Keresés

Részletes keresés

Gabi964 Creative Commons License 2020.10.14 0 0 96

Segítséget szeretnék kérni. Balesetem volt, amit a vétkes fél elismert. Ezután jött a kárbecslő, aki nagyon korrekt volt. Következett volna, hogy a biztosító fizessen és ekkor ért a meglepi, a káromnak csak a negyedét fizette ki, azaz egyoldalúan eldöntötte, hogy nekem ennyi jár. Én pedig már ugye addig a szerelőnek kifizettem azt az összeget, amiben megegyeztünk előzetesben. Mondanom sem kell az UNION BIZTOSÍTÓ RÓL van szó, rengeteg rossz véleményt olvastam róla. Nem értem miért rajtam akar meggazdagodni, mikor én nem is vagyok az ügyfele, csak egy károsult. Segítségeket előre is köszönöm. 

Avanti01 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 95

Kerékpárral elütöttek,könnyebb sérüléssel megúsztam,de a kerépárom,szemüvegem gallyra ment.Kinnt volt a rendőrség ,elismerte a gázoló a vétkességét.Mehet a károm a kötelező terhére.Eddig ez rendben is van,idézőjelben.Kinnt volt a kárbecslő.A szemüveget másfél éve vettem 300 ezer forintért multifokális elég nagy dioptriás,vékonyitott lencsés ,egy lencse volt 130 ezer forint.

Közben .költözködtem és nem találom a papírjait.A kárrendező rögtön 20% avulást levett,illetve azzal bucsuzott ,hogyha nem tudok számlát prezentálni nem lesz kárrendezés.(Elmentem egy optikába felmérték a szemüvegem,lencsém,ott is 300 körül jött ki)Igaza van? 

pana2 Creative Commons License 2016.05.04 0 0 94

üdv.

 

van  valakinek  tapasztalata  k&h, mkb, vagy  signal  lakásbiztosításokkal  kapcsolatban ? ár / értékben  jónak  tűnnek, de  vajon  fizetnek  is ?

esetleg  valami  ajánlás  egy  korrekt  biztosítóra, vagy  olyan  nem  létezik?

 

köszönettel

csikos58 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 93

Heló, Tud valaki valamit arról,hogy mikor kapjuk vissza az egy évre előre befizetett kötelezőt?Az Astrának miért nincs fizetési kötelezettsége, nekem 2 hónap telt el csak az éves befizetésemből,viszont az uj biztositást ujra bekellett fizetni. Nekem van kötelezettségem,  a biztositónak nincs?

sanyiboy Creative Commons License 2015.10.22 0 0 92

Üdv mindenkinek,tegnap volt egy balesetem,védett főutvonalon haladtam volna tovább egyenesen,amikor balrol belém csapodott egy 600 as kroszmotoros se biztositása,se semmi! természetesen hivtam a rendőrséget és jegyzökönyv készült! ötet be vitte a mentö mert kisebb sérülései keletkeztek! kérdésem a következö volna,az automban elég jelentös az anyagi kár!mit tudok ilyenkor tenni???

Pogacsaa Creative Commons License 2015.10.12 0 0 91

Igen, fizetnie KELL! Részletekért, mit hogyan nyugodtan hívj a 06706000102-es számon. Ági

Előzmény: K.Milan (90)
K.Milan Creative Commons License 2015.07.30 0 0 90

Üdv mindnkinek, az lenne a kérdésem, hogy a kötelező biztosító fizet esetleg arra, ha teljes motor felújítást kell végezni az autón? Vagy ha lámpa csere van? Köszike

Hun_L3G0 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 89

Segítek szívesen, ha felhív.

70/3005979

Pótári Tamás

Előzmény: nanova (88)
nanova Creative Commons License 2015.05.06 0 0 88

ja és uniqa-nal vagyok

Előzmény: nanova (87)
nanova Creative Commons License 2015.05.06 0 0 87

Sziasztok!

Elég nagy a problémám, és teljesen el vagyok keseredve... évek óta folyamatosan van fizetve a lakásbiztosítás, nemrég volt egy szennyvízcső törésünk, ami úgy derült ki, hogy a kamrát, és  konyhát akartam újra járólapoztatni+ festetni... a kőműves vette észre, hogy valamiért nem akar száradni a fal (ami közös a fürdővel, túloldalt volt  a kád)... én külföldön dolgoztam akkor, felhívtam a biztosítót, hogy valószínűleg csőtörés van, akkor még nem tudtuk , hogy szennyvíz...

kijött a vizes is, megbontották a fürdőkád előtt, meg alatt, hogy hol lehet a baj, akkor derült ki, hogy a szennyvízzel van a baj. felhívtam ismét a kárszakértőt aki mondta, hogy  kb 4-5 nap mire kijön, kérdeztem lehet-e addig javítani, azt mondta igen, csak legyen sok fénykép, rendben... a szakik neiálltak + fényképeztek szorgalmasan mindent, a zuhanytálcám, nem bírta ki a bontást, a zománc lepattogott, a kád szintén megpattant (öntvény) elvileg lehetett volna heggeszteni, de az újra zománcoltatás ilyenek, eléggé macerás... ok kád kilőve... kijött a biztosítós csaj, a páromnak mondta, hogy kb 200 ezer körül kapunk erre... erre ma kaptunk egy levelet, hogy elutasították a kárigényt, mivel a biztosító nem fizet FELÚJÍTÁST!!!!  hová lehet ilyenkor fordulni? mert a csőtörés miatt kellett szétverni az egész fürdőt, újra csövezni, betonozni, járólap, festés.... stb  nekem előtte patika volt a fürdőszobám, ha nem jött volna ez a baj, eszembe sem jutott volna "felújítani" (EGY TELJESEN FELÚJÍTOTT!!!) fürdőt... mit lehet csinálni, ha a biztosító ilyen gusztustalan... elnézést a stílusért, de nem látok az idegtől... ha valaki tud, kérem adjon valami ötletet... ja igen felhívtam  ma a központot, ahol azt mondták, hogy lehet panaszt tenni... 

Imi1302 Creative Commons License 2015.04.29 0 1 86

Az UNION biztosító inkorrekt . Lehet, hogy kedvező ajánlata van kötelezőre, de a végén rosszabbul járhatsz, mert hazugságokat állít. Inkább válassz drágábbat, a végén lehet jobban jársz!

gibbonpitti Creative Commons License 2015.04.08 0 0 85

írd meg nekik hivatalos,ajánlott, iratban h elállsz a számla nélküli menettől és keresel egy márkaszervizt ahol megjavítod és azt a számlát benyújtod....erre fognak fizetni.

Előzmény: Ricsi512 (84)
Ricsi512 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 84

Sziasztok. január 29.edikén belém jöttek. Rá pár napra kijött a kárszakértő, megvolt minden. Számla nélküli lett. Elfogadtam az összeget. Ők is rá bolintottak. Na a helyzet hogy az Astra biztositó fizetne.. de baszik rá... minden héten hívom őket de majd majd majd igérgetnek og már küldik a pénzt.. másik héten meg egy másik ember azt mondja hogy még el se indították a pénzt... már 3 hónapja lassan... mit lehet tenni hogy már tényleg fizessenek ??? sajnos itt nincs székhelye.. csak telefonon  tudom zargatni őket.. köszi előre is a válaszokat !

-Smiley- Creative Commons License 2015.02.28 0 0 83

Sziasztok!

 

Samsung tévémen családi nyaralásos fotókat akartunk nézni. Beraktunk egy kártyaolvasót majd abba egy SD kártyát, és a tévén elkezdtük a fotókat nézni. Kb 50 kép után az SD kártya leállt, a tévé már nem ismerte fel, valamint sem számítógépen sem fényképező gépen nem bírtuk újraindítani. Formatálni akarta mindegyik, de a képeket nem akartuk, hogy elvesszenek.

Elvittük egy adatmentő céghez aki 50 ezer Ft-ért megmeni a kb 1000 db fotónkat. Viszont azt mondta hogy valami túlfeszültség miatt kisült a kártya elektronikája, feltehetőleg a tévé miatt. Ilyen esetben van-e kártérítés a Samsungnál vagy a biztosító kifizeti -e vajon az adatmentés díját?
( vagy ők majd a kártyaolvasó cégre fognak mutogatni?) 

Beatrix81 Creative Commons License 2015.02.03 0 0 82

Jó napot kívánok mindenkinek !

 

 

2015.01.27.-én kéménytűz keletkezett a családi házunkban. Szerencsére időben észrevettük és önkéntes tűzoltók segítségével el lett oltva  a tűz. A kéményesekkel megkameráztattam a kéményt illetve nyomás próbáztuk. Kiderült, hogy a tűz illetve hő miatt a tégla több helyen megrepedt és a kémény használhatatlan. Van biztosításunk tűzkárra is. A kémény rendszeresen karbantartott, hivatalosan is ellenőrizve van  a Kémény Seprő Zrt.-vel. Most a biztosító azzal riogat, hogy lehet nem fog fizetni mivel nem gyulladt ki se a tető se a szalufa, és valószínű, hogy szakszerűtlenül tűzeltünk. A kazánba  mindig akác fával tüzeltünk és mindenre vigyáztam.

Kihez lehetne ez esetben fordulni a károm így is kb. 4-5 száz ezer forint / Kémény javíttatás, új  átvétel a Kéményesekkel , lakásfestés /.

 

 Válaszukat előre is köszönöm . 

subber7 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 81

A telefonszám pedig huszonharmincezertapodtattízkettő.

Előzmény: Dzsenifer2015 (80)
Dzsenifer2015 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 80

Az elérhetőségem lemaradt! bagyi.dzsenifer@gmail.com 

 

Előzmény: Dzsenifer2015 (79)
Dzsenifer2015 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 79

Szép napot! 

 

Szeretnék pár szóban bemutatkozni. 20 éve biztosító társaságnál dolgozunk. Láttam sok elégedetlen posztot, amin nem is lepődtem meg. De ezért is írok! Én nem kérek pénzt sem előre, sem utána. Én nekem egy célom van, az ügyfeleim elégedettsége. Az emberek mellől kár esetén sokszor a pénzügyi tanácsadójának hiánya okozza a legnagyobb gondot, hisz nem tudja merre, hogyan forduljon segítségért, a pénzéért. Ha úgy érzi, szeretné megóvni értékeit, de nem tudja hova mehetne. 

Én állok rendelkezésére. Akár egy személyes találkozó, egy beszélgetés, nem iratok alá semmit, nincs kötöttség. Még egy finom kávét is főzök Önnek az irodában. Keressen bátran! 

Előzmény: Dzsenifer2015 (78)
Dzsenifer2015 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 78

Üdvözlöm! 

 

Szeretnék érdeklődni hogy zárult le az ügy? Sajnálattal olvastam a kiírását. Szeretnék segíteni. 

Előzmény: Nyugdíjas beteg tanítón (77)
Nyugdíjas beteg tanítón Creative Commons License 2014.08.22 0 0 77

Én több mint 4 éven át fizettem a lakásbiztosítást. 2013-ban a felettem lakó beáztatta a lakásom (3 helység). Jelentettem a biztosítóknál. Azt mondták, írjam meg a történteket és két aláírással, személyiszám, stb. küldjem el. Megtettem, ajánlott levélben el is küldtem. Nem jöttek ki megnézni, hanem azt mondták, hogy nem jó, amit küldtem, mert azt a címet kell adnom, hogy „Károkozási elismerés”. Szóról szóra lediktáltattam velük, hogy mit írjak. Én a diktált szöveget barátnőmmel közben szóról-szóra leírattam. Aztán ezt ismét aláírattam a kárt okozóval. Ezt is ajánlott levélben küldtem el. Erre az volt a válasz, hogy „kárismeret hiánya végett” nem tudnak fizetni, irattárba helyezték. Én telefonon megmondtam a véleményem, és azt, hogy meg akarok tőlük szabadulni és nem is fizettem be a következő negyedévre szóló csekket. Ettől kezdve fenyegettek ügyvéddel, majd átadtak az adósságbehajtóknak (végrehajtóknak). Ismerőseim mondták, hogy kérjek jogi tanácsot. Kértem időpontot a bíróságra, ahol másodszor is meg kellett jelennem, és akkor már más fogadott. Mind a két „tanácsadó” azt akarta belőlem kicsikarni, hogy a biztosítás díj fizetés elmaradása miatt szűnt meg. Én határozottan felemelt hangon mondtam, hogy nem azért, hanem azért, mert a károm meg sem nézték, nemhogy fizettek volna. 4 éven át szedték el tőlem a pénzt és semmit nem kaptam érte, hanem fenyegetnek. Most nincs biztosításom, mi lesz velem? Hogyan bízzak? Kiben? Kivel kössem meg?

Egyébként elérték, hogy a „büntetést” befizettem, mert annyira megviselt már ez a helyzet, hogy csak nyugtatókkal élek és nagyon-nagyon félek, szenvedek a félelemtől. Aztán egy ilyen választ kérnek még, (még válaszborítékot is küldtek) hogy elismerem, hogy én kárt okoztam és írjam alá. Ezt már nem teszem meg, még ha felakasztanak, akkor sem.

Arra gondoltam, hogy fogjunk össze minél többen károsultak úgy, mint a devizahitelesek. Nekik is így sikerült győzni.   

Hajdúné Kovács Anita Creative Commons License 2014.07.25 0 0 76

Sziasztok,

tudna nekem valaki tanácsot adni, hogy mit tegyünk, mert a biztosító nem akar fizetni. Esemény röviden: út mellett merőlegesen kijelölt parkolóban parkoltunk egy toyota hiace gépjárművel. Rakodás vége felé a hátsó ajtónknak nekihajtott egy másik gépjármű. A sofőr elismerte , hogy ő a hibás (betétlapon is). A szemlén azt mondták fizetnek, de 1 hét múlva jött a fekete leves;mégsem fizetnek, mert mi „nem tettünk eleget a KRESZ 40.rész 7 bekezdésének, mely szerint a jármű ajtaját a vezető csak akkor nyithatja ki, ha ezzel a közl. biztonságát,.... nem veszélyezteti.” Szerintem; 1.álló-parkoló autó voltam, 2. már nyitva volt mikor nekünk jött (20'). Szerintetek ez elegendő, hogy ne fogadjuk el a bizt. állásfoglalását v. van valami még amire hivatkozhatnánk?

Válaszotokat megköszönve: Anita

originalqszi Creative Commons License 2014.07.22 0 0 75

Állítólag több 10milliárdokat:)))) Nekem sose volt hitelfelvételem, mindig kivártam, amíg összegyülik rá a zsozsó:))) Tudom a türelem nem a kapitalizmus ismérve:DDD

bild56 Creative Commons License 2014.05.12 0 0 74

Egy ismerősömmel a következő eset történt.

A piros lámpánál állt, először belement egy személygépkocsi, a személykocsiba egy busz. A buszos elismerte a felelőségét.

Jött a kárszakértő később a szervízbe és felvette a kárt, ám csak a 70% százalékot akarja tériteni mivel gyári alkatrészből javítaná a szervíz , van olyan alkatrész a mi nincs is utángyártottba. Azt  gondolná az ember, hogy a biztosító a kár teljes összegét megtéríti. Nem beszélve az érték csökkenésről.

 

Légyszi segítsetek már mit lehet tenni, hová fordulhatok ?

 

Előre is köszönök minden sgítséget !!!

 

S.O.S. !!!!!

gibbonpitti Creative Commons License 2014.03.19 0 0 73

közben beszéltem a kárszakértővel és nincs avulás ingatlannál,csak ingóságnál.

Előzmény: gibbonpitti (72)
gibbonpitti Creative Commons License 2014.03.19 0 0 72

üdv.

 

segítséget szeretnék kérni...édesanyámnak leégett a házának a teteje és az épület egy része is.

 

volt biztosítása.

 

a kérdésem,hogy a bíztosító számol-e amortizációt/avulást ingatlanál is mint pl. gépjárműveknél?

Filmstúdió Creative Commons License 2014.02.07 0 1 71

Olyan emberek jelentkezését várjuk akiket az elmúlt 5 évben közlekedési balesetben megsérültek és a biztosító nem fizetett nekik. 

A járműre kifizetett kártérítés nem egyezik meg a személyi sérülés kártérítésével, ezért egymástól függetlenül kell kezelni! 

Minden személyi sérüléssel járó baleset esetében INGYEN segítünk! Nem mindegy hogy egy sérülésre 80.000Ft-ot kap valaki (nyilván a biztosító nem akar többet fizetni) vagy 800.000Ft-ot amennyit ki lehetne fizetni. Jogászaink segítenek!

Érdeklődni:szemelyiserulesugy@gmail.com

zenit54 Creative Commons License 2013.03.19 0 0 70

Nem fizet a Biztosító...

A Biztosítók ügyfelei komoly összegeket fordítanak arra, hogy biztonságba tudják  otthonaikat esetleges vagyontárgyaikat. Ezzel szemben a biztosítok igyekeznek kibújni a fizetési kötelezettség alól.

Az átlag ember úgy gondolná, hogyha befizette a biztosítási díjakat  biztonságban tudhatja  piciny vagyonkáját, de ha bekövetkezik valamilyen káresemény akkor döbben rá, hogy ez nem így van.

Élő példa a KÖBE biztosító, olcsó nonprofit  társaságnak hirdetik magukat és szorgalmasan szedegetik a biztosítási díjakat és plusz nem restellnek még éves tagdíjat is szedni.

Pest megyében történt: egy családi háznál a tél utolsó rohamának köszönhetően leszakadt az ereszcsatorna, a biztosítói léptékében ez nem egy jelentős káresemény kb. 120 e Ft, a ház 12 m Ft körüli összegre volt biztosítva. A biztosító szerződés kötés után megküldte a csekkeket és a biztosítási kötvényt, viszont semmilyen szerződési feltételekről szóló iratot nem küldött.

Érdekes módon, mikkor biztosítási esemény történt és fizetni kellene egyből előkerültek és ez alapján tagadják meg a kártérítést.

Az Épületbiztosítás különös feltételei 5.8 pontja szerint a Hónyomás Biztosítási káreseménynek minősül, de van egy pontja a feltételeknek mely alapján ki lehet bújni  a fizetési kötelezettség alól

„ c., az építésügyi előírásoknak megfelelő kialakítottságú  hófogok ellenére lezúduló  hótömeg által, a biztosított vagyontárgyakban okozott kár"  esetén fizetnek.

Kérdésessé válik egyáltalán érdemes-e biztosítást kötni, főleg a KÖBÉ-nél, ha bekövetkezett biztosítási események többségénél igyekeznek kibújni a fizetési kötelezettség  alól, vajon mi várható egy komolyabb káresemény esetén...

Felmerül a kérdés, Biztosítás = Biztonság ???

zenit54 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 69

A Biztosítás - Biztonság szlogen már rég a múlté…  K...

zuzmo1984 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 66

Sziasztok!

 

Nagyon kivagyok és ezért regisztráltam ide.Kérlek ki tud segítsen.Április 4.-én kiégett a házunk.Betörtek és tüzet okoztak.Mindenünk oda lett,ami meg megmaradt az összeolvadt,gondolok itt a mosügépre,bojlerre meg egyebekre.A biztosítö még nem fizetettt,mert azt mondták,hogy várjuk meg a rendőrségi nyomozás végét.Ami megtörtént három hete.Mult héten felhívtak,hogy mivel nem lett meg az elkövető és ha úgy dönt a biztosító,akkor beleegyezem-e a poligráf vizsgálatba,mondtam persze!Tegnap elött hívott a kárrendezö cég,hogy az ingóságaimra 800 ezer ft-ot állapítottak meg!Ami abszurd,mert 80 nm-es házban három gyerekkel volt rendesen mit pakolnom!:)Szöval az 5,5 milliobol ennyit volt képes kiharcolni a kárrendezöm.Amikor nem is ennyi ingoságunk volt!Csak a megbizott kárrendezö iroda lejjebb vetette velem,mert nagyon soknak fogja tartani a biztosíto!Kérdésem,hogy mit csináljak?!Mert amit eltulajdonítottak a betörés során és ami a jegyzökönyvben is szerepel az már 650 ezer ft!Egyedül nevelem három kisfiam,elkélne egy kis jó tanács!

Gaál Péter Creative Commons License 2012.03.19 0 0 65

Szia!

Mikor a kárszakértő végez egy kár felmérésével alá kell iratni veled egy lapot ,hogy elfogadod a döntését.

Ha ott azt mondod ,hogy nem írod alá valami okból kifolyólag akkor kérheted ,hogy egy másik kárszakértő is nézze meg. És ott tudsz hivatkozni majd az előző kárszakértő nem megfelelő hozzá állására.

Vagy a biztosító ügyfél szolgálatán tudsz panaszt tenni.

Előzmény: t-bolyka (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!