Keresés

Részletes keresés

Antimat Creative Commons License 2002.09.05 0 0 25
Nos, hogy hogyan kezdődött ?
Egyszer anyám egyik munkatársa (pontosabban annak akkori hapsija) elhozta egy látogatás keretében a Spectrumját. És amikor rádugta a TV-re, akkor elkezdődött a csoda :)
Aztán jött a C64 (mint első saját, Ausztriából importált, dobozának "illatát" ma is orromban érzem),vele a cartridge-s foci, aztán az ACE 1-2, a "görbelábú ninja" (és vele a CoV-mánia :), aztán megláttam (épp a CoV-ban) a Populous leírását, nemsokkal utána a helyi "számítógépes klub"-ban az amigás demókat, és akkor tudtam: Amiga kell nekem. Akkoriban a PC-s grafika még gyerekcipőben járt (az A500-hoz képest mindenképp), ráadásul aranyáron, szóval maradt az Amiga, mint következő gép. Eztán '96 őszén az első PC, és az NHL97... (De már 64-esen elkezdtem hajtani a jégkorongos programokat, kevés sikerrel, de volt azért pár, Amigán szintén) Ez máig megmaradt, mint örök szerelem, bár már 28 vagyok....

Antimat

derszubal Creative Commons License 2002.09.05 0 0 24
4 éves koromtól van gépünk, egy jó 886-os, ami most a mosógépben van. Aztán tuningoltuk 286-ra, majd 3-486, PentiI-II. Szóval én még emlékszem az első grafikus játékokra (Ufo, egy csík száll el, neked el kell találni egy ponttal, vagy a Castle-hű mennyit kerestük rajta Zot gyűrűjét- na meg a már "azta de jól néz ki Elite, az első stratégia, amit ismertem a Centurio, aztán később jött az első +D shooter, a Wolfeinstein......). az ember szívesen emlékszik vissza azokra az időkre, amikor még Floppyról (persze a régi batár... a meghajtó még ma is benne van a Penti II-es gépemben, ahaverok azon szoktak röhögni), tehát amikor még Floppy-ról játszottunk, mert még nem volt háttértároló. Szóval én így kezdtem.
Megjegyzés: 4 éves kishugom már installál, saját könyvtárából játszik, zenét hallgat......
Archenemy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 23
Vagy 5-6 éves voltam, mikor apám a munkahelyéről hazahozott egy c-64-est (de lehet, hogy c-16 volt? :)). És elindította a Froggert. Ott valami megpattant bennem :) Nagyon sokáig C-64-esem volt nekem is (eredetilag valaki másé volt, de mikor látta, hogy a nap 24 órájából kb 18-at előtte töltök (a maradékot meg az iskolában :)), nekem adta), Laser Squad (ős-kedvenc!), Boulder Dash, wizards of Wor, de aztán váltottam Pc-re (igen, az amiga nekem kimaradt), persze 286-osra, de kit érdekelt, mert a Sim City monokróm változata futott már rajta... És azóta már csak a gép változott, én nem :)
bye
Arch
szabinlondon Creative Commons License 2002.09.02 0 0 22
Valaha a quarcz jatekokkal kezdodott... emlexem, az osztalyban csak nekem volt olyan... amig el nem kobozta az osztalyfonok, es csak evvegen kaptam vissza... :( Az'tan meg jott a Pac-Man, ez mar jelentos upgrade volt a quarc jatekokhoz kepest, szines, vilagitos kijelzo; igazi zene, nem csak csipogas... de sokat is jatszottam vele hazifeladat iras helyett... hej, ha meg ma is meglenne... A kovetkezo lepes az volt, hogy az anyamtol kapott, akkor meg nalunk ritkasagnak szamito mountain bikeomat hamar-gyorsan eladtam es vettem az aran egy hasznalt Amiga 500-ast... innentol kezdve nem volt megallas a lejton...
count_zero Creative Commons License 2002.08.30 0 0 21
Hm, jó kis topic.

1984-ben, 3 éves koromban bátyám(13 évesen) kapott egy C64est. Innen kezdődött minden. Nem mintha emlékeznék rá. De amint kezelni tudtam a joyt, elkezdtem nyomulni. Állítólag 7 évesen halál csuklóból zúztam le bátyám nálam 10 évvel idősebb osztálytársait InterKaratéban... :) Számítógépről tanultam meg olvasni... Ugye meg kellett tanulnom, hogy "elsiftó siftkettő siftnégy siftkettő vesszőnyolc return" :) Sajnos kimaradt az Amiga időszakom, egyből 386os lett, egészen sokáig, a PIIes eráig, szal 486os-PIes idő szintén snitt. Most szedegetem elő az elmaradt nagy gamékat... Amiga emulátor, C&C stb...

Szal... asszem egész életem a számítógép mellett telt el és telik most is. De én nem bánom.

Fra_Vyergass Creative Commons License 2002.08.29 0 0 20
Üdv:)

Én nem tartom magam gamernek, de zért én is leírom, hogy kerültem kapcsolatba a játékokkal!:)
Szal ott kezdődött az egész amikor áltlános suli 1987 ben, egy haverom apukája behozott egy játéktermi gépet az iskolánkba és igyen lehetett vele jáccani, annak, aki jól tanult. Életemben nem kaptam annyi dícséretet a tanáraimtól:) Valami autos játék volt rajta. Aztán egy honap múlva megkaptam az első Videoton gépemet, micsoda élmény volt, volt rajta valami ninjas játék az volt a kedvencem, nameg a pacman..:)Aztán c64, majd 286 os gép 14 megas vinyo, 2 mega ram, Hercules Monitor, rajta grand rix, 3d tetris, prince of persia, Street Road stb..:) majd így tovább:)Aztán meg ma már csak StarCraft, meg munka... a számítógép:)

Arghonaut 2 Creative Commons License 1999.06.19 0 0 19
Kb 7/8 éves lehettem, amikor a BNV-n valami bizé vásár volt, ahol Videoton TV-computerek, meg hasonló dolgok müködtek: azokon futott a "Lődd szanaszerte az Ufókat!" című. (Tudjátok (vagynem) jönnek lefele soronként a kis dögök, először lassan, aztán nem annyira lassan, végül eszetlenül. 5 "bástya" véd, azok alatt nyomulsz a kis űrjárgánnyal, és szórod rájuk az istennyilát, mint a jó öreg császár Luke-ra.) Itt valahol a Gamerség nemezise, utána már komolyabb emlékek következnek: Boulderdashék, etc. MINDENHOL ahol számítógép volt.
Ja, most beugranak még nagy nevek, pl Xonix, Digger, Roller, JBird, a PC-k és perifériáik házatájáról: apám munkahelyén nyüstölték ezeket, amikor még a csúcsgépek otthon TV-ken mentek.

Most csak 1 game van fenn a gépen: az is csak az CD indítását kezdi - a NeverHood. (Ja, csak úgy, újra, itt is: nem játszott valaki vele? Nagyon hálás volnék Neki, ha segítene egy résznél továbbjutni!)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 18
Rsuni: hat igen, de ez engemet nem zavar, legalabbnem tolem nyuljak le a jatekokat...
:))

kulonben az mar idegesito, hogy az egyiknek ott csucsula szobajaban egy Compaq Deskpro PII, es nem tudja hasznalni!!!!!!!!!!!!!!!
atyam segits!!!!!!!

eerol jut eszembe: Mr Spock, nem tudod meggyozni apamat a gamek hasznalatarol? nem ugy, hogy o hasznalja! akkor nem fogok tudni, hanem ugy hogy ne nyagasson folyamatosan...nem erti hogy erettsegi elott miert kell SC-zni??????? hat kikapcsolodas v.nem?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 17
Érdekes ez az őrület.
Van akinek elég egyszer a vírus és egész életén át elkiséri mások meg teljesen immunisak, mint pl.a haverjaim.
Most ki a hülye ők, vagy én?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 16
En a C64-el kezdtem. A szuleim munkahelye vett nehanyat. Hetvegenkent bent nyomultam rajta. Aztan kapott az unokatestverem egy C128-ast. Szinte az egesz nyarat ott toltottem. Hajnali hatig gameztunk, nappal aludtunk delutan otkor ettunk, majd kezdodott az egesz elolrol, kiraly idok voltak. Ugy '90 kornyeken a szuleim munkahelye vett nehany XT-t. Ismet ott voltam hetvegenkent es Forma-1-eztem. 1994 karacsonyan kaptam egy 386-ost, majd egy hangkartyat (a haverok kozul csak nekem volt!). Ezen a gepen tanultam meg sok mindent a PC-rol, ebben az idoben voltak a legjobb gamek. 1997-ben! lecsereltem a 386-ost (azota is megvan es azon szoktam pascalban programozni) es sajat penzbol vettem egy pentiumot. Es iden marciusban megvettem a PII-met.
21 eves fejjel a mai napig minden nap legalabb 2 orat jatszom, persze ez elbujik a harom-negy evvel ezelotti napi 10-12 ora (persze csak a szunidoben) folyamatos gamezas mellett.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 15
Hogyan lettem "gamer"? Hmmm.....lassuk csak. A 70-es evek kozepen potom penzert vettem egy PONG cimu jatekot. El voltam buvolve attol, hogy valamilyen kis labda ugral a kepernyon, ami nem is letezik a valosagban, csak elektronikusan van letrehozva. Aztan az arcade gamek, Space Invader, Breakout, stb. 1981-ben vettem egy Apple Computer-t. Space Invaders volt az elso jatekom, es akkor attol voltam elbuvolve, hogy nem kell penzt bedobni ahhoz, hogy jatszam (az hogy a computer 1000 dollar volt, az nem zavart (:-)). A 80-as evek alatt tobbszaz jatek ment at a kezemen, mind az Apple-hez. Aztan megtanultam programmozni, es irtam jatekokat amik nem is leteztek a boltban. Az egyiket ki is adtak, ugyhogy borzasztoan buszke voltam. Aztan jott a PC es a robbanasszeruen fejlodo jatek technologia. A jatek vilaga teljesen varazslatos, itt ulok majdnem osz hajjal es minden nap jatszom annyit, amennyi idom van. De a Pong-gal kezdodott.

Gabor

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 14
Jatekgepet en is lattam. 5 ft-ot kellett beledobalni.
Kvarcjatekom is volt.
C64-ezni a szomszedba jartam. Spectrumozni is.
ZX81-et is lattam kozelebbrol.
Aztan par osztalytarsammal kimentunk '89-ben a becsi Ifabora.
Fuuu! Az Atariktol elvoltunk ajulva, wow 512k, van vincsije is. Csodalatos!
Aztan '91 oktobereben megvettem elso PC-met.
Elso reakcio: hogy lehetnek ebben konyvtarakak? :)
Egy het mulva ocsem el birta inditani a programokat, en nem.
Ez adta a lokest, hogy komolyabban nekialljak ezzel foglalkozni, meg persze jatszani. A PC-ben az a jo, hogy alapvetoen a tobbseg jatekra veszi, de ugyanakkor lehet mondani, azt is: "ezzel dolgozni is lehet!" bar mostmar nem kell mert lassan alapdolog a szamitogep, a mindennapi elet nelkulozhetetlen resze...
De azert a tokom tele van a Windows-szal, ugyhogy veszek is majd meg egy PSX II-ot mihelyt lehet majd kapni.
Udv, Mike
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 13
hat igen... (sohaj)
vmikor en is C64-en kezdtem vmilyen westernessel, volt egy urtaxi is, es a kedvenc: a "kigyos" (amikor mesz a labirintusban, es meg kell enni a kavicsokat anelkul, hogy a farkadba harapnal).

aztan volt kvarc (tenisz) es gameboy (ez mar nem volt az igazi, igaz csak egy jatekom volt, de az a kiraly: TETRIS FOREVER!!!!!!!!!)
:)))

vegul vmikor 92-93 tajekan apam hazajott egy PC-vel (286, 80 MB merevlemez, 4 MB RAM !!!!!!!!!!!!!!, meg maig is megvan). Ezen vmilyen grand prix futott. Csak arra emlekszem hogy hogy kellett elinditani:
c:
cd gp
gpcga.exe

:D
asszem a kedvenc PC-s jatekom a Pinball Fantasies volt...no meg a Warcraft (az egyes)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 12
Lehet, hogy sokan csodálkozni fogtok, de egy R-40 -es gépen játszottunk - konzolírógéppel - egy NDK autós (kicsit talán a scramle -höz hasonlító) programot (amit egy bulgár mágnesszalagos egységről töltöttünk be).
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 11
Greg5: még egyszer elolvastam, hogy mit is írtam, de nem értem, hogy miből következtettél az etnikai hovatartozásomra...
Namost az a helyzet, hogy én magyar állampolgár vagyok, magyar nemzetiségű, fehér bőrü, ateista. A származás az már más kérdés.
De tényleg, miből vetted le, hogy roma vagyok?
És ha az lennék, az baj lenne?
H. POIROT Creative Commons License 1999.05.14 0 0 10
Kenyszerüsegböl! Ram maradt egy P-75-ös gep (1995-ben) ami akkor egy halom penzbe került, es mivel aron alul nem akartam eladni, elkezdtem jatszani! Az elsö jatek az eletemben amit kölcsönkaptam a mamar legendas ATLANTIS (CRYO) aminek azota is a büvköreben elek! H. Poirot
Előzmény: Rsüni (-)
Rsüni Creative Commons License 1999.05.14 0 0 9
C-64!
Első munkahalyemen a portás este 11-kor tudott csak kirugdosni.
repesz Creative Commons License 1999.05.14 0 0 8
Üdv.
Hát igen ahogy látom azért a játéktermek erősen fertőzésveszélyes helyek! fönix, scramble, vanguard aztán volt még egy hasonló, mint a scramble csak helikopterrel kellett nyomulni.
Otthon: ATARI, ZX Spectrum, C64 és utána a "csúcstechnólogia" a PC!!!! :)))
greg5 Creative Commons License 1999.05.14 0 0 7
Joco, TE CIGÁNY VAGY????? :))))))
VaDer Creative Commons License 1999.05.14 0 0 6
Kiber Implantokkal szulettem :) Kedvenc játékszerem pedig a c64-volt ;>
Volt 1 a szekrénybe, 1 az asztalon, 1 a ...... :-Đ

Előzmény: MGperY (5)
MGperY Creative Commons License 1999.05.14 0 0 5
"sztanlyo"=szabályos
(hogy ez mitől volt ne kérdezzétek)
Előzmény: MGperY (4)
MGperY Creative Commons License 1999.05.14 0 0 4
tényleg a karcjátékok, nekem is volt, sőt számológépes is volt be-be.
sőt az egyik havaromnak volt egy kihajtható fedeles western lövöldözőse, amivel sztanlyos párbajt lehetet jáccani egy bárban, miközben a csapos sörös korsókat vagdalt hozzád. (ez a játék a rádiókabaré-ban is feltünt kb úgy hogy a verebes elmonta h mit kell csinálni, ezen mindenki röhögött )

sőt még elötte videoton tv tenisz és hoki is menő volt, szot üdülő hangulat (feket alapon fehér csikok és egy pattogó pixel, ezt a játékot közép iskolában magam is leprogramoztam HT 1080Z School Computeren, mindenfajta különösebb siker nélkül).

M.

Előzmény: Joco (3)
Joco Creative Commons License 1999.05.14 0 0 3
Emlékszem először egy pacman játékgépen játszottam, de otthonin, 6 V-os trafóról ment, meg voltak a kvarcjátékok, ilyen inváziós, stb, meg aztán ugye az első játékok C-64-en (emlékszem Rózsa Gyuri is azt nyomatta a műsorában a TV-ben.) Nekem akkor még nem is volt gépem, mindig haveromhoz jártunk, 4-5 ember mindíg volt náluk, aztán lett gépünk, de a srác váltott Amiga-ra, szóval akkor megint mindíg ott lógtunk. Valahogy az akkori játékok jobban bejöttek. Magunktól játszottuk végig a Maniac Mansiont... Persze PC-n is voltak nagy kalandok, mikor az X-Wing-et játszottuk ketten, az egyik a billentyűket nzomta, a másik joy-al vadászta az ellent...
Rsüni Creative Commons License 1999.05.14 0 0 2
Hát igen a Főnix alapjáték volt,a Scramble meg jó nehéz.
Ősömnek volt egy ZX81-e,magnóról töltögettem be egy fekete pont fehér alapon bombáz egy másik fekete pontot grafikájú játékot.Betöltési idő:Kb.10 perc,általában 9,5-nél lefagyott.
Előzmény: MGperY (1)
MGperY Creative Commons License 1999.05.14 0 0 1
kb. 82-84 ben nagyon lelkesen vitem vissza az üvegeket h aztán a kapott pénzt 5 ft-osokra váltva dobáljam be a főnix és egyéb balra-jobra tűz gépekbe. szerettem még a scramble (?) c játékot, ahogy egy ilyen barlangszerűségben kellet lőni mindenre + asztreideák és fule gombocokat kelletett bombázni h le ne zuhanjak. na után c64 kölcsönbe, saját plus/4 (asembly lopások 1000-rel) és azóta is nyomom.
A SUSE 6.0 CD-N VAN EGY GALAXIANS KLÓN !

ZX+SHIFT RULZ !

(jobra-balra, tűz !)

Arty Creative Commons License 1999.05.14 0 0 0
11 éves voltam amikor Bécsben vettünk egy c64et.Most 22 vagyok, de alig változott valami.A 11 évből kb. 2-t gép előtt töltöttem.(c64, PC)
Rsüni Creative Commons License 1999.05.14 0 0 topiknyitó
Hogyan,mikor,miért milyen hatásokra.A választ ti tudjátok.Írjátok meg.
Ime az én sztorim:13 éves skac voltam,mikor a nagyfater kirángatott a játékteremből,ahova a zsebpénzemet hordtam.Szegény öreg nem is sejthette,hogy tök felesleges amit csinál.Addigra már teljesen megfertőződtem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!