Keresés

Részletes keresés

Töpszlibogyesz Creative Commons License 2009.05.10 0 0 47
Nem sokra.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 46
Csakhogy feledésbe ne merül
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 45
Mire harmat szamolok..mekkora poen volt...hidd el vmit azert szamit, kell az, meg ha nem lenne, akkor a negyedik ev lenne a legjobb :> szal a tanarok agyonizgultatnak mar ev elejen, utana meg csodalkozol, hogy minek kellett ez az egesz ceco. izgulni lehet, kell is, en majd belepusztultam, igyekezz ne tulzasba vinni, de ha sikerul, akkor mar nem olyan nagy dolog az egesz :> tudom mindenki ezt mondja, de akkor mar lehet benne valami igazsag, nemde?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 44
De rendkívül szeretnék, csak nem biztos, hogy lenne időm végigjátszani. A HP-tól már eljöttem, és az új helyen sokkal több munka van.

Mindenesetre áruld el légyszi, hogy melyik az a topic, hátha... :)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 43
Laci!
Gyilkososzni nem akarsz?
:-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 42
Szóval?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 41
Szóval...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 40
Ok, akor izgatottan várom azokat a feladatokat (már úgyis régen matekoztam :) )
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 39
Igen, Or.

Úgy tudom, hogy lehet választani, hogy közös legyen-e vagy sem.

Ez a tervem, mert a srác csak egyet mesélt el, de már az elején nem tudtam azt sem, ki kivel van.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 38
Solya (orSolya?),

ha a Közgázra megy, akkor úgyis közös a matek érettségi a felvételivel, nem? Amikor én felvételiztem, akkor így volt.
Egyébként én akkor is inkább felvételiznék bármilyen érettségiző helyében matekból, ha nem is akarnék olyan főiskolába/egyetemre menni, mert a felvételi feladatok (legalábbis még egy pár éve) mentesek voltak a favágástól, ami érettségiken előkerült.

Egyébként tudod mit? Kérd már el azokat a feladatokat, csak fordíttasd le, mert egy kukkot sem tudok olaszul (s szerintem ezzel a legtöbben ugyanígy vannak itt.). Kíváncsi vagyok azokra a rémségekre :)

Üdv,
Laci

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 37
Kedves izé,

hát azért valami értelme csak van ennek az érettségi dolognak.
Például megszerzéséhez (normál úton) meg kell tanulni egy pár dolgot, amik adnak egy elég felületes, de viszonylag átfogó képet a világról ahol élünk, a mindennapi dolgokban is esetleg segíthet, és azért egy gimi után legalább azt fogod nagyjából tudni, hogy kihez fordulj a különböző kérdéseiddel, kéréseidd, és problémáiddal.
Meg megalapozza a továbbtanulást.
Meg aki nem tud elvégezni egy gimit, arról azért kiderül egy és más, és bizony legtöbbször joggal nem alkalmazzák bizonyos munkákra (ez nem negatív diszkrimináció szerintem, hanem mindenkit a maga helyén alkalmazzunk ugye, használjuk ki a komparatív előnyöket, a nagy átlagban azért így a leghatékonyabb). Mindenhol vannak persze kivételek, és te lehet, hogy ezek közé tartozol, de szerintem az ilyenek arány 1-2 ezrelék, akiket bizony be szoktak áldozni a rendszer fenntartásába. Ez így számokban kifejezve elfogadhatónak tűnik, ha történetesen nem te vagy a szenvedő alany.
Mindenesetre vannak olyan iskolák dögivel, ahol mindenki le tud szerintem érettségizni, akinek két jegyű az IQ-ja :) Persze idő, de asszem talán csak két év estin. És azért az olyan jó érzés, amikor túl vagy az első ilyen "nagyobb" megpróbáltatáson, és győztél. Persze utána az ember rájön, hogy ez azért nem sokat jelent, de azért valamit mégiscsak számít, ha másért nem munka szempontjából.

Üdv, és sok sikert
Laci

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 36
z; (); (nem élesben)(magyar változatot); , ;

Bocs, ezek a hibák. (Na most lehet kcufolni emiatt)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 35
Az érettségi tényleg nagy baromság. (Ne lapoz tovább.) De nulla ahhoz képest, amit majd Universitäten művelnek.

Ma riogatta a magyartanár a jónépet, hogy milyen kegyetlen dolog ez. Matekot a kéttannyelvűt tegnap írtuk meg (3.-os vagyok, angol), a magyart ma. Elképesztően pite szarság az egész stuff. A kettes símán megvan ha nem is jársz be. Az ötösért meg átnyálazod a 4 osztály anyagát, megcsinálsz max 2 feladatot minden típusra, oszt csókolom.

Megcsinálsz egy shit közfok inglézt normál sulkóban, oszt 4 óra mínusz. Nem kérsz faktot, 2-4 óra megint. A többit végigröhögöd. Mert tudod, hogy az érettségit a f-----ból lövöd a tanár i----a potree+'ába. (Ezt moderálják ki.)

Szóval csak azt akarom mondani, hogy aki továbbmegy, annak kötelező, aki nem + egyéb: suxx. Az első esetben nehogy parázz, mert az első vizsgára többet kell tanulnod, mint az egészre együttvéve. Úgyhogy aggodalomra semmi ok.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 34
Tulajdonképpen igazad van, de szerintem, ha az érettségin valaki elhasal, akkor az igen nagy traumát tud okozni ahhoz, hogy az életben ne keressen kihívásokat többé. Azonkívül, ha összehasonlítjuk a sima gimnáziumi érettségi példákat és a szakközepes példákat ezekkel, akkor ordít a különbség nehézség terén.
Lehet, hogy az életben vannak sokkal nehezebb kihívások, amiken át kell esni, de ez nem feltétlenül hasonlítható egy matek feladathoz. Gondolj bele, hogy van egy lány, aki nagyon jó, hangsúlyozom, NAGYON jó matekból egészen kicsinyke általános iskolás kora óta. Félelmetes a felfogóképessége, a megoldóképessége, egyszóval jó koponya. Más tantárgyból is jó, szinte kitűnő tanuló. Felvételizne a Közgázra. Remek bizonyítványt tudhat a kezében, minden esélye megvan a felvételre, erre jön az érettségi, és esetleg kap egy kettest. Na jó, talán hármast. Én totálisan ki lennék borulva, mint ahogy ő is ki van. Ő már a napok múlásával attól retteg, mi van, ha megvágják? Tényleg, akkor mi van? Elég kellemetlenül érintené, hogy hajt, mint az állat - és nem túlzok, mert tényleg -, erre nem képes egy érettségit megcsinálni.
Ugyanez áll kedvesem öccsére is, csak őt annyira nem érinti, mert a jogira megy. Persze gondolom, azért ő sem fog táncot lejteni...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 33
Én nem akartam veled vitatkozni, csak úgy éreztem, hogy úgy volt beállítva a dolog, hogy az érettségin a tanárok, meg a minisztérium DIREKT szívattja a gyerekeket, akik meg szenvednek tőle.
Az érettségi többek között arról is szól, hogy ezt az akadályt, hogyan veszik a tanulók. Ha gyerekesen gondlkodnak róla, akkor még nem elég érettek, ahoz, hogy az élet sokkal nehezebb akadályait átvészeljék, ha felnöttek már a feladathoz, akkor nem okozhat gondot egy olyan feladat, amit még nem láttak, amit még nem oldottak meg. Hiszen ilyen az élet, csupa meglepi meg kihívás.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 32
Senki nem állította, hogy a tanárok vadállatok. Vagy igen? Ezenkívül nagyon sajnálom, hogy idáig fajult ez a kis közbeszólásom, ami a tényeket közölte, de ha ez megnyugtat, akkor egyszerűek voltak a példák, az a harminc gyerek volt hülye és tehetségtelen pont az érettséginél, év közben zsenik voltak, kisérettségit képesek voltak megírni, egyesek tudtak versenyeket nyerni, öt osztályt 4-es 5-ös osztályzatokkal elvégezni.
Azt hiszem, azt sem állítottam, hogy lehetetlen volt. NEHÉZ volt, és a harminc gyerekből nem egy fog elvérezni azon a matek írásbelin. Egészen egyszerűen erről szól a történet.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 31
A tanárok NEM vadállatok (főleg nem a gimiben és nem érettségikor) Olyant nem kérnek, adnak fel ami lehetetlen. Nekem ne mond, hogy a Heine 213. tételét kellett bizonyitani és közben az ember az orrán egyensúlyozta azt a bizonyos könyvet.
Aztán meg már néhány éve járnak oda gyerekek tanulni és érdekes eddig még a többség azért leérettségizett.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 30
Kedves bagojj!

A suli az egyik legkeményebb, pláne az ötosztályos kéttannyelvű. És nem azon volt a hangsúly, hogy olaszul volt, hiszen öt éven keresztül azon a nyelven tanulták a történelmet és a matekot, hanem a példák nehézségén!
Ők nem a zöld könyvből kapták, nekik saját, külön feladatsort állítottak össze a mittudomén minisztériumban.Ez volt a másik szívás.

Kedves Arabella!

A matek tényleg nagyszerű, de ne mondja nekem senki, hogy ugyanolyan egyszerű egy kevésbé és egy nagyon összetett és bonyolult példát megoldani.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 29
Igen, ember. Edesapam erettsegi nelkul melozik, ha lenne neki, mar reg kisfonok lehetne, es kevesebb munkaval tobb fizetest kapna.

Egyebkent hasonlo kerdes, hogy miert van szukseg sok allashoz mar a felvetelkor nyelvvizsgara, amikor a munka vegzesehez az nem szukseges... Igen, tudom azt is lehet venni, de van ertelme ?!?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 28
Baromira +nyugtattatok, hogy tényleg qrva sok értelme van leérettségizni.
Egyébként ember az, akinek nincs érettségije? (hajjaj, szóismétlés.)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 27
Csak egy comment ahoz, amit írtál.
A matematika azért nagyszerű, mert a világon mindenhol ugyant kell csinálni. Ha tud valaki olvasni azon a nyelven, amilyen nyelven feladták a feladatot, onnatól kezdve már "matematikai nyelven" kell megoldani a feladatot.
Ha még cifrázni is akarod, akkor egy egyszerű mondat a végére, hogy az eredmény ennyi meg ennyi.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 26
Az érettségi ha van arra jó, hogy tovább tudjál lépni az életben bármerre, ha nincs ebben komolyan megakadályoz.
Másfelől egy papír, arról hogy 12 évig nem hiába ültél a padban.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 25
Nem lehet inkább, hogy túl lazán vették a suliban a dolgot?
Tudtommal a zöld könyvből adják a feladatokat, amit viszont negyedikre már oda-vissza lehet és kell is tudni, akkor meg nem értem mi lehetett.
Az pedig, hogy olaszul kellett írni, lehet hogy baromság, de egyfelől tudhatták előre, másfelől pedig senki nincs arra kényszerítve, hogy kétnyelvű gimibe járjon.
Egyáltalán, nem értem miért kell ekkora ügyet csinálni egy érettségiből. Oltári nagy parázások mennek, holott egyetemen egyetlen vizsgára többet kell készülni, mint az összes érettségi tárgyra együttvéve.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 24
Az érettségi max. arra jó, hogy totál idegbajos legyél addig, amíg nincs a kezedben. A kiagyalóknak pedig arra, hogy jót röhögjenek a markukba, hogy na most a gimiseket szivatjuk, jövőre pedig a szakközepeseket.

Párom öccse ötéves kéttannyelvű gimnáziumba jár(t). A matek érettségi feladatot külön kapták, mert olasz nyelven kellett íródnia (értitek ti ezt a baromságot?). Olyan szinten megszivatták őket, hogy a srác tegnap óta sík ideg, mert eddig öt éven keresztül egyéb jegye nem volt, csak ötös matekból, kerületi és budapesti versenyeket is nyert, de most nem biztos, hogy egyáltalán átmegy. Két másik osztálytársnőjével ugyanez a helyzet: ők is eszméletlen jó matekosok voltak, bőgve jöttek ki a teremből.

Hát erre is jó az érettségi.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 23
kis vacak kedves: márhogy megbukik az érettségin? Azéééé veszi! ja, vagy, hogy rájönnek? Azért nem kell fizetni, akkor vesz egy dipit:-))))
Macs kedves: a TV3-on a Fókuszban hirdették:-))) írj nekik! Igaz a fickó arcát nem mutatták:((((
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 22
Az érettségi tudod mire yo, hogy kitöröld vele... Csak egy apró gond van vele. Túl kemény papirra nyomtatták.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
K. őrmester, dicső hadnokom még a kiképzés elején tette fel a következö agyafúrt kérdést.
"Van maguknak éretcségijük?"
Hmmm hát van. Mondtuk félénken.
" Tudják mit tudnak maguk?"
?????
"Semmit!" "De azt nagyon!!"
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
Nagyjabol ismeros lehet a velemenyem az okatasi rendszerrol bizonyos torzsasztal topikokbol...
Az erettsegi bizonyitja, hogy kepes vagy elerni olyasmit, aminek elereset meghatarozott lepesekhez kotik. Magyarul tudsz-e alkalmazkodni.
Es persze a tovabbtanulashoz is kell, meg a polcon is jol mutat az általanos iskolai bizonyitvany mellett. Ha meg a hasonlo reszeket osszevetjuk, akkor igen poenos tud idonkent lenni...
SZVSZ: A Diplomaval egyetemben szakmai tudast nem biztos hogy ad, (p.l. alapitvanyi "foiskolak" nemelyike...)ha szerencsed van jo es van par tanar, akkor ok tudnak fejleszteni a "stilusodon".
Amugy ha lenne egy felveteli tesztek elterjednenek. Engem nem zavar, de most is van sok olyan kollega akinek papirja van es tobbet keres, mint egy verprofi amator... Odahaza meg szeretnenek azert egy egyetemi diplomat tolem a falra a foiskolai melle. Talan majd ha sok idom lesz ujra...
Szoval ez olyan izé mint a személyi: akinek kell ugyis tud szerezni, legfeljebb macerásnak fogja találni a dolgot egy kicsit...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 18
Namármost.
Azt hallottam, hogy vállalkozás alapfeltétele lesz az érettségi.
Ciki.
Tehát, mondjuk egy asztalos hiába qrvajó a szakmájában, nem önállósodhat, mert nincs papirja.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 17
namármost.
Ebben a kisvárosban, ahol egy esti gimnázium van, elég feltűnő lenne, ha egyszercsak beállítanék egy érettségivel. Bár, biztos ki lehetne dumálni, valahogy.
Hajjaj, a demográfiai robbanás betett nekem. ( Mivel akkoriban baromi sokan jelentkeztek gimibe. Hát, én nem kerültem be.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!