Keresés

Részletes keresés

tunguzka Creative Commons License 2008.04.05 0 0 51

http://rense.com/general81/emfs.htm

Kunming Cityben élek, Yunnan Province, a Kínai NépKöztársaságban.

Yunnan Province KÍna ­ legtisztább és legérintetlenebb területei közül az egyik és a Kunming várost szintén Örökkévaló tavasz városának is nevezik, mióta az időjárás itt eléggé kellemes egész évben.

Ez hátborzongatóan furcsa de ez a város furcsa módon mentes a bogaraktól ­ gyakorlatilag ahogy látom nincsenek rovarok ebben a városban ­ egy-két szúnyogot vagy egy-két csótányt alkalmanként kivéve. Nincsenek hangyák, nincsenek pókok, nincsenek lepkék, nincsenek méhek, nincsenek legyek, nincsenek hernyók, és így tovább. Gyakorlatilag nem látok madarakat az égen, mikor felnézek és mint máskor madarak szelik át azt most nem. Amikor éjjel lefekszem, nem hallom a szöcskék hangjait; és amikor reggel felébredek, nem hallom a madarak csicsergő hangját.

Amit meg tudok mondani azáltal, hogy médiákat olvasok, plussz az Internetről, ezen élőlények  hirtelen eltűnésének a jelenségei (rovarok, kétéltűek, halak, Denevérek, madarak, stb.) mindenhol a világban történnek. Épp tavaly történt, hogy a méhek egy egész világon elterjedt kihalását végül felemelték a médiák.

A békák éveken keresztül pusztultak. Most épp 2008 januárja elején egy svéd újságíró a kanadai Broadcasting Company (CBC) egy beszámolóját küldte el nekem több tíz millió madár eltűnéséröl Észak-Amerikán keresztül. http://rawstory.com/rawreplay/?p=372

Ez elég komoly dolog. Ha a rovarok közül mindegyik, kétéltűek, és madarak eltünnek, meddig fog tartani míg az emlősök elkezdenek eltűnni?

Végül is sokunk már beteggé vált. Van körülbelül 80 immunrendszer-zavar, ami nekünk nem volt 20 évvel ezelőtt. Albert Einstein írt egyfajta jóslatot, hogy amint a méhek eltűnnek, emberiségnek maradna még nagyjából négy éve csak.

Amíg a CBC jelentés féregirtókhoz hasonló dolgokat említett, városi terjeszkedés, gyári gazdálkodás, erdőirtás, és így tovább lehetséges okokként kényelmesen, képtelenek voltak, hogy egy másik nagyon valószínű okot említsenek ­ Microwave Radiation a mobiltelefon antennákból.

Amíg a média képtelen, hogy irányítsa a figyelmünket ennek a rendkívül vészjósló helyzetnek a lehetséges igazi okára, ­esetleg a mobiltelefon-iparral való jövedelmező és kényelmes kapcsolatai miatt, az Egyesült Államok kormányának egy ügynöksége nyújt egy józanabb érdeklődést ebbe a komoly problémába.

Az U.S. Fish és Wildlife Services (USFWS) szárnyai alatt és Ph.D.-s Albert M Manville II, iránya alatt, Senior Wildlife Biologus, A költöző madár menedzsment felosztása , 2007. május 10-én kibocsátották :

Amerikai hal és vadvilágszolgáltató aggodalmak a potenciális sugárzási becsapódások a mobil kommunikációs tornyok fölött, költöző madarak és más vadvilág­ kutató alkalmak.

Most lehet, hogy felteszed a kérdést, hogy egy kormányzati ügynökség miért érdeklődne aziránt, hogy a vadvilágot megmentse?

Nekik nincsenek azn iparral kapcsolataik, és nem foglalkoznak jobban azzal, hogy vállalati profitokat védjék? Nos ez az US Fish és Wildlife Service ­ nem a DoD, FCC, FDA, FBI vagy a CIA.

Egy farmnál, ahol mobiltelefon-tornyok nincsenek nyugat-Massachusettsben, fellelhető a vadvilág bőséges jele: vándorló és helyi madarak, kicsi és nagy emlősök, és rovarok, köztük a méhek. Mindazonáltal a cella-telefonnal rendelkező másik farmnál mióta a torony megtelepült, gyakorlatilag nincsenek a vadvilág jelei: haladási nyomok, ürülék, stb. Itt a bogyók a bokrokon maradnak madarak és rovarok által le nem csipegetve­ amíg azok az érlelt bogyók, amik leestek a földre állatok általi  hiány miatt válnak maradékok: pulyka, róka, és más vadvilági állatok.

A verebek legalább négy évvel ezelőtt teljesen eltűntek a városokból Britanniában mikor növekedett a mobiltelefonok népszerűsége.

Harmadik generációs (3G) mobiltelefonokat mutattak be 2003-ban, és Angliában ekkor több mint 65 millió felhasználó lett 2005 végéig aki telefonált.

Bőséges bizonyíték van a felvetésre, hogy ez valójában a mikrohullámú sugárzáson való hosszú távú tartózkodás oka, különösen 3G-s GSM (Global System a Mobile Communicationsért) digitális-technológiát említve­ ami megöli a madarakat.

Tudósok a Nature-nek való Research Institute-nál és Forestok Brüsszelben, Belgium, termelte az első bizonyítékot, hogy mobiltelefon-alap-állomások hatnak a vad verebek reproduktív viselkedésére. Kevesebb házi veréb-hímet láttak a GSM alapállomások helyszíneknél, viszonylag magas elektromos tér-erőin belül. (ISIS 2007)
A további bizonyíték Alfonso Balmori kutatótól származik Spanyolországból:

Alfonso Balmori, egy megőrzési biológus Valladolidban, jelentette a fehér gólya egy jelentősen alacsonyabb számát a fiatal madaraknál mobiltelefon-adók közelében levő fészkekben, amiket összehasonlítottak  a távoli fészkekkel. (ISIS 2007)

Balmori szintén különbséget talált abban, hogy a madarak hogyan viselkedtek a telefonantennák közelében. A fiatal madarak belehaltak ismeretlen okokba, és a madárpárok gyakran harcoltak amíg építették a fészkeiket. A botok a földre estek, és a pár megbukott hogy csináljon bármilyen haladást. Néhány fészket soha nem fejeztek be és a gólyák passzívan maradtak az antennák előtt. (ISIS 2007)

Szintén itt van emlékeztetőnek SIDEK (Sudden Infant Death Syndrome) és tizenéveseknél ADDDEL (Attention Deficit Disorder) ­ nem említve az erőszakosságok növekedéseit.

A városi verebeknél levő megfigyelések és a fehér gólya-populáció felveti, hogy a mikrohullámú sugárzás beleavatkozik reproduktív viselkedésbe és a szaporodási sikerbe, ami  megtizedeli a vadállatok számát .

230 millió madár hal meg minden évben ütközések által a telekommunikáció antennák alatti Egyesült Államokban. A balesetek az éjszakában ködben vagy a rossz időjárásban történnek főleg, amikor elképzelhető, hogy a madarak használják a föld mágneses mezőjét navigációra, és telekommunikációs antennák miatt lehetnek teljesen összezavarodottak a mikrohullámú sugárzás által. (ISIS 2007)

Amíg a fenti tanulmányok megnézték a városi házi verebek és fehér gólyák hanyatlását, több mint valószínű,hogy a mikrohullámú sugárzás hat másik, ­ ha nem minden ­ madárfajra. Angliában, ahol a megengedett sugárzási szint 20órával magasabb, mint Spanyolországban a városi madarak több fajának a hanyatlása történt miközben ez a mobiltelefon-tornyok növekvő üzembehelyezésével egybeesett. (ISIS 2007)

A csirkeembriók, amik mobiltelefonokból származó mikrohullámú sugárzásnak voltak kitéve, fogyatékosságot és halandóságot is mutattak.

A bizonyítékhalmazatok, amik egyre több tanulmányként gyűlnek, és megjelennek az tárja fel, hogy ez a mikrohullámú sugárzás valóban ravaszul öli ­az értékes madarainkat, kétéltűeket, és a rovarokat. Joris Everaert honlapja (biológus, ökológus, és fényképész) http://www.livingplanet.be/emrbirds.htm

Végül ezzel a tudással, hogy EMR gyengíti a madarak immunrendszereit, nem nehéz mélyére hatolni annak, hogy a madárinfluenza jelenség lehet egy gyengített immunrendszer hatása és ezentúl a vírusos fertőzés csak egy másodlagos ok.
Így ez tiszta, hogy ennek a sugárzásnak valójában az életre gyakorolt hatása komolyan negatívan hat erre a bolygóra, ­és létezik egy erőfeszítés, hogy a nyilvánosságról tartsák távol ezt a tudást. Mivel az elmúlt évben a média világgá kürtölte a méhek egész világon elterjedt eltűnését, amit végül, Colony Collapse Disorderként ismertek el (CCD, érdekes módon a médiák a hírzáporozást a témában hirtelen abbahagyták.

2006. január 20-án a brit Daily Telegraph futtatott egy cikket, hogy lehet a Mézméhek nemesítését 10 év alatt megszüntetik. A cikkben kijelentik, hogy a Mézméhek egy évtizeden belül ki fognak halni Britanniában, ahogy a fertőző betegségek és élősködők terjednek a nemzet méhkasain keresztül - figyelmeztettek a szakértők. A cikkben említés sincs a mobiltelefon-tornyokból származó mikrohullámokról, és nincs arról tényröl sem szó, hogy a mikrohullámok gyengíthetik a méhek immunrendszereit valójában, (és ez már bizonyított tény, hogy a mikrohullámok az immunrendszert gyengíti).

Méhek és más rovarok, madarak, és a kétéltűek összetett immunrendszereket fejlesztettek ki és élnek ezen a bolygón több millió év óta. Most miért halnának ki  fertőző betegségek és élősködők miatt hirtelen, hacsak nem természetesen egy másik tényezőt bukkant fel a környezetükben, ­ egy mesterséges tényező, ami megszakítja az immunrendszerüket, egy tényező amiről ­ gazdasági okok miatt, vagy más miatt a nyilvánosság nem tájékoztatott.

Négy-öt napra kitették mobiltelefon-sugárzásnak a bormuslincákat, hat percre egy napon:

A kísérleteink eredményei világosan mutatják, hogy az a RF elektromágneses sugárzás, és különösen a GSM mobiltelefonok sugárzása 900MHz, nagyon bioaktív miközben jelentős változtatásokat okoz az élő szervezetek élettani funkciójában.  http://nonstopmobil.hu/story.php?sid=10483

http://www.computerworld.hu/pannon-900-mhz-3g.html

Balmori egy cikke (2006) meggyanúsította az elektromágneses szennyezés előfordulását a kétéltű hanyatlással kapcsolatban:

"Is this an important piece of the puzzle?" Toxicological and Environmental Chemistry folyóirat.

Azok a drótnélküli technológiák, amik jobban számítanak mikrohullámú sugárzásra hogy emailokat és hangkommunikációt küldjenek, több ezer alkalommal erősebbek azoknál a szinteknél, amikről azt állították, hogy okoznak néhány káros egészségügyi hatást.

Nos egyszóval:

Súlyos bűnt követ el a mobiltelefon-cipelő emberiség minden ezen a bolygón levő élet ellen. Az egyetlen igazi megoldás, hogy fel kell adnunk az elektromágneses játékainkat és igényünket, a halál tornyok eltávolítása, szétbontása, lerombolása. Mindazonáltal, hogy ez meg fog e történni az a lakosság öntudatának a szintjétől fog függeni. Ha nem történik meg akkor komoly problémákkal, köztük az étel súlyos hiányával fogunk szembenézni ­ és ez még a legkevesebb.

Kerekhegy Creative Commons License 1999.06.06 0 0 50
Kedves "?"!
Utánanéztünk: a vizsgált csoportokról (ha ezt egyáltalán vizsgálatnak lehet nevezni) nincs részletező adat. Természetesen mi is azt gondoljuk, hogy egy vizsgálat akkor vizsgálat, ha kontrollált körülmények között zajlik, és a mérési időpontok között csak egy független változót manipulálunk. Vagyis lehet hogy valahova letesznek egy GSM tornyot-két év múlva mindenkinek rákos lesz a cukorbeteg szívinfarktusa, kivégzik a telefontársaság vezérigazgatóját, de senkinek nem jut eszébe, hogy a tömeges megbetegedés összefüggésbe hozható avval a spenótkonzervvel amit a lakosság másfél éve nagytételben fogyaszt és Csernobilban gyártják.
Vagyis megbízható adatok nincsenek a birtokunkban, de nagyon sok fontos információhoz jutottunk a topicból - Köszönet Mindenkinek?

Irtunk a wesztelkilencszázertének is (Kiss Csaba beruházási és Szalay Péter PR főnöknek), árulnák már el a tervezett torony sugárzási paramétereit, mert ez alapján tudnánk viszonyulni. Ha olyan - akkor lehet, hogy az első sorban visszük a cég zászlóját, ha nem akkor elköltözünk. Hát ilyenek ezek a cégek-amíg eladni akarnak mosoly stb., ha kérdésed lenne akkor meg...

Nem tudjuk válasz volt-e, kedves "?"(hogy kell a kérdőjelet nagybetűvel írni?), amit írtunk.
Kérdésünk viszont van: Milyen sugárzási paraméterei vannak ezeknek a tornyoknak itt nálunk magyarba?-Ha valaki megtenné a wesztelkilencszázerté helyett - bizisten még egy mobilt is vennénk tőle!
Pá!
És előre mint a rák!

Kerekhegy Creative Commons License 1999.06.05 0 0 49
Hú, de nehezen találtuk meg ezt a topicot!
Szóval: köszi az infókat, előkaparjuk a rendelkezésre álló anyagokat, hogy utánanézzünk (válaszelőkészítési szakasz, vagy mi :-))
Üdv
Kerekhegy
Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 48
Üdv Mindenkinek!

Kedves Kerekhegy,
csatlakozni tudok azok népes táborához, akik meg kívánnak nyugtatni.
Technikai adatok mellőzésével: az elektromágneses sugárzás legmagasabb értéke a torony közvetlen közelében sem lehet tized akkora sem, mint amit füledhez szorított mobiltelefonból kapsz jelenleg.
Viszonyító adatként: a GSM torony a legrosszabb esetben kelt akkora térerőt 100m távolságban, mint a Kékesi TV adó 5 km távolságban.
Visszatérve a fennebbi példára a tornyon lévő antenna 2 m távolságból kelt akkora térerőt mint a mobiltelefonod a legjobb esetben. (0,2W, ha átjátszóközelben vagy).

Egyébiránt a felsorolt tényekhez kérlek küldj át valami infot:
- mekkora időintervallumban vizsgálták az EM hatását,
- kizárhatók-e egyéb kémiai hatások,
- mekkora a vizsgált csoportok és a kontrollcsoportok száma és létszáma, etc.

Az 50MHz-es elektromágneses sugárzás hullámhossza és biofizikai hatásai jelentősen eltérnek a 950MHz-től.
Úgy hiszem egyáltalán nem mellékes mekkora adóteljesítmény mellett érték el a daganatos megbetegedések növekedését.

(Egyébiránt maradjunk az elektromágneses sugárzásnál, részecskesugárzásokat pl. rtg. ne keverjünk a dologba.
Kicsit vissza a tényekhez: legjobb tudomásom szerint _kizárólag_ mágneses összetevőjű 50 MHz-et senki a világon nem tud előállítani felhasználói szinten.)

Üdv

p

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 47
Sziasztok!

A hét végén nem voltam itthon, úgyhogy most válaszolok, illetve nem. Merthogy sajnos a villanyvezeték sugárzásának hatásáról kevesebbet tudok. Annyit igen, hogy a nagyfeszültségű vezetékek és a trafók károsak. De ezt ne huzzuk rá a GSM tornyokra, egész más a ferkvencia (50Hz <-> 900Mhz) ill. a teljesitmény (100 MW <-> 100 W).

Véreb

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 46
Íme néhány tény:

1.Dániában és Finnországban felmérést végeztek, eredménye szerint:

50 MHz-es mágneses mező hatására szignifikánsan emelkedett a gyermekkori leukémia és agydaganatok gyakorisága.

2. Az elektroszmog különösen veszélyezteti a klimax utáni nőket és a 13 év alatti gyermekeket.

3. A győri főiskola tetejére nagyteljesítményű adó került. Az utóbbi öt évben az ott dolgozók köréből ötven embernél találtak rendellenes sejtburjánzást.

4. Staisztikailag kimutatható, hogy az utóbbi időben nőtt az alvászavarral, fejfájással, csökkent koncentrációképességgel küzdők száma. Ez összefüggésbe hozható az elektroszmog növekedésével.

5. Az USÁ-ban most folyik az elektromágneses sugárzás hosszútávú hatásának felmérése, eredmények 2000 után várhatóak. (Addig tehát - legalábbis ebből a forrásból nem tudhatunk meg semmit- seprosekontra)

Ha kéritek, küldjük a forrás-bibliográfiát.(mán amihez hozzájutottunk itt a bokrokajján) :-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 45
Jaaaaaaajj! Mi csak ma jöttünk rá, hogy elköltöztünk ("stupid user" -ek vagyunk, bocs. Örülünk, hogy megvan a topic, mingyánemsokára írjuk, miket tudtunk meg. Addig is:

Addig is válaszolunk a kérdésekre:

1. Van offroad a környéken.
2. Van mobiltelefonunk, ha Bükkszentkeresztről használni akarjuk, akkor felmászunk valamelyik közeli hegytetőre (20 perc gyalog)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 44
Üdv !

Véreb
> Egyébként még ki is lehet számolni, hogy a fejünk mellett
> tartott mobilkészülékből jóval nagyobb sugárzás ér, mint
> mondjuk a toronytól 50 m-re.

Véreb, thnx a korrekt hozzászólásokat és az utánanézést. Ha kérhetem, még valamit vakarj elő: azt, hogy mennyit nyomat egy kilovoltokban mérhető távvezeték a közvetlen környzetébe, illetve hogy milyen térerőt csinálnak egy lakásban a falban kúszó vezetékek...

bye
Sics

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 43
Üdv !

Wildschwein , ha esetleg értelmeset is írnál...

Mert amit Te írsz, az csupán annyi, hogy szerinted a világon bármi veszélyes lehet.

Ebben akár igazat is adhatnék Neked - de ha dunsztod-gőzöd sincs róla, hogy mi MENNYIRE veszélyes/ártalmas, akkor tán jobb volna, ha nem irkálnál felesleges és értelmetlen üzeneteket.

Beszólsz valakinek, aki távközlési szakmában dolgozik, hogy

> csak egy kívülálló veszi észre, maguk a brancsbéliek teljes
> komolysággal bizonygatják egymásnak azt, amihez nem is
> értenek.

Biztos nem ért hozzá. De mert félti a tökeit, ezért ( a hozzászólásából nekem legalábbis kitűnt ... ) hogy - Veled ellentétben - UTÁNANÉZETT. Gondolom a tökeivel kapcsolatos aggodalom miatt :-)

Mert ugye aki számolhat vele, hogy bekap valami ártékony hatást a munkahelyén... és nem vészesen hülye, az utána szokott nézni hogy hány óra.

Aztán meg Spock dokinak írod.
> Bizonyítva ugyanis semmi sincs, se az hogy káros, se az, hogy
> veszélytelen.

Jó lehet hülyének lenni... VAN bizonyítva, koma.

Tudnillik: ha megnézel egy olyan populációt, akiket rendszeres és komoly ( mérhető, értékelhető ) terhelés ér egy adott, ártalmasnak gyanított környezeti hatásból és megnézel egy kontroll-populációt, akiket bizonyíthatóan nem ér efféle hatás...

És ráadásul az adott környezeti hatás következményeit is sejted ... azaz azt is, hogy ha csinál valamit, akkor mi is lesz az a valami... szemek, herék... ( mert komolyabb besugárzás ezeket szokta elkapni, ez orvosi esetekkel bizonyítható ) szóval figyeled évekeig, évtizedekig az ilyen populációt, az egészségi állapotukra vonatkozó orvosi vizsgálatok eredményeit ( vannak ilyenek: erőművi munkások és magasfeszültségű távvezetékek, trafóállomások és rádióadók személyzete, szerelői... olyan emberek orvosi adatai, akik éveket, évtizedeket húztak le ilyen helyeken ... ) ... Aztán csinálsz spec. vizsgálatokat: pld. frissen vett spermium-mintában az életképes hímivarsejtek számlálása ... igen koma, vannak, léteznek ilyen vizsgálatok, ilyen vizsgálati adatok, és a rájuk alapozott elemzések is.

Attól még ezeket megcsinálták, hogy Te nem néztél utánuk, hanem csak írkálsz bele a vakvilába ...

***

> Csak az biztos, hogy valami nyavalyája mindenkinek van, és
> nem tudni pontosan, mitől.

Pajti, ha Te nem tudod, hogy mi mitől van, az még nem jelenti azt, hogy egy a témához Veled ellentétben értő egyén, netán egy orvos se sejt semmit.

Az meg, hogy betegségek vannak... sajnos szükségszerű. Tudod, koma: az emberi szervezet nem végtelen élettartamra tervezett akármi... Sajnos. És hamarabb elkezd elhasználódni, semmint azt mi szeretnénk... Ez van koma. Hidd el, én is sajnálom - de ez van. A dokik sok betegséget, a korai halál számos okát kiszűrték, megszüntették - de ezzel csak azt érték el, hogy újabbak kerültek elő... Ha nem visz el a korai csecsmőhalál, a középkorban dívó nagy járványok ... attól még elvihet egy szívinkfartus, vagy akár a végelgyengülés is. Bejöhet egy vesekő ... mert hogy lehet, hogy 20-30 évet élt elődeinknél nem alakult ki vesekő, de egy kétszer-háromszor ekkora élettartamot megélő mai ember szervezeténél bejönnek az efféle problémák.

Nem kell ehhez ártó könyezeti hatás se, koma.

bye
Sics

Ps: elnézést, de ...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 42
Üdv !

> Digger 1999-05-18 17:05:51
> Talán nem kéne ennyire demagógnak lenni, nem gondolod?
> Üdv [előzmény : Sics, 1999.05.18 02:31]

Bocs hogy így rádmailezek, de mi a frászfene volt szerinted demagóg az alábbi hozzászólásomban ????

bye
Sics

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 41
Sziasztok!

Mi lesz igy a Topic-kal, csak nem az Internetton vagytok?

Véreb

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 40
Sziasztok!
Még egyszer a határértékekről:
Ebben tényleg jobbak vagyunk nyugatnál, a magyarországi 0,1 W/nm határértéket, ha jól tudom, a ruszkiktól vettük át. Mégegyszer a nyugatieurópai haátárérték 4,5 W/nm, a tornyok közelében pedig 0,03 körül volt a maximum érték, ami a lakosságot érheti.

Egyébként még ki is lehet számolni, hogy a fejünk mellett tartott mobilkészülékből jóval nagyobb sugárzás ér, mint mondjuk a toronytól 50 m-re.

A tornyon lévő GSM antennák túlnyomórészt iránysugárzók, a jelet úgy 60-120 fokos körszelet irányába sugározzák, nagyjából vizszintes értelemben. Azaz függőlegesen szinte semmit. Igy már az is belátható, hogy a mérhető sugárzás nem is közvetlenül a torony alatt a legerőssebb, hanem attól távolabb, úgy 80 méterre. Ki lehet számolni, mondjuk egy 50 m magas torony esetében a sugárforrástól majdnem 90 méterre vagyunk. A sugárzás pedig a távolság négyzetével forditottan arányos.

Üdv:
Véreb

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 39
Még 1 hülye vicc.
Na és a szürekályogtól még hallod a mobiltelefont nem? :-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 38
Ezt a viccet ismered?
Az orra pontosan érkezett,de ön 15 percet késett.
Bocsi az offtopikért.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 37
Ha rátok dől, biztos veszélyes.
Öhöhöhööhhhhhööhööhh.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 36
Talán nem kéne ennyire demagógnak lenni, nem gondolod?

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 35
Érdekes, nagyon érdekes...
Túlnyomó többségben vannak azok, akik szerint nincs egészségkárosító hatása az adótornyoknak. Sajnos én nem érzem meggyőzőnek az érveiket, mint pl.:
- "Mi is egy ilyen torony mellett lakunk, és senkinek semmi baja", "Ha a tornyok veszélyesek lennének az egészségre, akkor a rádióamatőrök rég halottak vagy rákosak lennének" stb. Tényleg? Mindenki makkegészséges? Semmi fejfájás, álmatlanság, ingerlékenység, fáradékonyság, látászavar, allergia? Na neee... Ma Magyarországon ilyen nincs. Azonkívül az egyének mind különbözőképpen reagálnak a káros környezeti hatásokra. Van olyan dohányos, akit 35 évesen elvisz a tüdőrák, és van olyan, aki 85 évesen hal meg végelgyengülésben. Viszont nem szép dolog, ha az utóbbi személy a dohányzás veszélytelensége mellett érvel.
A szervezetnek amúgy rengeteg olyan állapota lehet, ami nem egészséges, de csak hosszú évek után jut el olyan állapotba, amit a modern orvostudomány már betegségként felismer. (Akkor aztán jöhet a műtét, az antibiotikum, a sugárterápia meg a sok-sok egyéb tüneti kezelés.)

- "Távközlési szakemberként állíthatom, hogy az adótornyoknak nincs egészségkárosító hatása." Az ilyen állítások abszurditását úgy látszik, csak egy kívülálló veszi észre, maguk a brancsbéliek teljes komolysággal bizonygatják egymásnak azt, amihez nem is értenek. Ez ugyanis nem távközlési, hanem egészségügyi probléma. Igaz, még Mr. Spock is azt állítja, hogy a tornyok veszélytelenek. Tisztelem és becsülöm a szaktudását, de annyit talán ő is elismer, hogy ez teljes mértékben szemlélet kérdése. Bizonyítva ugyanis semmi sincs, se az hogy káros, se az, hogy veszélytelen. Csak az biztos, hogy valami nyavalyája mindenkinek van, és nem tudni pontosan, mitől.

- "Egy csomó más káros környezeti hatás éri az embereket, az ellen bezzeg senki sem tiltakozik." Teljesen igaz, de ebből még nem következik, hogy az adótornyok veszélytelenek.

- "A környezetvédők állandóan hőzöngenek, de persze a technika vívmányait használni akarják." Ehhez két megjegyzést is fűznék. Az egyik: A topikgazda nem úgy kezdte, hogy "Vigyék a francba a hülye adótornyukat, de azért mobilozni szeretnék még a Bükk-fensíkon is!" Lehet, hogy nincs is mobilja. A másik: Bár Magyarországon többnyire csak a hőzöngő környezetvédőkről hallani, azért van ennek a mozgalomnak olyan irányzata is, amelyik reális javaslatokat tesz a problémák megoldására. Kár, hogy nem nálunk.
A tanulság: Ne általánosítsunk! (Lásd: Minden szerb agresszív hülye, minden albán áldozati bárány.)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 34
Üdv !

EMM, azok az értékek hihetőek - viszont ami a határértékeket illeti... harapós Veréb, ha jót akarsz röhögni, nézz utána a ruszki szabványnak - emlékezetem szerint kb. 100x akkora értéket enged meg, mint az amcsi... Nem semmi :-)

Ja: ahol meg komoly térerő van, az a távvezetékek alatti sáv - erről ir írhatnál be adatot, az én régi fénymásolataim ki tudja hol porosodnak már...

bye
Sics

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 33
Üdv !

Kedves -writeonly- Csutak !

>Egy szemészorvos ismerősöm szerint
>a moniltelefon leginkább a szemet
>veszélyezteti.

Az ismerősödnek igaza lehet, de nézd már meg, mit írtam alább, várj, idemásokom...

> Ami bizonyított:
> - szürkehályog okoz ( ugye nagy
> víztartalmú lágy részekben,
> szemek, herék különösen jól
> nyelődik el.. )

bye
Sics

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 32
Én akkor tudok hinni ezeknek az értékeknek ha nem tupirozottak.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 31
Sziasztok!

Lányos :) zavaromban vettem észre -valószinüleg a költözés az oka- hogy a multkor elirtam a számokat. Tehát:

Nyugateurópai határérték (WHO, DIN stb): 4,50 W/négyzetméter
Magyarországi határérték (MSZ): 0,10 W/nm
Álatlánosan mért érték tornyok körül: 0,01- 0,03 W/nm

Azaz a magyar szabvány 45x (!) szigorúbb a nyugatinál, és a mért értékek pedik HÁROMSZÁZAD részem, mint amit nyugaton megengednek.

Ők kevésbbé félnek?

Veréb

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 30
Már régebben kivántam szólni, de most érek rá. Szóval nagyon népszerű mostan ában felháborodni sokminden ellen, igy a GSM tornyok (bázisállomások) ellen is. Ugyanakkor azért nem árt ha az ember tájékozódik is egy kicsit, és nem ül fel az első médiahirnek (nem akarok senkit megsérteni). Én pár dolognak utánanéztem, mert engem is érdekel a téma:
A világ minden részén vannak szabványok, amelyek meghatározzák a sugárzás maximális erősségét. Itt néhány igen érdekes adatra bukkantam.
Nyugat-Európában, és a világ nagy részén f/200 W/négyzetméterben határozzák meg a sugárzási határértéket (a WHO is ezt tekinti limitnak). Ez ugyebár 900 MHz-en 4,5 W/nm. A magyar szabvány (MSZ) határértéke 1,0 W/nm, ami ugye 4,5-öd része a nyugatinak. A Sugárbiológiai Intézet renszeresen szokta mérni a meglévő bázisállomások környékén fellépő sugárzást, és általában 0,1-0,15 W/nm-es értkékeket mértek, de még szinte nem mértek 0,3 W/nm-es érték felett. Azaz a "nyugati" norma HARMINCAD részét.
Tudom, nem túl népszeru a multicegek partjat fogni (boccss, eltuntek az ekezetes betuim), en se oket vedem, csak szeretem ha mindenrol tenyszeruen beszelunk.

Vereb

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 29
Kerekhegy :
Lehet, hogy tévedek, de a Bükk jelentős része védett, így ott nem támogatják az offroadot...
Egyébként arra akartam igen áttételesen utalni, hogy az emberek nagyon tudnak rettegni megfoghatatlan dolgoktól, a kézzelfogható, háztartási körülmények között is érzékelhető-mérhető veszélyeket észre sem veszik.
Kerekhegy Creative Commons License 1999.05.15 0 0 28
Kedves Alfred, a település neve Bükkszentkereszt, szeretettel várunk és megmutatjuk Neked a bokrok alját. :-)
Előzmény: Alfred (27)
Alfred Creative Commons License 1999.05.15 0 0 27
A ránkszabadult demokráciában egyszerűen sikk minden ellen tiltakozni.
Mikor terepjáróval erdőben bolyongunk, és nem tudjuk hol vagyunk, hatalmas boldogság nagy szemét-, és sittkupacokra lelni, mert az azt jelenti, hogy pár száz méter múlva lakott településre érünk. Kíváncsi lennék, Kerekhegy komoly egészségkárosító hatásoktól félő kis faluja környékén mi minden található a bokrok alján...
csutak Creative Commons License 1999.05.15 0 0 26
Kedves Sics!
Egy szemészorvos ismerősöm szerint a moniltelefon leginkább a szemet veszélyezteti. Szerinte az az egyetlen szervünk, amely a mobil térereje által keltett hőt nem tudja eldisszipálni.
Nem vagyok orvos, de hihetőnek tartom.
Előzmény: Sics (18)
Kerekhegy Creative Commons License 1999.05.12 0 0 25
Kösz mindenkinek, aki hasznos infóval sugározta be monitorunkat! A Kalas György által közzétett anyagot megszereztük, s ajánluk mindenkinek, aki izmos véleményének alakításában netán korrekt háttérinformációt is fel akar használni. Ez az anyag és az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány ( ez itt a reklám ) segítsége megerősítette halovány érveinket, hogy nekimenjünk az előttünk tornyosuló problémának. A térerő legyen veletek!
Előzmény: Kerekhegy (-)
Fidusz Creative Commons License 1999.05.10 0 0 24
A Reflex Környezetvédő Egyesület kiadott e témáról egy kiadványt, de most nem találom sehol. Magánlevélben megadom a szerző elérhetőségét. Levél megy...
Előzmény: Kerekhegy (-)
Munchausen Creative Commons License 1999.05.10 0 0 23
"um Verbindungs Gesetze erklären zu können, bediene ich mich dieser kleinen Hypothese" - hogy a kapcsolódási törvényeket magyarázni lehessen, felhasználom ezt a kis hipotézist...
A németeknél tényleg 1500 méter az előírás, magam nem mélyedtem el a témában, de amikor az óvodában, /ahová a leányom jár ;-)) / elémnyomtak egy lapot, mondván, hogy írjam alá, ha tiltakozom az ellen, hogy gsm tornyot rakjanak az óvoda tetejére habozás nélkül odafirkantottam a nevemet, pedig az ovinak meg az alapítványnak jól jött volna némi zseton.
Valentine Creative Commons License 1999.05.10 0 0 22
Kerekhegy,

Solymár? Megveszem a telket féláron! Biztos fenn van a hegytetőn az antenna, állat a panoráma :)

Val

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!