Keresés

Részletes keresés

Obi wan Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1525
Kedves Hacsek!
Akkor az enyém még jó állapotban van, mert ha sétálok rajta nem szakad be, sőt még csak olyan érzést se kelt, hogy be akarna szakadni (szerencsére!).
Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1524
Nem azért mondom, de most láttam, hogy valakinek a hiánya miatt még külön topicot is nyitottak.

Petra,
szerintem Tacsa nem úgy féltékeny, hanem attól fél, hogy kibeszélnénk Arabellával az ő terveit.
DE ÉN SOSE TENNÉK ILYEN INKORREKTSÉGET (legfeljebb végszükség esetén)

rocher Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1523
Én is itt vagyok ám, látom, hogy csak az architect hiányzik. Valakinek rendet kellene vágnia a sok offoló között. Hol van Rémusz bácsi, Juci, meg a többi alaptag?
Hacsek, Te télleg ijen szomorú vagy?
Tacsa, te meg csak ne féltékenykedj Hacsekre, Te is voltál fiatal, nem?
Most dógozom, mindjárt jövök vissza, sziasztok, petra
Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1522
Tacsa!
Csak nem hiszed rólam, hogy Arabellával randiztam???
Nem-nem, ez még egy korábbi dolog realizálódása volt, egy bizonyos pestmelléki ingatlan megnézése lett volna a program, de a sörözésnél nem jutottunk tovább.
hóember Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1521
Üdv Tacsi-Hacsi,
Ti már igy mentek be a köztudatba, hiába. Hóasszonyt a hideg leli, ha rólatok beszélek, már minden baja van. Bezzegék. Akik olyan baromi jó fejek.
Hacsek, nem tudom kivel ismerkedtél meg, mert én személyesem nem ismerek senkit, egy valakinek is csak a képét láttam, jajj, roahanok is szkennelni, mert kitekeri a nyakam.

Tacsa, gratula a kistacsa méreteihez, ekkorán a legaranyosabbak.
Szerintem Hacsek nem azzal a tasztaltársnővel találkozott akire Te gondolsz. Bár a mai világban semmi sem lehetetlen.

Jó munkát mindenkinek, hóember

tacsa Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1520
Helló mindenkinek! Remélem, hóember barátunk vidító szavai nyomán a kedvünk jobb mint tegnap.
Sorjában:
* legov-nak: ez itten most egy olyan világ, melyben a piacgazdaság körülményei kell érvényesüljenek, bár nem azonnal. Azaz, aki ilyen tetű munkát végez, fel kell kopjon azt álla. Ez persze nem csak az építő iparban van így, meg ügyeskedők sem csak itt vannak. Azért fontos a hacsekkal többször megerősített módon a referenciák beszerzése megrendelés előtt, mert azok alapján a "hullócsempés" vállalkozók azért kellő óvatossággal és némi szakértleemmel kiszűrhetők.
* bd-nek: talán ha hacsekot meg engem kerékbe törtök, az jelenti a téma megfelelő darabolását.-))))
* méhecskének: rajz megjött stop! délután megnézem stop! kérdezni is fogok stop! ( lehet hogy itt ). Türelem!
* kukaca-nak: a homnlokzatok megváltoztatása engedély köteles, szóval szerintem az a jobb megoldás, ha szerzel engedélyt, akkor senki nem köthet beléd. Egyébként a legegyszerűbb bemenni egy fényképpel a mai állapotról az illetékes építési előadóhoz, és tanácsát kérni a teendőkről.
* hóember: tudtam, hogy Benned bízhatunk, köszi a vidítást. Már csak juci hiányzik, lehet ölre ment a melegben a vízszerelőkkel. OFF: paraméterek múlt hét végén : 1,4 kg, 27 cm ülőmagasság ( vannak lábai is ! ), pontosabban 27-i ultrahangot követően, mama is jól van, tegnap kinyalta a kocsimat magától , szóval egy tündér ON.
* Hacsek: a tasztaltárssal milyen nyelven beszéltél, netán egy közép-keleti nyelven ???-))))

További kellemes lébenfővést mindenkinek!

Tacsa

Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1519
Szia, hóember!
Tőlem bármikor sörözhetünk. A múlt héten pl. volt alkalmam egy általad is ismert tasztaltársnővel megismerkednem sörözés közben (nem árulom el ki volt, elvégre vindisgréció is van a világon).
De azért a meleg hóember gondolatától kilelt a hideg...
Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1518
Kedves kukaca!
Ha eddig is nyílás volt ott, csak pl. üvegablak vagy ajtólap volt benne, akkor nem engedélyköteles.

Ha viszont új nyílást csinálsz, akkor az nem az üvegtégla, hanem a főfal megbontása miatt engedélyköteles. Ha jól sejtem, akkor itt ez utóbbiról van szó. A szomszéd hozzájárulása pedig az építési engedély hatálybalépéséhez szükséges, mert pl. fellebbezésben jogosan kikötheti, hogy ne láss át a portájára. Célszerű ezért vele előre megbeszélni, hogy majd ne fellebbezzen, mert átlátszatlan üvegtéglát fogsz használni.
Ha nem tudsz vele előre dűlőre jutni, nem is érdemes megpróbálni, mert úgyis keresztbe tesz.

hóember Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1517
Tacsa, Hacsek!

Nekem is rettttennnettesenn rossz a kedvem, valahogy minden negativba megy mostanában, de azért megpróbálom megmaszzirozni a lelketeket. Itt egy nagy hideg tappancs, érzitek milyen jól hűsit. Ráadásul kinyiffant a klaviatúrám és ez nem egy jó példány, amit helyette kaptam, nincs hosszú i betű. De mi ez a Kennedy család bánatához, a belviz-árviz károkhoz, a Velencei-tó szennyezettségéhez, a koszovói albánok nyomorához stb. képest.
Na most jobb egy kicsit?
Hacsek, mikor sörözünk?
Tacsa, mekkorra a mini-tacsa?
Választttttt vááárrok.
Meleg szeretettel, hóember

kukaca Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1516
Ki tud róla?
Kell-e terveztetni ill. engedélyeztetni egy magánház szomszéd felé néző (fő) falába építendő kb 21 üvegtéglát, vagy elég csak a szomszéd írásos beleegyezése?
Már hallottam ezt is azt is, tud erre vki konkrét választ adni?
rizo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1515
Saca:
En eredetileg 30 eFt szantam a csaptelepekre, de most mar latom hogy 50 eFt-tal eppen meglesz (mosdo+automata lefolyo, kad+zuhany szett, mosogato). Igy jar aki OBI katalogusbol tervez :) A fenykep mindig szebb, mint a valosag ? :)
kozponti termosztat: biztonsagi szerepe van, ha pl villany bojlered van es nem tudod megoldani, hogy nappal is futson, akkor ejjel ~60 fokra kel felguteni, hogy meg estere maradjon.
Igen am, de a gyerek kepes csak a meleget kinyitni, es leforrazni magat. Ezt megelozendo, a felfutott 60 fokos vizhez, a hozponti termosztat annyi hideget hozza kever, hogy kb 40 fokos legyen, ami az esetek tobbsegeben elegseges a haztartasban (kiveve, ha a mosogep meleg vizet is tud vetelezni).
Rizo
Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1514
Itt vagyok, yeaah!
Nincs rossz kedvem, nem is volt, csak a butaság (bocs) fáraszt.
Asszem most már rájött maga Obi is, hogy egy borított gerendás födém terhelhetősége nem játék.
(Amúgy példaként: én magam is egy ilyen alatt lakom 3. emeleti lakásomban, a födém szakvélemény alapján önhordó állapotban van, azaz terhelhetősége 0. Ha valaki a padláson rálép a gerendára, reped a plafonom.)

Kedves LitleBee!
Az a helyzet, hogy hőtechnikai szempontból mindegy volna, hol a szigetelés, csak a szerkezetben lecsapódó pára miatt nem mindegy. Magyarázatként legyen elég annyi, hogy a telítési (harmatponti) páranyomás hőmérsékletfüggő mennyiség. Ha belül van a hőszigetelés, akkor maga a fal nincs hőszigetelve, azaz lényegében a külső tér hőmérsékletével azonosan hideg a téli állapotban. A szerkezetben lévő pára ezért bizonyosan kicsapódik a fal és a (belső) hőszigetelés határán, majd penészedés és más jóságok jönnek. Hát ennyi.

LitleBee Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1513
Hello bd!

Bár nem én vagyoka topic gazda de mit jelent az az "objektum" szerinti darabolás?

Egyébként szerintem széltibe kéne ugy valahogy, hogy azért az érdeklodök eltudják olvasni a régebbi hozzászólásokat is.

LitleBee Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1512
Szia saca!

Padlószönyeg: olyan suivacs aljut tényleg ne vegyél az semmire sem való (szerintem, de szintén szerintem 200 eFt-ért pórszivót se :)).

Csaptelep: megint csak szerintem (de stoki is ezt mondta) az egykaru pontjó arra, hogy nekeljen a két gombot tekergetned (nálunk is az van) és aránylag azonos homérsekletü vizet kapj.

LitleBee Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1511
Jóóóóóreggelt Mindenkinek! :)

stoki, tacsa: remélem mostmár mindkettotök megkapta a rajzot ama bizonyos kaouról. A hétvégén én is megtekinttem egy profi kivitelüt közelebbrol. Azt tapasztaltam, hogy a sin meg oldása nem is olyan egyszerü, mivel betonba illik ágyazni L profilt mégpedig a sarkával felfele. Na most ha ezt nem sikerül elég vizszintesre megcsinálni akkor az emelkedo irányába nehéz lesz mozgatni a szerkezetet. Úgyhogy még egyenlore tervezgetek.

Igen mélyen tisztelt Hacsek Úr! Légyszives mondjnekem olyan érveket a belülrol történo hoszigetelés ellen amivel le tudom beszélni a kedves páromat róla (egyikünk sem épitész,). _Köszönöm_szépen_.
Illetve, ha egy lakószoba külso falát szeretném belülrol valamilyen módon egy iciripicirit hoszigetelni, akkor a lambériázás + alá nikecel (nem felragasztva) módszert szabad-e alkalmazni?

Köszi!

bd Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1510
A topic sikeres.
Meg is nott nagyra, mar nehezen kezelheto.
Lehetne-e darabolni? Hosszaba, vagy szeltibe?
(kulonvenni a regebbit, vagy osztani "objektum" szerint?)
bd
Obi wan Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1509
Hi!
Jó, jó!
Igazatok van, ez nem olyan volumenű dolog, mint a barkácsolás. Semmiképpen sem akarom magamra omlasztani a plafont!
Nagyon jól tudom, hogy "ki minek nem mestere, hóhéra az annak". Azaz: aki be tud kötni egy kapcsolót, az még nem villanyszerelő! Minden szakmának meg vannak a maga fortélyai. Természetesen ki fogok hívatni egy statikus emberkét, hogy megmondja a magáét! Azért remélem, még kérdezhetek? :-))
Hacsek Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1508
Kedves egyetlen tacsa barátom!
Lécci az új helyre publikáld magad!
A címe:
Építkezés-felújítás 2.0
tacsa Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1507
Ma látott Hacsek, kép helyett Őt kérdezd, érdemes-e betenni rólam bármit. Azért keresek valamit, van egy csomó 0,5-1 éves járókás megy csikos rugdalódzós képem - ))))

És Rólad?

Üdv
tacsa

tacsa Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1506
Például_:
* nagyon drága lenne a kémény alkalmassá tétele
* csak egyes helyiségeket akarsz időnként használni,
* nem akarsz központi fűtést, mert gazdaságtalan stb. stb.

Nem vagyok hivatkozási alap!

tacsa

Hacsek Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1505
Megvan az új topic!
Ha nem muszáj, tovább ne ide írjatok, hanem az új helyre:

Építkezés-felújítás 2.0

Hacsek Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1504
Mingyár csinálom az új topicot és az új linket. Az lesz a címe: hogy
Építkezés-felújítás 2.0
juci Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1503
Kedves Tacsa!

Én is azér vagyok ijen "okos", mer annak idején egy előzékeny fiatalember elküldött a

www.nexus.hu/mulanyao/torony.html

-re, és ott naggyából elolvastam, ami érdekelt, meg amihez volt türelmem. Szerintem nézz be oda, érdemes. A bókot köszönöm, csak nehogy csalóggyál Csobánkán...:-))

Hacsekünk! (a mi Marcink mintájára á la Vuk) eccerűen csak Iszolda, semmi linkség, semmi patt! (1ébként láttalak a bulis képeken - ott keressél, csak kicsit fejjebb). Lya, és az Archiweb fojton kidob engem, hogy szabálytalan műveletet hajtottam végre. Nem vagytok ti véletlenül illegalitásban???

Én pártolom az új topic gondolatát (Építkezés-házfelújítás 2.0), ha valaki linkel, szívesen nyitom, hadd örüjjenek a nullázók.

bd Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1502
ObiWan
120 m2-es lakasomba futes+melegviz cirkoval 2 eve.
Koltsegreszek
kemenybeleles (kemenysepro vallalat "szak"embereivel, igy engedelyt is adnak, hany emelet van folotted,)
a kazan (megerte volna orlang nelkuli!)
a csovezes (es a futotestek, nalam megvoltak)
Sokba kerult, de megerte.
Tul lassu, tobbet nem irok.
bd
Művész Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1501
FIGYI OBI !!!
Általában akkor engedélyezem a parapetes gázkonvektorokat, ha az ügyfél egy olyan igazolást hoz a kéményseprőktől, hogy az alkalmatlan a konvektorok bekötésére. Ha nem laksz műemlékileg védett környezetbe akkor szerintem engedélyezhető a dolog. Egyébként azért kell megterveztetni építésszel is mert homlokzatváltozással jár.
rocher Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1500
Nem gondoljátok, hogy új topicot kellene nyitni? Hacsek valami olyat mondott, hogy belinkeli ezt az újba, aztán felgyorsulhat. Én is belinkelhetem, csak nyisson valaki egy másikat. Persze, csak akkor, ha konszenzus van. Egyébként is nem én vagyok a gazda, de még a gazdasszony se.

petra

Hacsek Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1499
Sziasztok!
Mit ne monnyak, én is dógoztam hétvégén, itt a gép mellett, csak éppen a szerverünk olyankor ki van kapcsolva, úgyhogy net nyet, csak a winch-re lehet alkotni.

Juci kedves! Ha érdekel, engem is meg lehet tekinteni Wágner úrnál, a múlt csütörtöki buli kapcsán. Tudsz magadhoz adni egy linket vagy path-t?

Kedves Obi wan!
Arra készülj fel, hogy az előadó csak a kézzelfogható érvekre reagál.

rocher Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1498
És rólad mikor látunk képet?
Obi wan Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1497
Kedves tacsa!
Ne érts félre, nem gondolom azt, hogy ezekhez a tervezésekhez nincs szükség diplomára (jómagam is mérnök vagyok), csak én - kis naiv - azt hittem, hogy a "gáztervező" azért van, hogy ezeket megcsinálja. Szóval a mi házunk sem tekinthető iparművészeti alkotásnak, nem ront rajta a konvektor. Mit mondjak az önkormányzati illetékesnek, hogy engedélyezze a konvektort? Néhány órán belül kell vele beszélnem.
tacsa Creative Commons License 1999.07.26 0 0 1496
Kedves Juci!

OFF Nem álltam meg, hogy meg ne nézzelek. Érdemes volt ( Ne értsd félre ) Mint vízuális ember kb. pont ilyen huncutul kedvesnek képzeltelek el. -)))) ON
Ezúton jelentkezek a bulira!

A hozzászólásod külleme fantasztikus, hogy csináltad ilyen színesre?

Üdv
tacsa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!