Keresés

Részletes keresés

F-kulcs Creative Commons License 1999.05.12 0 0 37
Üdvözlet mindenkinek!

Köszönöm a további válaszokat. Az elmúlt napokat távol töltöttem a számítógéptől – ez ritka dolog –, ezért nem jelentkeztem.
Mindenki más bankot ajánlott, így lehetséges, hogy próbaképp' mindben kellene nyitnom bankszámlát...

Kedves Solt!
Erste Bankot sokan ajánlották, de ugyanakkor furcsa, hogy miért csak náluk van minden szinte ingyen...

Kedves robicsek és nemisbéka!
Persze, fogok nyitni számlát, mert valóban nem célszerű ilyen esetekben „kilógni”. Csupán az érdekelt, hogy származik-e ebből nekem valami jó is...

Kedves Sics!
Értettem én, hogy nem bántani akartál, és tényleg igazad volt a kérdést illetően. Kicsit olyan, mintha azt kérdezném: milyen házat vegyek? (Bárcsak ezt kérdezném...) Persze, ahhoz többet konyítok, hogy milyenek a lakásigényeim, mivel lakni laktam már, viszont bankszámlám még nem volt...

Másik kérdésem: nekem a Winterthur-hoz folyósítják a „rengeteg” nyugdíjpénzemet. Vajon célszerű-e ilyen esetben a Creditanstalt-nál bankszámlát nyitni?
(Lehet, hogy a kérdés ismét „lüke”, de én nyomdász vagyok, nem bankár vagy közgazda...)

Üdv.

jpmaster Creative Commons License 1999.05.05 0 0 36
Szasz!
Én kiegyeznék a Deutsche Bank AG-vel, 50 mill. a nyitó alap, és mind1, hogy az céges, vagy magan szla.

Ma kaptam+ a Citi Visa kártyámat!!!!!
Jól mutatok a képen! :))

JP

Előzmény: root (35)
root Creative Commons License 1999.05.05 0 0 35
Credit Suisse. Ha tobb leed van, akkor Robeco Bank. hehehe.
azesz Creative Commons License 1999.05.05 0 0 34
hadd javasoljam a nonstopbankot is www.nonstopbank.hu ahol gyakorlatilag mindent (most mar tozsdei megbizast is) telefonon lehet intezni illetve aki computeren akar bankolni annak pedig a BA CA home banking rendszere a legjobb, en is ezt hasznalom es szerintem ez a legkenyelmesebb es a legjobb is, mellesleg nem voltam bankfiokban azota hogy hasznalom. olvastam egy-ket osszehasonlitast es a piacon ez a legjobb ilyen rendszer, egyebkent a kamat kulonbsegek pedig ugyis olyan kicsik a bankok kozott, hogy amennyi penzem a szamlan van annal ugysem szamit az a fel szazalek.

udv

Sics Creative Commons License 1999.05.05 0 0 33
Üdv F-Kulcs !

1.
Bocs, nem bántani akartalak... Arra mondtam, hogy a kérdés lüke, hogy nem tisztáztad, milyen célra stb. kell az a számla, s így nem lehet rá korrekt választ adni...

2. Úgy tudom, kötelező számlát nyitnod - mintha törvény kötelezné rá a valahány alkalmazottnál többett fogalkoztató cégeket, hogy bankszámlára utalják a fizetéseket.
( A számlanyitási díjat pedig fizesse az elkalmazott... mennyit dughattak a bankok lobbistái ezért a törvényért a tisztelt képviselő urak zsebébe... )

bye
Sics

Előzmény: F-kulcs (19)
fudge Creative Commons License 1999.05.05 0 0 32
Reszemrol a kovetkezo a sorrend:

1. CIB
2. K&H
3. Budapest Bank
4. OTP

Szamomra nemcsak az fontos hogy ha kell penz, egybol talaljak egy automatat, hanem ha esetlegesen valamilyen ugyben a bankba kell mennem, ne kelljen orakon at sorban allni es megfelelo l1en az ugyintezes. Nahat ez BBanknal es OTPnel SUCKS ! Orakat allok sorba barmiert !
Ezzel szemben CIB: Bemegyek, leultetnek egy fotelba, par percen belul erkezik a megoldas. Ezen kivul otthonrol utalok ide-oda, intezem a lekoteseket, stb. es mindezt olcsobban, mintha a bankban csinalnam. Kartyadijak, kamatok pedig semmivel sem rosszabbak, mint barhol mashol. Egyetlen hatrany, ha surgosen kell keszpenz, keves az automata, persze visa-electronnal barhol felvehetek, csakhat az 200ft. Viszont az informatikai resze kiraly ! Van naluk alairas-ellenorzes, SMS kuldes tranzakciokrol es egyebek. Erdemes meggondolni...

Solt Creative Commons License 1999.05.05 0 0 31
"Nekem is számlát kellett nyitnom annak idején, én is idegenkedtem tőle, de mára megszoktam, soxor csakugyan kényelmesebb, mint a kp., tehát ne félj tőle. (Mellesleg német kollégáim azt mondták, hogy még életükben nem kaptak kp-ben fizut, pedig volt, aki már 30 éve melózott. Náluk ez a folyószámlás rendszer annyira hétköznapi, hogy azt furcsállnák, ha kp-ben kéne felvenni a fizetésüket."

Én egy rádiós műsorban hallottan jópár hónapja, hogy Dániában törvényt fognak hozni arról, hogy mindenhol kötelesek elfogadni a készpénzes fizetést. Ők már ott járnak, hogy a készpénes fizetés költségei (őrzés, biztosítás, szállítás, tönkremenetel, és az elszámolás kockázata miatt) sok helyen elzárkóznak a kp. elfogadása elől.

Előzmény: pancho (28)
Solt Creative Commons License 1999.05.05 0 0 30
"Solt: az OTP-nek van, ha jól tudom, zöld számon elérhető telebankja is, talán 06-80-666-666, de erre nem esküdnék meg."
A vége jó, az eleje pedig 06-1-3 :-(. Ez bizony a Bp. Van egy 06-40-es helyi tarifával hívható HelpDesk, de attól én itt vidéken még le vagyok szarva, és az OTP tényleg suxx.
Előzmény: pancho (28)
vivijúú Creative Commons License 1999.05.05 0 0 29
Hát én lehet, hogy kifogtam az ügyintézők tündérét, de amikor az OTP-nél a LaFo-t nyitottam, a számlához és a Visa kártyához egy dossziéban annyi ismertetőt kaptam, hogy megijedtem. Mindezt kedvesen, udvariasan, egy csomó dolgot szóban is elmagyarázva.
Csak hát a nyakamban ott éreztem a következő ügyfél fogmosatlan szájüregének minden kigőzölgését :-(
Előzmény: TaXiN (26)
pancho Creative Commons License 1999.05.05 0 0 28
Ja, csak még egy dolog:
Nekem is számlát kellett nyitnom annak idején, én is idegenkedtem tőle, de mára megszoktam, soxor csakugyan kényelmesebb, mint a kp., tehát ne félj tőle. (Mellesleg német kollégáim azt mondták, hogy még életükben nem kaptak kp-ben fizut, pedig volt, aki már 30 éve melózott. Náluk ez a folyószámlás rendszer annyira hétköznapi, hogy azt furcsállnák, ha kp-ben kéne felvenni a fizetésüket.
Az OTP-t továbbra sem ajánlom, a járulékos költségeik magasak, a lekötetlen pénzre a kamatuk kirívóan alacsony.
A K&H szerintem kevés pénznél jobb, az Erstét nem ismerem, de elég jókat írnak itt róla, szerintem még azt kérdezd meg telefonon tőlük (számlanyitási díj, a különféle kártyák éves költsége és kiváltási feltételei, pénzfelvétel költsége idehaza - saját és egyéb automatákból - és külföldön, külföldi átváltási ráta - valamilyen általad ismert pénznemre, aminek tudod a hazai banki árfolyamát -, lekötetlen és lekötött pénzek kamatlába, és a lekötött pénzhez ha hozzányúlsz, hogyan módosul a kamat, esetleg olyanokat is, hogy mekkora hitelkeretet adnak, átutalási költségek (pl. villanyszámla-befizetés) és összegkorlátozás, havi kezelési díj - vagy aminek nevezik, a lényeg, hogy havonta fizetendő lé, ez az OTP-nél jelenleg 100 Ft -, egyenleglekérdezési lehetőségek, kártya elvesztése esetén a költségek, letiltási idő - hogy hány napig/óráig használhatja illetéktelen a kártyádat, ez is fontos! -, meg hogyan lehet telefonon ügyintézni, ilyesmiket).

Solt: az OTP-nek van, ha jól tudom, zöld számon elérhető telebankja is, talán 06-80-666-666, de erre nem esküdnék meg.

Solt Creative Commons License 1999.05.05 0 0 27
Már így is túl sok az OTP melletti hozzászólás, de azt el kell ismerni, hogy az interneten elég jól áttekinthető és informatív anyaguk van (www.otpbank.hu). Ha most rögtön mindenki megnézi az általam ajánlott Erste Bank oldalait, hát az csalódni fog, hogy a nagy reklámkampány mellett csak egy ilyen förtelmes szarra futotta. Ez is lehet egy szempont, de tényleg jók, és ezt én sem értem, állandóan Reloadolok, hátha a még proxy-szerverünkről jön az anyag.
Hajrá Ödön!
Előzmény: TaXiN (26)
TaXiN Creative Commons License 1999.05.05 0 0 26
Off:

Csak az OTP-re jellemző, hogy _nem_ adnak irásos információt ? Több városban, és többféle ügyben a szitu:
- Ez és ez amit tudni szeretnek
- Jo elmondom
- Irasban kellene, mert nem tudom megjegyezni
- Csak szoban
Kb 3 gépelt oldalas cuccosokrol van szo. Aztan csak körmölhetem, hogy ennyi honap, annyi százalék stb. A bankkartyahoz se adtak egy sort sem.
Az ifj.tak.betettel le is szivattak. Nem mondtak el, hogy a szerzodesbe bele kell irni, hogy hitelre tortenik ez-es ez az osszeg, igy aztan nem is vehettuk igenybe $@##$%@ !!

nemisbéka Creative Commons License 1999.05.05 0 0 25
F-kulcs: SZVSZ nem lenne neked tul kenyelmes, ha nem nyitsz bankszamlat, noha ezttanacsoljak. Megteheted, de onnantol kezdve vszinuleg harom kort kell futnod, hogy megkapd a fizetesi cetlidet. Ha ilyen szempontbol te vagy a kisebbseg, azt azzal honoraljak, hogy megkeseritik az eletedet adminisztrative. Persze lehet, hogy jo emberek es azt mondjak, hogy "F-kulcs, akkor mostantol majd ugorj be a 401-be a susiert". De nyilvan nem veletlenul "tanacsoljak", hogy nyiss bankszamlat. Ami az elony reszet illeti: postara maszkalas meg egyeb kacskaringok nelkul inteztetheted a szamlak befizeteset, ha nincs nalad eleg penz es megis vasarolni akarsz, nem muszaj automatazni, egyre tobb boltban fogadjak el (es nincs levonas!). Ennyi jutott igy hirtelen eszembe.
nevtelen Creative Commons License 1999.05.05 0 0 24
Bocs, nem megtartottam, hanem megtartotta.. Nem én vagyok az OTP. (Sajnos.) :-)
Előzmény: nevtelen (23)
nevtelen Creative Commons License 1999.05.05 0 0 23
Kedves F-kulcs!

Csak nehogy kifogj, valami nagyonhülye pultost az OTP-nél, aki elveszi a kedved. Nagy esélyed van rá. Szerintem az OTP egyetlen hibája, hogy megtartottam az "átkosból" örökölt ügyintézőit és ügyfélforgalmi rendjét. Viszont ezzel szemben messze a legstabilabb hazai bank, a legtöbb fiókkal, és automatával.

Előzmény: F-kulcs (19)
robicsek Creative Commons License 1999.05.05 0 0 22
– azon kívül, hogy sok majdnem bárhol vehetek ki pénzt, amihez nem ragaszkodom, mi előnye van ennek a dolognak?
– mi van, ha nem nyitok bankszámlát? (A munka törvénykönyve szerint pl. megtehetem, csak ennek a gyakorlati részét nem tudom, hogyan működik...)

1. ha nincs számlád, akkor szvsz a cég elküldi postán, és felveheted munkaidő után, ha a posta nyitva van (nemigen van :-( )
2. nálam szinte sosincs 1000-nél több kp. Van pár kártya és mindent azzal fizetek szinte. kényelmesebb, biztonságosabb mint a kp. ráadásul fizetsz vele, és még pár napig kamatozik is. És hitelt is ad majdnem mindegyik bank.

egyébként a javaslatom az hogy legyen legalább két banktól kiadott, kétféle hálózathoz tartozó kártyád /kártyátok. (pl ECMC meg Visa, az Electron fajta is jó idehaza ahogy valaki írta, az Amex meg a Diners ahogy látom nemigen kötne veled szerződést) , akkor szinte kizárt, hogy akármilyen rendszerleállás esetén is az egyik ne működjön. Más: ha külföldön fizetsz vagy pénzt veszel fel (na ezt ne tedd, mert egyrész minek, másrészt drága) sokkal jobb árfolyamon számolnak mintha itthon váltanál forintot.

Az összehasonlításhoz még egy adalék: hány évig érvényes a kártya? Némely banknál egy, némelynél akár három is.

Egyéként ha minden költséget, kamatot összevetsz, nem lesz nagy különbség a bankok között - mitől is lenne???

Előzmény: F-kulcs (19)
Solt Creative Commons License 1999.05.05 0 0 21
Nekem 3 banknál van számlám és kártyám: OTP (2, egy Junior és egy LaFo), K&H, és a legrégebbi az Agrobank->Mezőbank->Erste Bank.
Legjobban az Erste tetszik. Ingyenes unlimited saját automata-használat, és 2 ingyenes készpénzfelvét más bank automatájából. TeleBank KÉK SZÁMON, ami nekem nagyon fontos. Az automatáiknál egyenleget is le lehet kérdezni, ami pl. az OTPnél hiányzik (zott?). Az ügyintézés gyors, és nagyon tetszik, hogy többször is nevemet ismerve ismerősként üdvözöltek, pedig egyáltalán nem lehetek kiemelt ügyfél.
A K&H számlavezetésében van egy kis kavarás, ami elég kellemetlen tud lenni. A számládon lévő összegről előre meg kell határoznod, hogy mennyi a bankkártyáddal felhasználható és mennyi az átutalásokra fenntartott bankban maradó keret. A kamataik, és költségeik kedvezőek, de ezzel nem tudtam megbarátkozni.
Az OTPnél eddig is soxor azt éreztem, hogy zavarom az ügymenetet, de a közalkalmazottak tömeges számlanyitása után a helyzet elviselhetetlen.
Mindkét utóbbi bank TeleBankja pesti szám, így az olyan, mintha nem is lenne.
Én az Erstét használom, és a TeleBank segítségével ez utóbbiakra (összesen 5, a bankfiókban megadott számlaszámra) bármikor tudok átutalni.
Nagyon sok függ azonban attól, hogy mi esik útba, és ott hogyan szolgálnak ki. Szerintem olvasd el itt, hogy kitől kell tartózkodni, és a maradékot szondázd meg. Lehet, hogy pont a sarki OTPben van a világ legtündéribb ügyintézője, de az is lehet, hogy a legjobban ajánlott bank fiókjában pont egy sárkányba botlassz.

Én az objektív szempontok alapján az Erst Bankot javaslom, és esetemben a szubjektív szempontokból is ők voltak a legjobbak (igaz a kiszolgálásra a K&H-nál sem panaszkodhattam).
Az első két körben nyújtott teljesítmény alapján sincs kétségem affelől, hogy jó nekem az Erste Bank, de az külön jó dolog, hogy a morális meggyőződésem is pont idehúz (K.P.).

Degeczi Creative Commons License 1999.05.05 0 0 20
cucu,

ne terjessz tevinformaciot: OTP-nel (de egyetlen mas tisztesseges banknal sem) nincs kezelesi koltsege a kartyaval vasarlasnak. Epp ezzel akarjak az elektronikus fizetest elterjeszteni. Meg kulfoldi vasarlasnal egyszeruen az aktualis arfolyamon szamoljak at az arat.
(valojaban egyebkent van 3%-os dij, de ezt az elfogadohelynek KELL allnia. Ezert nem fogadnak el ilyen kartyakat pl. a Metroban, vagy mas, alacsony haszonkulccsal dolgozo helyen).

Előzmény: cucu (1)
F-kulcs Creative Commons License 1999.05.05 0 0 19
Köszönöm a válaszokat!

Kedves sicc!
Óvakodnék én a hollandoktól, ám sajna minket (cég) egy holland csoport vásárolt fel. Tapasztalataim alapjám másoknak én is ezt tanácsolnám. Szóval, épp' miattuk kell bankszámlát nyitni. Üdv.

OTP-nél fogok érdeklődni, mivel sokan ajánlottátok, bár máshol is célszerű ezt megtenni.

Sics!
Kérdés valóban lüke lehet, de mivel az én szemszögemből egyik bank olyan, mint a másik, ráadásul fizetésem nem sok, így alapvetően kevés értelmét látom a bankszámla nyitásnak. Csakhát kötelező...

Kedves cucu!
Bankügyekben valószínűleg sosem leszek okos, mivel alapvető irtózásom van tőlük. Amúgy kb. annyi időm van, hogy vécére is csak suttyomban járok, a többit számítógép előtt, vagy grafikák előtt töltöm. Szóval, megpróbálok szép lenni, de csak annyira, mint az átlag bankárok ;-)

jpmaster!
CITIBANK biztos jó, magam is láttam előnyös ajánlatokat, ha x ideig lekötöm a „vagyonomat”, csak nincs mit lekötni. Azért kösz.

Andi67!
Köszönöm tanácsod, megnézem az ajánlott oldalt. A „háziúr” számlája ötletedet is átgondolom. Csak azt nem tudom, hogy miként működik a dolog akkor, ha minden hó 15.-én egy árva vas sem marad az én számlámon...

Végül is:
– azon kívül, hogy sok majdnem bárhol vehetek ki pénzt, amihez nem ragaszkodom, mi előnye van ennek a dolognak?
– mi van, ha nem nyitok bankszámlát? (A munka törvénykönyve szerint pl. megtehetem, csak ennek a gyakorlati részét nem tudom, hogyan működik...)

Üdv.
F-kulcs

Wildschwein Creative Commons License 1999.05.05 0 0 18
Én nem merem kijelenteni, hogy az én bankom folyószámlája a legjobb a piacon, mert a többi bankot nem ismerem, de a tapasztalataimat el tudom mondani. Négy éve van folyószámlám a Postabanknál.
Előnyei: sok helyen van automatájuk (+ a Bankomatból ingyenes a pénzfelvét), a havi átutalásokat rendben végzik, a fiókokban az ügyintézők udvariasak, korrektek (néha voltak a számlával kisebb gondok, de mindig gyorsan megoldották, elnézést kértek), a fiókok általában korszerűek (nem liheg a nyakadba a következő kedves ügyfél).
Hátrányai: néha (nem mindig) fizetni kell a pénzfelvételért (egetverő 30 v. 50 Ft-ot, úgy vettem észre, hogy napszaktól függően), és nem mindent tudnak megoldani (pl. az inkasszónál le lehet tiltani mondjuk a 10 ezer Ft-nál nagyobb utalásokat, de csak a 10 ezer feletti részt nem).
Összességében szerintem elfogadható. Ja, és állítólag itt is van valami telefonos ügyfélszolgálat, de én még nem próbáltam.
Szerintem a kamatot csak akkor érdemes figyelni, ha marad is a számládon a hónap végén legalább 50 ezer (nekem sajnos nem marad :-().
off Sicc, a politikának van egy külön fóruma, a Törzsasztalon mellőzni kéne az ilyen beszólásokat. on
vivijúú Creative Commons License 1999.05.05 0 0 17
Az én fizetésnek nevezett valamim is az OTP-t találja meg . Ha rögtön aláírod a Telebank szerződést is, akkor max. csak a kártyaügyben kell személyesen bemenned a bankfiókba (azt el kell ismerni, hogy ott néha valóban balkáni állapotok uralkodnak, nem bírják megoldani, hogy ne lihegjen a nyakamba a következő ügyfél, miközben én intézem az ügyeimet). Szóval a Telebank korrekt, udvariasak. Ha meg rendszeres átutalásokat is akarsz bankszámláról (pl villany, gáz, stb.), akkor innen megy a legolajozottabban. Van ismerősöm, akinek egy másik banknál rendszeresen problémája van az ilyen átutalásokkal. Nekem (és ezt lekopogom) még nem volt, pedig a telefonszámlák kivételével minden onnan megy.
Sicc- Creative Commons License 1999.05.05 0 0 16
Az OTP mostanság eléggé korrekt.
Bár szerintem kevés ember van, aki időt, energiát nem sajnálva annyit rúgott beléjük, mint én :))

Szerintem megbízható cég. (lett)
Legalább is igyekeznek, és ha nem is mindig sikerül, magam részéről ezt az igyekezetet nagyon tudom méltányolni és szimpatikussá váltak a szememben. Sőt, úgy érzem VALÓBAN partnerként és nem kiszolgáltatott kis szarosként kezelnek.
És ez ma a Fidesz Magyarországon nagy szó !!

And67 Creative Commons License 1999.05.05 0 0 15
Érdemes megnézni: www.bankkartya.hu

Itt egy csomó hasznos dolgot közérthető módon leírnak a bankkártyákról, rendszeresen aktualizált kamat, díj és jutalékadatokat közölnek a hazai bankkokról.

Egyébként azt mondhatom, hogy a mai világban egy vásárlásra is alkalmas elektronikus kártya bőven megfelel az átlagos igényeknek. Itthon a kártyát elfogadó kereskedők többsége POS terminálon fogad el kártyát, vagyis fizethetünk az elektronikus kártyákkal is. A dombornyomott kártyák csak a kártyaelfogadásban nagyobb hagyományokkal rendelkező és így régebbi technikát nagyobb arányban használó országokban biztosít elfogadói hálózat terén jobb szolgáltatást, cserébe viszont drágább és elvesztés esetén nagyobb kockázatokat rejt magában.

F-kulcs!
Ha valóban csak a fizetésed gyors felvételére törekszel, akkor egy olcsó számlát keress, ahol a fizetésedet ingyenesen, akár egyetlen ATM-tranzakcióval teljes egészében felveheted. De azt azért tudnod kell, hogy topicnyitó írásod alapján prognosztizálható számlaforgalmaddal sajnos nem leszel egyik bank megbecsült ügyfele sem (alacsony átlagos egyenleg, kevés forgalom).

De hadd tanácsoljak jobbat: ha a "háziúr"-nak van valahol bankszámlája, talán át is utalhatnád a fizetésedből neki szánt részt, így ezen összeg készpénzben történő felvétele már nem terheli a több banknál is limitált számosságú ingyenes készpénzfelvételi lehetőségeidet. Ha a "háziúr" által is használt bankban nyitsz számlát, ezt általában teljesen ingyen teheted meg (bankon belüli átutalás).

Egy ilyen munkabérszámla esetében a bank biztonságos működése nem releváns, mivel a számla névre szóló, így 1 millió forintig az OBA által garantált a betéted. Sokkal fontosabb szempont lehet a fiók és az ATM-ek elérhetősége, a nyitvatartási idő, a sorbanállás, illetve a számítástechnikai rendszer megbízható és folyamatos üzemelése. Ez alapján inkább a nagyobb hálózattal és számottevő hasonló ügyfélkörrel rendelkező bankok jöhetnek szóba.

jpmaster Creative Commons License 1999.05.04 0 0 13
Hát nem a topicnyitó kérdésre, de a CITIBANK
netto: 600k/hó fölött a legolcsóbb
JP
jpmaster Creative Commons License 1999.05.04 0 0 12
Hát nem a topicnyitó kérdésre, de a
netto: 600k/hó fölött a legolcsóbb
JP
Árpi Creative Commons License 1999.05.04 0 0 11
Én elégedett vagyok az OTP-vel, számla ügyintézésem akkor volt legutóbb személyesen... Mikor is? Nem emlékszem, nem az idén volt. Van egy elég jó telebankjuk, legutóbb azon keresztül módosítottam átutalási megbízást. Miért kéne bemenni? Na, persze a havi mindössze kétszeri ingyenes pénzfelvétel tényleg rossz. A fizut mindig kétóránként vettem fel anno... :o)) Ja, és az lekötéssel kamatozott. Vagy rosszul emlékszem? Viszont a kártyával vásárolok rendszeresen, arról tankolok, stb.
Planney Creative Commons License 1999.05.04 0 0 10
latraszolo kamat termeszetesen.
Planney Creative Commons License 1999.05.04 0 0 9
Mi???? OTP? Az allando tranzakcios koltsegeivel? 50Ft + 0.002%?
Nem tudom, nekem nem er ennyit a bank ismertsege. Meg nezz csak ra a latatlan kamataira! Borzaszto, ha engem kerdezel. Sokkal normalisabb package-ek is leteznek. Lsd. Erste Bank / CA Austria.

Planney

Sics Creative Commons License 1999.05.04 0 0 8
Üdv !

Lüke kérdés ez a hol nyissunk bankszámlát. Ugyanis nem lehet rá egyszerű választ adni ... attól függ, mire akarod azt a számlát használni, mennyi pénzt tartasz rajta, milyen forgaloma lesz stb.

Jómagam az OTP-t semmiképp sem javaslom: bár találkoztam már néhány normális ügyintézőjükkel, de .. maga a rendszer abszulút nem ügyfél-centrikus. ( Szarnak rád, magyarul. ) Sehol másutt annyit még nem várakoztam, mint OTP-ben...

Sajnos nem tudom, hogy most épp hol milyenek a kamatfeltételek és a számlával kapcsolatos költségek:
- számlanyitási díj
- megbízások teljesítéséhez kapcsolódó díj ( valahány ezrelék illetve fix összeg )
- havi zárlati díj ( sok helyütt azt hazudják, hogy náluk ez nincs,holott csak más nevet adnak a gyereknek.. )

Ha csak a fizud felszedésére szánod, akkor leginkább a postát ajánlanám - vagy bármi olyan bankot, aminek a fiókja közel van a mindennapi útvonalaidhoz, és amit nyitvatartási időben bármikor macera nélkül fel tudsz keresni. ( Nekem eddig a kis takarékszövetkezetek jöttek be legjobban - ezek voltak a legrugalmasabb, legügyfélcentrikusabb helyek ... de haverjaim szeretik pld. a Konzumbankot, nekem pedig elfogadhatónak tűnt a KHB is... )

bye
Sics

Előzmény: Wolverine (5)
pancho Creative Commons License 1999.05.04 0 0 7
A kivétel szempntjából az OTP a legjobb annyiból, hogy a legelterjedtebb, a legtöbb automatája neki van. Viszont egy hónapban csak az első két pénzfelvétel ingyenes, utána ha saját automatánál veszel fel pénzt, akkor is felszámítanak valamilyen költséget, meg a kamatlábuk is alacsony. Talán a Kereskedelmi és Hitelbank kamatai a legjobbak, meg náluk a saját automata használata ingyenes, és más bankok automatáinak használata is elég olcsó (1-2x 10 Ft, ha jól emléxem).
Valamilyen kártyát mindenképp kérj! Legjobb - de a legdrágább is - a Visa és az Eurocard/Mastercard, külföldön ezeket fogadják el a legtöbb helyen. Idehaza kb. mindegy, ahol elfogadnak kártyát, elfogadják mindegyik hazait, ahol meg nem, ott egyiket se.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!