Keresés

Részletes keresés

greg1666 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 96

Üdv Vito07

Mi két 23 éves fiatal srác vagyunk és mi jövő héten július 10 körül indulunk 3ezer km-es stopp körútunkra középeurópában. mi is társakat keresnénk akik kalandvággyal telítve vannak. nagyon örülnénk ha bárhol össze tudnánk futni. budapestről indulunk münchenen keresztük marseillebe és a francia riviérára így ha nektek az elkövetkezendő hetekben volna esedékes a túrátok akkor írjatok ránk és meg tudnánk beszélni a részleteket. elérhetőségünk: gregvizeli1666@gmail.com

de ha bárki július 8 ás augusztus eleje között közép európában túrázik vagy stoppol és szívesen összejönne velünk akkor írjon. ha most nem aktuális de máskor az lenne akkor is jelentkezzetek mert a későbbiekben remek túrákat szervezhetnénk közösen több ismeretlen útitárssal vagy akár stppos versenyt is szervezhetnénk európában

Előzmény: Vito07 (93)
Varga Szilárd Creative Commons License 2013.05.14 0 0 95

Sziasztok!

Örömmel olvastam a leveleteket, hiszen én is szeretek utazni, s nem beszélve arról hogy szívesen csatlakoznék hasonló mentalitású utazókhoz egy nyári túrára. Jómagam Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban utazgattam stoppal. Magamról mit is mondhatnék... Varga Szilárd vagyok, 21 éves, erdész vagyok, mindennél jobban szeretek utazni és újabb embereket megismerni. Ha érdekelne esetleg titeket a jelentkezésem, akkor az elérhetőségem a követkeő: vargasz92@gmail.com

Előzmény: Vito07 (93)
Vito07 Creative Commons License 2013.03.29 0 0 94

Kérdezz vagy jelentkezz: alexis1023@colombia.com! :)

Vito07 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 93

Üdvvvvvvvvvv!!
Két 18 éves középiskolás fiatalember keres társakat, azaz további párosokat a nyárra egy fergeteges és kalandokban a legkevésbé sem szegény franciaországi stopptúrához. Párizs, Marseille, Riviéra... Minimális pénz, maximális kalandvágy.
Július-augusztus magasságára terveztük, természetesen a Couchsurfing fantasztikus lehetőségeit kihasználva.

Várjuk a leendő barátok jelentkezését, akikkel akár a későbbiekben is összetarthatnánk!! :)

stoppalutazni Creative Commons License 2012.07.13 0 0 92

Keziccsókolom.
24 éves srác vagyok,
  eleve minél kevesebb pénzből akarok minél jobb élményeket szerezni és stoppal minél messzebb jutni Európában.

Ehhez keresek egy kedves lányt, akinek hasonlóak tervei vannak és lenne kedve stoppolással bejárni egy kis részét a kontinensnek, MOST nyáron. Indulásra készen.

Beszélgessünk róla, email és msn címem: menniakarok@mailbox.hu

viszlát

buddymajki Creative Commons License 2012.04.20 0 0 91

Spanyolország gyönyörű, érdemes belevágni, én tervezek egy camino-t valamikor mostanság :) Én németországot stoppoltam pár éve körbe. Lányként egyedül azért ne vágj bele.

Előzmény: MártuSka) (86)
feketelovacska Creative Commons License 2011.09.22 0 0 90

Üdv!

Én most nyáron Prágába voltam stoppolni az egyik ismerősömmel, tudom hogy ez nem Nyugat-európa, de a témához mégiscsak kapcsolódik ezért gondoltam megosztom veletek az élményeimet.

Még soha nem stoppoltam ez volt az első, nem mondom hogy féltem tőle, igazából csak izgultam hogy milyen lesz csak úgy belemenni a nagyvilágba. Szerencsémre a haverom már sokat stoppolt így nem éreztem azt hogy probléma lehetne. Kifelé két stoppból kijutottunk, nagyon szerencsésnek éreztük magunkat. Kint prágában rengeteget sétáltunk, vittünk magunkal sátrat hogy majd úgy fogunk aludni, az meg sem fordult a fejünkben hogy valami rendes szállást keressünk. Egy egész hétvégét voltunk ott, volt időn bejárni az egész várost. Nagyon szép, Budapestnek is ilyennek kéne lennie, ha jó lenne a városvezetés meg a kormány, mind1, ez nem lényeg. Az alvást úgy oldottuk meg hogy a folyó másik odalán volt egy nagy park, ahol az Eiffel torony utánzat volt, nah ott a fák között levertük a sátrat, olyan helyen mai nehezen látszik. Izgultunk hogy rendőr ne lásson meg mert amikor tavaly a haverom volt, őt már a rendőrök ébresztették! idén szerencsére ilyen nem volt. Nagyon jól éreztük magunkat, ismerősökkel is találkoztunk. A hazajutás már kicsit neccesebb volt, mert ki kellett jutni a város szélére ahol volt egy forgalmas benzinkút. Nagynehezen megoldottuk. Megállítottunk egy párt akikkel elkezdtünk beszélni. Egyszer csak a pár egyik tagaja a srác odafordul a barátnőjéhez és megkérdezi: Te hogy van a kanyar angolul...mondom neee ti is magyarok vagytok:D Vicces volt...utána a benzikútnál két óra próbálkozás után megláttunk egy magyar buszt akik végül hazáig hoztak. A hősök terén raktak le! iszonyat nagy élmény volt!

Mindenkinek ajálom hogy stoppoljonb ha életreszóló élményeket akar!

Jövőre a Szent Jakab út van kitűzve célul!!!

molako Creative Commons License 2011.07.11 0 0 89

sziasztok,
augusztusban indulunk párizson át lisszabonba egy hosszabb stoppos túrára.
még egy lányt keresünk a csapatunkba. ha elég elszánt vagy és az időd is engedi,
akkor keress meg ezen az e-mail címen a részletek miatt: molako83@gmail.com
ákos

yons Creative Commons License 2011.06.01 0 0 88

Utcazenélés: nem is feltételnül a rendőrség a baj (bár nem mindenhol tolerálják), hanem az egyéb konkurencia, akinek bemerészkedsz a területére. Stop: a többi stoppos topicban részletesen leírták, fuvart fogni leginkább a kivezető utak mellett van esélyed...vagy nem.

Előzmény: MártuSka) (86)
kata_no1 Creative Commons License 2011.06.01 0 0 87

Sziasztok,

En Spanyolországban, Santiago de Compostelaban lakok, és nem sokára hazamegyek látogatóba, juni 20-an gondoltam visszajonni spanyolba, de akkora tapasztalatom nincs, h egyedul menjek, jon velem valaki? Ha egész Santiagoig velem jön, akkor utána szállást tudok is neki biztositani!!!
Ha erdekel valakit, irjon a kata_no1@hotmail.com e-mail cimre!

MártuSka) Creative Commons License 2011.02.02 0 0 86

..Sziasztok!..

..Jövő nyáron szeretnék elstoppolni Spanyolországba..Olvasgatom a fórumokat és bár abszolút amatőr vagyok ezen világfelfedező módszert illetőleg, azért örülök, hogy nem vagyok egyedül :)..Nagy álmom teljesülne, lévén, hogy még soha nem léptem át az országhatárt, a kultúrszomjam viszont csillapíthatatlan..Őszintén szólva egy sráccal nagyobb biztonságban, de ha úgy adódik egy nyugodtabb temperamentumú csajszival is tuti jól érezném magam:)..

..Pár kérdés viszont még motoszkál a pici agyamban: pl.: hogy utcazenélésből mely országokban van esélyem némi zsebpénzre szert tenni, ha egyáltalán van?..Csak kiülök egy padra a főutcára és kész, vagy külön engedély kell hozzá?..Mik azok a környékek, esetleg városok ahol nem látják szívesen a stopposokat?..

..Annyira izgalmas:)..Úgylehet pénz nélkül is nekivágnék..Annyira azért nem szemetek az emberek, hogy hagyjanak éhenhalni..:)..Vagy túl naív vagyok? :)..

..Remélem ha bejön a szezon azért többen fognak ide írkálni!..

..Ha valakinek hasonló elképzelései vannak és útitársam lenne, itt megtalál--> iwiw: Erdőss Márta (Szeged), vagy: erdossmarta@citromail.hu :)..

..Addig is mindenkinek jó utazgatást és csodálatos élményeket!^^..

Ditomasso0505 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 85
Üdv Kalandvágyók...

Engem érdekelne Muffwaders, le tudnád írni pontosabban a részleteket,erre az email címre: eighteen.river@hotmail.com

Köszi.
muffwaders Creative Commons License 2010.06.12 0 0 84
Szisztok!

Én most nyárra egy barátommal összeszerveztem egy stopptúrát, de sajnos külső okok miatt ő mégsem tud résztvenni. valakinek volna-e kedve esetlegese4n csatlakozni?

Ausztrián és svájcon, franciaországon keresztül portugália és spanyolország a cél. útközben sok couchsurfing hely, ismerősök, ezenkívül autóban, kamionfülkében, sátorban alvás. utazás főként stoppal, esetleg vonat, busz kiegészítéssel. ez 4-6 hét volna, tapasztalatok, számítások szerint 100.000 ft alatt. keressen fel, ha valakit esetleg érdekel

rufi@citromail.hu
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.24 0 0 83
Ja igen még valami:

megoldás lehet az éjszakázásra az is, ha az éjjelt kihúzzátok valami szórakozóhelyen 2-3 sört elfogyasztva, és NAPPAL alszotok valahol - ilyenkor sokkal több lehetőség érhető el, és kevésbé kockázatos.
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.24 0 0 82
Azért arra számítsatok, hogy a világ a topic 1999-es nyitása óta elég nagyot változott, sokkal több erőszakról értesülnek az emberek, jóval megfontoltabbak, óvatosabbak, és egyre több mindenért kell fizetni, amiért korábban nem feltétlenül kellett (ráadásul a repülőjegyek sokszor már annyira olcsóak, ami hosszú távú stoppolást legalábbis egyre nehezebben tesz indokolhatóvá a kalandvágyon kívül).

Néhány tippem azért:

- turistalátványosság közeléből, Belvárosokból hamar elhajtanak, ott utcán aludni nem nagyon lehet (hacsak nincs kedved a helyi hajléktalanok világát alaposabban megismerni), a túl távoli terület pedig éppen a gyér forgalom miatt nem a legjobb.

- általában a vasútállomás, pályaudvar sehol nem a legvonzóbb hely, nagyvárosokban pedig nem is a legbiztonságosabb, és azt is ritkán engedik, hogy ott lehessen aludni, bár városa válogatja. Repülőtér kulturált megoldás lehet, de sokszor ott is csak akkor tűrnek meg, ha fel tudsz mutatni jegyet az első járatok egyikére + általában költséges kijutni.

- óvatosan az ifjúsági szállókkal, a 2-4 ágyas szoba újabban összességében drágább lehet egy háromcsillagos hotelnél is (főleg Amszterdamban), persze a 8 és 16 ágyas hálóterem olcsó, de ott kompromisszumokat kell kötni

- parkban, bokorban, réten, út mellett aludni előzetes helyismeret nélkül legalábbis elég rizikós. mielőtt elindulsz alaposan tájékozódj, hol lehet aludni, és hol nem - mindenhol vannak rosszabb részek, Párizsban például az egykori HLM lakótelepek környéke a külvárosban elég kemény, de Londonban, Ams-ben, Barcelonában is vannak gázos részek - annyi tartalék legyen, hogy beleférjen szükség esetén valami, ami körbe van kerítve, vagy fala van.

- legyen bankkártya, vagy hitelkártya tartalékban ha haza kell jönni - vagy olyan ismerős itthon aki tud a számlára pénzt rakni ha kell.
Előzmény: Törölt nick (80)
Traveler700 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 81

Üdv!

Az utazás sajnos el lett halasztva 2010 nyarára egyéb okok miatt, de a feltételek ugyan azok lesznek. És kedves Ricsi, a helyzet nálam is hasonló, ha lesz kedved jövőre belevágni, akkor mehetünk eyütt!

Traveler700 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 79
Üdv.  mindenkinek!

15 éves gimis srác vagyok, augusztusban szeretnék elmenni egy kicsit világot látni Nyugat-Európa felé, stoppal. Pénzem nincs sok, de szerintem ez nem nagy akadály :) . Akit érdekel, és benne lenne egy „kis” kirándulásban, az írjon bátran a következő mail címre: traveler700@gmail.com

Kraw Creative Commons License 2009.03.05 0 0 77
sziasztok!
Nagyon nagyon szimpatikus a stoppolás és egy jóbarátommal el is határoztuk, hogy náron nekivágunk EU nak... Nyugatot célozzuk, de hogy merre még nem tudjuk. Viszont még sosem mentünk stoppal, de ki akarjuk próbálni. Én személy szerint balatonon stoppost már fuvaroztam, jót bezsélgettünk :)
Aki olvassa és kedvet érez felvilágosítani 2 srácot a stoppolás rejtelmeiről és nem fárad le a számtalan kérdés hallatán, láttán, az legyen szíves vegye fel velem a kapcsolatot!
msn: amonhungary@msn.com
mail: amonhungary@gmail.com
kincses72 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 76
Sziasztok!
Ha tutira akartok menni a stoppolással, akkor előre a neten is kereshettek kocsikat, akár Nyugat-Európába is ezen a telekocsi oldalon.
kalozkapitany Creative Commons License 2009.01.13 0 0 75
Sziasztok!

Minél hamarabb indulnék(gyalog,stoppal,vonattal) déli országokba, akár ázsai felé is, ha valaki csatlakozna írjon a dendy87@gmail.com ra.
zelc86 Creative Commons License 2008.11.28 0 0 74
Sziasztok :)

Nem megy valaki véletéenül Varsóból, vagy bármilyen lengyel városból Budapestre dec. 20.-a körül? Ketten lennénk (egy fiú és egy lány, egy pár) és nagyon nagyon hálásak lennénk, ha valaki segítene.

Köszi :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.23 0 0 73

Sziasztok! Két 21 éves, egyetemista lánynak 26-ig sürgősen Zágrábba kell jutnia, valamint péntek délelőtt Budapestre vissza is kellene érnie. Aki tudna segíteni kérem írjon.

vida.krisztina@citromail.hu

Ihari Kanut Creative Commons License 2008.09.11 0 0 70
Richárd!

Az email címedre nem tudok válaszolni, a freemail mindig visszadobja a levelem. Biztosan jó ez a cím? Ha igen, nem tudom mi lehet a gond, ebben az esetben kérlek, adj meg egy másikat.
Előzmény: Törölt nick (69)
Ihari Kanut Creative Commons License 2008.09.07 0 0 68
Üdvözlök mindenkit!

20 éves orvostanhallgató vagyok, és 2009 nyarára keresek társa(ka)t egy nyugat-európai stoppos útra.
Akit érdekelnek a részletek is, a következő e-mail címen megtalál:
racger@freemail.hu

Ihari Kanut
Kolbaszov Creative Commons License 2008.08.14 0 0 67
Üdv!
Minél hamarabb mennék stoppos túrára, elsődleges cél Barcelona, aztán amerre fúj a szél... Egyedül viszont nem szívesen. Ha társulnál, írj ide: csehaha@gmail.com.
Ja. Fiú vagyok, 22 éves.
thumbfisher Creative Commons License 2008.07.31 0 0 66
a mindenkori stopposoknak ajanlanek egy honlapot (angolul van), ami magaert beszel. minden van rajta, amit el tudsz kepzelni, v el se tudsz kepzelni... digihitch.com. Azoknak, akik a kozeljovoban terveznek stoppolni, javaslom a 888 projektet: http://www.hitchwiki.org/en/?title=888_PROJECT
myways Creative Commons License 2008.07.21 0 0 65
Bocsánat, ez az!
myways Creative Commons License 2008.07.21 0 0 64
Stoppolós tapasztalatok - remélem, segít! :)
hedgehoggalore Creative Commons License 2008.07.12 0 0 63

Sziasztok!

Jövő hét elején indulok Portugáliába stoppal. 3-4 hetesre tervezem az utat és az se nagy baj ha nem oda érkezem, ahova indultam. Egyelőre úgy néz ki, egyedül megyek, de ha vkinek van kedve csatlakozni, szóljon (hamar).

Zsolt (24)

fehercsoka Creative Commons License 2008.07.04 0 0 62
bakker...szóval kisebb (egy másfél hét)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!