Keresés

Részletes keresés

break2 Creative Commons License 2002.09.30 0 0 39
sci-fi kategoriaba ezzel a topikkal
A_KIRÁLYNŐ_HERÉJE Creative Commons License 1999.09.16 0 0 38
Az Első résszel kapcsolatossan az érzelmeim nagyon vegyesek . Az ami a magyar médiában folyik az SW vel kapcsolatossan / főleg RTL Klub fókusz " csodájára gondolok / szörnyű ! Nem tudom látta e valaki az RTL Klub műsorát amivel a díszbemutató idején a filmet probálták népszerűsíteni ? Iszonyatos volt ! Annyi köze se volt az SW hez / a bejátszásokat a producerrel készült riportot és magyar SW klubot bemutató részen kivűl / mint Palpatinek a jó oldalhoz :) Azt már megszoktam hogy ez a két szerencsétlen riporter három mondatot nem tud elmondani úgy hogy ne hibázzon , de az hogy az SW producerét felváltva szakították félbe vagy az hogy / most figyeljetek !!! / MAGYAR STAR WARS ALSÓNEMŰBE bujtatott táncosnőket mutogattak a műsorba akik az Episode 1 zenéjére táncoltak és valami maszk féle volt a fejükre húzva teljessen kiborított ! Közben folyamatossan
össze vissza beszéltek olyan ""VENDÉGEKKEL" akiknek vajmi kevés köze van Star Warshóz pl : a """fantasztikus SW alsóneműk női szerzőpárosával vagy egy olyan "" festőművésszel aki már festett 5 festményt de abból csak egy SW témájú és most nem az van nála hanem egy csendélet ::))))) EZ volt az Első rész magyaroszsági beharangózó műsora !!! / megjegyzés : a Danubius SW müsorát betiltották mert a Lucasfilm nem ismerte a tartalmát és tőle nem kértek engedélyt rá stb stbstb , na most kiváncsi lennék rá hogy a Lucasfilm ezt az SW mítosz romboló műsort hogyan engedélyezhette ???/

A film maga nem rossz , de ha elvonatkoztatok a többi SW világtól / filmtől / és csak úgy nézem mint egy szimpla sc-fi -t hát nem tudom .................
Tényleg az lehet a gond hogy az elvárások túl nagyok voltak ..................

UI : Ha Di Caprio lesz Anakin az Episode 2 ben aszt hiszem számomra az SW univerzuma megsemísül !

Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.09 0 0 37
Nekem nagyon nem tetszett az uj SW.
Ami nem tetszett : Lucas eladta magat. Olyan filmet csinalt, amitol a legnagyobb bevetelt varhatja. A szg-es grafika meg mindig sokkal szarabb, mint a bábok. Lasd Return of the Jedi Jabba-ja vs. a mostani.
A tortenet nagyon lapos, azon kivul, hogy ide oda utazgatnak, nem tortenik semmi. Lucas a regebbi filmekben figyelt arra, hogy egesz egyszeru hulyesegeket ne kovessen el, ebben a filmben meg van egy csomo nagyon idegesito hulyeseg. (Azert nem irom le, mert nem akarom itt leirni a filmet.)
Az esemenyek folyasa annyira megjosolhato, hogy kb. a film feletol mar tudni lehet elore, hogy mi fog tortenni a vegeig. Az Anakint jatszo kis srac nagyon rosszul jatszik. A Jar Jar karakter annyira idegesito, hogy aki 10 evesnel idosebb mar nem elvezi. A Darth Maul karatkter ugyan nagyon erdekes lenne, de valami kulonos oknal fogva nem aknazzak ki a benne rejlo lehetosegeket.
Irjam meg? :))
(Amugy az eredeti 3-at kb. 100-szor lattam es a Birodalom visszavag a kedvencem.)
kutykurutty Creative Commons License 1999.06.08 0 0 36
Megis, mit vartal tole ? Meg tudod fogalmazni ?
szemafor Creative Commons License 1999.06.07 0 0 35
Szabad olyat leírni, hogy nekem nem tetszett? No persze szakmai szemmel nézve ügyes, de valahogy többet várok egy filmtől ennél. Egy újabb bőrt nyúztak le róla. Ez is egy sorozat sokadik részének tekinthető, ami ritkán jobb az előzőeknél...Má bocs.
kutykurutty Creative Commons License 1999.06.07 0 0 34
Hat en megneztem a kalozverziot, es azt kell, hogy mondjam, hogy egy-ket dolog kivetelevel tetszett. A latvanyrol nem tudok mit mondani, a 14"-os monitor nem hozza ki igazan a dolgokat, de moziban nagyon utos lehet. En nem tudom, mit varnak az emberek ? X-szarnyuakat ? Csillagrombolokat ? Felkeloket ?
Talan gondolkodni is kellene nekik neha.
OK, talan Jar-Jar-t ki lehetett volna hagyni, vagy valamivel visszafogottabba tenni.
Valaki azt mondta, "hol vannak mar az utott-kopott urhajok, minden csillog-villog".
Hat urhajo nem tul sok van a filmben, az is kiralynoi hajo, meg ilyenek. Az meg mar hadd legyen normalisan karbantartva.
Meg hogy tul meseszeru. 40-50-akarhany evvel vagyunk az korabbi tortenet elott.
Beke van (csak most kezdodnek a bajok), nincsenek nagy flottak, stb.
Mindegy, nekem tetszett, es nagyon varom, hogy vegre moziban is lathassam.
Es az az igazsag, hogy nem szoktam masok, foleg kritikusok velemenyere adni. Azert nezek starwars-ot, mert szorakoztat, kikapcsol. A feeeling miatt.
Az ernyo legyen veletek.
Tamás Creative Commons License 1999.06.04 0 0 33
Qrva jó volt - Qrva jó lesz.

Oscarok nem nagyon lesznek, mert nem is nagyon voltak, és a T. Akadémia szemében ez nem érdemes rá, mert nem művészi, naj ja, szerelmes Shakespeare aztán nagyon az volt, no comment. Kell az Oscar a francnak.

A Titanic meg végleg süllyed, de úgy, hogy vissza se jön többé - mert aztán az Oscar-ra érdemes volt, hát olyan is.

Kritikusok le vannak szarva. Azért kapják a pénzt, hogy írjanak, és annál nagyobb pénzt kapnak, minél szenzációra-alkalmasabbak az irományaik, mert annál jobban tudják eladni a hulladék magazinoknak. Ergo a véleményükre nem szabad adni. Amúgy sem szerették Lucast, amikor pici volt, most meg már irigylik is kurvára, már csak azért is mert a StarWars nem tűnt el 77-ben, és nem jöttek be a hülyeségeik.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 32
Bocsanat, Soundkeynek szolt az elo
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 31
Koszonom a pontositast. Meg nagyon bizonytalan forrasbol voltak az informaciom (Dolby Laboratories Whitepaper elottrol).

Mint ahogy irtam, a multiplexek (Lurdy+Plaza) biztos, hogy beepitik. Ez viszont tuti forrasbol van.

Szerintem Corvin+Kossuth-eknak is meg kell csinalni az upgrade-et, ha versenyben akarnak maradni.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 30
Egyébként házi eszközökkel is elő lehet állítani Dolby Digital Surround Ex-et ( már csak azért is merthogy kereskedelmi forgalomba még nem tervezik a kiadását ).
Éspedig a Dolby Digital jel hátsó két csatornáját ( surround right and left ) ki kell vezetni a Dvd lejátszóból ( erre csak a belső DD dekóderes készülékek alkalmazhatóak, tekintve, hogy a digitális vagy a toslink kábelen keresztül az erősítőnek meg kell kapnia a hátsó két jelet, tehát egy második független jelet kell használnunk ) és be kell kötni egy szimpla Dolby surround erősítőbe, majd egy db hangfalat ( igényeink és pénztárcánk szerint ) becsatlakoztatunk a center csatorna végződésébe.
Evvel megjelenik egy új teljesen más csatorna egy hetedik.

Ui. Ezt nem én találtam ki, hanem a HOME THEATER magazin, valószínüleg az eredeti nem feltétlenül így dolgozik, de megoldásnak nem roszz.
Hetedik teljesen független csatorna, szerintem érdekes.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 29
Az uj hangrendszer nem Dolby Digital PRO hanem Dolby Digital Surround EX.A Dolby laboratories es a THX munkatarsainak kozos fejlesztese. Az elso film ami evvel keszult a Phantom Menace.Nem 8 csatornas hanem 6.1:Bal elol,kozep,jobb elol,jobb hatul,hatul kozep(ez a plusz),bal hatul es a sub. A Dolby Digitalnal (5.1) a tobblet a center surround csatorna.A moziknak a meglevo Dolby Digital hangrendszeruk melle csak meg kell venniuk az "SA-10"-es adaptert amivel uprgadelik Dolby Digital Surround EX-re! A corvin mozit megkerdeztem egeszen biztos nem szerzi be szeptember 16.-ig. A lurdy + Dunaplazarol nem tudok. Jo lenne kideriteni....!!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 28
Igen, erre a kérdésre valószínűleg Lucasék is felkészültek...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 27
weirdo polgártárs,
valószínűleg a Jedi mesterek nem lineárisan öregednek külsőleg...:)
xpt
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 26
Bocs, valami kimaradt. Mért lett a Yodának ilyen gyerek képe? Mert akárhogy is nézzük, 800-kb. 60 (vagy mennyi is pontosan?)az még mindig 700 fölött, erre szegény lény kap egy ilyen suhanc image-et. Nekem ez olyan, mint Jabba a Special Edition-ben...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 25
Hé, ember, te kötekedsz velem!!!
Ezek nem azok, te is tod! Meg ez a robothadsereg, és a pici Anakin a kis morcos képével...Törvényszerű volt, hogy lerombolják amit a "maszkos lord" évtizedeken keresztül épített. De nehogy félreértsetek, nekem is a SW az első számú sci-fi, bár inkább fantasy, de kit érdekel, élvezzük és kész!
Maybe the force be with ya!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 24
Nem is igaz... Skywalker lesz benne... kettő is ;)))

Yfel

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 23
duplázni már tudok, akkor mért ne legyen tripla...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 22
Nem is tom! Én még most is (27) ha nagyon tele van a ... csak leülök a video elé, aztán lenyomok egy jó kis Hoth-i csatát, vagy a Jedi Jabbás részét, esetleg a kóválygást a Halálcsillagon. Még nem untat, szerintem már nem is fog.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
Nem is tom! Én még most is (27) ha nagyon tele van a ... csak leülök a video elé, aztán lenyomok egy jó kis Hoth-i csatát, vagy a Jedi Jabbás részét, esetleg a kóválygást a Halálcsillagon. Még nem untat, szerintem már nem is fog.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
Ezt nem értem, mikor volt az a "minap"? Több mint egy hete bent van nálunk is a zene a boltokban.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 19
Egyébként attól tartok, hogy a készítők nem kockáztattak, és a film teli lesz azokkal a sémákkal, amiktől felénk idegbajt kapnak az értelmesebb nézők, USÁban viszont ez kell.. Tehát senki se számítson eredeti humorra vagy árnyalt karakterre. Lesz viszont számítógépes trükk minden mennyiségben (meg durranások az űrben, kétszáz rosszfiút legyőző jófiú satöbbi). Bár ne lenne igazam...
Próbáltam végignézni az első három részt - nem ment. Mai fejjel nézve a filmek annyira blődek, hogy az már fáj... Jabba báb-vaddisznói... huh.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 18
Én arra emlékszem, hogy a moziban úgy hirdették: "Csak tíz napig!". Nem győztem csodálkozni, mivel a legtöbb film 1-2 napig ment (csupa orosz meg magyar alkotás...). A jegy ára elképesztően magas, 46Ft volt - ez kb. a 8-10x-ese az akkor szokásosnak. Ja, és egy csomó kisz-klubban megnéztem vagy 30x, általában fekete-fehérben. Képzelhetitek, milyen volt Artu meg C3PO a sivatagban :))))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 17
A helyzet az, hogy közben eltelt röpke 22 év. Ez van, más időket élünk...

Egyébként meghallgattam a minap a teljes filmzenét (egy haver volt olyan kedves, és behozta Ámerikából). Szerintem cool...

R.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 16
Sziasztok, először vagyok itt! Azt szeretném tudni, hogy van-e valakinek valamilyen infoja arról, hogy a '77-es film bemutatóját milyen reklámkampány előzte meg, mert olyan érzésem van a mostani dologgal kapcsolatban, mintha nem is a rajongók, hanem a készítők örülnének igazán a "művüknek"... Kezd nagyon "lucastalanná" válni a dolog, nem? Amúgy én is a SW-on nőttem fel, nekem is nagyon sokat jelent, most mégis valahogy olyan hülyén állok hozzá, talán emiatt a dömping miatt. Lehet persze, hogy egyszerűen nehéz elképzelni a SW-univerzumot Solo, Skywalker... nélkül.
TamasS Creative Commons License 1999.05.14 0 0 15
Imho sokaknak egy nagy csalodas lesz, mert az SW mondakor nagyon osszeforrt a Falconnal, Solo-val, Luke-kal... Ebben most semmi ilyesmi nem lesz, ezert sokan ugy fogjak erezni, hogy ez mar csak a neveben SW...
gargoyle Creative Commons License 1999.05.14 0 0 14
bocsesz a nullás topic miatt, eccerűen nem bírom végignézni a 17szer 50 db. témát

azért nem piskóta, hogy emberek dollárhegyeket költöttek arra, hogy mindenféle csúcstechnikával felszerelt minibusziokkal körbeállták a sivatagi forgatási helyszínt, és nem tudom, hogy igaz-e, de a számítógépek között digitálisan átadott filmrészletekből vagy negyven percnyit le tudtak szívni a filmből, pusztán a computerkábelekből (elektroszmog szerű sugárzás vagy mi a szar...nem vagyok egy mérnök kifejezetten)
szóval ott álltak és szívták a kissé kásás képeket, amit aztán persze rögtön az internetre raktak...ez már valóban őrület, mint az is, hogy az amcsik kifizetik a 7 dollár 50 centet és bemennek a moziba csak a trailer kedvéért.

hát ezért lesz a george lucas nagyon gazdag már megint...

Rapid Creative Commons License 1999.05.14 0 0 13
Csak csendben jegyzem meg, hogy a filmet mar bemutattak amerikaban a kritikusoknak, es mindenki, egyontetuen lehuzta a filmet. Blo"d sztori, gyenge szineszi jatek, olcso poenok.
(ime egy kritika: http://www.wired.com/news/news/culture/story/19648.html )

Ennek ellenere biztosan oriasi siker lesz, es legalabb egy oscart vinni fog (a vizualis effekteket, mert hogy ilyen is van). Egyebkent u.ez tortent az elso Star Wars filmmel is: a kritika kurvara lehuzta, az embereket meg nem erdekelte a kritikusok velemenye.

qgibg Creative Commons License 1999.05.14 0 0 12
Soxerettetel ajanlanam minden SW rajongo figyelmebe a kovetkezo topicot, ahol mar eleg regota folyik errol a temakorrol a vita. Egyebkent - akkor mar irom ide is - szerintem az egyetlen ok, ami miatt valakit negativ elmeny erhet majd a film kapcsan, az sajat tulzott elvarasai.

Borisz

The Dark One Creative Commons License 1999.05.14 0 0 11
Tisztelt tarsasag.

A Star Wars szamomra nagyon sokat jelent. Nem csak egy film, hanem egy komplett erzelmi vilag, amiben el lehet merulni, amin lehet gondolkozni, aminek a latvanya/tortenete amulattal tolt el. Beulsz a moziba, a tortenet elragad, a latvany lenyugoz, a hang pedig elszakit az evilagbol (Tudtatok-e: a Dolby lab. tovabbfejlesztette a Dolby Digital-t, es a SW-val egyutt bemutatja a Dolby Digital PRO-t (?). Allitolag 8 csatorna, teljes 360 fokos hanglekepezes. Nalunk is lesz, bennfentes informacioim szerint a hazai Multiplexek (Lurdy+Duna) biztosan beszereltetik. A tobbi mozit nem tudom).

Szinte biztos vagyok benne, hogy ujabb merfoldko lesz a film. Gondoljatok bele: George Lucas. Nem a penzert csinalja, hiszen az 1-3 sorozat ujrakiadasai rettenetes penzt hoztak neki. Minosegi, tokeletes lesz. Hiszen azt akarja, hogy megnezzuk a tobbi reszt is....

Amugy a trailerekben nagyon vigyaztak, hogy tenyleg csak a korvonalai rajzolodjanak ki tortenetnek. Eleve a jeleneteket nezzetek meg, a varost, a hadsereget, a konzult.

Alig varom mar.

Rusty Creative Commons License 1999.05.14 0 0 10
Nem tudom, hogy vagytok vele, nekem állatira tetszett amikor még gyerek fejjel megnéztem. Aztán beszereztem a könyveket, olvasva talán még jobban tetszett. Aztán egy ideig csend, most 1-2 éve újra nézve őket, rengeteg jelenet, köztük számos olyan ami akkor különösen tetszett hiányzik. És ez nagyon bosszant. Lehet, hogy dolby meg miegymás, de mégsem ua. mint az eredeti, no és ami a könyvben van...
Végülis az egész felújítás szerinetem /az újabb bevételek mellett/ azért volt fontos, hogy előkészítse az Episode 1. totális kassza sikerét, azaz a mostani 14-18 korosztály is tudja, ha megnézi a moziba, hogy ki is az a Obi van Kenobi. /Na és persze, hogy megnézze./ A Titanicot meg lesöpri...
Oscarba nem biztos...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!