Keresés

Részletes keresés

Hacsek Creative Commons License 1999.06.18 0 0 523
Laci!

Olvass a topic aljára, itt vitatkoztam egy András nevű fazonnal, aki rönkházakat forgalmaz. Ő állította, hogy én elfogult vagyok a rönkházakkal szemben.
Erre én felajánlottam neki, hogy küldjön MÉRNÖKI szintű ismertetést a házairól, ingyen beteszem az Archiweb Bemutatótermébe. Azt mondta, jó küld. Azóta is küldi.

Szóval van szerencsém újra leírni:
ÉPÍTÉSZKÉNT ELLENZEK MINDEN OLYAN MEGOLDÁST, AMIKOR NINCS MÓD EGY ÉPÜLŐ HÁZAT MINÉL INKÁBB A MEGRENDELŐ IGÉNYEIHEZ IGAZÍTANI.
Tök mindegy, hogy panelről, könnyűszerkezetről vagy rönkházról van szó. A készház értékesítése kóklerség. Tudomásul kell venni, hogy egy átlag magyar állampolgár anyagilag nincs abban a helyzetben, hogy próbaképpen építsen magának valamit!!!

Előzmény: Laci (522)
Laci Creative Commons License 1999.06.18 0 0 522
Szóval én csak megkérdeztem, hogy valakinek hogy akarják csinálni. A nikecellt pedig valahogy asszem odaragasztják, vagy valamilyen módon odaerősítik.

Namost én meg nem csináltam faházat (tényleg mi a véleményed a rönkházról, az jó? tartós? tartja a meleget?), hanem csak lehet, hogy így fog alakulni, bár még küzök ellene, mert nekem nem tetszik, csak érdekelt ez az eljárás, mert esetleg így olcsóbban ki lehet hozni.

Most kedves feleségemet a rönkházról próbálom lebeszélni, mert neki meg az tetszik, csak valahogy nekem olyan félmegoldásnak tűnik az is, de ő állítja, hogy az legalább olyan jó, és még szebb is.

Egyébként köszi szépen a válaszaidat.

Laci

Előzmény: Hacsek (520)
tacsa Creative Commons License 1999.06.18 0 0 521
Kedves Művész!
Örülök, hogy nem vagy a sitten! Kár , hogy kevés hasonló gondolkodású hivatali ember vagyon! Példa : ( lehet, kicsit offtopic, sorry )
Múlt héten elmenten tulajdoni lapilag meg helyszínrajzilag a Csobánkához legközelebbi városi földhivatalba! 6x álltam sorba 2 féle( kétféle! ) dologért, summa cum laude 3,5 órát, minden esetben 1,2 m széles folyosón lapjával 35-en, szék és ÁNTSZ-ileg klotyó nyet! A sorállásból időnként kiálltak egyesek , némi paraszolvenciát nyomatva a sétálgató csinovnyiknak, aki egy mellékajtón ugyanoda ment be, mint mink vártunk. Mint mikor 2 sávban araszolunk, és jön balról ( vagy épp jobbról ) a nagy bömszli autón aki siet, nem úgy mint mi, és bevág. De nem is ez volt a legfájóbb, hanem amikor bementem, tudod hogy szólt hozzám a pénztár jeles képviselője?
- "Mi van?"!!!! - Hátranéztem , kihez beszél! ( Hozzám ).
Örülök, hogy azért Nálatok nem ilyen a helyzet , legyetek minél többen!

Üdv tacsa

Előzmény: Művész (503)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.18 0 0 520
Persze. Úgy hívják, hogy Dryvit burkolatrendszer.
Azért az hiányzik a hevenyészett leírásodból, hogyan teszed fel a nikecellt a faházra. Belegondoltál ebbe?

Más kérdések. Miért kell egy faházat szigetelni, illetve ha szigetelni kell, akkor miért faházat építettél az adott helyre?
Korábbi lelkes hozzászólásokból az derült ki, hogy az a jó a faházban, hogy természetes anyag. Aha. Te meg jól becsomagolod mindenféle (fúj) műanyagokba.

Előzmény: Laci (519)
Laci Creative Commons License 1999.06.18 0 0 519
Faház külső szigetelése: először nikecell, vagy más hőszigetelő dolog körbe, egybe, azátn rá egy csirkeháló, és azt leszórni vízszigetelő műanyagalapú vakolattal.
Na nem tom mi a neve, de most (real-time) lejegyzeteltem miről is van szó.

Tudod mi ez? Jó dolog, vagy bána? Hasznos?

Előzmény: Hacsek (513)
architect Creative Commons License 1999.06.18 0 0 518
Te Hacsek!

Ez a "szifilisz"-es példabeszéd honnan van? Mert szakmai körökben még nem hallottam.

Előzmény: Hacsek (515)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.18 0 0 517
Hát nem egészen van úgy.
"Lakószemmel" csak az a fontos, hogy a belső tér és felületei legyenek szárazak.
"Szakszemmel" az is lényeges, hogy maga a szerkezet se vizesedjen, mert
1. hosszú távon veszélyezteti az állékonyságát, pl.:
- téglafalból kiáztatja a habarcsot,
- vasbetonban megeszi az acélbetétet,
- elrohasztja a faanyagot.
2. ha egy falszerkezet vizes, akkor a belső felület ott hidegebb, ennek pedig páralecsapódás és penészedés a következménye, hiába van szigetelve.
Előzmény: SFO (516)
SFO Creative Commons License 1999.06.18 0 0 516
Hacseknak

Jó jó értem én. De hát miért kell nekem egy ronda vízfoltot látnom, amikor kicsit több eső esik a megszokottnál? Miért nem lehet egy sz..ros bitument rendesen fölnyalni egy földdel érintkező falra?

De komolyan. Kiszárítom, majd belülröl kap valamit. Utána már mit érdekel engem, hogy mögötte ázik? Vagy ez nem így működik?

Hacsek Creative Commons License 1999.06.18 0 0 515
Szervusz SFO!
Örülök, hogy sikerült a küszöb.

Nos ami a vizesedést illeti, az utóbbi napokban jónéhány kérdést kaptam (mint egykori szakértő), hogy mit csináljanak az új vizesedéssel.
Nos, nem véletlenül kezdtek a meteorológusok az utóbbi napokban monszunról beszélni. Ez most extrém helyzet, amit viszont kellene túlreagálni.

Amit csinálni akarsz (belső oldali vízszigetelés), az KÁROSABB, MINTHA NEM CSINÁLNÁL SEMMIT. A vizesedés tudniillik el fog múlni a talajvízszint visszahúzódásával, ha hagyod.
Ilyen esetekben, amikor extrém vizesedés okozza a szerkezet ázását, nem a pótlólagos szigetelés, hanem a falszárítás a megfelelő védekezési mód.
(bocs, egy obszcén példa: a szifilisz megfelelő életmóddal megelőzhető, de ha már megkaptad, nem elég az életmódváltás, hanem a megfelelő orvosság szükséges.)

Előzmény: SFO (514)
SFO Creative Commons License 1999.06.18 0 0 514
Kedves Hacsek és tacsa

Ismét itt a garázsos. Jelentem tanácsaitokat megfogadva a viz elvezetése megtörtént. A Viacolort felszedtük, átraktuk, csináltunk egy kis küszöböt. A vizsga jelesre sikerült a viz nem folyik be. Elhatároztuk, hogy leburkoljuk az egészet az ajtónál indulunk a küszöb magasságától, hogy a hupli is megszünjön, de ez ráér. Köszönöm.

Viszont jött egy másik probléma. Írtam, hogy a földben lévő hátsó fal nedvesedik. Nos a trópusi esők hatására teljesen átázhatott a föld, mert az enyhe tapinthatatlan elszineződést felváltotta egy szép, nagy vizes folt a bal sarokban, kb fél méter magasságig. Tekintettel arra, hogy a külső szigeteléshez csak iszonyú földmunka és kertrombolás árán lehetne hozzányúlni, marad a belső gányolás. Bár ez félmegoldás, de ide jó lesz. Biztos rengeteg cég foglalkozik ilyen termékekkel. Van egy bevált jó anyag?

Hacsek Creative Commons License 1999.06.18 0 0 513
Hm-hm. bd nem beszél butaságot, de sajnos Laci kérdésére éppúgy nem válasz, mint az enyém.
Arra a kérdésre ugyanis csak akkor lehetne válaszolni, ha Laci elárulná, hogy pontosan miről érdekelné egy profi véleménye. (enélkül még a zseniális Archiweben sem lehet semmit megtalálni)
Előzmény: bd (512)
bd Creative Commons License 1999.06.18 0 0 512
Lacinak
Az USA-ban egyes videkeken nagyon elterjedt a szerelt haz (fabol, fembol, muanygbol), amit vegul a lakoja kedvere borit.
Labazat-lapbol is van sokfele:ko-, tegla- es egyeb utanzattal, szerelesi utasitassal es kapcsoloelemekkel. Oszt ha a feleseg megunta, masik ruhat szerel az apuci a csaladihazra.
Hogy Mo-rol mi erheto el es milyen aron, talan csak az Archiweb tudja.
bd
clark Creative Commons License 1999.06.17 0 0 511
Hacsek!Köszi a segítséget.
Laci Creative Commons License 1999.06.17 0 0 510
Köszi Hacsek,

de nekem nem a leírás kell, hanem egy profi véleménye róla, hogy csináljam, vagy ne csináljam.

Előzmény: Hacsek (508)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.17 0 0 509
Kedves Clark!

Talaltam egy oldalt, amin szerepel az Aquabrill, de a proxy nem nyitotta ki.

www.offers.isys.hu/magyar/epipar1.htm

Próbáld meg te is!

Előzmény: clark (506)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.17 0 0 508
Kedves Laci!
Az amit keresel a Tikkurila kő-, márvány-, fautánzatú festéke lehet valószínűleg. Javaslom keress rá AltaVizslával a Tikkurila szóra. Az adataik az Archiweben is megvannak, de részletes termékleírásunk nincs.

Kedves Clark!
Személyes tapasztalataim nincsenek, mivel én általában csak terveztem szigetelés-szárítást, de nem voltam jelen, amikor működött.

Az Aquapol elektrolitikus falszárítás (lejjebb már leírtam, hogy működik, lécci keresd meg). Az Aquabrill-t egyáltalán nem ismerem, megpróbálok keresni valamit.

Művész Creative Commons License 1999.06.17 0 0 507
Azért egészen nem úgy megy, de azért a korrekt tájékoztatást megadom a további szívatásokat mellőzve. És nem tartom a markom. azért ülök még mindig itt és nem a sitten.
Előzmény: Hacsek (504)
clark Creative Commons License 1999.06.17 0 0 506
Hacsek úr!Nem nagyon látogatod a vályogházas topicot, ezért itt is megkérdezném, hogy mi a tapasztalatod az AQUAPOL és AQUABRILL nevű falszárító technológiákról.Hangsúlyozom, tapasztalat érdekelne,referenciákkal stb.Köszi.Clark.
Laci Creative Commons License 1999.06.17 0 0 505
Kedves Hacsek, azt szertném megkérdezni, hogy van egyfajta burkolási technika faházakra, amivel valahogy olyan jellegűvé lehet tenni őket, mintha kőházak lennének. Ez egész olcsó kis megoldásnak tűnik. Van esetleg róla valami tapasztalatod, vagy véleményed? Érdemes ilyet csinálni, mert azt mondják utána nem kell lakkozni, stb a fát, meg jobb ahőtartása is, meg nem fog kívülről látszani, hogy faházról van szó. Van visszaütője kérlek írd meg.

Köszi,
Laci

ps: az Archiweben is megkérdeztem, szóval ha Dezsávű (nem tom hogy kell írni) érzésed lesz ne csodálkozz. :) Csak ezt a fórumot gyakrabban csekkolom.

Köszi szépen

Hacsek Creative Commons License 1999.06.17 0 0 504
Na mesélj, Művész, nálad hogy megy a dolog?
Bejön az ügyfél, rámosolyogsz, kézcsók, megkínálod étel-itallal és...
Előzmény: Művész (503)
Művész Creative Commons License 1999.06.17 0 0 503
Lehet, hogy igazatok van. Pláne ha a fővárosi földhivatalok 8 éves lemaradását veszem figyelembe, amit a vidéki kollégák hoztak helyre.
Távol álljon tőlem a mundér becsületének megvédése, de a vidékiek valamivel jobbak. ( hátha még engem ismernétek) :))))
rocher Creative Commons License 1999.06.17 0 0 502
Na legalább itt vagy. A boszorkánnyal meg taktikát váltottam, olyan okos enged típusút, már nem is köszönök neki. De azért kösz, tacsapapa.
Előzmény: tacsa (492)
Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 501
Nagggyon!:))
Előzmény: nevtelen (500)
nevtelen Creative Commons License 1999.06.17 0 0 500
Mennyire???
Előzmény: Arabella (499)
Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 499
Nekem annyi dolgom volt már ilyen "irodistákkal", hogy nagyon tudok a nyelvükön beszélni.:))
Arabella
Előzmény: Hacsek (498)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.17 0 0 498
Kedves Művész!

Tacsa rutinos versenyző, ismeri a dörgést, de én olyan előadót ismertem a hajdani n-i tanácsi alkalmazottak között, akivel el kellett végezni a tacsa algoritmusát, majd ezután kérdeztetett rá az anyagiakra. Ha hozzá kellett menni, a paraszolvenciát eleve bekalkuláltuk a tervezői díjszabásba, teljesen szabályosan, mint eljárási díjat. Nagy megkönnyebbülés volt, mikor 1992-ben bevonult a sittre, egyből olcsóbban lehetett dolgozni.

Előzmény: Művész (497)
Művész Creative Commons License 1999.06.17 0 0 497
Gyönyörű vélemény a műszaki előadóról.Tényleg ilyenek?
Előzmény: tacsa (491)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.17 0 0 496
Kedves tacsa!

Nemtom, láttad-e már a szavány terézvárosi liktokot. A keresztmetszeti méretei 0,60x1,80 m. Egy nagyobbfajta kufferrel megáldott banya beleszorul.
Namármos képzeld el, mikor kiengedik a konyhaablakon a banyát, az + beszorul, és ott óbégat. Szal ez öngól.

Egyébként megkérek mindenkit az európai viselkedésnormák figyelembevételére, mert a múlt héten az egyik (konkurens) szaklapnál kommandósok jártak, mert bejelentés érkezett államellenes szervezkedésről. Ez hótt komoly!!!

Előzmény: tacsa (492)
Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 495
Marika nénit befalazni. Hm.... De jó lenne! Na meg aTV-jét és a rádióját is:))
Előzmény: stoki (493)
Arabella Creative Commons License 1999.06.17 0 0 494
Lichthof, Lichthof, lichthof.
:)))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!