Keresés

Részletes keresés

fönök Creative Commons License 2001.03.26 0 0 3
Igazad van! Szörényi-Bródy nem ér meg ennyit. MInek egyáltalán beszélni róla?
Előzmény: Hacsek (2)
Hacsek Creative Commons License 2001.03.26 0 0 2
Elnézést, hogy belekotyogok egy ilyen régen elhalt rövid vitába, de régen nem értem, hogy a Szörényi-Bródy által jegyzett "A Kiátkozott" miért nem tartozik bele a trilógiába vagy tetralógiába?

Csak azért, mert totál sikertelen volt?
Megjegyzem, így két év távlatából a Veled Uram is...

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 1
Lappantyú kedves, úgy tűnik színpátiánk alanya-tárgya ezügyben teljesen azonos, szóval amit mondandó vagyok azt imígyen vedd.

Tény ugyanis, hogy volt egy Wágner nevezetű, aki nem azonos a róla elnevezettel, viszont ha a Der, Die, Das (nem kívánt törlendő) Niebelinglung, vagy mi gyűrűjéről esik szó,- tudod amiben a Rózsalovag hattyúvá változik és elszáll a walkürtőn át, de a végén mindenki énekel,- akkor viszonylag ritkán tudják megmondani, ki írta a liberót, de mindenki tudja miről van szó.
Úgyhogy kérdésedre: valószínűleg így működik a dolog, a zene és a mondanivaló a fontosabb, és egy sikerdarabnál a szöveg - ami a mondanivalónak csak része - lehet nagyon jó, és akkor ezért külön lehet szeretni, meg rossz, és akkor nem figyelünk rá, vagy nagyon rossz és legfeljebb azon a részen dühöngünk . SZVSZ.
Amúgy pseciel Szörényinek igaza lehet, hiszen neki trilógiája, míg Bródynak legfeljebb bilógiája.
No meg azért is igaza lehet, mert Bródy nem az a fajta, aki az ilyesmin nem tud 2627x-er is felülemelkedni.;-)))
Apropopos, nem tudod előad még Bródy csak úgy soló valah

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 0
Nulladik...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 topiknyitó
Azt olvastam, hogy a szörényibródypáros újra közös munkában van és készítik a Veled, Uram című rockoperát/zeneművet/akármit. Valamint, hogy a Szörényi ezt a darabot triológiája harmadik darabjaként aposztrofálja, merthogy: az István, az Attila és ez.
Csak éppen tudomásom szerint az Attila szövegét a Lezsák írta.
Most akkor azt kérdem én, hogy egy ilyen történelmi akármiben csak a zeneszerző a fontos? A szöveg, az másodrendű? Azazhogy a Szörényi kisajátíthatja az István sikerét? A Bródy meg ezt csak úgy hagyja? Miért hagyja? Pénzért? Dicsőségért? Másért?

Lappantyú

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!