Mi tanultunk Örkényről is (Tóték), meg Sarkadiról is, sőt, Sarkaditól két drámát is (Oszlopos Simeon, Az elveszett paradicsom(, úgyhogy nálunk nem volt ilyen baj...
Nálunk az Esti Sugárkoszorút 1 ember írta a 130-ból.
A másik kettő között 60:40 volt az arány a dráma javá
Két éve...
Azt hittem, halálosan egyszerű lesz az érettségi. (Végig jó voltam magyarból.)
Eldöntöttem, hogy a prózaelemzést választom. Erre mit kaptunk? Örkényt. (Ha jól emlékszem...) A gond csak az volt, hogy EGY SZÓT SEM TANULTUNK RÓLA. :-( persze, hogy nem mertem azt választani. Helyette maradt Ady...
Utána meg megkaptam a tanártól, hogy: "Anita, te meg tudtad volna írni a másikat is, sokkal jobban." Kösz szépen! :-(((
U.i.: Végül négyes lettem irodalomból, nyelvtanból meg ötös...
A gimiben nem az életre készítenek fel, hanem arra, hogy átess az érettségin....
Lehet, hogy egy-két jobb suliban vesznek magyar drámákat, de tök mindegy mit említek mint műfaj, nem érett általában rá 15-17 évesen az ember.Nincs értelme tanítani.
1.Lehet, hogy nem a legegyszerűbb téma, de ne is legyen az egy érettségin. Egy középikolásnak erről kell tudni írni enyit.
2.Vesznek magyar drámákat.
3.Az ne menjen érettségizni. Minden évben szídták a témákat, amikor én voltam én is tudtam volna könnyebbet...No nem volt az olyan rég
4. Tényleg ide kell keverni a politikát? Szerintem Orbán Viktor tehet arról, hogy ilyen tételek voltak, mert ő mindenbe beleszól, és különben is a DeutchTamásmegaFIFAésPelikánmegakkormégolcsóbbvoltakenyér....
Az utolsó fejezetemet kérem figyelmen kívül hagyni.
Sikerekben gazdag matek érettségit kívánok minden érettségizőnek akkiknek jobb dolguk is van mint 10 perccel a kezdés előtt internetezni.
Hol lehet megtudni a matek feladatokat a neten? No persze nyolc után...
Igencsak ökör volt, aki jóváhagyta az érettségi tételeket.
Főleg az Esti sugárkoszorút!
Hát hogyan lehet egy érettségizőtől elvárni, hogy egy 3 versszakos versről 4-5 oldalt írjon? /én sem tudnék/
Magyar drámát nem vesznek a gimikben, jó esetben a Tóték marad, az két éve volt az érettségin.
Marad szegény Balassi/Zrínyi.
Ezzel nem a diákok érettségét lehet vizsgálni, hanem az összeállítóként.
Néhány helyen már a tétel címétől többen rosszul lettek !
A KULTÚRÁLIS ÖKÖRSÉG MINISZTÉRIUMA ismét rászolgált a nevére!
Én reggel kilenckor még tök nyugodtan aludtam, és holnap is ezt fogom tenni. Nem értem mi a gond ezzel. A matekra különben is elég fél óra, így 1/2 10-10-re elég bemenni. (Én asszem annak idején 20 perc alatt végeztem vele piszkozatban.)
Na, CsáHali gyerekek, jó szórakozást, take it easy, be cool and i am very happy öhhööhhööhööööhhhhhhh.
Ha hasonló 'igazságtalanságoktól' meg akarod kímélni magad, ne menj egyetemre, ugyanis ott majd az egész arról szól. (Nem is beszélve a 'nagybetűs életről', ahol még inkább.) szabadulj meg gyermeki idealizmusodtól, különben még sokat szívsz vele.
A Repeta feladatmegoldó verseny végeredménye:
1. Fábián Anikó 240 pont
Koncz Katalin 240 pont
2. Máthé Katalin 238 pont
3. Kovács Gizella 233 pont
4. Olasz Mária 233 pont
Végre!!! Most már én is túlvagyok ezen.
Egy dolgot viszont nem értek: hogy lehet az, hogy bárki olyan meg tudja írni az érettségijét legalább 2-esre, (>>> átmegy) aki talán soha nem járt még magyarórán. Minden évben lehet találni olyan kérdést, amelyik abszolút semmi felkészültséget nem igényel, csak egy kis mellébeszélést!!! Ezt igazságtalannak tartom a "rendes" diákokkal szemben. Hogy lehet ez???
Én a xx századi szabadon... drámát választottam.
Ebből a Németh László : Két Bolyait.
Szeretném kérdezni, hogy helyes-e, illetve ha a Németh nevét az idegességben Német Lászlónak írtam, nagy baj-e?
Bocsánat, még nekem is remeg a kezem és butaságokat beszélek. Szóval hétfőn délután 16 órakor lesz Repeta és benne Diószegi tanár úr az irodalom érettségiről. Addig is lehet kérdezni, a tanár úr itt is, ott is válaszol. Holnap Repeta-matek - tényleg 17.30-kor és Gerőcs tanár úrral. Tartsatok velünk, írjatok, kérdezzetek!
Oldjuk meg! - a Repetában (hétfő 17.30 MTV2). De hogy addig se maradjon egy kérdés se válasz nélkül, kérdezzetek és aki tudja a választ, válaszoljon! Diószegi tanár úr is besegít.