Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 110
Jó kérdés. Mint offset coordinator, talán összehozhatott néhány hazai beszállító vállalatot a Lockheed-dal, de én is kíváncsi vagyok, hogy melyek ez
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 109
Hát, tulajdonképpen politika… Meg aztán aranyos is:

Levélbomba

"Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren innen, a tinédzserkoron túl, élt-éldegélt a Miniszterelnöki Hivatalban egy szőke, kék szemű államtitkárlány. Ez az államtitkárlány éjt nappallá téve azon fáradozott, hogy a népnek, melyet ily magas poszton szolgált, mindegyre jobb legyen. Minden tudását, tapasztalatát, energiáját beleadta a munkába, hogy a magyar társadalombiztosítás kátyúba ragadt szekerét kimozdítsa - és lőn. Amikor ezzel megvolt, körülnézett, mit tehetne még, térült erre, térült arra, aztán a homlokára csapott: egy jó kis jenki követ, az kéne még nekünk, gondolta, ha az meglesz, akkor aztán végleg egyenesben leszünk."
168 óra, XI. évfolyam 21. szám, 1999. május 27.

Tisztelettel,
mint fent

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 108
T. Nemes Zoltán !
Utoljára reménykednék, csak hogy lássátok, nem rosszhiszemből vagyok hálátlan :
Van egy olyan gyanum, hogy Magyarország sokat köszönhet Steven M. Jones-nak valószínű, de ezek után bizonyára csökkentek az esélyei. Ha valaki az ő ellenfele örülhet. De hogy ebből semmi haszna nem lesz az országnak az biztos.

Mondjátok már meg mit köszönhet Magyarország Stephen Jones úrnak ???

A topicot elmentem, nehogy később valaki felhánytorgassa hálátlanságomat :)))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 107
nem az utóbbi évtizedek, hanem "minden idők"..
:)

és most jön malyd minden idők legjobb pótköltségvetése !

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 106
Háát igen, az a fránya költségvetés sehogy sem akar úgy alakulni, ahogy kéne, pedig ez az utóbbi évtized legjobb költségvetése...
Arról nem is beszélve, hogy ott van még az értékesítendő TB vagyon is...
No és hogy a Balsay pont véletlenül a területfejlesztő áll.titkár, s gondolom ott is maradt még egy kis pénz...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 105
Halihó Nemes Zoltáááán !

Hát már sosem fogom megtudni, hogy mit tett Stephen úr Magyarországért ?!

Ha valaki tudja, segítsen már zolikának ! :)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 104
Hát...
Azt OVi-ból se nézem ki, hogy megaláz néhány embert (köztük egy halálos beteget, aki azóta már el is hunyt) és leégeti hazánkat a szövetségeseink előtt csak azért, hogy megszüntethessen egy hivatalt. Intézett ő már el nagyob csínnyeket is egy félmosollyal a szája szélén, hogy a fal adta másikat. Nem kell neki ehez ekkora szarkavarás.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 103
Mi rokonlelkek vagyunk.
Mikor is született ez a levél?
December-február!
Miért most robbant ki? Valóban feltünően hamar megszünt a S.G. hivatala, és még nyilvánvalóbban költségvetésbe akarják vonni a T.B.-be befolyt pénzt. Az is fura, hogy a kegyenc, még csak el sem jutahatott a főnökéhez, a kancelláriánál lepattant. Még csak meg sem hallgátták az érveit, magyarázatát.
Ne nevessetek ki, szerintem egyszerűen most szivárogtatták ki, mégpedig O.V.-ék.

Bubbanty

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 102
Meghalt Gyuricza Béla.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 101
Nem egészen szelektív, a pártszimpátiámtól meg egyáltalán nem függ. Valaha szimpatikus volt a FIDESZ. Miota MAPOP, azóta kevésbé.

A Tocsik ügytől ugyanilyen hányingerem volt, csak akkor még nem írtam a Politikába. A mostani ügyekben meg főleg az zavar, hgyo azok, akik 6-8 évvelezelőtt a "tiszták" képében tetszelegtek (illetve akkor még lehet, hogy azok is voltak, csak mostanában ezt elég nehéz elhinni) túltesznek "tanítóikon", ráadásul még buták is. A profik legalább tujdák, mikor buktak meg. Onnan már nem illő tagadni. Ezek még nem tudják. Ráadásul: he egyszer megértük végre, hogy aki hibázott lemond, ezt el is fogadták, mert tovább védhetetlen a dolog, mi a rákért kell még másokra mutogatni? Megbuktunk, lemondunk, pont. Ennyi. Ha ezt teszik, még talán meg is bocsátom a dolgot, de így???

Hali SaGa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 100
Én nem vagyok sem újságíró, sem államtitkár. Sem szenátor.
És senkit nem akarok a saját hülyesége ellen megvédeni.
Tom Lantos helyett meg nem háborodhatok fel, pláne utólag.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 99
Szelektiv hanyinger... Van ilyen, partszimpatiatol fugg... :-) Gondolom ti a Tocsik 800 milliojan sem haborodtatok fel annyira mint ezen az elb@szott levelen... Nincs tullihegve ez az ugy? Ja es csak azert baj hogy kiderult, mert ezzel artottak az orszag kulfoldi megitelesenek. Igen, azok is akik megfogalmaztak es alairtak, es azok is akiknek elvakultsagukban csak egy dolog lebeg a szemuk elott: a kormany lejaratasa, minden eszkozzel, csusztatasokkal, felfujt lufikkal, barmivel.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 98
Hah, de szellemesen, jól megválaszoltad a szenátor-kérdést. "Fetrengek" a röhögéstől...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 97
Azért nem szép dolog két államtitkártól, hogy a földön fetreng. (Ráadásul mit csinál...)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 96
Ezt szenátorozást emlékem szerint a Lovas írta meg.

Utána a szokásos kínos csönd a hazai sajtóban. De valahogy semmi gúnyolódás. Lantossal nem lehet ilyesmit. Pedig ő nem tehetett róla, hogy itthon egyesek túllihegtek.

Miként akkor is csöndben maradtak, amikor kiderült, hogy a tanársegéd Fodor Gabika egy fokozattal feljebb jelölte magát egyetemi szobájának ajtaján.

De hát így van ez. A csahosok akkor ilyen bátrak, amikor a földön levő, védekezni képtelenbe lehet belerúgni.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 95
yes
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 94
mert talán ő mp?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 93
Nem mintha mentegetném őket, de mintha Tom Lantost is "szenátornak" hívták volna annak idején egyes lapok, hogy felültiszteljék és nyomatékosítsák a szavait... Akkor nem volt ilyen szenátor-szakértő az itt megnyilvánuló sok nyelvtudós politológus... :-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 92
HI !

Nem hagytak ők senkit sem cserben egyszerűen ennyit tudnak. Szenátorok! Már maga a megnevezés is marhaság. KD. sikeresen bebizonyította ismét, hogy mit is csinál szenátor címszó alatt.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 91
Sokan irnak a lobbyzasrol Amerikaban mint egy bevett szokasrol.Azert jegyezuk meg:
-Lobbyzni csak a kereskedelmi ipari,tarsadalmi es szolgaltatasi szektorba szokas.Az allami ,kozhivatali pozicioknal megvannak a szabalyozott formak,vallasztas vagy valasztott szervek altali meghallhatas utana kinevezes(tehat nem igy)
-a lobbyzoknak regisztralni kell magukat,ha allami tisztviselok(nem tudom hogy ha magan szemelyek akkor is) egy nyilvanos konyvbe bejelentve ki szamara lobbyznok.
Ha mar lobbyzunk es a nagy amerikai peldat probaljuk piciny testunkre szabni akkor illik ezt tudni.
Igaz messzirol jovok de megsem ertem hogy kollegak itt a torzsaztalnal irnak miert vedenek az evidencia ellen valamit ami mar demonstralt es foleg miert kerulnek ilyen ovenaluli helyzetbe,mind ha itt torzsi(es nem torzsasztali)konfrontaciok lennenek.
Csak rovid ideig lehet ezt az onbecsulest megtartva csinalni,nem lehet mindig a paranoiaval az erveket helyetesitenni.Es nem is erdemes,mert gondolom mindnyajunk csak ervek alapjan szeretnenk itelkezni ha mar demokraciat,tehat nephatalmat akarunk,meg kell neveljuk politikusainkat is bar milyen naivul is hangzik ez itt es ma,hogy a KOZERDEKET kepviseljek nem a torzsfonokot es ha nem hat KOZVELEMENYT kell alkossunk amely vegen a szavazasoknal levaltani azt aki nem kepviseli becsuletesen vagy becsuletesen es jol az erdekeket legalabb is annak a resznek az erdekeit aki megvalasztotta.
Ezzek a szenatorok remelem nem kepviselnek senkit es sajat partjuknak nem beszelve a sok becsuletes valasztojukat hagytak cserbe es tettek nevetsegese.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 90
Kedves Geza!

csak ugy a peldaid alapjan:

-megfigyelesi ugy : "nevetségesen fel van fújva", ha mar 9 honap nem eleg bebizonyitani es az allitolagos bizonyitek is csak titkositva lehet akkor "egy cél van, az ellenzek lejáratása"

- artatlansag velelme: ki mint vet ugy arat. Ha a fidesz allandoan az ellenzek gyanusitgatasaval jon (sot mar rogton hazaarulas ugye ha nem aszisztal a 2/3 kikerulo - idokozben alkotmanyellenes - hadmuvelethez a maffia torveny kapcsan) akkor most mire olyan erzekenyek?

Ja persze tocsik ugy kapcsan lehetett az szdszhez kozelallo es nem parttag vallalkozobol rogton az egesz partot gyanusitani, itt semmi nem szamit gyanusnak a partvezeteshez tartozo holgy es baratja ugyeben. No es balsay sem mezei kepviseloi minosegeben volt ugyebar.

Eorsi nem lehet vizsgalobizottsagi elnok mert par eve dolgozott az irodaja az apehnek es az olyan osszeferhetetlen. Az ugyvedi irodaknal megszokott oradij (bar magas, de nagyon soknal annyi) az egybol korrupcio.

A baratom cegenek "lobbizni" ilyen modon egy tobbmilliardos uzlet remenyeben az nem osszeferhetetlen. Sot az sem hogy ugyanezen barat cege akarta az altala vezetett TB informatikat megcsinalni ez is az osszeferhetoseg mintapeldaja.

- level titok. No ezt mar eljatszotta a vikike a megfigyelesi bizonyitekokkal szoval ez nem jon be megegyszer (van bizonyitek, higgyetek el becs`szora csak hat titkos nem mutatom meg) !

No meg allitolag ok nem is irtak levelet, nem is kuldtek el, csak piszkozatot, fogalmazvanyt. Olyanrol meg nem tudok hogy fogalmazvanytitok :-)))
szoval akkor egyszer level (ha leveltitok), ha viszont kikuldtek akkor mar nem az?

Masreszt ilyen alapon semmit sem kozolhetnel le ami a kormany ilyen ugyeit akadalyozza meg (a nyilvanossagra kerules altal) hisz az belso titkos informacio (naja azert titkos).
A bosi ugyet (dontest) szinten a Nepszava hozta le. Akkor az nem volt baj, mert az nem a fidesznek artott? Azt lehetett, sot kellett?

- senator: Akkor meg meg bunkobbak akik alairtak, mert nem neztek meg még ezt sem (es nem mindenki volt szenator tudtommal. No akkor az amcsik szortiroztak??).
Akkor alairtak volna a Lord-ot is ha az angol nagykovetrol lenne szo? Ezt nem hiszem. A senator eppen azert kellett, mert igy tekintelyt parancsolobb, figyelem felkeltobb az alairasa mint egy mezei MP-kent...vagy tenyleg ilyen hulyek es cimkorsagban szenvednek (senator KD az biztos). Nem tudom melyik a rosszabb.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 89
Szalonna kedves!

ha elolvasnad mire irtam akkor feltunhetne, hogy ez speaker parodiaja.
Nehogy mar azt higgye, hogy minden hulyeseget ide ir aztan igaz is lesz egybol.

(te sem irsz kevesebbet, nem ertem mi a gond vele)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 88
gerard! idézeted hosszából ítélve vagy te vagy speaker új név alatt , vagy a kollégája aMeH agitprop osztályán .Ne töltsd ki idézetekkel a topicot , hátha nem mindenki tud angolul ( egyébként közleményed benne volt a Sun-ban is )
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 87
Nem gondolom , hogy tipikusan amerikai dolog egy másik ország politikusainak írásos lobbyzása egy ilyen esetben. tipikus akkor lett volna ha kint élő magyarok valamelyik szervezete teszi ugyanezt vagy a magyar származású USA képviselők.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 86
Kedves Dark One!

Elnézést, hogy kissé későn reagálok, de most nézegetem ezt a topikot.
Szerintem ez az egész ügy nevetségesen fel van fújva.
Ügyetlen dolgot csináltak, de végül is egy tipikus amerikai dolgot próbáltak (elég balfék módon) meghonosítani nálunk.
Az itthoni reakciókból viszont az látszik, egy cél van, a kormány lejáratása. Apró dolgok:

- A kenőpénz elfogadását már mindenki tényként kezeli. Hja kérem, az ártatlanság vélelme csak Kunos urat illeti meg!

- Nálunk tényleg nincsenek szenátorok. A levelet viszont az amerikaiak írták, akik (ez sajna még mindig így van) azt se tudják, merre vagyunk (mármint Koszovón belül). Emlékszem, jó régen még Carter egy üdvözletében a "Magyar Köztársaság" 1849-es megszületéséről írt. Persze senki se rótta fel neki, pedig ez is volt akkora marhaság, mint a szenátorok...

- Abszolút senki se kérdi meg, pedig szerintem ez marhára lényeges, hogy miképpen közölhette le a Népszava a levelet? A levéltitok ugyanis mindenkit megillet, Téged is, engem is, még a képviselőket is.

Géza

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 85
Minden kétkedőnek: ez biztos csak ármány!
Two Hungary officials resign over U.S. envoy letter
May 20, 1999
Web posted at: 8:51 AM EDT (1251 GMT)

BUDAPEST, Hungary (Reuters) -- Two political state secretaries of Hungary's ruling Fidesz party resigned on Thursday in a growing scandal over a letter they signed recommending a new U.S. ambassador to Budapest, local media said.

Gabriella Selmeczi, political state secretary in charge of social security funds, and Istvan Balsay, who is in charge of public administration and regional policy, submitted their resignations to the prime minister's office, state news agency MTI said.

MTI said the motivation for both resignations was a letter made public by Hungarian media on Wednesday in which the two state secretaries, plus 31 other Fidesz members of parliament, proposed that Steven Jones, an executive of the Lockheed Martin (LMT.N) aeronautics company, be named ambassador to Hungary, replacing Ambassador Peter Tufo.

Jones is in charge of Lockheed Martin's programme to develop businesses in Hungary that would offset the costs of an eventual purchase of Western-made fighter jets to replace aging Soviet-bloc aircraft, now that Hungary is a member of NATO.

Lockheed Martin, in a statement sent to local media, said that the Fort Worth, Texas-based company's guidelines "do not permit interference in any country's internal affairs" and declined comment on the letter.

U.S. Ambassador Tufo could not be reached for comment, but an MTI report from Debrecen, eastern Hungary, where Tufo was on tour, quoted the ambassador as expressing his surprise at the letter.

"I think it is quite mysterious, but I do not consider it a very important matter," Tufo was quoted as saying.

"I am going to finish my three-year term in office and will continue the work I started," he added.

Officials of Fidesz were not available to comment, but party officials have said that the letter dated April 30 and addressed to U.S. Senator Jesse Helms, head of the Senate Foreign Relations Committee, and the committee's ranking minority member Senator Joseph Biden, was not actually sent.

Fidesz parliamentary caucus leader Jozsef Szajer was quoted in local newspapers as saying he had been unaware of the letter until its publication and had sent an apology to Ambassador Tufo through intermediaries.

One source familiar with the personalities involved said the letter probably was motivated by gratitude for Jones's work in Hungary over the past few years.

"I don't think there was anything really political behind it," the source added.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 84
Kedves Szalonna!
Boccs, én csak megközelitőleg tudtam elolvasni.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 83
Na most ha valaki röhögve azt mondja az USA-ban, vagy bárhol a világon, hogy:
Nézd már, a Lockheed Martin megvette a köcsög magyar kormánypárti képviselőket kilóra. -
akkor nincs igaza?
Ezek után mit gondolnak a magyarokról?
Ezek az arcok beégették az egész országot. Csesszék meg!

Még mielôtt nagyon megijednénk, emlékeztetnék mindenkit arra, hogy az amerikai szenátus külügyi bizottságainak nagykövetjelölô ülésén általában csak a röhögni vágyó újságírók vannak jelen. Robert H. Phinny jelölésekor Nancy Kassebaum volt az egyetlen szenátor, aki megjelent. A leendô "diplomatának" általában semmi fogalma sincs az USA külpolitikájáról - lévén, hogy az áhított posztot valamely érdemének - amely rendszerint a pénzeszsákjának a mérete - elismeréseként kapja. (Rendesen bosszankodnak is rajta a hivatásosak).
Pl. Theodore C. Maino építési vállalkozó, nagy vadász lévén, az USA kenyai nagykövetségére áhítozott. De annyira abszolút amatôr volt - és Kenya mégiscsak eléggé fontos hely -, hogy csupán a Botswana-i jelölést tudta megszerezni.

(Kulcsár: Legország)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 82
Viszont akkor meggyógyult a munkatárs, és fenn kellene lenni a ruha ügy dokumentációjának is az SZDSZ homepage-én.

Nem találtam.

Hanem elolvastam a vitafórumokon a leveleket.

Atyavilág. Ez lenne a támogató réteg? Ehhez képest a MIÉP tüntetők visszafogott decens úrifiúk.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 81
Kedves kobbold, kösz, de az szdsz honlapján (azaz a deklaráltan legszebb magyar honlapon) csak a második oldalt találni, az inkriminált szöveg nélkül. Higyjél nekem, viszonylag új olvasószemüvegem van. Én sem értem, hogy ha megvan nekik a második oldal, miért nem szkennelik be az elsőt is. Nodehát nem vagyok én mindenttudó, mint Zsákűz:)

Üdv,

szalonna

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!