Keresés

Részletes keresés

Hombre Creative Commons License 2000.03.10 0 0 4
Ne ez is jol behalt. Ez sem a regi. IDG ide vagy oda.
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 3
1. Ismerem az IDG.net-et. Mivel érdekel a számítástechnika, gyakran benézek oda. Szerinted az egy portál????? Hmmm. Nem hiszem, hogy akár az IDG is annak szánná. ha pedig mégis, akkor tényleg nincs érzéke az internethez ;-)))

2. A portál-üzlet igenis verseny, márpedig igen éles. Te kezdtél el példálózni az USA-val, még ott is mindennaposak a fúziók, pedig az egy hatalmas piac, valóban elbírhat több portált. Bár szerintem hosszú távon ötnél több nem marad életképes ott sem. Azonban kis hazánkban némileg más a helyzet. Igaz, a hazai internet-boom még nem történt meg az elemzők szerint, de úgy, ahogy országos TV-csatornából sem bír el a magyar nyelvű piac korláltan mennyiséget, hasonló a helyzet az interneten is. Nem tudom, hogy az IDG ott akar-e maradni a magyar portál-versenyben, de ez a pár nap kényszerleállás hatalmas baklövés a részéről. Mindenesetre nálam már nem az internetto van beállítva kezdőlapnak, átálltam az origo-ra. Egy komolyan gondolkodó cég ilyen bakit nem enged meg magának, és kevésbé látványosan hajt végre szerkesztőségváltást. Lassan négy napja nincs frissülés az internetto-n, röhej... Ilyen is csak Magyarországon eshet meg. Nem hiszem, hogy esélyesként számolhatunk a jövőben az IDG Magyarországgal.

opi

ui.: Mi a szar van a loginokkal??? Nem tudok a saját felhasználónevemmel már írni sem! (Hibás jelsz

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 2
Az IDG-nek nincs érzéke az Internethez. Nyírőnek van.
Kíváncsi volnék, mi az a vonzerő, ami a TAsztal nélkül a látogatókat az IDG oldalaira csábítaná a jövőben ?
Az IDG ua. olyan lesz, mint a hazai site-ok legnagyobb része. Jellegtelen, fanzáziátlan, szürke.
De már tuti megvan az új nyackkendős manager, aki már szövi a lehengerlő ötleteit a vállalati merdzsóban. (Kegyelem kettes Közgáz diploma, drótkeretes szemüveg, Samsonite, aranyozott névjegy tartó)

Ezzel együtt nagyszerű volt az elmúlt pár év és nem múlt el nyomtalanul. Talán Andrásnak is jót tesz a levegő változás.
Az pedig, hogy az IDG belesza@rik a saját bölcsőjébe, az legyen az ő baja. Andrást nem minősíti. Legalább most lehet előre lépni és jobb is így. Senki nem tudja a dagonyába visszarántani, lehet új ösvényeket taposni.

TAsztala vista baby !

Sicc->>>

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 1
Az IDG-nek nem profilja a portal ? Kukkants be www.idg.net -re ....

Egybként a portal valóban _biznisz_, nem verseny - nem is lesz nyertese. Amerikában sincs. Megvan a yahoo, az excite, a lycos, az altavista, meg a többiek. És jó sokáig meg is maradnak ...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 0
Mónika, csak nem te vagy? Tedd fel az ókulárét! Minek ennyi topicot nyitni?
Csak nem elkapott a szabadság és a munkanélküliség?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 topiknyitó
Úgy érzem, ez a kérdés jelen helyzetben igencsak időszerű. Pillanatnyilag az sem egyértelmű, kik indulnak a versenyben?
A Matáv biztosan - erősen az Origo-val. Az Elendernek is komoly tervei vannak a hírek szerint - ennek azonban kézzelfogható eredményei egyelőre nincsenek. A megújult MTI honlap szintén ilyen irányba mutat. Azonban a legjobb esélyei eddig az IDG-nek voltak, az Internetto-t (a hazai viszonyokat tekintve korai és sikeres indulásával élvezhető előnyőket kihasználva) piacvezető portállá lehetett volna tenni.

Nyírő András menesztésének két oka is lehet:

1: Az IDG valóban szeretné a magyar portál-piacon a vezető helyét megőrizni, a szolgáltatások bővítésével párhuzamosan minden lehetőséget kihasználni, ezzel a jövőben a vállalkozást rentábilissá tenni. A jelenlegi gárdát azonban alkalmatlannak látják erre a feladatra. Az Internetto szerkesztősége, annak ellenére, hogy végül is felismerte a portállá válás gyakorlati lehetőségét, nem sok lépést tett ilyen irányba. Gondoljunk csak az Emil-Rulez kudarcra! Márpedig egy portálnak elengedhetetlen része egy jól működő freemail-rendszer. Mint ahogy ingyenes tárterület szolgáltatása, tartalom-kategorizáló, kereső és egy letöltő-központ is. Azonban az egyetlen jól működő portál-kellék a Fórum illetve a Törzsasztal volt. Nem hiába próbálja a menesztett főszerkesztő most ennek a törzsasztal-látogató stabil bázis megnyerésével átmenteni lehetőségeit (hogy hova, az egyelőre kérdéses).

2: A másik lehetséges válasz, hogy az IDG kiszáll a magyar portál-versenyből. Elvégre ez nem tartozik a profiljába, lévén szó egy számítástechnikai kiadványokat szerkesztő nemzetközi kiadóvállalatról. Talán inkább egy magyarországi Wired-szerű site-ot szándékozik üzemeltetni. Ebben az esetben viszont érthetlen, miért ragaszkodik a kiadóvállalat az Internetto névhez és domainhez?

Hétfőn mindenesetre okosabbak leszünk. Lehetséges, hogy a hazai internet-közösség szegényebb lesz egy nagymúltú, szinvonalas és reményteljes háló-kiadvánnyal? (Már volt erre is példa - lásd.: HVG-online.) Reménykedjünk abban, hogy nem.

opi

ui: Kissé keserű szájízzel nyitom ezt a topicot, és írok egyáltalán a törzsasztalba. Már rég nem jártem erre, de most meglepve láttam, hogy a régi sérelmeken nem sikerült túltenni magát a moderátor-brigádnak, és még mindig meg van tőlem vonva a témanyitás joga. Ezért voltam kénytelen a barátnőm által regisztrált felhasználónévvel írni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!