Keresés

Részletes keresés

Dosgerinc Creative Commons License 1999.08.25 0 0 25
Udv

a honlapomon sok letölthető érettségi tétel van
>>>>>> http://w3.swi.hu/pegab

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 24
Mi tanultunk Örkényről is (Tóték), meg Sarkadiról is, sőt, Sarkaditól két drámát is (Oszlopos Simeon, Az elveszett paradicsom(, úgyhogy nálunk nem volt ilyen baj...
Nálunk az Esti Sugárkoszorút 1 ember írta a 130-ból.
A másik kettő között 60:40 volt az arány a dráma javá
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 23
Örkénnyel kapcsolatban csak annyit, hogy néhány éve Én is ezt írtam igaz akkor a groteszket kellett megjeleniteni a XX. század magyar irodalmában...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 22
Két éve...
Azt hittem, halálosan egyszerű lesz az érettségi. (Végig jó voltam magyarból.)
Eldöntöttem, hogy a prózaelemzést választom. Erre mit kaptunk? Örkényt. (Ha jól emlékszem...) A gond csak az volt, hogy EGY SZÓT SEM TANULTUNK RÓLA. :-( persze, hogy nem mertem azt választani. Helyette maradt Ady...
Utána meg megkaptam a tanártól, hogy: "Anita, te meg tudtad volna írni a másikat is, sokkal jobban." Kösz szépen! :-(((

U.i.: Végül négyes lettem irodalomból, nyelvtanból meg ötös...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
A gimiben nem az életre készítenek fel, hanem arra, hogy átess az érettségin....
Lehet, hogy egy-két jobb suliban vesznek magyar drámákat, de tök mindegy mit említek mint műfaj, nem érett általában rá 15-17 évesen az ember.Nincs értelme tanítani.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
XXIN, PRO
PRO, XXIN
Ma is viva :)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 19
1.Lehet, hogy nem a legegyszerűbb téma, de ne is legyen az egy érettségin. Egy középikolásnak erről kell tudni írni enyit.
2.Vesznek magyar drámákat.
3.Az ne menjen érettségizni. Minden évben szídták a témákat, amikor én voltam én is tudtam volna könnyebbet...No nem volt az olyan rég
4. Tényleg ide kell keverni a politikát? Szerintem Orbán Viktor tehet arról, hogy ilyen tételek voltak, mert ő mindenbe beleszól, és különben is a DeutchTamásmegaFIFAésPelikánmegakkormégolcsóbbvoltakenyér....
Az utolsó fejezetemet kérem figyelmen kívül hagyni.
Sikerekben gazdag matek érettségit kívánok minden érettségizőnek akkiknek jobb dolguk is van mint 10 perccel a kezdés előtt internetezni.
Hol lehet megtudni a matek feladatokat a neten? No persze nyolc után...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 18
Igencsak ökör volt, aki jóváhagyta az érettségi tételeket.
Főleg az Esti sugárkoszorút!
Hát hogyan lehet egy érettségizőtől elvárni, hogy egy 3 versszakos versről 4-5 oldalt írjon? /én sem tudnék/

Magyar drámát nem vesznek a gimikben, jó esetben a Tóték marad, az két éve volt az érettségin.
Marad szegény Balassi/Zrínyi.

Ezzel nem a diákok érettségét lehet vizsgálni, hanem az összeállítóként.
Néhány helyen már a tétel címétől többen rosszul lettek !

A KULTÚRÁLIS ÖKÖRSÉG MINISZTÉRIUMA ismét rászolgált a nevére!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 17
Mit izgultok mar annyit? Kitunoert sem kell megeroltetni magatokat. Szerintem most csuklobol is reprodukalnam az erettsegi eredmenyemet.

Art Mooney:
Jol beszeltel, ember.

Planney

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 16
Én reggel kilenckor még tök nyugodtan aludtam, és holnap is ezt fogom tenni. Nem értem mi a gond ezzel. A matekra különben is elég fél óra, így 1/2 10-10-re elég bemenni. (Én asszem annak idején 20 perc alatt végeztem vele piszkozatban.)
Na, CsáHali gyerekek, jó szórakozást, take it easy, be cool and i am very happy öhhööhhööhööööhhhhhhh.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 15
Ha hasonló 'igazságtalanságoktól' meg akarod kímélni magad, ne menj egyetemre, ugyanis ott majd az egész arról szól. (Nem is beszélve a 'nagybetűs életről', ahol még inkább.) szabadulj meg gyermeki idealizmusodtól, különben még sokat szívsz vele.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 14
Ha valakinek valamilyen kérdése van a magyar írásbelivel kapcsolatban, szívesen válaszolok rá.
Diószegi Endre
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 13
A Repeta feladatmegoldó verseny végeredménye:
1. Fábián Anikó 240 pont
Koncz Katalin 240 pont
2. Máthé Katalin 238 pont
3. Kovács Gizella 233 pont
4. Olasz Mária 233 pont
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 11
A választás jó volt, az író nevének hibás írása valóban nagy hiba, de attól még a dolgozat lehet jeles
Dió
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 10
A típuhibákat csak egyster illik elszámolni a dolgozatban
Dió
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 9
Szerintem tanára válogatja, hogy mi számít mellébeszélésnek. A mai témák ban nem lehetett nagyon mellébeszélni
Dió
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 8
Végre!!! Most már én is túlvagyok ezen.
Egy dolgot viszont nem értek: hogy lehet az, hogy bárki olyan meg tudja írni az érettségijét legalább 2-esre, (>>> átmegy) aki talán soha nem járt még magyarórán. Minden évben lehet találni olyan kérdést, amelyik abszolút semmi felkészültséget nem igényel, csak egy kis mellébeszélést!!! Ezt igazságtalannak tartom a "rendes" diákokkal szemben. Hogy lehet ez???
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 7
Ha valaki tud címet ahol a tételek megvannak kidolgozva akkor feltétlenül írjál. Nagyon megköszönném. KÖSZI
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 6
szóval mi a helyesírási hiba súlyossága.
Mert végig így írtam!!!!
Akkor csak egy hibának számolják-e
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 5
Én a xx századi szabadon... drámát választottam.
Ebből a Németh László : Két Bolyait.
Szeretném kérdezni, hogy helyes-e, illetve ha a Németh nevét az idegességben Német Lászlónak írtam, nagy baj-e?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 4
pro, xinike, szorítunk nektek!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 3
Remeljuk xxin-nek es Pro-nak is sikerult:)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 2
Diószegi állatra király, magyar tanárom volt 4 évig a gimiben, mondanom se kell nála érettségiztem, totál jó arc.

AlieN (Gergő of Repeta)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 1
Bocsánat, még nekem is remeg a kezem és butaságokat beszélek. Szóval hétfőn délután 16 órakor lesz Repeta és benne Diószegi tanár úr az irodalom érettségiről. Addig is lehet kérdezni, a tanár úr itt is, ott is válaszol. Holnap Repeta-matek - tényleg 17.30-kor és Gerőcs tanár úrral. Tartsatok velünk, írjatok, kérdezzetek!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 topiknyitó
Oldjuk meg! - a Repetában (hétfő 17.30 MTV2). De hogy addig se maradjon egy kérdés se válasz nélkül, kérdezzetek és aki tudja a választ, válaszoljon! Diószegi tanár úr is besegít.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!