huhh, de jóóó volt !!! én is Göczey Zsuzsát kerestem a rádióban, a neve mindig is egyet jelentett a hallgatható zenével (és rajta kívül senki, max az Erdei a SZER-en, kedenként, kicsit előbb:-)
Göczey Zsuzsa egyik szombati műsorában vettem fel egy Honemoon Suite albumot (úgy emlékszem francia punk csapat volt), amit azóta sem tudok beszerezni (a kazi már eltűnt sajna). Kerestem a wiki-n, de ott egy kanadai rockbanda van ilyen névvel, meg találtam pár jelenkori fiatal csapatot ugyanezzel a névvel. Nem tudna valaki segíteni mi is volt ez a lemez vagy ez a csapat?
Én meg nála - a Lemezbörze helyett-ben hallottam először a Residents-t - Stars and Hank Forever ...
(Én úgy emlékszem, hogy nem adott le egy teljes lemezt, hanem csak válogatott róla..mert nem is volt olyan hosszú a műsor, hogy beleférjen egy lemez..)
az enyémek is elkoptak (de szép volt, a férjem minden szombaton vett két Polimer kazettát, később márkásabbra váltottunk). mostanában veszem meg őket CD-n. Azt a Rory Gallagher-t nem találom, amit a londomi Marquee klubban vettek fel:((
akkor még egyszer felteszem a kérdést, hogy lehet, hogy egész komolyzenei felvételeket megszakítás nélkül leadnak, az nem ér olyan sokat, azon nincs akkora szerzői jogdíj? Fura ez a világ
Sajnos ilyen műsor nem lehet többé. Ugyanis Göczey megszakítások nélkül, végig adott LP-ket (és istenem milyeneket, onnan vettem fel pl. és halgattam évtizedig az In-a-gaddada-wida-t az Iron Butterfly-tól), amit akkor megtehetett, de azóta kitört a szabadság, csatlakoztunk mindeféle szerzői-jogi baromsághoz, úgy hogy ha valaki akarna is ilyen műsort csinálni, nem tehetné... :(
A Lemezbörze helyett nagyon jó műsor volt, nekem is rengeteg minden onnan lett felvéve apám szalagos magnójára, majd onnan átmenekítettem kazettára. Az alternatív zenéktől sem tartotta távol magát (Diamanda Galas, Lydia Lunch, Plastic People Of The Universe, Laibach stb.) Én úgy emlékszem, hogy az Európába tartás jegyében szűntek meg a teljes lemezanyagot bemutató rádióműsorok, hogy a szerzői (pontosabban a kiadói) érdekek ne sérüljenek.
Az ismertetések is nagyon jók voltak, valóban, és tényleg jó lenne egy ilyen válogatás, ki tudnám válogatni, ami tetszik.
Hol szedhettem volna össze olyan gyűjteményt, amiben a Canned Heat-től, (bagoly Wilson az egyik főkedvencem volt) a King Crimsonon át a Kolindáig, a Creamig és a Cocteau Twinsig ki mindenki szerepelt, én még a négy öreg countryénekes (Johnny Cash, K. Kristoferson, W. Jennings, W. Nelson) lemezét is nagyon szerettem.
Ha az eredeti vinylt akarod, nem lesz konnyu dolog. Tudod, a kis vereshaju csaj a repellovel a borítón, mert eleg nagy ritkasag, ezert akinek megvan, nem szívesen válik meg tole.
Hacsak nem egy bősz ex-feleség, minta zenyém volt...
(ez a hatodik probalkozasom. Mijafasz folyik ezen az indexen???)
Örülök, hogy egy magyar zenei szerkesztő is topicot kapott. Nekem is kellemes emlékeim vannak, bár inkább nosztalgiáztam a műsorain. Szinte az összes kedvenzemet leadta, néha úgy éreztem az én lemezeim között válogat, de akkor is meghallgattam, mert jók voltak az ismertetések. Mi van vele is? tehettem volna fel a kérdést 5 perce egy másik topicban amit két másik zenei szerkesztőnek dedikáltam. De csak utána találtam meg ezt.
Én is a lemezbörzén nőttem fel ... Az SBB-t onnan ismertem meg, és még egy csomó jó bandát. Kár, hogy nem indul újra a Lemezbörze. Most a Konzervklubon keresztul tanulok....
Tényleg mi ez a hatalmas topiknyitási mánia? Gyeertek át a Konzervklubba és ott nyomuljatok!