Keresés

Részletes keresés

simlac Creative Commons License 2003.04.16 0 0 381
"valoban Bishop tervezoje volt ott, vagy csak egy ujabb android"
Egy bizos, ugyan az a színész játszotta mindkettőt. :)
A történet szempontjából végül is teljesen mindegy ki vagy mi volt. De nem hinném hogy egy androdid megtervezése egy ember munkája lenne, és mért pont a saját képmására formálta vola művét!? (Én biztos nem tenném.)
Előzmény: jabuci (380)
jabuci Creative Commons License 2003.04.16 0 0 380
Masik hiba a 3. reszben, bar ez lehet, hogy csak szorszalhasogatas: amikor Ripley leveti magat a film vegen, tul sokaig zuhan. Milyen magasrol ugrott? 10 m? 20 m? Vagyis 1-2 mp. alatt leert volna! Erre mi tortenik? Egy kicsit rosszul volt fent, de semmi komoly, miutan meg leugrott volt eleg ido ra, hogy kibujjon belole a kiralyno. Emlekezzunk vissza, hogy az elso reszben Kane rosszulletetol a szorny megszuleteseig kb. fel perc telt el. Ennyi ideig nem eshetett Ripley.
Amugy a 3. resz vegen valoban Bishop tervezoje volt ott, vagy csak egy ujabb android, aki a tervezonek adta ki magat? A Ceg reszerol eleg nagy felelotlenseg lett volna odakuldeni egy ilyen zsenialis mernokot egy ilyen veszelyes helyre.
simlac Creative Commons License 2003.04.16 0 0 379
"Amugy a 3. reszben nagyon "buta" volt az alien."
Na igen, ráadásul nem lett volna szabad mindenkit kinyírnia, aki az útjába akad, mert az emberek kellettek volna keltetőnek a királynő "megszületése" és kifejlődése után. Bár az igaz, hogy az alien nem tudhatta, hogy nincs túl sok ember azon a bolygón.

(Más, de talán még belefér: Tegnap megnéztem a "Jelek" című filmet, hát az micsoda egy f*szság!)

Előzmény: jabuci (377)
jabuci Creative Commons License 2003.04.15 0 0 378
a kiralynot hordozo arcfogo valoban ket pete lerakasara is kepes?
jabuci Creative Commons License 2003.04.15 0 0 377
koszonom a valaszokat! mas: nem olvastam a konyveket, ill. a kepregenyeket, igy csak a filmre tudok tamaszkodni. A 3. reszben Ripley-nek van egy megjegyzese, hogy ez az alien mas, mint amit eddig latott: gyorsabb, mas a mozgasa, stb. Akkor vegulis hanyfele alien van? Van a kiralyno, ill. vannak harcosok, munkasok? Az egyes filmekben miket lattunk akkor? Ezt vki magyarazza mar el.
Amugy a 3. reszben nagyon "buta" volt az alien. Az o feladata lett volna a kiralyno vedelme, de elbaltazta. Amikor talalkozott Ripley-vel, s megerezte, hogy benne van a kiralyno, magaval kellett volna vinnie s beguboznia! Illetve amikor R. megkereste az alagsorban: nem kellett volna elengednie! A 2. reszben tudtak az alienek pontosan, hogy mozgaskeptelenne kell tenni az aldozatot, akkor lesz biztos a siker.
Előzmény: aliens.scifi.hu (376)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.04.15 0 0 376
csak szépen sorjában...

>>> Szerintem az az elmelet kizarhato, hogy a kiralyno hozta magaval, elvegre leszakadt rola a petezacsko.

viszont. az eredeti elképzelés szerint az egyedül lévő elszigetelt egyed is képes a tojásrakásra, ezáltal biztosítva a fajfennmaradást. ezt csak azért mondom, mert ebből látszik, hogy nem szükséges tojócső ahhoz, hogy tojást rakjon. nem tudom potnosan, de nem hinném hogy abban fejlődnek ki a tojások teljesen...
persze én még mindig amellett vagyok, hogy bishop a lúdas---

>>> A tojasok miert nem nyiltak ki?

éppen azért nem amiér Bis ment -kúszott- el az antennához, hogy lehozza a második dropship-et. nincs szaga. nem érzékelik az idegenek...

>>> A 3. reszben az sem vilagos, hogy Ripley arcan miert nincsenek serulesnyomok?

magyarázható azzal, hogy a királynőnek nagyobb biztonságra van szüksége, és ezért óvatosabb az arcmászó is! :) egyébként az arcmászója tényleg másképp néz ki mint egy sima dron-é.
de. másik dolog, ami a filmben nem szerepel, de a képregényben a következő történik:
newt-ot megtámadja egy arcmászó, és belepetézik. de miután lezuhant a mentőkabin, víz árasztja azt el, newt meghal. (a fulladás a filmben is felmerül) a pete kiuszík belőle és beleúszik ripley szájába...
na ez kicsit hülyének hangozhat elsőre, de több képregény ugyancsak használja ezt a megoldást.
az idegenek a földön-ben egy pete kirobbanása után belefészkeli magát egy másikba, a "kidnapped"-ben pedig pöpec kis vérfürdőt rendez...

>>> hogy a kiralynonek tobb ido kell a kifejlodeshez.

igen, köszönöm Tabby, ez így van!

>>> 3. resz vegen szetrobbano alien darabjaibol is lehetett volna klonozni egy ujat :D

azt is fagyasztották? :)

de visszatérnék én kicsit arra kérdésre, hogy a szpészdzsoki miért nem szerepel a könyvben!!
ez nem hagy nyugodni, és nem értem a kérdést.
79-es a könyv. az eredeti. tehát foster simán megkaphatta a végső forgatókönyvet, sőt talán látta is már a filmet. a képregény (alien-the illustrated story) szintén 79-es és abban szerepel. de a második magyar (szukits féle) kiadásban sem szerepel, pedig azt más fordította.
fogas kérdés veszettül. kéne egy eredeti példányt szerezni...

jabuci Creative Commons License 2003.04.14 0 0 375
OK, lehet, hogy el kellene olvasnom a konyveket is :) Viszont a filmbol nem derul ki egyertelmuen.
Meg valami: a 3. resz vegen sztrobbano alien darabjaibol is lehetett volna klonozni egy ujat :D
Előzmény: Tabby (374)
Tabby Creative Commons License 2003.04.14 0 0 374
...és, azt hiszem, ez szó szerint így van benne a könyvben. :)
Előzmény: jabuci (373)
jabuci Creative Commons License 2003.04.12 0 0 373
Na ez tenyleg erdekelne: a kutya kesobb kapott oralis beultetest, megis belole jott ki hamarabb az alien. Miert? Ripley-bol csak orak mulva! Az 1. reszben Kane-bol is nagyon hamar kijott. Mennyi ido telhetett ott el? Miutan magahoz tert egybol mentek kajalni, tehat kb. 10-15 perc. Errol jut eszembe: a 2. reszben amikor megtalaltak az embereket, ott is volt egy no, akibol eppen akkor jott ki. Vagyis ezek szerint orola is kb. 15 perccel elotte eshetett le az arcfogo. Az egyetlen ertelmes magyarazat, amit el tudok kepzelni az az, hogy a kiralynonek tobb ido kell a kifejlodeshez.
jabuci Creative Commons License 2003.04.12 0 0 372
A 3. reszben az sem vilagos, hogy Ripley arcan miert nincsenek serulesnyomok? Mind Kane, mind pedig a kutya arcan voltak!
jabuci Creative Commons License 2003.04.12 0 0 371
Szeretnek uj eletet lehelni a topic-ba :) Most ujra megneztem a trilogiat, s a 3. resz soran rengeteg hibat fedeztem fel, ezeket vennem itt sorra. Hat a legelso kerdes az valoban az, hogy hogyan kerult a arctamado a hajora. Szerintem az az elmelet kizarhato, hogy a kiralyno hozta magaval, elvegre leszakadt rola a petezacsko. Marad tehat Bishop. A filmben valoban nagyon szimpatikus volt, de tenyleg a Tarsasag kuldte, ok programoztak be, s valoszinuleg ugyanaz volt a legfobb feladata, mint Ash-e: hozzon vissza par idegent. A serult tengereszgyalogos eszmeletlen volt, tehat B. nyugodtan elmehetett nehany tojasert. De hogyan, s mikor? A tojasok csak a kiralyno mellett voltak, tehat ott kellett feltankolnia. Viszont a kiralyno szeme lattara lenyult 2 tojast? Mert szerintem ketto kellett: egy Ripley-ek, egy a kutyanak, szerintem egy arctamado nem tud ket petet lerakni (bar a konyveket nem olvastam). A kiralyno ezt nem hagyta volna, rakuldott volna par alient: Bishop rendezett egy jo kis verfurdot? Es mikor erkezett: Ripley elott vagy utan? Szerintem a kov. tortenhetett: Bishop talalt egy masik bejaratot a tojasok fele, s miutan a kiralyno uldozobe vette Ripley-t, lenyult ket tojast, gyorsan vissza az urhajoba, majd vissza a talalkozasi ponthoz. Ez igy szep es jo, DE! A tojasok miert nem nyiltak ki? Vki irta, hogy a tojasok csak elo organizmus jelenletere aktivalodnak. Viszont az elso reszben, amikor Kane vizsgalgatta a tojast, jol lathato modon volt rajta nehany erzekelo tuske, s miutan ezekhez hozzaert, akkor eledt fel a tojas. Tahat Bishop erintesere is ki kellett volna bujniuk a kicsiknek. Vagyis a tojasok felkerulsesere NINCS normalis magyarazat => a 3. epizodtol kezdve nincs ertelme a folytatasnak.
Viszont: egy tojas mindenkeppen felkerult a hajora. Ez a film legeslegvegen egyertelmuve valik: en DVD-n neztem, s miutan mar eltunt az osszes szereplo neve, a legvegen, mikor mar sotet a kep hallhato, amint egy tojas kinyilik!!! Vagyis mar 1986-ban egyertemu volt, hogy lesz folytatas, de a kerdes tovabbra is nyitott: hogy a francba kerult fel az a tojas?
Előzmény: aliens.scifi.hu (366)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.01.30 0 0 370
Szia Inner Circle!

szerintem is logikus lenne, ha kiderülne, hogy gyártották őket. Különben is, mire utal a "biomechanikus" jelző? Valamelyik könyvben egyébként beszélnek a bolygójukról, ahol ők korántsem a csúcsragadozók..

mindig vártam a részekben egy csodafegyvert: a lúgfegyver :-) Savas vér ellen....

(u.i. az űrcsigát is a birodalmiak tették oda :-) )

jamamura szadakó Creative Commons License 2003.01.29 0 0 369
no comment:

aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.01.15 0 0 368
persze, csak elugrott a közértbe egy doboz tojásért, és röpült is vissza az asszonyhoz..:)
Előzmény: tsabee (367)
tsabee Creative Commons License 2003.01.15 0 0 367
hmmmm... fincsi elképzelés, de volt erre ennyi ideje? miért nem találkozott Ripleyvel? Vagy esetleg a space jockey hajójáig ment?
Előzmény: aliens.scifi.hu (366)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.01.15 0 0 366
a legvalószínűbb elképzelés, hogy bishop mégsem volt olyan "jófej", min amilyennek mutatkozott.
mikor ripley visszatért newt-tal, vajon hol lehetett bis a dropshippel? csak nem esetleg megpakolta pár tojással a rakteret?
Előzmény: tsabee (363)
tsabee Creative Commons License 2003.01.14 0 0 365
na ezaz!

innen már csak az a kérdés, hogy az 5. rész (ha lesz egyáltalán) is így fog kezdődni.
hőseink jönnek le a Földre, és mikor már leszáltak, hirtelen előbújik valami kis-alien?

Előzmény: Tabby (364)
Tabby Creative Commons License 2003.01.14 0 0 364
Sztem mivel a bázis akkor még nem volt kipucolva (később robbant), így mikor Ripley-ék átmentek a hajóba és a királynő is feljutott, akkor vele együtt néhány további arctámadó is feljuthatott. Bár az egész ott válik zavarossá, hogy akkor miért nem támadtak rögtön, miért várták meg, míg befekszenek a kapszulákba? Sztem innen kezdett bűzleni az izzadtságtól az egész sorozat...
Előzmény: tsabee (363)
tsabee Creative Commons License 2003.01.14 0 0 363
Asszem már valahol felvetettem ezt a kérdést, de választ még most sem kaptam rá. Hátha valaki tudja a választ, mert én egyszerűen nem jövök rá.
Hogyan került a Sulacora idegen tojás(?) vagy arcmászó(?), mert ugye a 3. rész úgy kezdődik, hogy az arcmászó ráugrik egy kapszulára, sav, füst, tűzriadó, evakulálás, stb.
Jó tudom, hogy került a királynő a Sulacora..., de az még érthető. Na de egy arcmászó? Gyorsan rittyentett egyet a királynő, mielőtt ráugrott volna Ripley-ékre?
tsabee Creative Commons License 2003.01.09 0 0 362
én globálisan értettem azt, hogy az első részben sok tojást találnak.
Inner Circle Creative Commons License 2003.01.09 0 0 361
Ja és később, mikor szegény Brett maradványait megtalálják, az olyan, mint az elhagyott űrhajóban talált "törött, üres urna". Rengeteg tojás van ugyan, de azok egészben és a kamrában.
Előzmény: Inner Circle (360)
Inner Circle Creative Commons License 2003.01.09 0 0 360
Nem úgy van, hogy megtalálják a leadót, utána Dallas a csorba tojást, és utána engedik le Kane-t? Ő még mondja is, hogy "Olyanok, mint a TIED volt, csak ezek egészben vannak"?
Előzmény: tsabee (359)
tsabee Creative Commons License 2003.01.09 0 0 359
"... csak a jeladót és egy üres tojást találnak"

egyet? rengeteget!

Előzmény: Inner Circle (358)
Inner Circle Creative Commons License 2003.01.09 0 0 358
Nnna. Itten nem arról van szó, hogy milyen nagy dobás a szaporodási ciklus vagy hogy miért találták ki, itten most beleélni próbáljuk magunkat! Ennyi erővel azért nem feleakkora az Idegen, mert a színészek akkor nem férnének be a gumiruhába! :)))

"ennek oka, hogy a hajón (bár minimum egynek lennie kellett volna - ami kitört az űrutasból de...) nem voltak kifejlett példányok"

Mert már rég megdöglöttek. :) Egyébként itt nagyon nagy kavar van: az első könyvben benne sincs az űrutas, csak a jeladót és egy üres tojást találnak. Gondolom a hatás kedvéért került bele az űrutas a filmbe. (Persze ezt ti is tudjátok.)
Ezenkívül a "savmarta lyuk" a könyvben még kifejezetten szabályosnak van leírva, holott a savmarások nyomai láthatóan felhólyagosodott, korrodált sebhelyek.
Nodeaztán a második könyvben Ripley már beszél az űrutasról, sőt, feleleveníti, hogy sikerült dekódolni az űrutasok hajójának üzenetét, amely "tragikus részletességgel meséli el", mi történt. Kár hogy ennél többet nem mond, engem érdekelnének a részletek is. Mindenesetre még jócskán lehettek idegenek is, arcmászók is.

"hogy ha valami gubanc lenne a megtermékenyíteni kívánt "taggal" (legyen az bármilyen élőlény), akkor az idegen szépen fogja és két kis kacsója segíségével rárakja az "arc"-ára a támadót."

Igen, erről pofázok egy hete, hogy csak a fejlett társadalmuk segítségével működhet a buli. :) Valszeg ezért (is) találták ki a kaptárt a második részben.

""az idegenek szaporodáselmélete" (letölthető!) bemutatja, hogy milyen körülmények között is élhet ez a faj. korrekt. nincs túlnépesedés a bolygón elhiheted. "

Fenntartás nélkül elhiszem. Azt is, hogy háborútól, tífusztól és kolerától sújtott vidékeken sincs. :)))

"de ő ezt előre nem tudja, hogy csak ennyien vannak"

De hogy 150 vagy 15 000 áldozat van, az csak idő szempontjából nem mindegy. Ugyanígy kiirtanának bármennyi élőlényt - erre képesek, de stabil ökoszisztémában élni... Hacsak nem egy idő után már nem elég az egy kaptár, lesz egy konkurrens királynő, és innentől kezdve egymást ölik. Bár ez a "Lidérces utazás" vagy milyen című borzasztóan rossz könyvben nem jött be, jól elhaverkodtak a konkurrens idegenek. :)

Előzmény: aliens.scifi.hu (354)
Inner Circle Creative Commons License 2003.01.09 0 0 357
Ja, ez így korrekt. Lámáknak: egy randa nagy féregről van szó, aminek fogai vannak és ugrani is tud. A Milleneum Falcon 40 méter hosszú, és mikor kisurran a fogak közt, úgy hat, mint az ember foga közt a mákszem. Na ezt a lényt magyarázza meg nekem valaki, mármint hogy természetes úton így fejlődött ki - ez maximum Douglas Adams "Galaxis útikalauz" univerzumában elképzelhető (a mogyorófán élő civilizáció mintájára). :))
Előzmény: gyanus_capa (355)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.01.08 0 0 356
;-)

Bar nemtom, nekem ugy remlik mintha te kezdted volna emlegetni a 'bug'-okat a rendszerben. ;-) Ezert mondtam hogy kar erolkodni mert elegge sok van belole, es akarhogy is csavargatjuk valami mindig ki fog logni :), ugyhogy eccerubb szemet hunyni felettuk, es inkabb elvezni a tortenetet.

;-)

Előzmény: Inner Circle (353)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.01.08 0 0 355
Az urcsiga asszem a Birodalom Visszavagban van, amikor menekulnek a Tatooinrol es a Millenium Falconnal belemasznak egy kiterjedt aszteroida mezoben levo nagyobb aszteriodaba hogy egyreszt eltunjenek a birodalmiak elol, masreszt fixaljak a muszert mert az nem hajlando a fenysebessegre ugrasra.
Előzmény: aliens.scifi.hu (354)
aliens.scifi.hu Creative Commons License 2003.01.08 0 0 354
nos

az arcmászót az első film készítésekor jópárszor átszabták, hogy kellőképpen jól nézzen ki, használható legyen és be tudják illeszteni a fejlődési ciklusba.
tulajdonképpen az igaz, vehetjük véletlennek, vagy kane szerencsétlenségének, hogy meg tudta támadni egy 'hugger' és ezzel mondhatni kezdetét vette az alien mítosz.
most elvonatkoztatva attól, hogy átégette a sisakot és az arcát mégsem sértette fel - erről később - az 'AT' nem minden esetben képes önálló petebehelyezésre.
az alienben, mikor a derelict ship-ben jártak a nostormo utasai, nem támadta meg őket egyetlen warrior sem...
ennek oka, hogy a hajón (bár minimum egynek lennie kellett volna - ami kitört az űrutasból de...) nem voltak kifejlett példányok.
szóval, mikor a kane leereszkedett a tojáskamrába azt egy savmarta nyíláson keresztül tette.
elképzelhető, hogy az űrutasból kikelt mellkasrobbantó ott pusztult volna el.
méretes lik az igaz, de az űrutas is nagydarab volt...
szóval.
a második filmben találkozhatunk a falhoz ragasztott emberek haldoklása című jelenettel.
hogy kerültek oda? maguktól? dehogy. a harcosok elfogják az áldozatokat beragasztják őket, majd pedig eléjük raknak egy tojást...
továbbá. ez ár csak képregényekben szerepel, hogy ha valami gubanc lenne a megtermékenyíteni kívánt "taggal" (legyen az bármilyen élőlény), akkor az idegen szépen fogja és két kis kacsója segíségével rárakja az "arc"-ára a támadót.
tehát a "kicsikének" néha elkél a segítség...

"Idióta szaporodása van, ami speciális hordozót igényel?"
a filmnek ez volt az alap motivációja.
olyan rettegést okozni, mely önmagunkból tör elő.
"the beaast within"
de gondold el. azóta mennyi év telt el, és akkor ez oly dobásnak számított, mint pár éve a hatodik érzék...

"Ha egy élőlény ilyen tökéllyel gyilkol, akkor kiirtaná a zsákmányát, ergo kihalna maga is"
tény, hogy tökéletes gyilkológépnek szokták titulálni, de ez persze nem egészen igaz.
a ma már klasszikus "az idegenek szaporodáselmélete" (letölthető!) bemutatja, hogy milyen körülmények között is élhet ez a faj. korrekt. nincs túlnépesedés a bolygón elhiheted.

"Acheronon: kiirt mindent, aztán tojásként él pár (ezer) évig--"
de ő ezt előre nem tudja, hogy csak ennyien vannak.
belekezdett abbba, amibe minden faj. megalapozza a jövőjét, szaporodik.
ezzel minden élőlény így van, a korlátok előre nem láthatóak!

"kepes idegen lenyekben szaporodni mikor annak anyagcsereje teljesen mas mechanizmusokon alapul"
a biomechanika és xenomorphológia szépsége ebben rejlik...:-)

"a 4. reszben miert embereket hasznalnak keltetesre miert nem allatokat ?"
a negyedik rész pofátlanul, és rengeteget merít a korábbi képregényekből, így ennek a válasza is onnan ered.
idomítás.
génkeveredés ugyebár még mindig van, merthogy alakjuk, felépítésük, és mint kiderült későbbi szaporodásuk is hasonlóvá válik...
ha emberi az "alapjuk", akkor elvben könnyebben lehet 'dolgozni' velük...
az más tészta, hogy NEM! :-)
(egyetlen egy történet sem írta, hogy nem emberből keltenék ki őket. keresek majd valahol magyarázatot miért...)

mano

űrcsiga? az mi? melyik ep-ben?

Inner Circle Creative Commons License 2003.01.07 0 0 353
Nem, mindebből az a tanulság, hogy problémákat mindenben lehet keresni és találni, de akkor ezt a gondolatmenetet nem hiteles úgy felvezetni, hogy "kár ezen problémáznod". Ui. nem én problémázok, hanem te - én igyekszem megoldani őket. :)))
Előzmény: gyanus_capa (352)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.01.06 0 0 352
Szerintem kar ezen problemaznod. A tortenet maga nem lenne rossz, de tudomanyos szempontbol mar ott elbukik, hogy hogyan kepes idegen lenyekben szaporodni mikor annak anyagcsereje teljesen mas mechanizmusokon alapul. Hogyan kepes a kiralyno genje? beepulni! ugy az emberi genek koze hogy az semmi gubancot nem okoz!, egyaltalan miert epul be ha az aldozat ugysem eli tul a 'szulest', azutan a 4. reszben miert embereket hasznalnak keltetesre miert nem allatokat ? ez hogyhogy nem jutott senkinek eszebe hogy legalabb megprobaljak.
Mindebbol a tanulsag hogy bizony nehez olyan sci-fi-t irni amely hihetoen jeleniti meg a jovo technologiajat ugy hogy a jelenlegi 'biztos' ismereteinkel is osszhangban van.
Előzmény: Inner Circle (351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!