Keresés

Részletes keresés

Merlin05 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 693

Sziasztok!

 

"A jedi lovagok a koztarsasag ellensegei."

Remlik ez a szoveg meg valakinek?

Deepfreeze Creative Commons License 2005.11.11 0 0 692
A legrosszabb, amikor elkezdünk belemagyarázni.
A GyU üzenete?
"Ami a belső jelentését vagy eszmei mondanivalóját illeti, a szerzőnek nem állt szándékában, hogy ilyesmi is legyen benne, Se allegóriát írni, se aktuális célzásokba bonyolódni nem kívánt." (Tolkien a GyU előszavában)

Imádom a Lynch féle verziót, de igazad van, a SW után született és bizony néhol egyszerűen gagyi képeket láthatunk. Az a csúnya SW felállított ezen a téren egy mércét, amit a Dűne meg sem közelített (itt most nem képek által sugárzott hangulatról beszélek).

Tulajdonképp nem derült ki számomra, hogy mi is a végzetes probléma SW-szal, csak az, hogy mennyire rossz, hogy hatott más filmekre (persze azt is jó volna tudni, hogy pl mi módon hatott Peter Jacksonra és GyU-ra).
Számomra kicsit lebeg a véleményed.
Előzmény: Ered Wethrin (687)
Skywalker. Creative Commons License 2005.11.04 0 0 691
nem, mert nincs idom az iesmire. :) de a napnal vilagosabb, h gozod nincs a temarol... ha gondolod kopizd be az egesz irasod a nagy starwars topicba, tuti lesz ott aki nalam szorgalmasabb. :) de aztan az is lehet, h itt is...
Előzmény: Ered Wethrin (690)
Ered Wethrin Creative Commons License 2005.11.04 0 0 690

 

BOCSÁSS MEG, DE EZT KIFEJTENÉD?

 

MERT ADDIG CSAK CYPHER IDÉZETTEL TUDOK REFLEKTÁLNI:

 

"MÉGIS MIT LEHET ERRE MONDANI?"

Előzmény: Skywalker. (688)
Counterpoint Creative Commons License 2005.10.18 0 0 689
...A hobbitok nagy érzelmi kitörései nem tűnnek túl életszerűnek...
Olvastad a konyvet?
Előzmény: Ered Wethrin (687)
Skywalker. Creative Commons License 2005.10.18 0 0 688

bocs, de szerintem tök hülyeség amiket írsz

Előzmény: Ered Wethrin (687)
Ered Wethrin Creative Commons License 2005.10.18 0 0 687

Szerintem ha Lucas valami igazán komolyat akart volna összehozni, akkor megcsinálta volna a Dűnét, vagy a Gyűrűk Urát. De mindkettő jelentős mértékben meghaladta szellemi képességeit. A Dűne nagyon komoly társodalomfilozófiai mű, a tömegpszichózisról hihetetlenül életszerűen ír, és a jövőlátás képességének egy olyan alapjaiban új magyarázatát adja, amely a XX. századi világirodalom egyik kulcsfontosságú művévé teszi. Lynch rendezett belőle filmet: hihetetlenül intellektuális tud néha lenni, a zene, a hangulat, és a színészi játék fantasztikus. De a film a Star Wars után született, és vannak benne olyan infantilis dolgok, amelyek nagyon zavaróak tudnak lenni. Ennek ellenére Lynchnek mindent megbocsátok, mert olyan hangulatot teremtett, amely hihetetlen és egyedülálló a filmtörténetben. (A cseh-kanadai-amerikai-angol-francia meg ki tudja hány nemzet koprodukciójában készült filmről meg most nem is akarok beszélni, mert annak egyetlen erénye a részletesség, de egyébként a lelki szegénység tipikus példája, pedig nem is teljesen amerikai).

 

A Lynch film bukás lett, azóta rétegfilmmé vált, és általában egyre kevesebben ismerik, talán éppen a Star Wars hódítása miatt. Jackson viszont világhírű lett, mert a Gyűrűk ura közönségfilm: széles rétegeket volt képes meghódítani sokszínűségével, fantasztikus vizuális élményeivel, és az átlagos filmekhez képest rendkívüli mélységével. Az eredeti regény üzenetéhez képest, amely vitathatatlanul a múlt század leghíresebb és legsikeresebb könyve a Biblia után, viszont kifejezetten sekélyesnek tűnik és néhol elveszti hatását. Ez is annak köszönhető, hogy a Star Wars után készült: Peter bácsi többször is azt nyilatkozta, hogy HATOTT RÁ A STAR WARS a film készítésekor. És ott vannak a hibák, ahol a Star Wars hatott rá. A hobbitok nagy érzelmi kitörései nem tűnnek túl életszerűnek, inkább Kazinczy ifjú Bátsmegyeyjének szenvelgő szájaiba illenének. Gollam szállóigévé vált: néhol olyan nevetséges, hogy egyszerűen megszakad a film feszültsége, ugyanez a helyzet Gimlivel is, különösen a csatajelenetek idején kezd el hülyeségeket mondani, mikor nem a feszültség oldására lett volna szűkség, hanem éppen növelésére (de ezt persze nem úgy kell elérni, mint Tasso Megszabadított Jeruzsálemében, mikor Tankréd fél óráig beszél ellenfeléhez, mielőtt leszúrná (ilyenekkel tele van a Szigeti veszedelem is)). De egy közönségfilmben ugye épp a feszültség oldására van szűkség, nehogy már a nézőre  végig nyomasztóan hasson a film. Ilyenek persze - hál Istennek - csak nagyon ritkán vannak a filmben, és az egyébként pedig tökéletes film lendületét nem akasztják meg olyan látványosan, de azért észrevehetőek és idegesítőek. Ettől lesz a film egy kicsit amerikaias, és egy amerikai filmbe utoljára az ötvenes években fért volna bele egy dalolászó, mosolygós Bombadil Toma-, és egy nem telitalálatnak tűnő, ám a regény üzenetének egyik legalapvetőbb részét képező Megye megtisztítása-rész.

 

Ezek a dolgok mind a Star Wars létezéséhez kapcsolódnak, és ezért nem szeretem a Star Warsot. Mert nem elég, hogy létezett, de még hatása is volt, és sajnos van, sőt, ami még szomorúbb, lesz is. Magáról a filmről, úgy hiszem, még rengeteget fogok írni, mert érdemes rajta vitatkozni. Sokat gondolkodtam a Star Wars- és a Harry Potter-jelenség mibenlétén, és sikerült megtalálnom és feltérképeznem ezek forrásait. Összelopott, összetákolt művek ezek, és nem nyújtanak semmi többet, mint a forrásaik, sőt, általában - különösen a Star Wars - kevesebbet. De a Harry Potter legalább egy remek sztori, aranyos, meg kedves, izgalmas is, a filmek sem rosszak, de egy jó sztorinál többet nem  nagyon nyújt. A Star Wars viszont nem túl nagy sztori, elcsépelt közhelyekkel, és amerikai életszegénységgel feldúsítva. Nála még a Harry Potter is jóval többet ad (na majd egyszer írok a Harry Potter és a hetvenes évek-beli csehszlovák kaland-mesefilmek, mint például a Lány seprűnyélen és a Rumburak kapcsolatáról is). Egyelőre elég lesz ennyi is... Na: "Itt az írás, olvassátok érett ésszel, józanon..."

Kaszáss Creative Commons License 2005.06.10 0 0 686
A Farscape – Csillagközi szökevények visszatér

Örömmel jelentjük be, hogy a Viasat3-n leállított sci-fi sorozat újra adásba kerül. Június 11-én és 12-én délelőtt 9:10-kor folytatódik a Farscape a Viasat3-on.

A Viasat honlapján található tvműsor erről árulkodik, de ebből nem tudni, hogy előről kezdik-e vagy folytatják-e ott, ahol abba hagyták. Néhány jövo~ heti tv újság szerint 11-én vagyis szombaton a 44.rész lesz adásban, ami a 2. évad eddig elmaradt záróepizódja. A június 12-i vasárnapi műsorban pedig a 23. részt írják, ami viszont a 2. évad nyitóepizódja. Ez pedig arra utal, hogy ismételni fogják az évadot. Nincs mit tenni, reméljük a legjobbakat!

A Hallmark Channel pedig ismételni fogja az immáron 3 Saturn-díjjal kitüntetett Farscape : Peacekkeeper Wars, azaz Csillagközi szökevények - Békefenntartó háborúk című kétrészes sorozatzáró TV-filmet július elején:

07.12. Kedd
11:15-12:45 Békefenntartók háborúja, első rész

07.13. Szerda
11:15-12:45 Békefenntartók háborúja, második rész

09.26. Hétfő
20:00-21:45 Békefenntartók háborúja, első rész
03:00-04:30 Békefenntartók háborúja, első rész

09.27. Kedd
20:00-21:45 Békefenntartók háborúja, második rész
03:00-04:30 Békefenntartók háborúja, második rész

A sorozat képernyőre való visszatérése nem vet véget a petíciónak, ami még a sorozat félbe hagyása miatt indult. Az internetes aláírásgyűjtés tovább folytatódik, míg össze nem gyűlik a szükséges számú aláírás (közel fele már megvan). Ezzel is jelezzük a Viasat3-nak, hogy van igény Magyarországon a Farscape-re! Ezúton kérünk mindenkit, aki még nem írta alá, tegye meg mihamarabb.

A petíció:
www.peticio.hu/?module=6&pdid=1377

A Farscape fóruma:
http://forum.csillagkapu.hu/index.php?c=7

A Farscape magyar rajongói oldala:
www.farscape.hu

A Viasat3 június 11-ei műsora:
www.viasat3.hu/index.phtml?page_type=tvchart&start_year=2005&start_month=6&start_day=11

Üdv: a Farscape rajongók
tigristomi Creative Commons License 2005.06.10 0 0 685
Szia DTomi!

Erdekes latni, hogy ki mit hamoz ki a filmbol, mondjuk csak teged olvastalak, meg az elozot amire reagaltam.

Azon kivul, hogy kiugroan szorakoztato film, rengeteg mondanivaloja van, es rengeteg bolcsesseg is van benne.

Ezeket folosleges leirnom, mindenki a sajat informacio bazisan keresztul latja a filmet.

Ciki lehet azoknak, akik tobb mint ket orat neztek csak ezt az egy reszet, es csak annyit lattak belole, hogy na, az amerikai lelkiszegenyseg.

Akiknel persze ez a ket szo osszekapcsolodik, azoknak eleve folosleges akarmit mondanom ....

Azert az elobb par szot ejtettem rola.

T.
Előzmény: Dtomi (670)
tigristomi Creative Commons License 2005.06.10 0 0 684
Szerintem az a lelki szegenyseg, amikor valaki amerikarol ugy beszel, mint egy teljesen kulon bolygorol. A kulonallas, elhatarolas, beskatulyazas minden hozzakapcsolodo fogalmaval egyutt.

A pokember es az SW szamomra a legjobb filmek koze tartoznak.

Az, hogy neked nem tetszik, az a te izlesed, semmi tobb, ennek amerikahoz semmi koze sincs.

Az, hogy amerika szamodra teljesen idegen, elkulonult es elhatarolt vmi, az a te, meg mindenkinek, aki igy gondolkozik, az egyeni, szoc., elmebeli (nem annyira negativan mint inkabb spiritualisan es fiziologiailag ertem) problemaja.

Tamás
Előzmény: BHackett (680)
kutykurutty Creative Commons License 2004.03.30 0 0 683
Vegre ujra elokerult kedvenc topikom a sullyesztobol, mar csak horusz hianyzik az teljes boldogsaghoz.
Előzmény: F-BIT Bac (682)
F-BIT Bac Creative Commons License 2004.03.28 0 0 682
Ha már itt tartunk, a sci-fi eleve önellentmondás. De a Star Wars bizonyos szempontból tényleg mese, sok mesei elem van benne pl. Hosszú idővel ezelőtt, egy messzi-messzi galaxisban... magyarok ezt úgy szokták mondani, hogy Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy... és sok fantáziálás pl. fényszabja.
Előzmény: bogyó (2)
Skywalker. Creative Commons License 2002.06.26 0 0 681
Ja, szegény Spiderman télleg elég hitvány lett...
Előzmény: BHackett (680)
BHackett Creative Commons License 2002.06.26 0 0 680
Az amerikai lelkiszegénységre nem az SW a jó példa, hanem pl. a Pókember film. Nézzétek meg, és megértitek, miért.
Előzmény: Jericho... (679)
Jericho... Creative Commons License 2002.06.25 0 0 679
Nos, a történet főszereplője, Anakin, ő nem eleve gonosz, a trilógia, épp arról szól, hogy a körülmények hatására, hogy lesz gonosz.
Akiről ti beszéltek, valószínüleg, ő sem született gonosznak, csakhogy ez nem az ő története, legalább is nem ő van a középontban.
Nagy valószínüleg, ő is a körülmények hatására lett olyan, amilyen.
A szabadkőműves megjegyzésen, jót röhögtem, valószínüleg, ők a 20. század mumusai.
Az emberek semit sem tudnak róluk, és amit nem ismernek attól félnek, ez van.
Előzmény: ZR (678)
ZR Creative Commons License 2002.06.25 0 0 678
Ez egyfajta kompenzáció, hiszen mennyivel nyomorultabb érzés az, hogyha semmiféle befolyással nincs az egyén a történésekre...mennyivel egyszerűbb, ha valaki eleve gonosz, és nem egy folyamat hatására lesz azzá...minden ilyen történet tiltakozás az ellen, hogy a természet törvényei dobálják az embert, nem pedig a saját akarata...megadja azt az illúziót, hogy az ember meghatározhatja a körülményeket, feltételeket diktálhat...az amerikai mentalitás ezt nem fogadja el...ennyi...:-)
Előzmény: wellington (676)
Dtomi Creative Commons License 2002.06.25 0 0 677
A második rész emiatt nem alakult nekem tetszö módon, vagyis hogy az derült ki, hogy nem spontán események zajlanak, és a hatalom fertözi meg a leendö császárt, hanem eleve gonosz ember tör egyeduralomra, a háttérben mozgatva a szálakat. Mondjuk ez sem teljesen rossz megoldás, mert abszolút hatalmat eleve gonosz emberek könnyebben kaparintanak meg gátlástalanságuk miatt, épp ezért kell mindenféle hatalmat korlátozni.

A gondolatmenetedből ugy tünik, mintha te is egyetértenél az összeesküvés-elméletekkel (bár nem vagyok biztos benne, lehet, csak felsoroltál néhányat), amelyek szerint mindenképpen valamilyen titkos emberi manipuláció húzódik meg a hatalomtörténet szinfalán játszódó események mögött. (Lehetne emliteni még pl. II. Lajos halálát, akit a Habsburgok gyilkoltak meg, és úgy rendezték az eseményeket, mintha a Csele-patakba fulladt volna.) Én nem látok se titkos, se nem titkos mozgatórugókat, de minden esemény mögé lehet képzelni ilyeneket. A film kapcsán mindenesetre lehet beszélni ezekröl az elméletekröl is. Egyébként a "nagy ember" történelmi szerepét a jelenlegi divatnak megfelelöen nagyon túlhangsúlyozza a film (mondjuk máshogy elég nehéz lenne izgalmas sztorit késziteni.)

Előzmény: wellington (676)
wellington Creative Commons License 2002.06.15 0 0 676
Túlzás itten "lényegi mondanivalókat" keresgélni, de tűrhető nyomon jársz. Még sehol nem hallottam/olvastam megemlíteni, így hát megemlítem itt és most, hogy a film (EP1-2)egész tűrhető - bár kellően lebutított - összefoglalását adja annak, ami egyes összeesküvés-elméletek szerint a (valós) világot a színfalak mögött mozgatja. Titkos társaságok, titkos (rendi) nevek, kiprovolkált konfliktusok, ahol mindkét oldal mögött ugyanazok a láthatatlan erők állnak - állítólag minden modern kori háború így zajlott-zajlik. vagy gondoljunk Bin Ladenre, aki köztudottan az amerikaiak csinálmánya. vagy a 2. világháborúra és Hjalmar Schachtra, vagy a kínai polgárháborúra, ahol a hivatalosan Csang Kaj-seket támogató amcsik azért - megint csak állítólag - eléggé ügyeltek arra, hogy a fegyverszállítmányaik java része a vörösöknél kössön ki... És lehet, hogy ez már végképp belemagyarázás, de nemtom, kinek tűnt föl, hogy az EP2-ben az arénába vezető alagút bejáratát látni pár másodpercig, és ott bizony lándzsa van a falnak támasztva, mellette háromszög alakú faragások... Mind-mind szabadkőműves szimbólimok egy az egyben!
Előzmény: Dtomi (670)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2002.01.11 0 0 675
Sickboy:
"nem titkoltan hálivúdi kommersz produkcióban"

Azert nem erzem jogosnak a hollywoodi jelzot, (es szerintem Horusz is azert valasztott rossz peldat az amerikai lelkiszegenysegre) mert Lucas kozutalatnak orvend a hollywoodiak koreben, es o is szemben all veluk. Igaz, a Lucasfilm hatalmas cegge notte ki magat, onmagaban is egy "kis hollywood", de meg mindig fuggetlen ceg. Es ezzel nem a filmet minositem, csak egy apro meglatas volt.

Előzmény: Sickboy (672)
Horusz Creative Commons License 2001.08.21 0 0 674
Meglátásaid érdekesek és jók, kritikád velem szemben viszont elég kemény ("aki maga is lufi, az inkább lát lufinak bármit és szajkóz üres kliséket"). Kétségtelen, hogy kezdetben igazságtalanul kemény hangot ütöttem meg, azóta sokat finomodott a véleményem a filmről. Az általad leírt szempontokat sem vettem kellő mértékben figyelembe. Valóban, a diktatúra mellett valóban kártékony lehet a nem helyesen szervezett demokrácia is. A túlzott hatalomkoncentráció reális veszély ma is, ráadásul a hatalom sokkal kifinomultabb eszközöket alkalmaz, mint a diktatúrában. Ezért szoktam idézgetni itt-ott a Gladiátor egyik elgondolkodtató mondatát: "Mosolyogva adjátok fel a szabadságotokat."

Előzmény: Dtomi (673)
Dtomi Creative Commons License 2001.08.21 0 0 673
A szerző, vagyis Lucas véleménye a filmről jelen esetben lényegtelen, bármi is az. Nem tudom, hogy jön ez ide? Miért az alkotás készítőjének a szándéka kellene hogy meghatározza azt, mit gondolok a művéről vagy milyen gondolatok jutnak eszembe róla?

Mellesleg ha egy szimpla szórakoztatást kínáló film mélyebb jelentéseket is hordoz, azt én többre becsülöm, mint az eleve, a szerző szándéka szerint hangsúlyos mondanivalókat tartalmazó filmeket. A film egyébként számomra nem volt túl szórakoztató. A Kereskedelmi szövetség ellen küzdeni nem olyan izgi, mint a gonosz császárral. Nem lehetett azonosulni a hősökkel, nem volt feszültség. Obi van Kenobi szürkébb volt, mint a Derrick felügyelő Harryja (magyar hangja Gálvölgyi János), és Kenobi mesteréhez (neve nem jut eszembe) képest pedig Derrick felügyelő színes, szórakoztató, izgalmas figurának számít. Olyan érzésem volt, hogy ebben a filmben csak statiszták szerepeltek. Egyedül Yodával lehettem elégedett.

Egy film filmszerű értelemben nem a forgatókönyv miatt lesz jó, hanem annak képi megvalósításának a módjától.

De nézzünk néhány konkrét példát az előző hozzászólásomban mondott általánosságok után erről az "egyszerű, kommersz, hálivudi, lufiszerü" filmről: a Kereskedelmi szövetség az állam által támogatott magánmonopólium, magánhadsereggel. Ez a létező legrosszabb szervezeti rendszer, mert egyesíti a magántulajdon hatékonyságát az állam hatalmával. A független, szabadkereskedelemben hívő bolygó ellenáll neki, ez a fő konfliktusforrás. A Kereskedelmi szövetség megfelelői a nemzetközi bürokratikus szervezetek, mint az Európai Unió, WTO, Világbank, Nemzetközi Valutaalap. Ezeknek a szervezeteknek a romboló hatása a magánszférára sajnos nem elég nyilvánvaló.

A másik kis bolygóról, ahol Anakin nevelkedik, azért nem tudnak egyszerűen elmenekülni, mert nem fogadják el a Kereskedelmi szövetség kényszerárfolyamú, agyoninflált pénzét, még a Jedi-varázslat ellenére sem. Vissza kell térniük a barterhez, a csere egy hihetetlenül nehézkes és hatékonytalan módjához. Az analógia a bürokratikus szervezetek pénzhez fűződő viszonyához viszont ebben az esetben nyilvánvaló.

A szenátus tehetetlen, működésképtelen, korrupt, különböző érdekcsoportok befolyása alatt áll, hasonlóan az EU és más nemzetközi szervezetek egyeztetéseihez. Szerintem a császár az az unszimpatikus fickó lesz, akit megválasztottak új kancellárnak, és színleg támogatja a királynőt.

A Naboo bolygó alsó világa és felső világa a film legeredetibb ötlete, de ezt a film nézése közben nem vettem észre, mert zavart, hogy olyan furcsán beszéltek. Az alsó világ egy önszerveződő, bürokráciamentes, jól működő, életvidám társadalom. A veszély idején nagyon jól megszervezték a mozgósítást. Számomra ennek is egyértelműen jelképes üzenete van.

Előzmény: Sickboy (672)
Sickboy Creative Commons License 2001.08.14 0 0 672
Ha Miszter Dzsordzs Lukas elolvasta volna ezt a beírást, most sírva döntögetné szobája falait...
(Erről csak az Ákos jut eszembe, aki egyszer megjegyezte, hogy kicsit túl sokat akarnak belemagyarázni egyszerű strófáiba...)

Miért kell egy nem titkoltan hálivúdi kommersz produkcióban a Hét műsorát vagy az Aktákat látni? Ez sokkal inkább belemagyarázás. Az ég szerelmére, az SW MESE, nem közéleti és politikai vitaturmix!!

Mellesleg a IV-V-VI rész kiváló volt (SZVSZ), mind a mai napig szeretem nézni őket, de a Baljós Árnyak a legjobb indulattal is maximum közepes eredményel végzett nálam. A számítógépes trükkök profin voltak megcsinálva, de teljesen élettelenül. A rajzolt és animált figurák egyszerűen nem tudják helyettesíteni az élőket, túlságosan virtuálisak, élettelenek ehhez. (A mostanság premierszinten álló Final Fantasy szereplői kiválóan kidolgozottak - mégis egy fotót nézve a filmből még egy laikus is azonnal látja, hogy computergrafikáról van szó.) Jar-Jar személyisége túldimenzionált és az amúgy is nívótlan sztorit alaposan a sárba rántja.
A látványosan kivitelezett podrace futam első pillanatától nyilvánvaló a tizedik életévét betöltött nézőknek is, hogy Anakin lesz a győztes. Ebben a tudatban viszont már terhes végignézni az egészet, mely inkább videoklipként hat játékfilm helyett.
A film fináléjában látható fénykardpárbaj viszont szerintem rendkívül impozáns lett - sokkal élvezetesebb mint az összes digitális effekt.

De azért meg kellene érteni már, hogy egy film elsősorban a forgatókönyv kimunkáltságától lesz jó vagy rossz, nem pedig a merchandise és a propaganda, vagy ez esetben a szép emlékek hatására.

Nehéz megfogni mitől nem sikerült nagyot alkotni, egy biztos: a régi részekkel ellentétben az SW1-ből hiányzott a por. Csúcstechnikát kaptam nem filmet.

Horusz: kritikáid számomra világosak, de azért ne felejtsd el, hogy a lufi adott környezetben lehet szép és jó, csak nem mindegy hogy egy temetést vagy farsangot díszítesz vele...

Előzmény: Dtomi (670)
Ackenheil Creative Commons License 2001.08.14 0 0 671
Va'ncso' ur, van meg jegye a Heti Hetesbe? ;-)
Előzmény: Dtomi (670)
Dtomi Creative Commons License 2001.04.26 0 0 670
Kétségtelen van egy könnyen észrevehető infantilis máz, ami eltakarja ennek a filmnek a lényegi mondanivalóját. Átnézve a hozzászólásokat ezt, vagyis a lényeget, még senki nem írta le erről a filmről. Egyébként hogy hogyan interpretálunk egy filmet, az tőlünk függ, aki maga is lufi, az inkább lát lufinak bármit és szajkóz üres kliséket.
Szóval röviden, ez a film az állami bürokrácia, korrupció, protekcionizmus, adóztatás veszélyeire hívja fel a figyelmet egy nagyszerű allegória révén. Ez a Sötét, Gonosz Oldal, vagyis a kormányok és a nemzetközi intézmények, amelyek rátelepednek a társadalmakra és az egyének mindennapi életét akarják irányítani, ahelyett, hogy absztrakt szabályokat fektetnének csak le. A Jó Társadalom nem a Kormányok kényszerítő erején alapszik, hanem az emberek önkéntes együttműködésén, a szabad kereskedelmen, a tulajdon szentségén és a Törvények Uralmán.

Egyszerűen erről az örök igazságról szól ez a film.

DAVE Creative Commons License 2000.01.23 0 0 669
Szerintem, ha megpóbálja valaki a _www.nexus.hu/turdav/scifi.htm_ címet az most oké.
Már csak leveleket szeretnék kapni.
DAVE Creative Commons License 2000.01.23 0 0 668
Emberek!
Értem ezt minden sci-fi rajongóra!
Nem valami nagy html dobás, de azért létezik.
Megnyílt a saját weblapom rajta magyarország első univerzális sci-fi fórumával.
Lehet olvasgatni, a www.nexus.hu/turdav címen.
Üzenetet felírni a parnasz@elnder.hu címen lehet, a tárgyhoz kéretik Sci-fit írni. (Csak ennyit.)
Aki küld szintén erre a címre egy mailt subscribe tárgyal, annak (ha van mit) naponta kiküldöm az anyagot. 
Turczi Dávid alias DAVE,KisHaver
Horusz Creative Commons License 2000.01.10 0 0 667
De jólesik látni ezt a topicot!

Azért van miről vitatkozni: itt van egy írásom a SW kapcsán, a tömegről szól. Ajánlom neked is figyelmedbe: www.yourwebhome.com/lost_illusions/starwars.html
folytatása: www.yourwebhome.com/lost_illusions/arma.html

"A sok tirpak, meg csak irogasson ide minden szemetet... "
Egyébként csak egy "tirpák" volt, aki "szemetet" irogatott: én. De a film szerintem se rossz.

Előzmény: DaRkLoRd (666)
DaRkLoRd Creative Commons License 2000.01.10 0 0 666
Star Wars rulez!

Errol kar vitazni.
A sok tirpak, meg csak irogasson ide minden szemetet...

Udv

DarkLord

Recoil Creative Commons License 2000.01.10 0 0 665
Hát a topicbn irok felét beutalnám egy olyan moziba ahol 24 órán át magyar és orosz szocreál filmek mennek.Akkor talán értékelitek a sci-fi-t.
Recoil Creative Commons License 2000.01.10 0 0 664
A sok okoskodo ............. közül egyben sem merült fel hogy a történet legalább 30-40 évvel a New Hope elött játszodik.Ha a Földön 50 év eltelik az meg is látszik nem?Hát még egy messzi messzi galaxisban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!