Keresés

Részletes keresés

meret99 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 32
Hol van már a Hét és hol a béketüntetés? No és hol vannak a liberálisok, legalább is pártszinten?:D
Előzmény: meret99 (31)
meret99 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 31
A Hét ellen mehet a béketüntetés! A tegnapi nappal végérvényesen a liberálisok kezébe került a Hét!
rolling Creative Commons License 1999.05.11 0 0 30
Kedves outer,
kösz a minősítést. Amikor én ezt írtam, még nem is tudtam, hogy aznap este bejelentik, elkezdtek némi csapatkivonást anélkül is, hogy a bombázások megszűntek volna. De igazad van, csak fordítva. Az a naivítás, ha valaki azt hiszi, hogy emiatt teszi meg a NATO azt a gesztust, hogy leállítja a hadműveleteket, a további rombolást. Azt hiszem, itt már gyakorlatilag mindegy, hogy Milo mit csinál. De ez már talán nem is a NATO háborúja, hanem Clintoné. Ő tudja. Csak az nem szimpi, ha valakik Clintonnál is clintonabbak akarnak lenni.
Még egy mondat: pontatlanul idéztél, én ehhez a megjegyzéshez hozzátettem az *orosz kapcsolatot* is, hiszen Milo szeretne az orosz-belorusz únió része lenni, s ezért most már el kell kezdenie jó pontokat is gyűjteni...
Előzmény: outer (22)
cosmopoli Creative Commons License 1999.05.10 0 0 29
A Hét nagy előnye, hogy utána sokkal sokkal élvezetesebb a Hiradó.
Észrevettétek a különbséget a két adás között?
Szerintem erre megy ki a dolog. A Hét baromságai után a Híradó a közszolgálati objektivitás magasiskolájának tűnik. Cseles. : )))

Amúgy én magam sem értek egyet a felvonulókkal, de amit a 7-esek csináltak az fizikailag hányingert keltett.
Azért a Viktor sem volt éppen tehetségtelen a leegyszerüsítés és összemosás terén.

rezső Creative Commons License 1999.05.10 0 0 28
Amennyiben az én pénzemből állandóan talpra állított Postabank tulajdona teljesen magánnak számít, akkor igen.

De attól még mocsok.

A hetet meg magam is kritizáltam, de amiért kritizálható, az a mocsok szóval messze nem jellemezhető.

Betlen nem gróf, "h" nélkül iratik.
Látam én olyan Betlen által készített interjút, amelyben tövig a gyulának...

Aztán mintha nem az Orbán-kormány idején nem engedték a Szekeres Imre témát az Aktuálisba a vezetők. (Betlen akarta. De ő okos fiú. Amikor akarta, akkora Szekeres már bukott volt.)

mondandót utolsó mondatait osztom

Előzmény: Törölt nick (24)
Venyerin Creative Commons License 1999.05.10 0 0 27
"Most a pógárok pénzén a eevtársakat anyázzák."

Na ne zavarogj mán...
- Kinek az elvtársai a rendőrök?
- Kinek az elvtársai a nyugdíjas tanárok?
- Kinek az elvtársai a belügyi közalkalmazottak?
- Kinek az elvtársai a pacifisták?
- Kinek az elvtársai a nem keresztények?

Amúgy nekem nem jár az "óriási vagyon"?

Előzmény: HAME (26)
HAME Creative Commons License 1999.05.10 0 0 26
Kedves NICK,

óriási vagyon a Te tévedésed. A pógárokat a pógárok pénzén 94-98 között anyázták. Most a pógárok pénzén a eevtársakat anyázzák.

Előzmény: NICK (20)
F1Help Creative Commons License 1999.05.10 0 0 25
Ez most a Hét-hez:

Én ugyan az első hét percről lemaradtam, de a többit azért láttam, s ami még feltűnt (most a nyilatkozók színvolnalától eltekintve), hogy kizárólag fideszesek szerepeltek benne.
(na jó, egy "tiszteletbeli" is feltűnt a háttérben).

S egyébként az utószinkronnál direkt visszhangosítják a bemondót (aki ráadásul csukott szájjal is tud beszélni) ?

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.10 0 0 24
Kedves Rezső,

A KURIR magánlap volt, a HÉT pedig közszolgálati. Néha megnéztem, de vasárnap este kevésbé viselem a tendenciózus műsorokat.

Viszont mindig az a Bethlen János által Orbán Viktorral a választások után készített Aktuális jut az eszembe, amikor Viktor megpróbált összekacsintani Jánossal, hogy "most majd független lesz a közszolgálati, mer eddig nem vót."

Bethlen erre azt mondta, hogy ebben kételkedik: Minden hatalom megpróbálja maga alá gyűrni a médiát, mindig lesznek, akik elvtelenül keresik a hatalom kegyeit.

Ő már csak tudhassa...

Előzmény: rezső (23)
rezső Creative Commons License 1999.05.10 0 0 23
OLvastál már Kurirt?

Az a mocsok volt igazán felháborító.

Előzmény: NICK (20)
outer Creative Commons License 1999.05.10 0 0 22
"Azt gondolom, hogy ha a NATO néhány napra szüneteltetné a bombázásokat, Milosevics egyszerűen nem tehetne mást, minthogy kezdi kivonni a csapatai Koszovóból. "
Ez a naivitasnak mar egy olyan foka ami eletveszelyes.
Előzmény: rolling (21)
rolling Creative Commons License 1999.05.10 0 0 21
Ami a másfél órás közlekedés bénítást illeti:
A békemenettel egyidőben volt egy utcai futóverseny. (A polgárok gyakorolták a futást, hátha jönnek a kínaiak...:-))
Én például emiatt kellett, hogy a Lánchídon át menjek kocsival Budára, a szokásos Margit híd helyett.
Az azért fantasztikus, hogy mennyi vérgőzös ember lett itt egyszerre. Ja persze, mert nem közvetlenül őket éri a kár. De azért jó lenne elolvasni a Vajdasági naplót, mit gondol egy ottani magyar a hidakról, az áramszünetekről, stb. Aztán meg a *kommunista* Görögország, ahol kezdettől fogva tiltakoznak, de nem ilyen intelligensen.
Azt gondolom, hogy ha a NATO néhány napra szüneteltetné a bombázásokat, Milosevics egyszerűen nem tehetne mást, minthogy kezdi kivonni a csapatai Koszovóból. Márcsak az orosz kapcsolat miatt is.
NICK Creative Commons License 1999.05.10 0 0 20
Szinte soha nem nézem 7-ET,erre is csak véletlenül kapcsoltam oda.
Az,hogy a közszolg. TV-ben a polgárok pénzén anyázzák a polgárokat,szerintem felháborító!
Előzmény: Foti (-)
Venyerin Creative Commons License 1999.05.10 0 0 19
- A béketüntetés valóban a békéért emelt szót, az idézett felhívás pedig egyféle pacifista kiáltvány. Ezzel lehet egyetéerteni, lehet bírálni. Amit nem lehet: korlátozni a vélemény szabadságát.
- Jómagam nem értek egyet a tüntetőkkel, szerintem még korai a tűzszünet.
- A Hét eljárása több mint undorító. (Annakidején a skinhesdeket becézgették ehhez képest.) Ennyire "vonalas" műsort még azoknak is nehéz elviselni, akik egyébként nagyrészt egyetértenének vele. (Ez a baráti körömben végzett kutatás eredménye.)
- A METÉSZ-tüntetéssel példálódzni nem látom értelmét, hiszen a két esetben semmi közös nincs. Persze aki egyszemélyben okosabb mint a Rendőrség, a BM és a bíróságok együttvéve, az rágja tovább nyugodtan.
rezső Creative Commons License 1999.05.10 0 0 18
Idézet a tegnapi déli krónikából: " a felvonulás másfél órára megbénította a közlekedést".

A közlekedést megbénítani pedig csak METÉSZ tüntetések szoktak Budapesten. Ha hihetünk Kunczééknak...

Előzmény: HJM (12)
Szemlélő Creative Commons License 1999.05.10 0 0 17
Igazad van, úgy látszik O.V. teljesen megvadult, miután (tegnap is) elmondta, hogy minden eddigi siker volt és minden eddigi az ő sikere volt széles e hazában.
Előzmény: tata (16)
tata Creative Commons License 1999.05.10 0 0 16
Szóval azért elég érdekes útvonalon lehet eljutni attól a ténytől, hogy van egy béketüntetés, amelyen baloldaliak is résztvesznek, akárha szervezőként is, addig, hogy ezek itt a Varsói szerződésért mentek az utcára. Elég nagy a logikai csavar, nem is igazán tudom követni. Nem kéne elfelejtkezni arról, hogy a nem Milosevics mellett tüntettek, hanem azért, hogy legyen egy kis szünet. Idéznék a Balkán Békéjéért Mozgalom felhívásából:
"4. Kifejezzük szolidaritásunkat a háború minden ártatlan áldozatával, a hazájukból elüldözött koszovói albánsággal, a túszhelyzetbe került újvidéki magyarsággal, és a konfliktusba a hatalmi érdekek által belesodort szerb néppel.
5. Elítéljük az etnikai tisztogatást, a rasszizmus minden formáját."
A teljes szöveg itt.
Hogy miként kerül ide a VSZ, arra még nem jöttem rá.
SZVSZ a NATO már megmutatta idáig, hogy mire képes, gesztusértékű lenne lélegzetvételhez jutatni a szerbeket. Ha ez nem hatná meg őket, még mindig lehet folytatni a bombázást, és az a vád se érhetné a NATO-t, hogy nem próbálta békés mederbe terelni a dolgokat. Bár a bombázások előtt már próbálkoztak tárgyalásokkal, és akkor se mentek vele semmire.
Az viszont tény, hogy hogy OVi olyan lekezelően beszélt a tüntetésen résztvevőkről, hogy az felért egy becsületsértéssel.
frett Creative Commons License 1999.05.10 0 0 15
Igaz, hogy két mondatban háromszor is kiemelte, hogy nem mindenkiről beszél, hanem arról, hogy vannak köztük olyanok is.
De ezt Te nem hallottad.
Vagy hallottad, csak elfelejtetted.
Vagy nem felejtetted el...
Előzmény: Zénó (1)
figyula Creative Commons License 1999.05.10 0 0 14
V Bálint Éva beszélget Heller Ágnessel a MH május 9.- számában

A napokban megalakult a Balkán Békéjéért mozgalom. Felhívásukban így fogalmaznak: "A magyar kormány éljen a NATO-tagság adta jogaival: a vétójoggal és a konstruktív tartózkodással, gyakoroljon nyomást szövetségeseire, hogy a háború ne terjedjen ki a környező országokra. Az aláírók a rasszizmus és az etnikai tisztogatás minden fajtáját elítélik." Mi erről az ön véleménye?
- Magyarországon hál' istennek szólásszabadság van. Örülök, hogy minden gondolat szóhoz és sajtóhoz jut - még ha nem is értek egyet vele. Konrád György pacifizmusával már csak azért sem azonosulhatok, mert elvből ellenzem a pacifizmust. Nem felejtem el, hogy miként imádkoztam: végre induljon meg már a háború Hitler ellen, vagy hogy mennyire szurkoltam 1956-ban azért, hogy a nyugati hatalmak beavatkozzanak Magyarországon. Nem szeretek hazudni. A Balkán Békéjéért mozgalom felhívása felháborít, mert demagóg. Ön egy mondatot idézett, amivel sokan egyet tudnának érteni: a háború ne terjedjen ki a környező országokra. Miért demagóg? Mert azt követelik, hogy azonnal kezdjenek tárgyalást - de kivel? Miloseviccsel, aki százszor bebizonyította, hogy nem hajlandó tárgyalni? Milosevics nevét és szerepét a balkáni háborúban meg sem említi a nyilatkozat. Akkor viszont mi értelme van az etnikai tisztogatás minden fajtáját elítélni? Ki tisztogat itt? Kit tisztogatnak itt? Most az albánokat üldözik, egyedül róluk kell beszélni. Ha másokat fognak tisztogatni, akkor kell azokról, azokért szót emelni.

(úgy látszik, H.Á. késonéro típus)

Bregg Creative Commons License 1999.05.10 0 0 13
Angol-magyar médiaszótár (Copyright by Seres László, Beszélő 1999 április hó)
....
Ez pedig a közszolgálati televízió "A Hét" című műsora - And this is Viktor's own program.
...
Ennyit A Hét-ről
HJM Creative Commons License 1999.05.10 0 0 12
Ha jól emlékszem anno a METÉSZ tüntetés nem volt engedélyezve és a bíróság sem semmisítette meg az erre vonatkozó rendőrségi határozatot.

Vagy tévednék?

rezső Creative Commons License 1999.05.10 0 0 11
Szó, mi szó, nagyon didaktikus volt a Hét beszámolójának vége. Ha egy szót se szólnak, erősebb lett volna az "üzenet"

Ügyetlen, szájbarágó a Hét. A jobbak, másképpen csinálják ezt. De úgy látszik nem mindenki képes Mester munkára.

Bár néha ők is nagyon direktek, de azt valahogy nem szokás észrevenni...

Nekem ma a déli krónika tetszett, hogy mintegy másfél órára megbénították a belváros közlekedését.

Kár, hogy a METÉSZ nem ment velük, Akkor láthattuk volna, hogy Kokomát miképpen rángatják a rendőrök...

rezső Creative Commons License 1999.05.10 0 0 10
Ott voltál?
Előzmény: Zénó (1)
A nagymarosi Creative Commons License 1999.05.10 0 0 9
A Foti uti lakotelepen erzem magam , na itt van egy Kricsni - jaj jaj a prolik : budossek , topissak es alkoholistak . Demokratia , bravo ,bravo . Ezt a sok marhasagot ! ! ! Hat a SZocik nem lehetnek demokratikussak ?
Ez a Hitler volt a legjobb : Huseg mind halalig , es utanna a szovjetek lettek a legjobb barataink egy par evtizedig .

" Ne csak az elonyeit elvezzuk ,tegyunk erte is valamit " - az a par milliard amit - a Te adodbol - is befizettetek nem volt eleg ?

Te ide figyelj melyik ut kozelebb Gorogbe es Bulgariaba ? Nem tudom ,hogy mi lessz a nyaralasotokkal mert a benzin egy valag penzbe kerul meg a Romanoknal is. A masik , rajonganak ertunk Ok is ,ugye ? Draga Foti Ur ,tebeloled nagyon sok van ?
A nagymarosi

A NÉP HANGJA Creative Commons License 1999.05.10 0 0 8
Nem tagadják meg gyökereiket.
Előzmény: speaker (7)
speaker Creative Commons License 1999.05.10 0 0 7
Amit ez az MSZP művel, attól hányni lehet. Meghallják, hogy Moszkvában felvonulnak a bolsik, ők is rögtön "békemenetet" szerveznek. Miben reménykednek, hogy visszaáll a SZU és majd ők lesznek megint a testvérpárt? Ezt még Thürmerről el tudom képzelni, de Kovácsról, vagy Hornról nem feltételeztem.
Általánosságban baromi nagy pacifisták, de ki nem mernék mondani Milosevity nevét, csak azért mert az is bolsi. Pedig általában nem lehet békéről beszélni, mert az csak egy maszlag. Most a szerbek népirtanak, itt Európa közepén. Mi itt a számítógépeken szórakozunk 200 kilométerre meg csecsemőkre lőnek célba.
Ezek béketüntetők? Egy frászt: görények.
A NÉP HANGJA Creative Commons License 1999.05.09 0 0 6
A MASZOP taktikája: egy seggel két lovat.

Egy kicsit nyalni a NATO-nak, bizonygatva elkötelezettségünket, egy kicsit fellépni ellene, ha eképpen a kormányt lehet gyalázni.

Igaza van Speakernek. Ezekhez képest még Hitler is ministránsgyereknek tűnik...

Lama Creative Commons License 1999.05.09 0 0 5
A NATO egy demokratikus szervezet. Ebből az következik, hogy nem elvárás az, hogy mindig mindennel egyet kell érteni. Ezért is van minden egyes NATO országnak vétó joga. De éppen ez az ami lehetővé teszi a béke tüntetést, s értelmet is ad neki, mert mindenki a saját kormányától követelheti a vétójog érvényesítését. A sikerhez nem kell más, csak az, hogy valamely NATO országban olyan mértékű legyen a közvélemény nyomása, hogy a hatalmat birtokló politikusok jobbnak látják engedni - a következő választás érdekében.
PuPu Creative Commons License 1999.05.09 0 0 4
Sorry, nem tudtam ott lenni...
Előzmény: teja (3)
teja Creative Commons License 1999.05.09 0 0 3
PuPu:
Felteszem, te ott voltal...
Hany NATO ellenes plakatra jutott egy, a koszovoi nepirtas leallitasat kovetelo? Nem provokallak, tenyleg kivancsi vagyok...
Előzmény: PuPu (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!