Keresés

Részletes keresés

Toth Andras Creative Commons License 2007.08.24 0 0 28

Szalagavatózáshoz ruhában tudunk segíteni:

Főképp női, de egy kevés férfi táncruha: www.abcjelmez.hu

Frakk, olyan, aminek tánctartásban sem jön föl a válla (sőt, akkor veszi fel az ideális formáját): www.frakkfutar.hu

5metro Creative Commons License 2006.09.08 0 0 27
nem tud valaki egy 200000Ft körüli szallagavató helyszint?
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.08 0 0 26
>Ma 25 vagy, holnap már negyven

...és ballag a legnagyobb gyermeked.

Pénteken ballagot el a nagylányom.
ezentúl már keten vannak: Ő és a felelősség.
Nagoyn szép volt, bát szegénykémnek nagyon fájt a lába.Szrencsére az eső is megkimélt minket a ballaás után kezdett el ömleni,de akkor már zárt térben voltunk.

Előzmény: originalqszi (20)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 25
SirOmega, drágám!

Nagyon drukkolunk Neked! Kéz- és lábtörést! :))

Aztán tessék a friss élménykeet megosztani, a magunk fajta nosztalgiázó vénekkel!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 24
vivijúú: Pestlőrincen? Melyik suliban?
(ugyanis én ott lakom, bár most egy ideig máshol vagyok)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 23
Nekem friss az elmenyem (idei ;))), majd holnap elmondom... holnap lesz valami erettsegi vagy mi. ;))
mokusleqvar Creative Commons License 1999.05.14 0 0 22
Én is radnótis voltam, mint BagolyMondja, de mi nem a "kellene ma éjjel egy kis haccaccárét" énekeltük, hanem az "Isten véled, édes Piroskám"-at. És még orgonát se loptunk a Ligetből, hanme kimentünk hajnalba a budakeszi virágpiacra.
Hozzám tegnapelőtt jöttek szerenádozni, és, mit mondjak, sokkal-sokkal meghatóbb volt, mint az, amikor én mentem. Olyan helyesek voltak, ahogy ott álltak a házzal szemben, a baromfibolt előtt... És azon lepődtem meg a legjobban, hogy bár elég hangosak voltunk, a házból senki sem reklamált, sőt, állítólag mindenki kinn állt az ablakban, erkélyen, és hallgatta az énekszót.
MaCS Creative Commons License 1999.05.14 0 0 21
Halihó!

Két éjszakánk volt, a másodikra, a kiemelt tanárokéra gyalog mentünk, és tényleg csodálatos volt.
Nagyon más volt a két este, de sajnálnám, ha az autós menet kimaradt volna, különösen így, hogy a gyalogmenet is megvolt. Nyilván nem annyira romantikus, mint gyertyával a kézben énekelve vonulni az orgonaillatú éjszakában (88-ban pont akkor tombolt az orgonavirágzás), viszont ad egy egészen más élményt.
Akkoriban kezdtünk vezetni, ami nyilván sokat hozzáadott az érzéshez, de amúgy is nagyon felemelő volt. Tele voltak a kocsik virággal meg egyéb díszekkel, és érdekes módon azt az említett egyetlen rendőrautót leszámítva senki sem szívózótt. Sőt! Egyszer, mikor a sor vége már messze piroson ért át, szirénázni kezdett egy rendőrkocsi, és azt hittük, hogy lekapcsolnak. Ehelyett vigyorgott a szerv mint a tejbetök, és lelkesítően integetett.
Akkor tényleg királynak éreztük magunkat, a világ velünk ünnepelte, hogy kilépünk a nagybetűs ÉLETbe. Még a csuklós 12-es buszok is lehúzódtak, hogy elférjünk, mindenki lelkesítően villogott, integetett, dudált, és folyamatosan jöttek minden felől a jókívánságok. Akkor vidámak voltunk, és nagy volt a hangulat.
A gyalogszerenád alkalmával pedig megindító.
Így volt tökéletes.
Egyedül azt sajnálom, hogy nem tudtuk megörökíteni.

Üdv: MaCS

Előzmény: ZöPö (18)
originalqszi Creative Commons License 1999.05.14 0 0 20
Orgonalopás, szerenád, ballagás
S egy évfolyam halad tovább!
Orgona elhervad,
Szerenád elhallgat,
Csak a ballagás marad,
De az egyre gyorsabban halad!
Ma 25 vagy, holnap már negyven
Aztán már csak hallgatsz csendben,
Pedig kint megint virágzik az orgona,
S valahol vidám dalt játszik egy zongora.....
vivijúú Creative Commons License 1999.05.14 0 0 19
Ez ugyan nem! Itt Pestlőrincen ömlik!!!

Azér most megnézném asztat a sok sznob anyucit+apucit, akik az illen magasztos alkalmakat arra szokják felhasználni, hoty megmutassák legújabb ruháikat, stb...

Elnézést kérek az IGAZI anyuciktól, apuciktól, nem miattuk kárörvendek. Őket sajnálom. Meg a ballagókat is, nekik egy nagy élményt mos el a zeső.

Előzmény: Calliope (17)
ZöPö Creative Commons License 1999.05.14 0 0 18
"Nyolc kocsival mentünk, hatalmas dzsembori volt." - még nagyobb lett volna, ha gyalog mentek. Nekünk három éjszakánk ment rá, de mindenhova gyalog mentünk. Valami félelmetesen szép és szimbolikus kép volt, amikor az éppen csak világosodó utcán egyetlen ember jön velünk szembe, Török Ádám...
Előzmény: MaCS (8)
Calliope Creative Commons License 1999.05.14 0 0 17
Remélhetőleg délutánig még eláll...
(Különben 3 ballagást kell végigasszisztálnom esőben... :))

Voltunk szerdán a buzogánypróbán, pazar lesz!
Ha valakinek van kedve világítóbuzogányos előadást látni a III. kerületi Nagyszombat utcai amfiteátrumban, jöjjön oda 9-1/2 10 körül. (Jó nagy lesz a tömeg, de azért könnyen lehet helyet találni...)

Előzmény: MaCS (16)
MaCS Creative Commons License 1999.05.14 0 0 16
Halihó!

Szegény ballagók, jó kis idejük lesz. :(
Bár én szívem szerint a szombati ballagást tartom jobbnak, de mostanában szinte mindenhol pénteken tartják. Kár.

Tegnap este az évforduló tiszteletére tartottunk egy kis nosztalgia szerenádot. Nem mondom, kicsit hülyén néztek ránk a Ferencziek terén az ofő ablaka alatt, mivel erősen láccik már, hogy kicsit kinőttünk már ebből a korból, de nagyon jól sikerült, és nagyon jól esett.

Üdv: MaCS

money Creative Commons License 1999.05.14 0 0 15
Macs hozzászólása az én ballagásomat is eszembe juttatta.Mi is kocsival jártunk szerenádozni,bár a vészvillogot nem használtuk,igy néha leszakadt a konvoly vége és alig találtunk el néhány tanár cimére!De jó buli volt.A ballagás napján volt még egy utolsó osztályfőnöki óránk ahol majdnem az egész osztály sirt!Pedig hogy utáltuk az of-t!!!Szivesen gondolok vissza ezekre a napokra!
BagolyMondja Creative Commons License 1999.05.13 0 0 14
Jó topic!

Én Radnótis voltam, és első kapcsolatunk a kérdéssel még 3-ikban volt, mert akkor nekünk kellett feldíszítenünk a felettünk levő ballagók osztályát. Nosza, nincs gond, sok kert van Zuglóban, ott a Liget is, mindek venni virágot? Egy hétre rá igazgatói értesítés jött, hogy az elkövetkező években a köztereken és mások kertjében inkább ne szedjünk tonnasdzám virágot, mert kicsit sok volt a reklamáció.
Negyedikben, ballagáskor a hivatalos ballagási nóták helyett a Kéne még ma este egy kis haccáré, haccacáré kezdetű vidám nótát dallottuk, állítólag lett volna olyan hely, ahol ilyenért intő/kirúgás jár, de az nem a Radnóti.
Előtte szerenádnál a Vizafogó lakótelep egyes lakói tojásokkal díjazták népdalestünket, osztályfőnökünk pedig nem engedett be a lakásukba. A töritanárnál viszont annyi kaja volt, meg pia is, hogy el se akartunk menni.

Yv Creative Commons License 1999.05.12 0 0 13
Köszike:)
Előzmény: Rimbaud (12)
Rimbaud Creative Commons License 1999.05.12 0 0 12
Tiszta szívvel
Előzmény: Yv (7)
Calliope Creative Commons License 1999.05.12 0 0 11
Naná, csak pár éve ballagtam, ő meg asszem még most is ott van. Az évfolyamunk srácait tanította, hozzánk csak helyettesíteni járt be néha. Olyankor aztán jól megdolgoztatott minket, lányokat (köztudottan laza tesióráink voltak a tanárnővel).
Ha meg netalán neheztelve néztünk rá, bedobta, hogy:
"Na de lányok, mindjárt itt a nyár, hogy lesz addigra feszes popsitok meg hasatok a bikinibe?"
(Vagy valami hasonló. :-DDD)
Előzmény: MaCS (8)
Clinton Creative Commons License 1999.05.12 0 0 10
szerenád: emlékezetes, mert a magyartanár piájától nyomtam be először igazán...
Amúgy MaCS emlékiratait olvasva kicsit elérzékenyültem, nálunk ilyesmi volt...
vivijúú Creative Commons License 1999.05.12 0 0 9
10 éve. Orgona asszem nem volt, megszívtuk. (A zidejiek is gondolkodhatnak honnan szerzik be a virágot).
Szerenád: ofő gyertyával a zablakban. Ahogy kell.
Ballagás: Furcsa érzés volt. Meghatottság, öröm, bánat együtt, meg egyfajta üresség, amit akkor szoktam érezni, amikor valamilyen célt elérek, és az első ujjongáson túl vagyok.
MaCS Creative Commons License 1999.05.12 0 0 8
Halihó!

Callipe: csak nem Árpád Gimi? Mikor? Tallár Tamás főtornaokítót ismerted?

Nálam 11 éve történt a nagy dolog. Pont ma 11 éve volt az első napunk. 12-e csütörtök. Egy kicsit beárnyékolta a nap elejét, hogy reggel 6-ra mentem sorozódni, de 10-kor már bent voltam a suliban. (Móricz, ma Baár Madas)
Tudjátok, a nagy esemény előtti különös hangulat: a suliban még megy a tanítás, de Ti már mindenen túl vagytok, a tanárok is csak beszélgetni jönnek be órára, és mindenki olyan máshogy néz Rád. Különös, megindító érzés. Olyan, amit csak egyszer élhetsz át az életben, de az íze örökre belédvésődik.

Késő délután kezdtük a szerenádokat. Nyolc kocsival mentünk, hatalmas dzsembori volt. Eleinte még kicsit hebrencsül nyomultunk, aztán a második órában ráéreztünk a dolog ízére: lépésben, vészvillogóval, hangosan énekelve jártunk tanártól tanárig. Gyakran futottunk össze más szerenádozó társaságokkal, olyankor egymásnak is szerenádoztunk egyet. Volt egy saját dalunk is, amit az egyik osztálytársunk írt, majd megpróbálom feltenni ide.

Persze minden tanárnál bőgtünk egy kicsit, aztán megint nekivágtunk az utcának, és közben érdekes kalandokban volt részünk. Egyszer pl. lerohant minket egy csapat rendőr. Aztán az utolsó pillanatban rájöhettek, hogy nem lenne szép dolog szétverni kis csapatunkat, úgyhogy az utolsó pillanatban visszakoztak, és csak arra kértek meg, hogy alakítsuk át úgy a dekorációt a kocsikon, hogy legalább a hátsó lámpák látsszanak.
Éjjeli kettőig nyomultunk, akkor aztán a társaság hazavonult. Én az egyik barátommal azonban nem bírtunk aludni, és kiültünk a Széna térre, az akkoriban virágzó Tanti pizzéria teraszára. Már járt a 12-es busz, mikor felálltunk az asztaltól, miután persze megváltittuk a világot.
Péntek éppen 13-ára esett, úgyhogy szinte kötelező volt bolondballagást tartani. Hatalmas fesztivált rendeztünk az iskolaudvaron, és akkor egy pillanatra megérintett az örökkévalóság: az alsóbb évfolyamok ott lógtak az ablakokban, és kórusban kántálták: "Sziasztok, sziasztok, sziasztok..." Egy olyan pillanat volt az, amiért érdemes élni.

Suli után kinyomultunk a Váci utcába. A buszon elég furcsán néztek ránk, mivel maradt a bolondos szerkó.
A Wörösmarty téren eltáncoltuk a szalagavatós táncokat, és hatalmasat kalapoztunk. Az így szerzett pénzzel aztán fel is avattuk a friccen nyílt McDonaldsot.
Este jött szerenád második fordulója, a 3 legkedvesebb tanárunknál. Akkor már busszal mentünk.
Elmléxem, előtte az Ablakban még Déri János kérte a népet, hogy legyenek tekintettel a szerenádozókra, ne bántsák őket.
Varázslatos este volt: Óbudán kezdtünk, Budakeszin folytattuk, és éjfélkor az osztályfőnökünknél végeztünk a belvárosban.
Kettőkor már könnyekben úszott az egész osztály.
Furcsa módon az járt az eszemben, hogy milyen jó a harmadikosoknak, akik éppen orgonát lopnak nekünk...
Aztán eljött a szombat délelőtt. Gyönyörűen sütött a nap, és a suli roskadozott az orgonától. Mint megtudtuk, pont az egyik kedvenc társaságunkat hajnalban bekísérték a rendőrségre, mert kicsit túl lekesek voltak gyűjtögetési téren.
A ballagás nagyon szép volt, minden szépen sikerült. A harmadikosok őrületesen jó műsort hoztak nekünk össze, és valahogy mindenben jól jött kia lépés.
A végén én mondtam a búcsúzó beszédet -- életemben nem beszéltem még olyan rosszul, mert nagyon kellett vigyáznom, nehogy a szónoki emelvényen bőgjem el magam.

Utána meg csaptunk egy nagy tortaevést. Az évi pontversenyben ugyanis nyertünk, ami a helyi szabályok szerint azt jelentette volna, hogy mi kapjuk a nagyerkélyes termet. Mivel azonban ez nyilvánvalóan nem volt már esedékes, a suli egy rakás igencsak kellemes tortával kárpótolt minket.

Aztán hétfőn érettségi. De az már egy másik történet.

Üdv: MaCS

Előzmény: Calliope (6)
Yv Creative Commons License 1999.05.11 0 0 7
a magyartanárnőnknek elszawaltuk József Attilától a Nincsen anyám, se apám kezdetű wersét (mi is a címe?). Az egész ház figyelt minket és tanárnő sírt.
A töritanárunktól kaptam egy kiscicát ajándékba:))
Ballagáskor barátnosnőim megkérdezték, hogy segítsenek-e cipelni a sok wirágot. Tiltakoztam, hogy ne, mert enyémek és bírom egyedül is. Aztán a műsor felénél híwtam be Őket a ballagók közé, hogy wigyenek el tőlem pár gazt, mert leszakad a karom:)
Wideó:) Kedwes szomszédunk wett fel wideóra. Utasítások: tanárt ne wedd (nem szerettem, na:) ), wedd a Zsuzsát, mert megkért rá (én sor elején, Zsuzsa a wégén). Úgyhogy általában a második embernél kezdődik a sor és wégig halad az egész osztályon:)
Oh, olyan régen wolt már!
Calliope Creative Commons License 1999.05.11 0 0 6
A szerenádozás jó buli volt, máig emlékszem, hogy egy tanárunk lejött a negyedikről, úgy énekeltünk neki, mert a szomszédok különben balhéztak volna, és a végén a felesége egy madzagon, kosárban engedett le sütit, meg bort, mert nem mehettünk fel (asszem pici gyerekük volt, aki aludt, vagy nagyon pici lakásuk, ahová nem fértünk volna be).

A ballagás viszont felejthetetlen, eleve este 7-kor kezdődött, sötét lett, mire végigballagtunk a sulin, ki a mellette lévő amfiteátrumba, amit fáklyákkal világítottak ki, és a végén világító buzogányos lányok előadásával zárult.
(Nálunk a rokonság teljesen elérzékenyült... :))

Odin Creative Commons License 1999.05.11 0 0 5
Hát igen! A régi szép idők.

Amikor ballagtattunk hajnali 6-ra mentünk ki a Bosnyák téri piacra, és hétig alkudoztunk a kofákkal virágra.

Amikor szerenádozni voltunk olyan jól sikerült lefejelnem a matek tanárnőék csillárját, hogy még ma is meg van a helye a karomon.

No és utána az érettségi, amikor ketten másolták a dolgozatomat egyszerre!

csepp Creative Commons License 1999.05.11 0 0 4
Ja, és a lufi...
A húgomnak volt lufija, és hozzákötve egy nagy kabala, ő nagyon boldog volt mindkettővel.
csepp Creative Commons License 1999.05.11 0 0 3
Gondoltam is rá, hogy milyen bajban lehetnek a mostani ballagtatók, mert már elvirágzott az összes orgona.
Mi is úgy lopkodtuk össze éjjel és díszítettük a termet, hogy reggel 8-ra nézzen ki valahogy.
Aztán csupa szomorúsággal álltunk neki a ballagás után leszedni és kidobni azt a sok szép virágot.

Szóval nekem nagyobb élmény volt ballagtatni, mint ballagni, bár mindkettő elég régen volt.

Mci Creative Commons License 1999.05.11 0 0 2
Szép volt az biztos, de... régen volt. Bár csak fogjam be, mert a legfiatalabbak közé tartozom.

Ballagásra aszt hiszem a keresztanyáméktól kaptam lufit is a virág mellé, a haverjaim meg úgy jöttek oda, ki az marha akinek lufija van.
Mci

leha Creative Commons License 1999.05.11 0 0 1
ANNYIRA JÓ VOLT!

diákszerelem, meg minden ... de szép is volt!

Mártuska Creative Commons License 1999.05.11 0 0 0
MaCs mint ifjú házas! Te ilyenkor mér nem alszol? Avagy mér nem egyébbel (pl. ifjú nej) foglalatoskocc???
Előzmény: MaCS (-)
MaCS Creative Commons License 1999.05.11 0 0 topiknyitó
Halihó!

Ha minden igaz, ezen a héten zajlanak le a "nagy" események a most érő polgártársaink számára.
Kíváncsi vagyok, hogy milyen emlékeket ébreszt Bennetek ez esemény. Milyen volt orgonát lopni a negyedikeseknek, milyenek voltak a szerenádok, a bolondballagások, az igazi, nagy-nagy ballagás? Történt-e valami emlékezetes az érettségin, a banketten, a bulikon?
Vagy -- az ifjabbaknak -- milyen készülni rá? Mit vártok tőle? Hogyan álltok a készüléssel? Higgyétek el, életetek nagyon-nagyon fontos napjai ezek, és ezt most nem az eredmények szempontjából értem. Az élmény, ami pótolhatatlan!

Üdv: MaCS

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!