét reklámozza. A bizonyítékok tiszteletét és a szép hipotézisek kritikusabb kezelését veti a fizikusok szemére, miközben ő maga egy másik civilizáció által elhagyott napvitorlást körít egy apró, halvány pötty köré az égen. Ahogy Ethan Siegel, a Forbes csillagász szakértője is írja

„Loebnek, ahogy mindannyiunknak, jogában áll a karrierjét és hírnevét bármilyen ügy érdekében feláldozni”. 

De a sagani elv, miszerint rendkívüli állítások rendkívüli bizonyítékokat követelnek, nem véletlenül vált a tudomány standardjává. Egy apró, halvány pötty az űr messzeségében még nem jele idegen civilizációknak. Legjobb esetben is csak egy érdekes lehetőség, egy repülő WOW!-jel, ami önmagában nem elég bizonyítéknak, de hajtóerő ahhoz, hogy tovább keressünk, hátha legközelebb már felkészültebbek leszünk. Csak elég szerénynek kell lennünk ennek felismeréséhez." 

Előzmény: Hoaxvadász (97127)
joy Creative Commons License 5 napja 0 0 97136
joy Creative Commons License 5 napja 0 0 97135
Előzmény: Hoaxvadász (97127)
Torlonia Pyrandus Creative Commons License 5 napja 0 0 97134

Segítsenek az ufók e válságos járványban. Nem akarnak? Ejnye.

telleestlavie Creative Commons License 6 napja 0 0 97133

Te jobban látod, ingyenes a parkolás? Merakkor...

telleestlavie Creative Commons License 6 napja 0 0 97132

Be vannak fosva globálisan, mert szerintem sejtik, hogy MO komoly személy- és vagyonvédelem alatt áll!

Hoaxvadász Creative Commons License 2021.02.28 0 1 97131

a másik lehetőség az, hogy az új rover (az eddigiekétől eltérő) áramellátását is sikeresen titkolták: mégsem RTG hajtja, hanem napelem.
ebben az esetben viszont a marslakók lennének tévedésben, hiszen Percyt tévesen Spiritnek titulálják.
én a fentiekkel szemben inkább arra hajlok, hogy az amúgy innen kitiltott topiktárs hozzászóló hozta a szokásos formáját: vicces akart lenni, de csak a saját tájékozatlanságát sikerült bizonyítania.

Előzmény: Fat old Sun (97130)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.02.26 0 1 97130

Újszülöttnek minden vicc új. Hacsak nem azt a titkot próbálják felfedni, hogy az új marsjáró a Spirit mellé szállt le.

Előzmény: egylambos (97129)
egylambos Creative Commons License 2021.02.26 0 0 97129

Most kaptam egy TOP SECRET minősítésú fotót. Az új marsjáró készítette:

 

Hoaxvadász Creative Commons License 2021.02.26 0 0 97128

mindent nem, de sok mindent igen.
egyrészt megmagyarázza a konkrét esetet, másrészt cáfolja azt a közkeletű, ámde alaptalan (itt a fórumon is sokszor népszerűsített) közvélekedést, mely szerint egy pilóta nagy biztonsággal azonosít minden repülő tárgyat.

az alábbi esetet (többek között) ellenben nem magyarázza - igaz, itt nincs is felvétel a repülő tárgyról, és a légiirányítók sem láttak semmit a radaron:

UFO ‘Moving Really Fast’ Over New Mexico

"It almost looked like a cruise missile type of thing," said the American Airlines pilot who saw it.

  • American Airlines pilots encountered a strange UFO over New Mexico.
  • The “long, cylindrical object” looked like a “cruise missile type of thing,” one pilot said in a leaked radio transmission.
  • American Airlines and the Federal Aviation Administration have confirmed the encounter, and the Federal Bureau of Investigation is also aware of the report, but the nature of the UFO remains a mystery."
Előzmény: jee_c (97126)
Hoaxvadász Creative Commons License 2021.02.26 0 0 97127

Szerénységre taníthatná az emberiséget, ha ráakadnánk egy fejlettebb idegen civilizáció nyomaira

"Pár évvel ezelőtt az ‘Oumuamua névre keresztelt égitest felbukkanása felbolygatta a csillagászok világát, és az első észlelt csillagközi objektum körül azóta is rengeteg a kérdőjel.
Olyannyira sok, hogy a világ egyik legismertebb asztrofizikusa szerint komolyan kéne venni a lehetőségét, hogy az ‘Oumuamua egy idegen civilizáció terméke.
Avi Loeb, a Harvard asztrofizikusa mesélt nekünk arról, hogy milyen érvek szólnak a földönkívüli eredet mellett, és miért fogadják el ezt a felvetést annyira nehezen a világ tudósai."

jee_c Creative Commons License 2021.02.26 0 0 97126

Ez mindent megmagyaráz.

...

vagy mégsem?

Előzmény: Hoaxvadász (97125)
Hoaxvadász Creative Commons License 2021.02.25 0 0 97125

a hivatalos pilóták állítólag hiteles és megbízható szemtanúk, ezen kívül ha valaki, akkor ők biztosan tudják, hogy néz ki egy repülő.

biztosan így van, ám az alábbi eset pont nem ezt bizonyítja.

MUFON Case Number 105762 UFO from Airplane

A pilot looking down and to the left from 40,000 feet saw this white cigar-shaped object seemingly following him, and took a video with his phone.

Professional pilot records unidentified object from cockpit at 40,000 feet.
Video recording is taken from cockpit at 40000 ft of an object flying at a lower altitude over the terrain. Not sure what it is.
in the vicinity of Zion N, UT, US.

A felvétel adatai alapján:azonosítható volt, hogy a szivar alakú UFO valójában egy másik repülőgép:

joy Creative Commons License 2021.02.21 0 0 97124

Tuggya valaki ETI mobilszámát?

Hoaxvadász Creative Commons License 2021.02.21 0 0 97123

Interview with Patrick "PJ" Hughes regarding the 2004 Nimitz UFO Incidents.

"Patrick "PJ" Hughes was an aviation technician onboard the USS Nimitz in 2004, during the famous "Tic-Tac" encounter. Before he became aware of commander Fravor's intercept of a strange object,he had an unusual encounter himself, where hard-drives containing recordings related to the incident were unexpectedly removed. PJ has been interviewed several times regarding his experience, and what happened over those days. He's also a member of UAP Expeditions, a UAP/UFO research group with other people from the Nimitz Encounter. We've talked a few times on Twitter, and have a variety of disagreements. But we both agree it would be good if people could sit down and figure things out. So that's what we tried to do here."

Hoaxvadász Creative Commons License 2021.02.21 0 0 97122

ehemm...
:-O)

"To achieve its goals, TTSA has decided to restructure its operations to scale back its initiatives in science and tech commercialization and to place a greater emphasis on the operations of its entertainment business."

Looks like Tom DeLonge's TTSA has abandoned any pretense of serious science and technology research and is reorganizing as an entertainment company.

Kozmikus Lény Creative Commons License 2021.02.18 0 0 97121
Kreezpeebékön Creative Commons License 2021.02.18 0 0 97120

https://www.youtube.com/watch?v=HR9esLdArkQ

#TheBasementOffice
Ep. 10 | The Basement Office | UFO sightings with aliens | Close Encounters | New York Post

Hoaxvadász Creative Commons License 2021.02.16 0 0 97119

ÜSTÖKÖS VOLT VAGY UFÓ? – A FÖLDÖNKÍVÜLI CÍMŰ KÖNYV TUDÓS SZERZŐJE, AVI LOEB AZ ’OUMUAMUA-ÜGYET BONCOLJA

"Ha Avi Loeb fizikus, a Harvard csillagászati tanszékének vezetője veti fel, hogy földönkívüliek márpedig léteznek, és erre nemrég bizonyítékot is szolgáltattak, annak azért kicsit nagyobb a súlya, mint egy science fiction-szerző fantáziájának. Márpedig ő azt állítja, hogy a Naprendszerünket alig négy évvel ezelőtt meglátogató égi vándor, az ’Oumuamua mesterséges eredetű lehet, és hipotézisét nemrég megjelent könyvében taglalja, azt is megvizsgálva, hogy egy ilyen horderejű felfedezés milyen hatással lenne az emberiségre. Bányász Attila elolvasta a Földönkívüli – Egy idegen civilizáció első nyomait, és beszámol róla nekünk."

Hoaxvadász Creative Commons License 2021.02.15 0 0 97118

nono, a Mirror is lehozta...
:-O)

amúgy tényleg érdekes, ahogy Bragalia hajlítja a valóságot.
itt van a blogbejegyzés, ahonnan elérhetőek a kiküldött "dokumentumok":

 

PENTAGON ADMITS IT HAS UFO DEBRIS,RELEASES TEST RESULTS

vadászkutya legyek, ha ebben a Pentagon elismerné, hogy ufós roncsokat vizsgált.

anyagszerkezeti vizsgálatokról van szó bennük -  a Nitinol valóban hadászati kutatások eredménye, az alakemlékező tulajdonság pedig már 1932 óta ismert.

Előzmény: jee_c (97116)
Hoaxvadász Creative Commons License 2021.02.15 0 0 97117

Mick West@MickWest·5 h
Fresh interview with Air Intercept Controller Kevin Day about the 2004 Nimitz UFO encounters. New (at least to me) details about what Day saw on the radar, including tracking Fravor's object to the CAP point and them back into a group of five. Lots more.


"The audio quality here was unfortunately low, but if you are interested in the details of the 2004 Nimitz UFO encounter, then this is an interesting interview. Kevin day was the Air Intercept Controller on the USS Princeton (part of the Nimitz Carrier Group) in charge at the time of the Fravor and Underwood UFO encounters on Nov 14, 2004. He also saw the slow-moving radar returns from Nov 4th to Nov 15th. His recollections here go into more detail about the formations of five (or more) objects he observed, one of which was the target that he vectored Fravor to intercept. Some of his descriptions don't seem to match what Fravor and Underwood described, and he's interested in getting this resolved with follow-up discussions Different people will pick up on different things here - I'm not intimately familiar with everything that was discussed - so if there's a point you think needs more discussion, then please post a comment with a timestamp. The interview was conducted on Feb 13, 2021. It is largely unedited except near the start where I removed some repetition."

jee_c Creative Commons License 2021.02.14 0 0 97116

Nem tudom, volt-e már:

https://www.the-sun.com/news/2321251/pentagon-admits-testing-wreckage-ufo-crashes/

(tudom, ez a The Sun, szóval nem éppen egy Scientific American, de azért érdekes)

Kreezpeebékön Creative Commons License 2021.02.12 0 0 97115

https://www.youtube.com/watch?v=DHWX4jQkfdc

 

nehéz a beilleszkedés :-)

Kreezpeebékön Creative Commons License 2021.02.12 0 0 97114

Egy nyitott elméjű tudós egészséges gondolkodása:

https://youtu.be/G5mWNBUBzoA?t=150

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!