Keresés

Részletes keresés

Újlaki Creative Commons License 1999.06.11 0 0 215
Valóban, ilyen árak mellett pénzért netezni csak annak éri meg, aki valamilyen módon vissza tudja termelni, amit beletesz vagy kockáztat. Pl. aki honlapot csinál másoknak, annak esetleg megéri; persze, nem tudom, mennyit lehet ebből kihozni. Nem is kérdezem meg senkitől, mert hát az üvegszálnak is füle van. Esetleg egy-két nagy forgalmú varez meg mp3 site tud valami pénzt csinálni. Esetleg névtelenül nyilatkozhatna, aki erről többet tud.

Internetto meg, ugye, csak egy van, illetve kettő, de a másikat indexnek hívják... vagy az egyik indexet internettónak, belezavarodtam... Szóval a 60 milliós reklámtorta felét ők viszik el, a maradékon nyilván a nagy olvasottságú site-ok osztoznak. Ez a fajta netes jelenlét azonban a többség számára nyilván elérhetetlen.

Van azonban egy lehetőség, becslésem szerint néhány ezer usque néhány tízezer gyerek élhetne meg az internetből most Magyarországon. Hadd ne mondjak erről most többet, dolgozom azon, hogy ez rövidesen megvalósítható legyen.

Előzmény: NaNe (214)
NaNe Creative Commons License 1999.06.11 0 0 214
Számolgatok tovább.
Nézem a hívásrészletezést, amit a számla mellé adnak - persze olyan összegért, amiért már egy jó könyvet is megvehetek a boltban (665 Ft)
A nappali hívások kb. 3000 Ft netto, abből az Internet kb. 1100. Mit érnék a 8000 Ft-ért megvásárolt szolgáltatással ? Ami persze több, mint 10,000 Ft, hiszen ez a szolgáltatás csak kedvezmény méghozzá megvásárolt kedvezmény. (Jó, mi ?!)
Gyakorlatilag a Matáv új kedvezménye jóval drágább, mint a hagyományos előfizetési díj.
A folyamatos Internetes kapcsolat még mindig nem valósítható meg, a Matáv és az internet szolgáltatók árképzése, kedvezményei (??) egymásnak ellenmondanak.
Érdemes volna egy-két számítást végezni, hogy a magán felhasználók, különféle internet használat / szokás mellett, mennyit fizetnek havonta és ezért mit kapnak cserébe.
Megéri az Internet az árát ? Van annyi haszna, mint amennyibe kerül ?
Egyre inkább az az érzésem, hogy nem.

Nem csak az áruért fizetsz a boltban, hanem azért a sétáért is, míg odaérsz.
Sőt azért is, ha már kinyitottad az ajtódat, hogy kilépj rajta. És mit kapsz érte cserébe ? Semit, pontosabban a lehetőséget, hogy kilépj azon az ajtón.
A megváltozott internetes szokások miatt az átlagos adatforgalom jelentősen lecsökkent. Mióta írom ezt a bejegyzést, egy bit nem ment át a hálón. Mégis fizetnem kellene, ha a Matávon lógnék bent mondjuk a Datanet szolgáltatón keresztül - és nem keveset.
Mit kapok érte cserébe?

NaNe

Előzmény: Újlaki (210)
Újlaki Creative Commons License 1999.06.11 0 0 213
Jó az írás, tündéri a kép is. Emlékeztek arra a klipre, ahol szegény Reagan elnök tévedésből a dadus gomb helyett az atomháború gombot nyomja meg?

Egyébként a nagy keresők statisztikái szerint a keresések 70%-a erotikus vagy ezzel rokon ;-) kulcsszóra megy. Ez két dolgot jelenthet:

1. Az internetezők borzasztóan erkölcstelen figurák;

2. Mindenki borzasztó erkölcstelen, csak az internetezőknél ezt mérni is lehet.

Ha viszont mindeki erkölcstelen, akkor ki az erkölcsös?

A megfejtés az, hogy nem a szex az erkölcstelen, hanem a hazudozás.

Egyébként a 70% - 30% körülbelül jól fedi a normális ember érdeklődését :-)

(Persze van egy olyan olvasata is a dolgonak, hogy az internetezők 70%-a férfi, 30%-a nő...)

Előzmény: Mogorva (211)
Mogorva Creative Commons License 1999.06.11 0 0 211
Nem tudom, olvastátok-e...
Zsófia néni és az ördög masinája...

Valahogy, ez a kép jut eszembe a cikkről... :)

Újlaki Creative Commons License 1999.06.11 0 0 210
NaNe: Igazad van, a Matáv nagyon ravasz volt: a kemény fiúkat (ja bocs, és lányokat) megpróbálja leszerelni, a többség meg marad ott, ahol volt.

Én havi 30 ezer körül fizetek csak a netes telefonért (külön vonal), pedig nappal alig vagyok kint, főleg este 6-tól hajnali 4-ig, 5-ig dolgozom. És persze korlátlant fizetek (most jött a számla a 2. félévre, 56 ezer valamennyi bruttó).Nekem talán megéri (nem ez, a kedvezmény :-), mert ugyanennyiért kicsit áttolhatom a munkaidőt a nappal felé, ha még sikerül...

Szóval én eladtam a lelkemet, mint a szocdemek a kapiknak :-) De azért ha lesz másik sztrájk, vagy bármilyen más lehetőség, veletek vagyok :-) Addig is: MIME tisztújító, alapszabály-módosító, tagfelvevő taggyűlés 1999. június 24-én 10.00 órától; részletek az euroASTRA nyitólapján.

Zsoltu: Lassan megtanulom kívülről a dalszöveget, egy perce olvastam a másik topicban. :-) Nem baj, tetszik. 1980 körül én már nem nagyon hallgattam zenét, nem is tudtam, hogy ilyen is van :-)

Előzmény: NaNe (209)
NaNe Creative Commons License 1999.06.10 0 0 209
Ez a Matáv 'kedvezmény' semmi.
Havi 8000 eFt + az előfizetési díj + a kapcsolási díj + a kedvezmény feletti 20 % + az Internet előfizetési díj + a Datanet 10 eFt -os kauciója (ha valaki ott fizet elő ) + a rendes telefonbeszélgetések díjai + a számlarészletezés díja.
Jó esetben is több, mint 20-25 eFt a leadózott jövedelemből.
Ez csak abban az esetben lenne valóban kedvezmény, ha valaki nagyon sokat netezik egyfolytában és korlátlan Internet előfizetése van, ami nagyon drága. Ha meg nem az van, akkor meg fizetheti a büntetést az időkorlát átlépése miatt.
Akkor hol a kedvezmény ? Mitől fog elterjedni Magyarországon az Internet ?

NaNe

Újlaki Creative Commons License 1999.06.10 0 0 207
Sztrájkszervezés...

Én felvállaltam, és megtettem, amit tudtam. A szerverem, az újságom ennek volt alárendelve, hetekig nem frissítettem más anyagot (na jó, a linux-híreket lektoráltam...) Akinek lehetett, szóltam, a leveleimet a sztrájkfelhívással írtam alá, még az itteni hozzászólásokat is néha. De az én forgalmam még nagyon kicsi, nem tudtam egymagam elegendő nyilvánosságot adni a dolognak. Azért volt, aki segített. Egyesekről tudom, kik, másokról, sajnos, nem: mindenesetre köszönet nekik, ismeretlenül is!

Az internetent nincs szakszervezet, itt mindenkinek magának kellett volna szervezni, továbbvinni a dolgot. Úgy érzem, még mindig másra várunk, felsőbb utasításra várunk, ahogy te mondod, John.

6-án reggel (előző nap és éjjel nem voltam otthon) feltettem a sztrájkos oldalt, éjfél után pár perccel vettem le. Azt hiszem Isten és Matáv előtt tiszta vagyok. :-)

A többiek... Az index is sztrájkolhatott volna. Nem hiszem, hogy egy nap alatt bárki átpártolt volna a másikhoz. De itt már a rövid távú érdekek a hosszú távúak ellen dolgoznak (ennek meghatározása: kicsinyesség, rövidlátás). De mindenki elsősorban a saját lelkiismeretének tartozik elszámolással. És persze a látogatóinak.

Előzmény: John Zero2 (205)
Herold Creative Commons License 1999.06.07 0 0 206
Ahogy elnézem a Törzsasztalt (a vasárnapi bejegyzések mennyiségét), nagyon sokan még mindig nem sokallják a Matáv telefontarifáit. Úgy látszik, ők meg vannak elégedve a telefonszámlájukkal. Jó nekik.
John Zero2 Creative Commons License 1999.06.07 0 0 205
zsoltu:
Tokeletesen egyetertek veled (es sajnos). Mindenki azt kepzeli, hogy van nagyobb gondja is ezeknel, mint pl. a megelhetes, stb. Pedig nincs igazuk...

De hianyzott a szervezes is. Ha lett volna igazi, energiat rendesen belefekteto szervezo (es megfelelo partnerek), akkor vasarnap az Index.hu is a kek kepernyovel ;-) jott volna be, hogy boycott. Sot, akar minden nagyobb magyar site...

Szerintem nem genetikailag kodolt a dolog, ld. peldaul USA-ban az ilyen "kis" ugyekert is jobban harcolnak az emberek, osszeallnak, tuntetnek, szervezkedek.
Szerintem a kornyezet teszi ;)
Meg a csordaszellem... Fogjal parezer tolvajt, rakj be kozejuk egy becsuletes embert, es nezd meg, hogy meddig birja...

Előzmény: Törölt nick (204)
devnull Creative Commons License 1999.06.07 0 0 203
Én is végigsztrájkoltam és biztos sokan mások is.
Eredményeket tud valaki?
Visszaesett a forgalom? Hány százalékkal?

És fog ettôl a Matáv bármit másképp csinálni?

Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.07 0 0 201
Emberek!
Egyáltalán, sztrájkolt itt valaki???
(mert ahogy elnézem, nem nagyon!)
jégtörő Creative Commons License 1999.06.06 0 0 200
Sajnos jégtörő létemre sztájktörő lettem.
Amúgy: VESSZEN A MATÁV !!!
joy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 199
Én egész nap nyúztam a hálót. Hol volt a strike?
vomit Creative Commons License 1999.06.06 0 0 198
sztrájk van, húzzon mindenki off-line!!
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.05 0 0 197
nem lyó a link! Link!
Előzmény: Arghonaut 2 (196)
Arghonaut 2 Creative Commons License 1999.06.05 0 0 196
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.05 0 0 195
és mi lesz a sztrájktörőkkel? :-)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.05 0 0 194
Lehet, hogy már kérdezte valaki, de miért vasárnap kell tartani a sztrájkot, amikor úgy is panganak a telefonvonalak és kedvezményes az internet?
Nem most fognak csödbe menni, az egyszer már biztos!!!
szobiszörp Creative Commons License 1999.06.05 0 0 191
Többeknek:
- Mennyire kizsákmányoló a MATÁV?

A MATÁV amikor " telefonhálózatot épít", azt mindig alvállalkozokkal teszi. Természetesen csak olyan céggel köt szerződést, mely számára "megbízható". ( vagyis érdekeltsége van benne - pld.: MATÁV line kft, vagy egyébb "más" szálon kötődik a vállalkozóhoz.) Ezek a cégek is tovább adják a munkát második, harmadik alvállalkozónak. ( Az utolsó cég már csak 40-50%-os áron dolgozik. A többit lenyelik a közvetítő cégek és az ehhez kapcsolódó MATÁV ( volt v. anonim ) alkalmazottak.
Az elvégzett munkához szinte mindig az utólsó ( tényleges kivitelező ) cég viszi az anyagot.
Az átvett munkát általában 2-3-hónap múlva fizetik ki!!!! ( szerződés szerint 45 nap múlva ) Ha reklamálsz, nem kapsz több munkát, és a pénzedet sem kapod meg.
Ha pereled a céget, álltalában mindig valamelyik közvetítö cégnél elakadsz. A MATÁV szinte érinthetetlen!! Viszont a cégei milliókkal tartoznak a kis cégeknek ( pld.:MATÁV line kft )
A lényeg: a MATÁV nem egy tisztességes partner! ( enyhe voltam, és visszafogott. Már így is perben állok velük.)

- Más:

A majdani konkurrenciáról:

Ha valami eladható 100-ért, akkor miért adják 60-ért?
Hiszen Ök is West balkáni cégek!

John Zero2 Creative Commons License 1999.06.05 0 0 190
zsoltu:
Honnan veszed, hogy csak az egyeni elofizetoknek adjak???
Ez tenyleg igy van??

Na, akkor azert megneznem azt is, hogy hany egyeni elofizeto rendelkezik ISDN vonallal... (szerintem nem sok).
En ugy szamoltam, hogy ceg+ISDN eseten milyen jol is jonne ez a kedvezmeny, tenyleg csokkenthetoek lennenek a nappali internetezes telefonkoltsegei...

Előzmény: Törölt nick (188)
John Zero2 Creative Commons License 1999.06.05 0 0 187
bajnok:
Es USA-ban mennyit fizetnek a nyugdijasok a telefonert? Nem ugyanannyit, mint mindenki mas?
Ha a telefondijak csokkentesenek az a feltetele, hogy emeljek a havidijat, szerintem meg kellene lepnie ezt a MATAVnak.
A nyugdijasok meg vehetnenek Domino-t meg Praktikumot, az csak havi 1200...
Előzmény: bajnok (177)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.05 0 0 186
Bocs, de ma tiszta hüje vagyok! :-)
32.500.-
Előzmény: Törőlt_nick (185)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.05 0 0 185
kicsit sok lett a nulla!
helyesen a telefon: 35.000.-
Előzmény: Törőlt_nick (184)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.06.05 0 0 184
Pancho,
de lyó neked!
Anteris legutóbbi számlái:
telefon: csak a net (tudom ,mert kék szám a behívom): 32.5000.-
internet: 2900.-alap + 12800.-"büntetés" túllépés miatt.
Előzmény: pancho (182)
freelife Creative Commons License 1999.06.05 0 0 183
Ne felejtsétek el: Holnap sztrájk!
pancho Creative Commons License 1999.06.04 0 0 182
Fel kéne már fogni, hogy nem csak magyar sztrájkról van szó, hanem európairól. Amúgy meg a Matáv kapja be, ezzel nekem, mint kvázi kisfogyasztó internetezőnek nem sok hasznom lenne(eddig - amikor épp volt otthoni internetem - se érte el soha a 8000 Ft-ot, pedig még a telefon is ott volt mellette). Szóval legyen sztrájk.
Még 2 nap.
Előzmény: bartak (181)
bartak Creative Commons License 1999.06.04 0 0 181
En is tamogatom Bajnok javaslatát, meg kene tárgyalni a szervezök részéröl is.
A sztrájk szerintem is kifulladt, viszont ezzel mi is tennénk egy gesztust válaszul, valószinuleg a MATAV is értékelné és komolyan fontolóra venné Bajnok javaslatát.

BP

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.04 0 0 180
Egy kicsit en is sokallom a 8 rugot.
Abbol a szempontbol, hogy nincs megtakaritasom, es akkor is fizetnem kell, ha nem hasznalom.Ezert altalany.
Aztan jobban utanaszamoltam es mindenkeppen kedvezo a nappali eleres miatt.
Ejszakai tarifa nappal.(+8)
Azutan pedig vedve vagyok a 30-35 ezres szamlak ellen.
Nem nagy lepes a MAtavtol, de akkor is lepes.
Ezt ne feledjetek.
A 8 ezresek meg felejtsek el a 150 forintos kedvezmenyt, mert az nekik elolvad a kicsi percdij miatt :))
Remeljuk, tovabb javul a dolog.
Fidusz Creative Commons License 1999.06.04 0 0 179
Az ötlet jó. A 8000 Ft-ot én is sokallom. Bár nekem még a 2000 Ft is sok lenne sajnos... :(
Előzmény: bajnok (175)
Fidusz Creative Commons License 1999.06.04 0 0 178
Az ötlet jó. A 8000 Ft-ot én is sokallom. Bár nekem még a 2000 Ft is sok lenne sajnos... :(
Előzmény: bajnok (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!