Keresés

Részletes keresés

Janibacsi Creative Commons License 1999.05.07 0 0 22
HA nem lenne nagy probléma. esetleg részleteznél egy-kettőt ezen "érdekes dolgok" közül? Csak kíváncsiságból is érdekelne...
Előzmény: Zak (20)
Zak Creative Commons License 1999.05.07 0 0 20
Fogalmam sincs. Nekem kozom nincs a dologhoz, azert tudok csak rola, mert a biztonsagi fonokunk a 3 evvel ezelotti nyugdijazasa elott a VI.-VII. ker. kapitanysagon enne a csoportnak a vezetoje volt, es pont ma delelott meselt mindenfele erdekeset errol a temarol.
Előzmény: SebDani (18)
Denevér Creative Commons License 1999.05.07 0 0 19
Sics, a kutya felülmulhatatlan... (Ha nem lennek macskapárti...)

Tulajdonképpen és a cédulás módszerre helyezném a hangsulyt. ("Vigyazat! Az illetéktelen behatolora varatlan ivkisulesek az oldalfalak kozt, egy egyeb meglepetések ") Termeszetesen csak egy kis altatogaz lenne ami idovel aktivalna magat, a megfelelo resek tomitesevel, meg egy automata telefonhivas. (Mivel ugye visszafele is elsulhet a dolog...) Ezzel csak az a gond, hogy nem vegez az elkovetovel, ilyenkor pedig jönni szokott a verbosszu, mert hogy mereszeltem en azt...
+persze szerintem innentol csak garazdasagnak minosul, hisz nem visz el semmi ertekeset az illeto, akkor pedig hihetetlen gyorsan szabadul.

SebDani Creative Commons License 1999.05.07 0 0 18
És hova tűntek ezek itthonról?
Előzmény: Zak (17)
Zak Creative Commons License 1999.05.07 0 0 17
Ez nem csak Angliaban van igy, hanem az USA-ban, vagy nalunk is. Kitesznek egy nagy erteku kocsit (vagy vedtelennek latszo kocsiba felejtenek ertektargyat) olyan helyre, ahol nagy esellyel megprobalkoznak vele, videokamerak a szomszedos kocsikba, hazak ablakaba. Ha valaki elviszi, vagy betori az ablakot a diplomatataskaert (ami taviranyitos szirenat tartalmaz), egy perc alatt lekapcsoljak az illetot. Jenkiknel szokas a csali autoba rejtett kamerat is szerelni, ami mutatja a tolvajt, ahogy probal kiszallni a belulrol nyithatatlan autobol. :-) A videofelvetelt tudtommal a magyar birosagok is elfogadjak bizonyitekkent. Egyebkent ilyesmit eloszor Magyarorszagon, a VI.-VII. ker. kapitanysagon csinaltak eloszor a 80-as evek elejen, elsokent a szoci orszagokban. Ok tartottak oktatast a tobbi szocko rendorsegnek, sot meg az osztrak zsandaroknak is.
SebDani Creative Commons License 1999.05.07 0 0 16
Ez már egy kicsit elvisz a bűnüldözés felé, és nem visz közelebb a címben feltett kérdés megoldásához, de sebaj...

Azt írta az újság, hogy
(azt hiszem) Angliában próbálkoztak/próbálkoznak olyan "csapda-autók" kihelyezésével, amelyek értékesnek, (autótolvaj szemmel) csábítónak tűnnek, belül azonban kicsit fel van spécizve...
Üzemanyag nincs sok benne, de egy elektronika a motor beindítása után pár perccel bezárja az ajtókat, leállítja a motort és értesíti a (rendőrségi) központot. Az ablakok törhetetlenek, az ajtók bombabiztosak, vagyis szinte garantált, hogy mire odaér a rendőrség, még mindig bent fog ücsörögni valaki a kocsiban... és nem azért, mert kint éppen esett az eső...

csn Creative Commons License 1999.05.07 0 0 15
>Ami még létezik: a permetszer...
....
> / A dologban egy ciki van: mi van, ha valaki eladásra lop....

Hmmm. Aztan meg te vagy a gyereked eszik fagyit a sarki fagylaltozoban, aki megvette a tolvajtol es szep egeszseges malna volt, nem mosta meg...

Latjatok, a legtobb dolog visszafordulhat artatlanok vagy akar onmagatok ellen.

csn Creative Commons License 1999.05.07 0 0 14
OK, akkor ha nem a kertrol van szo, beszeljunk konkretumokrol.

A zart ingatlant mar tenyleg problemas gyilkos eszkozokkel megszorni. Azok bizony ram is veszelyesek lennenek, hisz minden elromolhat, illetve elfelejtkezhetek rola, hogy a szelso fiok kihuzasakor a szekreny tetejerol leesik egy betonkocka... mondjuk tobb honap magam zuzom le. :)

Egyszer gondoltam olyanra, hogy az auto riasztot ugy kellene megbuzizni, hogy ha nem oldom fel a riasztast, egy ido mulva mondjuk bezarna az ajtokat (centralzar), levenne a gyujtast, es 30 mp. mulva a muszerfalbol konnygazt spriccelne ki.
Aztan eszembe jutott, mi van ha elromlik valami ebben a dologban, es rajottem: ez marhasag. Ennyit NEM ER.

Szoval en tovabbra is a jo eros (kombinalt) vedelem, elterelo trukkok es a komoly ertekek biztositasa mellett voksolok (de nem Hungaria Biztosito, az tutti! tippadok es simlisek gyulekezete)

Ne mondja azt nekem senki sem, hogy egy csaladi hazban olyan nagy problema lenne elrejteni egy kisebb falba epitett szefet, es reszoktatni a csaladot arra, hogy a komolyabb ertekeket igenis oda kell betenni. Kint csak a napi hasznalatu ekszer, penz, papir maradjon.
Akinek ennyi "faradsagot" nem er meg, az magara vessen.
Akinek meg Bang & Olufsen a HIFI cucca, az megerdemli hogy elvigyek. :)))

Tobbszor emlegettetek, hogy "mi van akkor, ha csak a videot akarja vinni, de rajtakapom, es ram tamad..."
Na ez mar teljesen mas felallas, ekkor ugyanis mar nem vagyonvedelerol beszelunk. Mindenki tudja, hogy ma Magyarorszagon 20 fortintert is elvagjak az ember torkat, ezert a "rajtakapasnal" eleve azzal kell szamolni, hogy felelembol, haragbol, akarmiert ram fog tamadni, es akkor BARMI megtortenhet. (lattam az arcat, felismernem...).

Erdemes elbol a legrosszabbra gondolni, es ha az ipse nem elszalad, hanem barmi massal probalja megoldani a varatlan helyzetet (ott marad, ram tamad, tuszt szed...) akkor nincs irgalom. A cel az en es csaladom eletenek vedeleme (leszarom mar ekkor a videot) es ennek erdekeben BARMIT megtennek, es meg is tesszek adott esetben.
Mondjuk elbol csak cselekveskeptelenne tennem, de nem nagyon ugyelnek ra hogy ne lojem fejbe.
Ugy gondolom, hogy tobbet er egy birosagra maszkalas, ugyved fizetese es esetleg egy megrovas, felfuggesztett mint hogy embereletet koveteljen a rajtakapas.
Tehat azzal egyetertek, hogy aki a lakasba bejon, es szemelyesen osszeutkozik a tulajjal, az tudja mit csinal, es tudja azt is, hogy a pakliban ott az o halala is mint lehetoseg.

Mellesleg a profi betorok szerintem kinosan ugyelnek az ilyen esetek elkerulesere, tisztaban vannak a dolog sulyaval, es probaljak elkerulni a testi sertest, gyilkossagot. Tudjak, hogy az biz' egesz mas kategoria, mint par szazezer lenyulasa.
Emellett sajna rengeteg a pancser betoro, aki nem vigyaz, es eloall a rajtakapas. Es ekkor sem az elszaladast valasztja, hanem tamad.
Ez a legrosszabb eset, kiveve mikor eleve gyilkolni jon. :((

Előzmény: Denevér (11)
Sics Creative Commons License 1999.05.07 0 0 12
Üdv !

Előbb írtam le az önvédelmi topicban pár aljas és embertelen ötletet. Szintén fiktívek...

- Becsiszolt fedővel zárható tárolóbanm, üvegbúra alatt tartott kontaktméreggel preparált értéktárgyak. ( Ha valaha is elővesznek érte a yardon, hitelesen kell előadnod, hogy te bizonyos ártékony vegyületek hatását vizsgáltad, amit huzamosabb idő alatt a gyógyító erejű kövekre kifejtenek... ha megkapod érte a diliflepnit, máris nem vagy büntethető se... )

- Kutyuli, harapás útján terjedő egzotikus kórsággal megfertőzve. Nem feltétlenül AIDS, elég valami jó kis trópusi is... persze lehetőleg olyasmi, ami ellen létezik védőoltás. TE tudod, hogy mi az. Sőt, tartasz is belőle. S ha valakit megharap a kutyuli ?

Vagy jelentkezik, és kap a szuriból, vagy jó eséllyel megmurdel...

***

Ja mindkét fenti csapdánál Te döntöd el, hogy szólsz-e róla a yardnak, hogy nem csak betörés volt, hanem emberhalál-miegyéb is várható...

Ha nem: bizonyítsa be a Berörő Úr, hogy mitől rohadt le a keze, vagy miképp tett szert valami jó kis trópusi nyavalyára...

***

Ami még létezik: a permetszer... Ez inkább kertben hatásos. Érett mánást, valami végzetessel. És Te kiteszed a Méreggel Permetezve táblát... Na most ha a kedves éjjel szüretelő nem tudja, elolvasni, vagy az éjszaka, vagy sáját sötétsége folytán... és eszik belőle... Hát, Te kitetted a táblát...

/ A dologban egy ciki van: mi van, ha valaki eladásra lop... Szerintem én nem tehetek róla, hogy mondjuk az a mérgezett meggy kinek az asztalára/konzervébe kerül - a vegyszerezett meggyet én tuti nem adtam el... a maga jogellenes cselekményeiért pedig mindenki vigye csak el maga a balhét... /

bye
Sics

Denevér Creative Commons License 1999.05.07 0 0 11
csn:
A fiktiv történet oké. A kert legyen szabad préda. (egyenlőre) Viszont az ingatlanon való behatolás után, elvileg a szándék bizonyitott, szoval szárnyalhatna a képzelet. Tudom, (pl.) a tollaslabda az ablakuvegen keresztül is bejuthat a lakásba, Viszont aki ilyen bonyolultságú "szerkezeteket" képes mukodtetni, az kepes felfogni az irott illetve a szobeli figyelmeztetest is. (Abbol indulok ki, hogy joszandekuan "aknasitom" el a bejaratom, s ezert errol tudatom a kornyezetem.)
Elvileg az áramszolgáltato sem hinnem hogy felel, ha valaki megrazkodik a egy trafohazban, mivel o kitette a "Vigyazat Nagyfeszultseg" -et.
Udv, Denever
Előzmény: csn (10)
csn Creative Commons License 1999.05.07 0 0 10
Rettenet:
Ezek erzelemmel dusitott velemenyek. Tudom, en is igy vislekednek ha inzultus erne engem vagy ismerosomet.
DE:
>azért lehet olyan kerítést építeni,...

Nem lehet. Illetve ertelmes keretek kozott (lakott teruleten, szomszedokkal, stb..) nem tudsz olyat epiteni, amit 2-3 lurko ne tudna atmaszni. Irj le egy ilyen keritest legyszi, persze ne ugy kezdd hogy 8 meter magas sima granitboritasu... (ezen is at lehet azert)

>Azonkívül honnan tudom, hogy aki bejön, az csak a fűnyírómat akarja
> ellopni és nem az egész családot likvidálni? Ha bejön azért, hogy bűnt
> kövessen el, még nem tudható, hogy milyen bűnt fog elkövetni, de az
> elkövetés ténye magában hordozza a legszélsőségesebb lehetőségeket. is.

Ezt elfogadom, de forditsunk a kockan, egy kis fiktiv tortenet:
szuper szulo vagy, imadod a kisfiad/lanyod, mindent elmagyarazol nekik. Mar 10 evesek, tudjak mi az amit nem szabad, es mi az amit szabad (nagyjabol).
Van egy morcos oreg a szomszedben, aki mindig karal, szoszmotol a kertjeben. A gyerekeid tollasoznak a kert vegeben, az ismerosodektol kolcsonkert, draga tollasfelszerelessel. Csak egy labda van hozza.
Lelkukre kototted, hogy nehogy bajuk legyen, mert a Guszti bacsi Ausztraliabol hozta, es draga cucc.
A gyerekek veletlenul atutik a jo magas betoneritesen, es a tuloldalon esik le. A kisfiad gondolja, "huha ebbol baj lesz, az a morcos oreg biztos nem adja vissza, de ilyenkor delutan alszik, atmaszok es athozom inkabb. Apa megmondta, hogy ne legyen baj a tollassal..."
Letra a keriteshez, gyerek atmaszik, aram agyoncsapja.

Azt hiszem ez nem tartalmaz irrealis elemeket, tehat meg is tortenhet.
TE MIT LEPNEL ERRE?! Orjongenel, nem?
Hisz az oreg csak a szaros kertjet es szerszamait vedi arammal, az egesz koter kevesebbet er mint az autod, es megis meghalt a gyereked a rogeszmes oreg miatt...
NOS?

>Ha pl valaki rámfog egy stukker...

Ez tok mas, egyertelmu hogy ha ebben a helyzetben meg egyaltalan mozdulni tudnek, vagy visszaloni, hat szitava lonem, mint a gepagyu. EZ nem kerdese, de a topic nem errol szol, hanem a magantulajdonrol.
Egyebkent a fegyver rafogasa mar eleg indok a visszalovesre. Amerikaban is a rendorok akkor mar lonek, ha fegyvernek latszo targyat latnak a rajuk tamado kezeben, nem?
(no jo, Amerika az mas, ott megvedhetem fegyverrel meg az anyagi javakat is ha jol tudom. De EN es nem egy szerkezet.)

>Amúgy meg szerintem abban a pillanatban, ahogy egy elkövető megsérti a törvényt, azzal leond az őt védő jogokról is.

Ezzel tokeletesen egyetertek. Csak ahogy mar mas is irta, a mai magyar jog ezt nagyivben leszarja, gyakorlatilag a bunozoket tamogatja az enyhe buntetesekkel, joghezagokkal, hulye torvenyekkel illetve azok hianyaval.

Előzmény: Rettenet (8)
ZöPö Creative Commons License 1999.05.07 0 0 9
Sajnos gvass1nek van igaza: Magyarországon a jelenlegi jogrendszer szerint sehogyan nem védheted a magántulajdonodat. Szép szóval megkérheted jogsértő cselekménye felfüggesztésére, aztán szevasz.

A közelmúltban történt egy barátom édesapjával (újságok is írták): állt a saját gyümölcsösében, jöttek a cigányok (leírom bazmeg, hogy cigányok voltak, ha egyszer cigányok voltak), papát vasdurungokkal agyba-főbe, ahogy kell, közben véletlenül elsült a sportpuska (véletlenül, nem célzottan), cigány megsérült a lábán aztán máris FELPERES lett belőle. A talpam is ökölbe szorul amikor ilyeneket hallok, máris felhúztam magam. :-(((

Előzmény: gvass1 (4)
Rettenet Creative Commons License 1999.05.07 0 0 8
azért lehet olyan kerítést építeni, amin a szomszéd 6 éves kisfia nem mászik csak úgy át. Azonkívül honnan tudom, hogy aki bejön, az csak a fűnyírómat akarja ellopni és nem az egész családot likvidálni? Ha bejön azért, hogy bűnt kövessen el, még nem tudható, hogy milyen bűnt fog elkövetni, de az elkövetés ténye magában hordozza a legszélsőségesebb lehetőségeket. is.
Ha pl valaki rámfog egy stukkert akkor talán nem várom meg, amíg lelő, hogy megtudjam csak viccelt-e, hanem megpróbálom ártalmatlanná tenni, ha tudom. még az elkövető élete árán is.
Amúgy meg szerintem abban a pillanatban, ahogy egy elkövető megsérti a törvényt, azzal leond az őt védő jogokról is. Aztán a hulla már nehezen tudja bebizonyítani, hogy ő nem emelte rám az ásót, csak a talicskát akarta megfújni. Ilyenkor mindig az jut az eszembe amit anno a honvédségnél mondtak az őrségről. Ha már lősz, lődd fejbe. akkor biztosan nem tud majd beperelni.
Denevér Creative Commons License 1999.05.07 0 0 7
Udv baroka,
Nem akarok boruláto lenni, de van egy olyan erzesem mintha volna egypar aram atutest is kivedo szereles. (Ertsd.: szvsz az elektromos kerites nem hatekony...) Azert en elkezdek gondolkodni, egy (torvenyes) megoldáson...
Előzmény: baroka (5)
csn Creative Commons License 1999.05.07 0 0 6
Anyost az udvar kozepere samlival, sepruvel!!! :))

Komolyan:
Szerintem nem az a jo ut, hogy varazslatokkal telituzdeljuk az udvart, hazat.

Az egyszeru megoldasok visszafele sulhetnek el, vagy nem hatasosak. Ilyen a villanyaram keritesbe, lo- vagy robbanoszerek, csapdak alkalmazasa. Meg a vegen sittre kerul a tulaj, mert a torveny ugy szol, hogy a torvenysertovel szemben is csak az indokolt mertekben szabad eljarni... vagyis a funyiro ellopasaert (akarmennyire a szivemhez nott) nem olhetem meg a tolvajt.
Eletre torni csak onvedelembol, vagy masok eletenek vedelmeben szabad.
Meg testi sertesnel is (a torveny szerint) csak az indokolt mertekben szabad visszautni: pofonert loni nem illik - elvileg. Az igaz, hogy gyakorlatilag biztos lonek, ha a pofont egy 6 tagu galeritol kapnam a "nyocban" egy kapualjban...

Szoval a javak vedelme szerintem mehanikusan es elektronikusan jobban megoldhato, csapdak nelkul. Nem mondom, elterelo trefak lehetnek elrejtve, de semmikeppen sem szabad tulzasba vinni. (kamu szef nem nagyon eldugva, hadd jatszon vele a tovaj; kis osszegu penz szem elott; kamu pecsetnyomo ceg eseten; stb...)

Gyakran hallania "villanyt a keritesbe" hozzaallast. Nos aki ilyenre gondol, kepzelje el, hogy mondjuk az egyik nyari este a haver szomszed 6 eves kisfia atmaszik mert atpattant a labda es meghal a "vedelem" miatt...
Vagy mondjuk mert szepen megerett a cseresznye es szedni akart egy marekkal... biztos jot aludna utana... es meg sittre is kerulne.

Ha olyan profin akar valaki csapdat allitani, amit VELETLENUL nem lehet aktivalni, es (a jog miatt) nem kerulhetek bortonbe - nos az nehezen megoldhato. Komoly zarak, racsok, jo riaszto (nem olyan ami csak sivit, hanem telefonal is!!!) es hasonlok kombinalasaval jo eredmenyt lehet elerni.
A kutya sem rossz megoldas, de csak akkor hatekony, ha nem onalloan, hanem emberi orzessel kombinalt: ilyenkor jelez. Az onallo kutya pillanatok alatt lefujhato spray-vel, megmergezheto, lelohet, stb...
Ami meg olyan, azt erdemes esetleg bebiztositani is.

baroka Creative Commons License 1999.05.07 0 0 5
Szelsoseges vagyok, de szerintem BARMILYEN ESZKOZZEL.

A baratnomek egy 3-as iker hazban laknak, es tegnap betortek a 3. szomszedhoz. Fenyes nappal. O is otthon volt, es a masik szomszed is. A feltort lakas van a legtavolabb az utcatol, a kerteken at mentek, a kutyakat bekabitottak, feltortek az ajtot, es kiramoltak a hazat.
Meg az a szerencse, hogy kedvesem nem ment ki a kertbe, mert akkor -felek- porul jart volna.

Egy evfolyamtarsamhoz -o hevizi- ejjel tortek be, ok is kerteshazban laknak, az autojuk ott allt a kertben, a hazban kiramoltak az also szintet, elvittek mindent, a kutyajukat ugy fejbe vertek, hogy csak reggelre tert magahoz (13 eves szegeny, amugy sem jelentett veszelyt). Vajon hogy reagaltak volna a betorok, ha valaki felebred, es mondjuk lemegy a konyhaba vizet inni? Azota a lany ejszaka nem mer aludni, magara zarja az ajtajat, es szeket tesz a kilincs ala.

Szoval Qrvara nem tud erdekelni, hogy annak a patkanynak mi baja lesz, az sem erdekel, ha megpusztul, legfeljebb kiviszem az erdobe es elasom. Bizonyitsak ram, hogy az en kertemben adta be a kulcsot. A skorpiomereg pedig ugyis lebomlik, egy 6 honapos hullan pedig a csipes helyet sem lehet megtalalni.

Mar csak azt nem tudom, hogy ha erődöt csinálok a házamból, akkor én hogyan megyek be?

(ps. Jogaszok! Legalis-e egy ilyen kerites: a kulso egy sima drotfonatu kerites, de 1 meterrel beljebb van megegy, amiben pont annyi aram van, hogy nem ol, de benit, tehat nem lehet atmaszni rajta.)

baroka.

gvass1 Creative Commons License 1999.05.07 0 0 4
Hogy vedheted a tulajdonod??

A jelenlegi jogszabalyok szerint SEHOGYAN!!!
Javaslat: ki kell vandorolni amerikaba, es ott nem birkakent kell megvarni amig a betoro ur elviszi mindened, es kiirtja a csaladod.

Ott a polgar az polgar, nem pedig csak potencialis aldozat.

gvass

Előzmény: Solya (3)
Solya Creative Commons License 1999.05.07 0 0 3
Nézd végig a Reszkessetek betörők 1-et! :-)
Yoshi Creative Commons License 1999.05.07 0 0 2
Kimedvecsapdazni az udvart.
A keritesre meg kiirni, hogy belepni eletveszelyes!

Esetleg telerakni az udvart skorpioval, mergeskigyoval, harcikutyaval.
Kiirni meg hogy: vigyazz! Az ize harap!

Onnattol mar jolvan.

SebDani Creative Commons License 1999.05.07 0 0 1
pl. villanyáram a kerítésbe?
Mo-n ítéltek el már ilyenért embert...

Szóval...
Megteheted, de a törvény bünteti.

Kham Creative Commons License 1999.05.07 0 0 0
0-ásokkal körbe kell rakni a kerítést.
OpiumPapa Creative Commons License 1999.05.07 0 0 topiknyitó
Most dumáltunk a haverokkal, hogy például megtehetem-e, hogy olyan berendezést létesítek a saját ingatlanomban, ami károsítja a rablót, miközben véd engem? Eresszétek szabadon a fantáziátokat és hajrá!

papa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!