Filburt!
Asus 3400 8/16 SDRAM - 2.04.17
Asus 3400 8/16 SGRAM - 2.04.20
Driver 2.17
ftp://ftp.asus.com/pub/vga/agp/v3400/
Nem az alaplapod bios -ára gondoltam, de azt sem árt frissíteni. Volt akinek használt.
Meg annyit a dologhoz, hogy az ASUS TV kepminosege milyen egy, mondjuk MIRO tunerhez kepest? Az elozo hozzaszolasomban kifelejtettem ket dolgot: az ASUS legyen egy full, TV IN/OUT stb..., es mindket kartya 16 MB-os legyen. Egybekent ehhez kapcsolodo linkek is erdekelnek.
Le akarom cserelni a TSENG ET6000+MONSTER I parosomat. Ket kartya tetszik a Hrcules Dynamite TNT es az ASUS 3400-as, de melyik a jobb? Erdekelne a velemenyetek es a tapasztalataitok. Addig meg megnezek nehany tesztoldalt, felteve, ha talalok errol.
Szoval en egy ilyennel nyomom, a par honap alatt semmi gond nem volt meg vele, teljesen huzhato(120/121), es olcsobb is mint az ASUS... A TV IN/OUT meg nalam teljesen folosleges.Ajanlom hozza a gyari driverek (egyebkent ezek tobbsege eleg szar) helyett a DETONATOR drivereket! sol.d
Kicsit nem ideillő kérdés, de látom ismeritek az ASUS 3400-at, ezért felteszem: lehet, hogy ő az oka a nagy fagyásaimnak?
A win néha csonttáfagy, amit a régi kártyámmal (S3 akármi) nem csinált, bár ez most új win install is egyben. Szóval netezés közben soxor (VAN tűzfalam, köszönöm), és nem megy a FIFA98-sem, ami kb. 2 hónapja még nagyon ment az S3-mal... Az intró elindul, majd a menü előtt kifagy, annál a résznél, ahol a kép jobbról és balról egymásba csúszik (nem ismerem a szakkifejezést erre a látványra).
Most raktam fel a legújabb driver kupacot, hátha az segít, de nem. Ekkor döntöttem úgy, hogy Titeket is megkérdezlek.
No egybol a kozepebe... Nekem ASUS3400-esem van AGP, video in/out bla.. bla.. bla.. Namost! Az elejen ugy hirdettek, hogy milyen nagy felbontasban kepes grabbelni kepeket(allokat), igen ez igaz is volt de a video resze nagyon gyengere sikeredett... Az ido mulasaval a cimboraknak is lett TNT-je, igenam, de ok a VIPER-t valasztottak. Akkor egy kicsit szidtam magam, hogy egy nagyon picivel (komolyan kicsivel) gyorsabb a VIPER, en meg megvettem egy dragabb TNT-t raadasul a video resze nem azt hozta amit elvartam. Azota sokszor fordult korbe a homokora a windowsban es megjelentek uj driverek. Most ott tartunk, hogy az elejen meghirdetett ezer pixel feletti grab megszunt, van helyette 4 fele felbontas 88x72-tol 704x576-ig. Ezek mozgo, illetve allo kepek is lehetnek. A meglepetes az, hogy a legnagyobb felbontasban hanggal egyutt (44Khz 16bit stereo, uncompressed)is kepes 25fps-t produkalni (PII450 128MB Ram).
Ugyhogy en csak azt tudom mondani, a jelenlegi allapotban, aki a video reszt is akarja hasznalni az ASUS, aki nem az vegyen olcsobb kivitelt VIPER, bar ez az utobbi nem mindenhol olcsobb, meg ugye van video nelkuli ASUS is...
A fenti adatok a 2.17-es win98-as driverre es a Live3400 3.0-ra ervenyesek. Ha van valakinek kerdese az ASUS-sal kapcsolatban az irja meg, jol elolvassuk majd mindannyian. 5 perces Novella ;) ............ MIERT VAN KETTO EBBOL A FORUMBOL?????
Bizony-bizony Mouse, én is megdöbbentem, amikor előszőr megláttam, hogy mennyire tiszta és éles képe van a Riva TNT -nek... Én magamban sírdogáltam egy kicsit.
Elcsepelt szoveg, de nekem volt mar Creative TNT-m, es Diamond Viper 550-esem is. Sirva futottam veluk vissza a boltba, ahogy meglattam a kepet a voodoo2 utan. Szerencsere nem vettem ki a gepembol a Diamond Monster II 12M-t, sot, utana vettem meg egyet, es megbantam az egesz RIVA ugyet. En vegigjartam az osszer RIVA-t, es az osszes Voodoo-t is, es azt kell, hogy mondjam, hiaba a sok profi feature a RIVA-kban, akkor sem megyek tobbet egynek se a kozelebe.
HI!Új vagyok itten és szeretnék egy kicsit offtopic lenni.Nemsokára nekem is lesz új gépem de nem tudom milyen 3d gyorsítókártyát vegyek...
Sokan mondták hogy jó a matrox g400-as kártya meg a viper 770, de ez utobbi csak két hét múlva lesz kapható a matroc meg nem tudom mikor
Nem tudnátok segíteni hogy mikor fog megjelenni a g400 és hogy érdemes e várni valamelyikre vagy inkább ilyen v550-est vagy asus v-3400-at venni?
Előre is köszike
Teljessen igaza van Rsüni kollegának, csak annyit fűznék hozzá, hogy az ASUS 3400Tv-n nincs koax bemenet, csak S-Video, és Composite. Amennyiben ilyen terved van, akkor ajánlom az ASUS 3400TV + ASUS TV BOX (28.000,- + 14.000,-) kombinációt. A TV BOXon van KOAX bemenet is a másik kettő mellett. Csak ASUS kártyával mükszik rendessen!
(Bár nekem V550 van, de ami jó az jó : )
1.Nekem Asus P2B-m van+Viper550 16MB és semmi gáz.
2.Úgy tom van TV-s Viper,de szerintem a TV-t nézd a TV-n, mert arra találták ki.Miért kell még a gázrezsóhoz is a PC-t használni?
3.ASUS kártyát nem ismerem.
4.A napokban már lesz,vagy már van az utolsó infóm az áráról:36000+álfa. Szerintem ütős kis kártya lesz, de azért ehhez már egy erőgép kell, gyengébb konfigba tök felesleges.
Asus tulajok figyelem. Kocogjatok el az ftp.asus.com/pub/Drivers/ szájtra oszt nyomassátok le onnan a 2.16 kütyüt a TNT -hez. (v3t216.exe) Nekem baromi nagyot dobott a sebességen. A progi kicsit el van szúrva, de remélhetőleg javítják.
Fezo!
Azt hiszem ez téged is érdekelt.
A HRP magyarország az ATI (egyik?) magyar disztribútora (csak viszont-eladóknak!), és ott érdeklődésemre azt mondták, hogy június-július körül várják, de szerintem érdemes kivárni az újjat, amely vlmi "theatre" chipre fog épülni. Nagyon ütősnek ígérik...
Az utolsó beszólásom : ) óta átértékeltem a dolgot, és én most már inkább ASUS-t vennék, mivel az ASUS árul egy TVBOX -nak nevezett TV tunert, amely ASUS kártyával nagyon húz, más kártyával pedig átlagos. Ára: 14.000,- (!)
Gysmoo!
Teljessen igazad van, de a Viper TV kimenetes ára túl magas az ASUS -hoz képest. (szerintem)
Nekem az ASUS drivere nagyon tetszett, például 1Hz-es lépésekben lehet beállítani a frissítési értékeket. A 3400-as TV kimenete pedig a legjobb az általam tesztelt TV kimenetes kártyák között (VIRGE GX, SAVAGE, ASUS V3000, V3400, Voodoo3 3000), mivel függetlenül frissiti a TV és a monitor képét. Azt nem tudom, hogy ezt a TNT tudja, vagy csak az ASUS kártya, mert más TV kimenetes TNT-t még nem teszteltem.
Hát itt jóval barátságosabb a légkör,mint odaát a "3D gyorsítón".
Viper 550-m van,erről írnék, mert az Asust nem ismerem.
A technikai adatokat ismeritek,úgyhogy ezt most hagyjuk.
Kb.8 hónapja van meg,soha semmi gond nem volt vele.Az installnál simán telepedett Win95 alá, aztán az upgrade sem volt gond Win98-ra.Eddig minden játék futott vele.Én 1024x768-on használom, a video settings-ben minden a max-on. Driver: Nvidia detonátor ami valószínüleg O.K,ha a Herkules is ezt adja a kártyáihoz.
Játékgépbe tuti.