Keresés

Részletes keresés

azzo Creative Commons License 2003.03.17 0 0 97
Szep lassan ujra aktualissa valik ez a topikfolyam.
bubu Creative Commons License 1999.06.15 0 0 95
hm.
hat azer _vissza_kuldeni nem lesz olyan konnyu.
mintha a beket is akko kotottek volna meg, amikor az elso valoban kegyetlen nato bombazas erte a szerb hadsereget

Előzmény: Muchacho (94)
Muchacho Creative Commons License 1999.06.15 0 0 94
Megtalaltam az eredeti Tanjug szoveget angolul:

"1446 GMT, 990615 – Tanjug reports that Yugoslav 3rd Army Commander, Gen. Nebojsa Pavkovic has threatened to send troops back into Kosovo. He stated that his forces are just five kilometers outside the border and could return if international forces are not deployed in a manner consistent with UN mandates. He also said, "We have fully preserved the war potential and ability to continue waging extensive combat actions in all conditions."

Előzmény: Muchacho (92)
Muchacho Creative Commons License 1999.06.14 0 0 93
"Ma reggel hallottam éppen, hogy a háború gyöztesének kiáltotta ki magát. "

A hulyegyerek szaddam mar 91 ota gyozelmet gyozelemre halmoz az amerikaiak ellen. Valljon egeszsegukre! Ennyi nekik is jar! (Persze a hagai bortoncellan kivul :-)

Előzmény: finnes (91)
Muchacho Creative Commons License 1999.06.14 0 0 92
"Mostantol nem olyan nagy titok, mi maradt a Jugo seregbol?"

Arra meg varhatunk par evet! Valami yugo tabornok aki a koszovoi harcok egyeik fejese volt avval fenyegetodzik hogy csak 10km-re lesznek a hatartol, akkor mennek vissza amikor karnak. Gondolom ilyen helyzetben nem fogjak vilagga kurtolni hogy mekkorak a vesztesegeik. Kicsit levon a szavahihetosegebol hogy meg mindig azt hajtogatja hogy az gysegei tobb tucat NATO gepet es helikoptert lottek le az elmult hetekben. Mindezt ugy hogy csak szaz valahany katonat vesztettek. Hmmm...

Előzmény: csn (90)
finnes Creative Commons License 1999.06.11 0 0 91
Szerintem addig nincs megoldva semmi amig Milosevics a goré.
Ma reggel hallottam éppen, hogy a háború gyöztesének kiáltotta ki magát. Ami sajnos igaz addig a percig, amig el nem tüntetik. Vagy hagyják és mi lesz legközelebb ?
Vajdaság?
csn Creative Commons License 1999.06.11 0 0 90
Ja, tenyleg elesszuk mar ujra a topicot. Bar mostantol ha minden igaz, tenyleg atkerult a fegyverekrol a politikara a hangsuly. Orulok neki.
Ez is nehez menet lesz, de azert megis csak tortent valami.

Csak ez a Milo kaphatna most egy kiados, vegzetes agyverzest meg. Nagyon faramuci a helyzet, most be lehet kiserni a bortonbe vagy nem?

Mostantol nem olyan nagy titok, mi maradt a Jugo seregbol?

muchacho Creative Commons License 1999.06.11 0 0 89
"Hosszan elhúzódó konfliktusra számítok, egy-egy rövidebb tűzszünettel. Talán valamikor az ősszel telepíthetnek majd ENSZ-csapatokat Koszovóba. "

Andras, ha meg olvasod ezt a topicot: Szerencsere ugy tunik tevedtel! Kulonben kar ezert a thread-ert, jo dolgokat lehetett it olvasni.

Előzmény: andras (72)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 88
Na csak hogy elorebb keruljon, alig talaltam ra a topicra, ugy elsullyedt!
Semmi uj inf
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 87
Kosz az infokat, es az independent is irta, hogy eleg sok kis gyalogos NATO csoport is bent van hatosrszagban (kosovoban). Nem mintha nagy ujdonsag lenne, csak meg van erositve.

Arra viszont kivancsi lennek (illetve megse, hamar megoregednek), hogy mi az aktualis politikai rendezesi terv. montenegro statusza (montenegroi politikusok ossze vissza utazgatnak EU-ban) Kosovo meg mindig csak autonomia vagy mar yugo tagkoztarsasag? (Az tuti, hogy mar 1 alban sem fogadja el a reszleges autonomiat)

Kerdees hegyek, foleg, hogy mikorra lesz mondjuk beke (mondjuk az bekefentartok helyszinen leveset es ujaepites megkezdeset szamitom annak)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 86
Meg tudom erősíteni namam híreit. A hétvége óta tüntetések vannak több nagyvárosban, egyes helyeken tegnap már a harmadik egymást követő napon vonultak utcára.
Még egy érdekes hír, amit belső katonai berkekben beszélnek: állítólag már napok óta bevetésen vannak az Apache helikopterek, egyelőre éjszakai műszakban. Nem beszélnek róla, hogy ne szolgáljanak egyértelmű információkkal a szerbek számára.
Szintén ezek a források állítják, hogy a koszovói szerb tankok és tüzérségnek már több mint a fele megsemmisült, és sok ezer katona esett áldozatul a légicsapásoknak.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 85
Szerb titakozás: vissza a katonákat Koszovóból
(május 18. 09:51) Montenegrói jelentés szerint több szerbiai városban tiltakoztak az ellen, hogy a
mozgósított katonákat Koszovóba vigyék. A podgoricai televízió arról számolt be, hogy a
dél-szerbiai Alekszandrovácban a katonák kikísérésére összegyűlt emberek meglincselték a
polgármestert. A közeli Krusevác-ban ötezren, főleg asszonyok és gyerekek, vonultak az
utcára és a Koszovóba küldött katonák visszahívását követelték. A tömeg összecsapott a
rendfenntartó erőkkel. A tiltakozó megmozdulásokról csak a kisebbik jugoszláv
tagköztársaságban számoltak be.

Lehet hogy megiscsak a lentebb emlitett forradalom lesz a vege.

namam Creative Commons License 1999.05.15 0 0 84
Megfogalmazom megegyszer:

1, Milosevicset el kell tuntetni vegre egy jo sotet cellaban orok idokre vegre. Az osszes hasonloval egyetemben. Szoval egyetertunk.

2, Demokracia es hirek. Lathatolag mara mar a katonasag sem engedheti meg maganak a nyugati demokraciakban hogy ne szamoljon be szinte mindenrol a nepnek, vagy azert mert A) az imadja a szenzaciot, vagy B) megiscsak az adofizetok penzerol van szo.

3, Ez nem ertekitelet kerdese kb ez lathato, a NATO mindenro beszamol, tajekoztat.

4, A kerdes: Amennyiben egy haboru ennyire a medianak is szol es abban is folyik, AKKOR
A) A NATO-nak (katonaknak) figyelembe KELL venniuk ennek torvenyszerusegeit, mer vannak, pl nem lehet ujdonsagi hatas nelkul meg a legegetobb ugyet sem huzni sokaig,

VAGY

B) a katonasag ne jatszon a madianak es a valasztoknak, hanem sokkal kevesebb hirt adjon ki es intezze maga a hadugyeket, de ne a kozonsegnek mutassa, milyen ugyes. EBBEN az esetben viszont a NATO-nak fel kell vallania azt hogy le lesz cenzorositva, es hogy antidemokratikusnak fogja nevezni a nem (agyon) tajekoztatott sajto.

Előzmény: kurbli (83)
kurbli Creative Commons License 1999.05.15 0 0 83
Mi köze a hírzárlatnak - nemzet(NATO)biztonsági kérdésben - a demokráciához?
Sületelenség.
Emberek ezreinek az élete elvonatkoztatható-e a demokráciától? Mi a cél, elpicsázni egy kis hitlerféleséget, vagy lecékt adni demokráciából. Mindentöl el kell állni, ami ennek a nyúlképü Hitlernek a segítségére van> Még ideig óráig a demokráciától is, ha egyáltalán van itt kapcsolat. Hol van a koszovóiaknak a demokrácia?
namam Creative Commons License 1999.05.15 0 0 82
Akkor egyetertunk!
Előzmény: Tsy (80)
Tsy Creative Commons License 1999.05.15 0 0 81
Az őrjöngés pozitív formában persze. Úgyis értenek a bulizáshoz, csak már nincsenek hozzá tereptárgyak :-(
Tsy Creative Commons License 1999.05.15 0 0 80
Nem pesszimizmus, nem adok neki nagyobb esélyt, mint annak a verziónak, hogy őszre innen 10 kilcsire délre egy forradalom utáni eufóriában őrjöngő országot találok (sőt ez utóbbira próbálok erősen koncentrálni), de mivel ez a háború nagyon nagyrészt a média háborúja, ugyanúgy a média elfordulása taccsra is teheti az egészet. Szerintem.
Pl. hutukról meg tuszikról,Libériáról, Afganisztánról semmit nem hallani két hónapja, mert ahogy mellgibson mondta volt, "egy új, még szebb háború nyílt a környéken".
offtopic on nem adja ki ez a k* pohártartó az elimekbil cédémet offtopic off
Előzmény: namam (79)
namam Creative Commons License 1999.05.15 0 0 79
Bocs, a "lekiallapot" andras szavajarasa volt, csak egyszerre reagaltam.

Pesszimuzmusoddal (ma) nem ertek egyet, legalabbis szeretnem a masik verzio mellett leelni az eletem, azaz nem lesz itt hagyva egy kokorszaki diktatura, hanem most tenyleg "vegig lesz jatszva".

De nem tudom mostanság.

Az egyertelmu, hogy a nemzetkozi diplomaciat figyelve Szerbia vezetese masodlagos es egyre inkabb a "mindenki altal elfogadhato kompromisszum" vonalai kezdenek korvonalazodni, ami egy ilyen helyzetben NEM megoldas.

Ami kicsit is Milosevics malmara hajtja a vizet az mar egyertelmuen totalis kudarc.

De tenyleg nem tudom, csak az nem stimmel, hogy ha alapvetoen mediatizalt egy haboru, akkor bizony ennek torvenyszerusegei is szerepet jatszanak, ha meg erre nincs affinitas, akkor tenyleg a hirzarlatosdi fele kene talan ellepni. Ami meg egy demokratikus kozossegben tarthatatlan, hisz az adofizetok adojarol van szo.

Előzmény: Tsy (78)
Tsy Creative Commons License 1999.05.15 0 0 78
Persze, hogy nem a te lelkiállapotodról beszéltem, hanem általában a közvéleményről. És nem a magyarról, mert mi nem nagyon fogunk tudni elvonatkoztatni a dologtól, amig nem születik megoldás, hanem azon népekéről, akik a választásokon nem csak a saját maguk feletti hatalomra szavaznak.
Előzmény: namam (77)
namam Creative Commons License 1999.05.15 0 0 77
Csak nem...

Egyebkent nem annyira lelkiallapot, hanem valodi erdeklodes volt, hogy meddig lehet fenntartani az allandosagot. Annak ugyanis semmi hirerteke nincs es az Obol haboru ota szimulakrum termeszetuek a haboruk is ( a nyugati valaszto polgar számára) Szoval a kerdes: hagyhatodhat -e elfelejtodni a Balkan valsag, vagy most az egyszer tenyleg vegig lesz harcolva a kituzott cel es annak axiomatikus alapjai. (Azaz kosovo nem oldothat meg szerbia pacifikalasa es demokratizalasa nelkul.)
(Bocs a fogalmazasert de borkosti utan vagyok)

Előzmény: Tsy (76)
Tsy Creative Commons License 1999.05.15 0 0 76
Nagyon elcsendesedett a topic. Lehet, hogy azért, mert nincs tele őrültekkel, mint a megindult...?
Azt hiszem nagyon valós veszély, és talán egyetlen módja a háború totális elvesztésének, hogy túl sok lesz a népnek egy idő után mindenütt a világon, és megunja. Nem leállítani fogja a közharag a támadásokat, hanem egyszerűen elfelejtik, és szépen lehűl az egész eredmény nélkül. Mi meg itt maradunk milóval a spájzban, aki ugyan egy kőkorszaki barlangon fog uralkodni, amit régen a virágzó szerbiának hívtak, de újabb pszichotikus generációk nőnek ott fel, akiknek a mások és a saját élete semmit sem ér.
Kopasz Creative Commons License 1999.05.14 0 0 75

Szerintem azért csöndesebb kissé az elemzés, mert tényleg nincsen újabb lényeges info. A bombázás folyik (sajnos egyre több pontatlansággal), Milo nem hátrál (nem a saját életével játszik egyelőre), kb. minden lehetséges forgatókönyv leírásra került. Mit lehet tenni? Várunk. Sajnos közben szegény civilek isszák meg a dolog levét. Ráadásul minél tovább tart, annál rosszabb lesz a helyzet a béke "kitörése" után.

Üdv: kopasz

csn Creative Commons License 1999.05.14 0 0 74
Nem tudom elhinni (jozan esszel) hogy ha tovabbra is ilyen utemben, egyre fokozott erovel zuzzak Jugot, ne omolna ossze rovid idon belul teljesen az orszag.
Tudom, hinni a templomban kell, es a NATO is azt "hitte" hogy Milo legkesobb az elso bombak hangjara becsinal a gatyoba. Es NEM.

De megis: meg nehany het es alig marad valami a fontos infrastrukturabol. Az pedig hosszabb tavon azert nagyon sulyos dolgokat eredmenyez.
Plane ha felhangzanak az Apache-ok UFF-jai.... marpedig szerintem (hallva a keszulodest) tenyleg csak napok kerdese, es bevetik oket.

Amugy picit elhalkult a szf. erok bevetesenek emlegetese. Miert? Ez is csak taktikai fenyegetozes volt, vagy mar ezt is megunta a media?

Előzmény: andras (72)
texaner Creative Commons License 1999.05.14 0 0 73
Amig a gyöztes amerikai seregek be nem vonultak Belgrádba. Sokáig, nagyon sokáig!
Előzmény: namam (71)
andras Creative Commons License 1999.05.14 0 0 72
Láthatóan az "elemzők" és hozzászólók többsége kifogyott az információkból, vagy talán már unja is az egészet (jól mutatja ezt "namam" lelkiállapota).
Úgy gondolom, hogy még legalább 6-8 hét háború biztosan előttünk áll. Hacsak a NATO nem függeszti fel 24-48 órára a légicsapásokat, és várja meg a jugoszláv reakciókat. De szinte előre lehet látni, hogy ezzel minden kezdődne elölről: Milosevics a győzelmi zászlót lobogtatná, vontatottan haladna a csapatkivonás, a NATO elégedetlenkedne, aztán ismét elkezni a légicsapásokat. Hosszan elhúzódó konfliktusra számítok, egy-egy rövidebb tűzszünettel. Talán valamikor az ősszel telepíthetnek majd ENSZ-csapatokat Koszovóba. Addigra a világ unni fogja Koszovót (ahogy pl. ma már alig foglalkozik valaki a világpolitikában a rendszeres Irak elleni kisebb "önvédelmi" légicsapásokkal). A NATO-n belül is minden bizonnyal egyre több lesz a disszonáns hang, de ez aligha fogja megtörni a csapatok gerincét adó USÁ-t, Angliát.
namam Creative Commons License 1999.05.14 0 0 71
MEDDIG TART MEG???
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.13 0 0 70
András: azt nem írtad, hogy bombázni is fognak... Legfeljebb elrepülnek a 2 pont közötti "legrövidebb" görbe mentén...
Előzmény: andras (61)
Seth Gecko Creative Commons License 1999.05.13 0 0 69
Mogorva, a video ötletes, bár az vesse rá az első követ...
Egyébként szerintem azt az alapelvet kellene elfogadni, hogy most csak az fikázhatja a NATO-t, aki az elmúlt 10 évben szintén felemelte a szavát a balkáni háborús bűnök ellen. És most itt a politikusokra gondolok. De más is elgondolkozhat arról, hogy itt Magyarországon 1991-1994 között micsoda faszságokkal voltunk elfoglalva (médiaháború és tsai), miközben tőlünk pár száz kilóméterre iszonyú gyilkosságok történtek. Ha valaki csak március 24. óta elemzi az eseményeket és csak azóta állítja szembe az áldozatokat csak téves következtetéseket vonhat le.
A NATO sem irgalmas nővérek gyülekezete, de ne felejtsük el, hogyan kezdődött.

All right, vampire killers...let's kill some fucking vampires.

Tsy Creative Commons License 1999.05.13 0 0 68
offon
Egyébként úgy látom a Balkán félsziget meg egy az egyben elfér a Temesvártól északkeletre fekvő első három falu legelőin. Ennyi bilibojról.
beki
Előzmény: Tsy (67)
Tsy Creative Commons License 1999.05.13 0 0 67
beoff
Nézd, végülis földrajzilag az is a Nagyalföld, és mivel Európa térkép, nem lehet csak Great Plain nagylaposnak nevezni. Meg Nagy Magyar-Szerb-Román-Ruszin-Horvát-Szlovák Alföldnek sem (remélem nem hagytam ki senkit)
kioff
Előzmény: Mogorva (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!