Keresés

Részletes keresés

szpsz911 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 52

Túúúúdom! Ma már minden a Facebook. De reménykedem, hátha ez a topic feléleszthető.

 

Nekem aktuális imádottam: Boris Brejcha

j0yt3ch Creative Commons License 2011.08.20 0 0 50
Jancsi1990 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 49

Helo

 

Van yo techno party Kistarcsa közelében ? Aki tud pliz irjon!!! :)

bsanya5 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 48
Hello kedves mindenki!!
Március 15-én Csepelen a FREEPORT-ban VALENTINO KANZYANI tisztel meg minket!!
Budapesti clubban még nem lépett fel!!
A csepeli hév SZABADKIKÖTŐ megállónál kell leszállni:))!!
Juice83 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 47
Techno, House, Trance gyűjtemény eladó. CD és Bakelit. 0620-445-0620 Kérésre listát küldök. www.wondervinyl.hu

miluuu Creative Commons License 2002.12.17 0 0 46
Dejó.. :)) Vagyunk még egy páran.
Ha már így összejöttünk nincs meg valakinek véletlenül ET-tól az az album amelyiken a Rubicon is rajta van? A nevét sem tudom sajna, a Release előtt. Sajnos sehonnan sem tudom megszerezni, pedig úgy már teljes lenne a gyűjtemény (mp3).
Előzmény: MGperY (44)
Acura Creative Commons License 2002.12.17 0 0 45
Üdv
Ha valakit érdekelnek az ismeretlen kreátorok, akkor tudok egyet itt
érdemes a neten rákeresni ezekre
Előzmény: Csík Dániel (41)
MGperY Creative Commons License 2002.12.17 0 0 44
"Ebből jutott aztán eszembe, hogy szereti (vagy emléxik) még valaki Emmanuel Top-ot?"

én.
cj bolland is szeret 303 potikat csavargatni, jól csinálja.

Előzmény: miluuu (42)
miluuu Creative Commons License 2002.12.16 0 0 42
Megyek ma az utcán, megáll előttem a pirosnál egy autó és mit hallok belőle.. Emmanuel Top - Acid Phase. Egyből rávigyorogtam a srácra, ez már zene. 2002 végén '96-os zenét hallani, méghozzá az egyik legjobbat, nem semmi. Szerintem hülyének nézett, ahogy vigyorogtam. :)
Ebből jutott aztán eszembe, hogy szereti (vagy emléxik) még valaki Emmanuel Top-ot?
Csík Dániel Creative Commons License 2001.05.26 0 0 41
Igényes techno?
Hát persze, hogy Kraftwerk, meg Daft Punk!
Boush Creative Commons License 2001.05.25 0 0 40
szoval ha ebmileg is erdekesseget keresel, akkor persze gyere el az ebm topikba, bar most egy kicsit vegetal, vagy az ambient-.....delerium topikba, van ott egyket erdekes cucc.
paaaaa
b.
Előzmény: MONO (39)
MONO Creative Commons License 2001.05.25 0 0 39
Mostanaban egyre gyakrabban nezelodok a forumokon, de olyan forumot meg nem talaltam, ami a "klasszikus" techno-val foglalkozott volna.
Eevil azt hiszem eleg korrekten leirta azt, amit en konkretan ezalatt ertek...

Ezennel keresnek olyan embereket (esetleg DJ-ket), akiknek meg mondanak valamit az alabb felsorolt nevek, es netalantan lemezeik/mp3-aik is vannak toluk; szivesen kontaktolnek barkivel, swap celjabol!

[ 1990-1993 "oldskool techno" ]
LFO (es a regi Warp), ALTERN 8, KROME&TIME, T:99 (es a regi XL Records, beleertve a Prodigyt), THE HYPNOTIST, JOEY BELTRAM, ROBERT ARMANI, GTO, TANITH, EPILEPSIA, SL2, GENERAL BASE, KLF, PRAGA KHAN, GURU JOSH, SMART E'S, 2 UNLIMITED :), THE MESSIAH, 80AUM, N-JOI, HUMAN RESOURCE, 120 BPM, TECHNOTRONIC, FORMICULA 4, EG-MA, CUBIC22, SVEN VATH,...
*illetve* ha valaki tud ennek az idoszaknak a hazai vonulatarol:
THE FUCKTORY, LIQUID LIMBS, DIGITAL SCREAM,...

[ 1993/1994 rave ]
MARUSHA, WESTBAM, RAVERS' NATURE, HARDSEQUENCER, ILSA GOLD, SCOTT BROWN (aka Q-TEX), ULTRA-SONIC,...

[ gabba/r-kor ]
MINDEN, ami Hamburg, Rotterdam es Frankfurt...

[ ebm ]
FRONT 242, LEAETHER STRIP, SKINNY PUPPY, KMFDM, FLA, FRONTLINE es minden, ami belefer (bar erre vannak mar forumok :))

Elore is thanxxxx,

-- mono --

Polyxena Creative Commons License 1999.11.23 0 0 38
Sajnos én elméletileg nulla vagyok a témában, viszont ajánlanék néhány dolgot, hátha valakinek - ha még nem ismeri, és kipróbálja - valamelyik bejön:
Saafi Brothers: Mystic cigarettes (csilli transz? - tényleg nagyon állat)
Juno Reactor: Labyrinth, Orion (ök számok akarnak lenni; acid?)
Alfa & Omega: Tree of life; Voice in the wilderness (dub)
Hortobágyi László: Sanget Sensus Novus (acid-trance?); Memesis (dub-raga?); Songs from Hunghistan [a Lovász Irénes változatot ajánlom, ha egyáltalán...] (?)
Suns of Arqua meet Laszlo Hortobagyi (dub-raga?)
African Head Charge: Songs of praise (dub)
Dub Syndicate: Echomania (dub)
Suns of Arqua: Land of the thousand churches (dub-raga?)
Dj Krush: (a kurva életbe, nem ugrik be a cím: az eggyel ezelötti) (trip-hop)
Total Kaos (lisszaboni dizsik lemeze) (house)
+ bonuszként: Laser Dance: Future generation (öszinte, kökemény szórakoztató lézer diszkó a nyolcvanas évek elejéröl mint - kiaknázandó - "trash" zene)

és, ha megengeditek, még néhány - nem "teknós" - kedvencem:
Varttina: Aitara (ha finn tüzröl pattant töltött galambok elkezdenek zenélni)
Camarón de la Isla: (bármelyik lemeze) (tangó - nagyon állat a csávó)
Zap Mama: Seven
Skinny Puppy: Worlock
Meredith Monk: Book of days
Chris & Cosey: Pagan tango

MarK Creative Commons License 1999.11.22 0 0 37
Micsoda lényegretörő összefoglalás!
Hát igen, a kezdetekről sokan hajlamosak megfeledkezni...
Előzmény: eevil (36)
eevil Creative Commons License 1999.11.22 0 0 36
Was ist Techno?

Manapság egy sor zenei stílusra asszociálunk a szó hallatán, melyek helyenként olyan távol állnak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Először a nyolcvanas évek elején népszerűsítették a Techno fogalmát, és az első sikereit olyan együttesekhez kötötték, mint a Depeche Mode. Azt már soha nem tudjuk meg, hogy vajon Németországban (Kraftwerk, Can) vagy Angliában (Cabaret Voltaire, Heaven 17) bukkant-e fel először. Az viszont biztos, hogy a fogalmat szintipop együttesek találták fel, mint a Depeche Mode, az A Split Second vagy éppen a Front 242, melyekre később ráhúzták az "Electronic Body Music" (EBM) leplet. Ez abban az időben volt, amikor még az Independent stílusú helyeken kívül egy csomó német klubban is hallható volt az Electronic Sound. A Nitzer Ebb ("Let Your Body Learn"), a The Invincible Limits ("Push"), a Front 242 ("Welcome To Paradise") vagy a Weatherman ("Poison") enélkül a kompatibilitás nélkül aligha pályázhattak volna komolyabb sikerekre. Ezt az epizódot valahogy ma hajlamosak vagyunk elfelejteni.

A Techno mindig is jól táncolható műfaj volt, és nem csak a egyet balra - egyet jobbra formációkra kell gondolni. Eltekintve egy 1987-88-as amerikai House-variációtól (Detroit-Techno) a kilencvenes évek elejéig a "Techno" fogalom alatt a kontinentális Európában azt értették, amit máig Electro-nak hívunk (az Electro nem összekeverendő az Elektro-val). De aztán jött a nagy töréspont. Az Electronic Body Music a Front 242 első slágerlistás sikereivel rövid csúcspontot ért el, majd a közönség kétségbeesetten új ideálok után nézett. Az egyik oldalon sötét Wave- és Gothic-elemek jelentek meg, a másik oldalon pedig a zene táncolhatósága került előtérbe.

A táncolható változat kapta aztán meg a "Techno" elnevezést. Ma a szó egyszerűen a gépiesen hangszerelt Dance- és Chill-Out-zenék gyűjtőfogalma, melyek a Pop- és Rock-sémáktól távol mozognak. A Gabber-től a Hard-House-on, a Rave-en és a Trance-en keresztül egészen a Break-Beats-ig és a Jungle-ig. Figyelemreméltó azonban, hogy Észak-Amerikában és Angliában körülbelül abban az időben, amikor az Electro és a Techno szétvált, megjelent egy a House- és Acid-Underground-ból kinőtt stílus, amit éppúgy a "Techno"-ra kereszteltek. Relatív gyorsan elterjedtek nemzetközi szinten ezek a zenei műfajok, így alakulhatott ki a mai stílusbeli sokszínűség, ami a különböző Crossover-tendenciáknak köszönhetően rendszeresen új stílusvirágot hozott.

Az európai hasadás kiválóan nyomonkövethető a frankfurti Technoclub és a Frontpage-Magazin példáján. A Technoclub, 1992-ig a Frontpage kiadója, 1984 óta népszerűsítette a Techno-t Németországban. A Frontpage 1989-ben jelent meg először DIN-A5-ös formátumú lapként és kizárólag EBM-témákkal foglalkozott. Már egy évvel később felbukkantak az első House-ról szóló cikkek a füzetben. Létrehozták a német Techno-slágerlistákat, amelyeken olyan együttesek, mint az L. A. Style ("James Brown Is Dead") és az X Marks The Pedwalk ("Abattoir") egymás mellett álltak a Top Ten-ben! De már régóta eltávolodtak egymástól ezek a stílusok. Itt is szakításra került sor. A Frontpage szerkesztősége Berlinbe költözött és még ma is hatjegyű példányszámban jelenik meg (mint ingyenes havilap) a németnyelvű területek legbefolyásosabb Techno-Magazin-jaként.

Hogy tudatosan-e vagy sem: a Frontpage őrületes rizikót felvállalva felismerte az idő jelzéseit és hónapokkal a konkurencia előtt a trendeket - ezáltal egy generáció szócsövévé lépett elő. Éppen a layout-tal és különböző Techno-rendezvények szervezésével adott a Frontpage jelzéseket. A Frontpage layout-jait és ötleteit időközben sokan lemásolták. A Frontpage grafikai megjelenése és művészeti tevékenysége nemzetközi szinten is (!) vezetőnek számít és különböző zenei folyóiratoktól illetve majdnem minden a kor szellemét tükröző magazintól átvette az előfutárszerepet.

forras: Zillo magazin

LeeroyPPC Creative Commons License 1999.11.21 0 0 35
Véleményem szerint a Fatboy Slim, Underworld, Apollo 440, Chemical Brothers, Fluke igencsak un. industrial techno kategória...Astral Projection, Tesox, Emmanuel Top, Josh Wink acid-et nyomatnak, nagy kedvenceim. (Mint minden 303-as zene). De nem feledkezem meg az örök szerelmemről se, HCT-gabber roolz !

LeeroyPPC

FDRJNS Creative Commons License 1999.07.31 0 0 34
kedves ittopicolók,
szégyellem magam kicsit, mert ez önreklám is, de igazából a majdani véleményetek érdekel, nem a magam népszerűsítése :)
szóval együtt játszottam annak idején egy sráccal egy instrumentális kisérleti underground progrsszív fúziós (stb) zenekarban (w3.swi.hu/fdrjns), aki azóta átment igényes technóba, Resonance, újabban Cema Turbo néven. Szerintem igényes, a szó legjobb értelmében koncepciózusan eszközszegény zenét nyomatnak, de fantáziával, improvizatívan. Mindent, amit lehet maximálisan élőben csinálnak. (A Supersonic-ban léptek fel párszor, sikerrel) Most meghívtak akusztikus-egzotikumnak (én effektezett furulyákat használok), persze kikapuzva változó filterekkel, mindenféle gépiesítő procedurák által fogok szólni, így dallamossá nem válik a zene, (folyamatos hangfűzérek nemigen lesznek), viszont izgalmassá, szokatlanná igen. Magam sem -kívülről jöttként pláne- nem tudom, miként sül majd el, a próbákon voltak jó pillanatok, áramlások, ütős részek. Érdekelne a véleményetek, ha már úgyis kijön valamelyőtök a kátránylé-szigetre. Aug 6 este (v. inkább már 7. korahajnal...) "Chill In" sátor -Cema Turbo live act. Bocsánat mégegyszer, ha tolakodásnak érzi valaki.
Varga Vince aka Haze Creative Commons License 1999.07.31 0 0 33
Valamit kifejeltem : Jeff Mills végéről lemaradt az s. 1000 bocs. Az a fickó nem semmi. Isten keze. Na ennyi.
Varga Vince aka Haze Creative Commons License 1999.07.31 0 0 32
Tehát szvsz és tap.sz.:
A techno-t kb. két fő értelemben használjuk, úgy, mint mindenféle gépzene, és úgy, mint egy szűkebb kategória úgy Jeff Mill környékén.
Fatboy Slim és a Propellerheads erősen big beat.
Astral Projection goa, goatrance.
Mi is volt még ?
Ja, Music Instructor : német slágerzene.
És augusztusban jön John Digweed Kecelre ! Tuti beszarás. További info itt. Ha valamit kifejeltem, akkor még folytatom. Bár szerintem mást nem említettetek.
Mber Creative Commons License 1999.07.09 0 0 31
Trance rulez. nemsokára Paul van Dyk Keszthelyen. (Miért nem Sijófokon?) Lehet menni egész éjjel szeletelni, kurjongatni, levegőbe a kezeket, hééééj
funkungfusion Creative Commons License 1999.06.17 0 0 30
offtropic

most nézzétek meg! hát nem vagyok teljessen h....e?! dehogynem!
képes vagyok arra, hogy kétszer küldjem el a saját szövegem...!
kéééész!

na jó, stand by üzemmódba teszem magam...

fkf

Előzmény: funkungfusion (29)
funkungfusion Creative Commons License 1999.06.17 0 0 29
off

hi ma!

nem haragszom, sőt! felnyitodtad a szememet, és megláttam a helyes utat!
köszönöm neked! ha te nem lettél volna, akkor erre egyedűl nem lettem volna képes rájönni...köszönöm, köszönöm neked...! ohhh, istenem! ámen.

on.

nehogy letörőld a hang mintákat, mert elöbb, vagy utóbb kell...oké?!

mókás-kung-fúzió

Előzmény: Minded Artist (27)
funkungfusion Creative Commons License 1999.06.17 0 0 28
off

hi ma!

nem haragszom, sőt! felnyitodtad a szememet, és megláttam a helyes utat!
köszönöm neked! ha te nem lettél volna, akkor erre egyedűl nem lettem volna képes rájönni...köszönöm, köszönöm neked...! ohhh, istenem! ámen.

on.

nehogy letörőld a hang mintákat, mert elöbb, vagy utóbb kell...oké?!

mókás-kung-fúzió

Előzmény: Minded Artist (27)
Minded Artist Creative Commons License 1999.06.15 0 0 27
OFFTOPIC

hi fkf !

Bocs ha kioktató jellegű lett a válaszom, remélem nem sértettelek meg.

hi.: m.a.

Előzmény: funkungfusion (26)
funkungfusion Creative Commons License 1999.06.15 0 0 26
szia ma!

köszönöm a hozzászólásod, majd máskor jobban figyelek!

fkf

ui:...vágom én is, hogy mi a négy negyed...!

Előzmény: Minded Artist (24)
Spring. Creative Commons License 1999.06.14 0 0 25
Sziasztok!

A Ninja Tune szerintem is ott van, bár én csak a ColdCut-ot ismerem.
Most egy konkrétum: Hallottátok már az új Underworld albumot (Beaucoup Fish)? Hogy tetszik? A kérdés az új Chemical Brothers albumra is vonatkozik...

Minded Artist Creative Commons License 1999.06.14 0 0 24
Hi funkungfusion !

Manapság a "könnyűzenei popzenekarok" nem tudom mit vesznek alapúl de az biztos hogy nem a house-t.Egyébként ilyen zenei ütem, hogy house nincs is.
4/4 van. Ha meghallgatsz régebbi "könnyűzenei popzenekar" slágert -pl:BeeGees, Abba, stb stb- megfigyelheted, hogy a zenei ütem ott is a 4/4, de azért még nem mondjuk rá, hogy house.
A drum&bass a poliritmikára, a tört ritmusokra épül és ezért elméletben azt gondolhatnánk, hogy nehezebb rá táncolni, de a gyakorlatban ez nem így van. A 4/4-hez szokott fülnek nehéz átváltani a tört ritmusokra, talán ezért nem lesz belőle tömegcucc.
A ninjákra vissza: ha nem egy bevett stilus szerint haladnak akkor hogy lehet hogy Dj vadim kizárólag absztrakt hip-hop-ot készít?

ui: De manapság ,aki Mainstream Producernek nevezi magát, mindent lenyúl-függetlenül a zenei stilustól- ,amiből pénzt tud csinálni!
lásd: Pierrot

hi M.a.

Előzmény: funkungfusion (22)
HentiPappa Creative Commons License 1999.06.12 0 0 23
Donki !

Télleg. Kraftwerk. Isten. már elis feledtem a régi jó kraftwerket, kösz hogy szóltál, mielőtt teljesen elfelejtettem volna a hiper-alap-eggyüttest.
Kraftwerk rulez too.

funkungfusion Creative Commons License 1999.06.11 0 0 22
hello MA....!

Elöszőris; kérdésedre válaszóljak : igen, egy fanatikus ninja tune rajongó volnék! Szerintem a zenéjükben van valami szabálytalanság, ami miatt nem egy bevett stílus szerint haladnak. És ettől olyan jellegzetes példáúl az Up, bustle&Out, DJ Vadim, Amon Tobin, (és végűl, de nem utolsó soban) a Coldcut zenéje...
A House-hoz visszatérve; az, hogy felszínre tört, én úgy értem, hogy manapság minden "könnyűzenei popzenekar" ezt a zenei alapot, ütemet vette alapúl. (lásd itthon: Splash, Venus, az összes "slájm gáj fiú grúp", de még a Zoltán Erika remaster-elt, újból kiadott<ős régi> számai) Itt nem a kőkemény techno zenék alapjaira gondolok, hanem a fogyaszthatóbb német háúsz zenék zeniális, ingerszegény, nagyon összetett, zenei ritmusaira!
szóval erre akartam kilyukadni....
A drum&bass-t azért nem tartom valószínüleg erre a pozítcióra "alkalmasnak, mert túl "odafigyelős" zenék. Bár itt-ott feltűnik,(Madonna-frozen, csak példa...) nem lesz igazán belőle tömegcucc!!!

röviden ennyi.
ki, hogy gondolja...!?
FuNkUnGfUsIoN

Előzmény: Minded Artist (20)
funkungfusion Creative Commons License 1999.06.11 0 0 21
hello MA....!

Elöszőris; kérdésedre válaszóljak : igen, egy fanatikus ninja tune rajongó volnék! Szerintem a zenéjükben van valami szabálytalanság, ami miatt nem egy bevett stílus szerint haladnak. És ettől olyan jellegzetes példáúl az Up, bustle&Out, DJ Vadim, Amon Tobin, (és végűl, de nem utolsó soban) a Coldcut zenéje...
A House-hoz visszatérve; az, hogy felszínre tört, én úgy értem, hogy manapság minden "könnyűzenei popzenekar" ezt a zenei alapot, ütemet vette alapúl. (lásd itthon: Splash, Venus, az összes "slájm gáj fiú grúp", de még a Zoltán Erika remaster-elt, újból kiadott<ős régi> számai) Itt nem a kőkemény techno zenék alapjaira gondolok, hanem a fogyaszthatóbb német háúsz zenék zeniális, ingerszegény, nagyon összetett, zenei ritmusaira!
szóval erre akartam kilyukadni....
A drum&bass-t azért nem tartom valószínüleg erre a pozítcióra "alkalmasnak, mert túl "odafigyelős" zenék. Bár itt-ott feltűnik,(Madonna-frozen, csak példa...) nem lesz igazán belőle tömegcucc!!!

röviden ennyi.
ki, hogy gondolja...!?
FuNkUnGfUsIoN

Előzmény: Minded Artist (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!