Keresés

Részletes keresés

4400 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 2126

Remelem Apr.elsejen mindenki jon szavazni.

Informacio itt:

http://www.nemenyi.net/media/Valasztas/1/Valasztas1.html

 

See you there!

borika29 Creative Commons License 2006.02.04 0 0 2125
Micsoda  unalom...
szalinasz Creative Commons License 2006.01.31 0 0 2124
Soha.
Előzmény: borika29 (2123)
borika29 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 2123

..es ezert nyitotattok egy topicot ? Ennyiért ?

Te most ragika nevében beszélsz ?

 

szalinasz Creative Commons License 2006.01.31 0 0 2122
Tudod az úgy volt mint a mesében. Jött a gonosz Ragika és hambekapta a Mumust. Mitadisten, elfelejtette megrágni. Az a Mumus - egy vén csontos vastagbörü fiskális - bekerült a Ragika gyomrába. Se elöre se hátra. Telt múlt az idö, az a fránya vén csontos fiskális, meg szerette Amerikát szapulni. Nos nem egyenesen, hanem köntörfalazva, másokat felheccelve. Igy aztán megfeküdte Ragika gyomrát. Most is onnan kukucskál a vén lökötö disznó. Persze csak hátra felé. Na ezért lett a topuk címe "...Ragikából nézve."
Itt a vége fuss el véle...
Előzmény: borika29 (2121)
borika29 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 2121

?? Mi a baj ?

Nem értem...

A topic cime Ragikábol nézve...

 

Előzmény: Törölt nick (2119)
borika29 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 2117
Ki az a Ragika es ki az a Mumu ?
Kobzar Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2103
Lássuk csak, mit is tudok Amerikáról.
Vegyük szép sorjában.
Bátran vitázzatok barátaim, ha nem értetek egyet !

Amerika hosszúra nyúlt, három részre osztott, de egybefüggő, középütt keskeny földrész a nyugati földgömbön a Csendes- és az Atlanti-óceán között. Noha Amerikát egy földrészként tartjuk számon, voltaképpen három - földrajzilag, gazdaságilag és kulturális értelemben egyaránt - elkülöníthető részből áll: Észak-Amerika, Közép-Amerika és Dél-Amerika alkotják a kontinenst. Összességében Amerika a Föld szárazföldjének nyugati felét alkotja. Óriási, körülbelül 15 500 km hosszú területe északról délre, az északi szélesség 72°-tól a déli szélesség 56°-ig, tehát 128 - s ha még az arktikus szigetvilágot is ide számítjuk, akkor 139 szélességi fokon nyúlik el.

Amerika az a földrész, melyet a legtöbb térítő és sarkkör szel át: északról délre haladva az Északi-sarkkör, a Ráktérítő, az Egyenlítő és a Baktérítő érinti, egyedül a Déli-sarkkör nem halad át rajta. Feltűnően hasonlít egymásra Észak- és Dél-Amerika: mindkettő délre egy csúcsban végződik. További hasonlatosság az északi és déli földrész között, hogy mindkettő nyugati oldalán, a Csendes-óceán partja mellett hatalmas gyűrődés emelkedik. A két hegyrendszer között az egyiknél és a másiknál is kiterjedt alföldek terülnek el, melyeken jól kifejlődött folyamrendszerek alakultak ki.

Amerikát északon a Beaufort-tenger, keleten az Atlanti-óceán, nyugaton a Csendes-óceán határolja. Legészakibb pontja a Murchison-fok, a 72° északi szélesség és a 93° 40' nyugati hosszúság alatt, legdélibb pedig a Horn-fok a déli szélesség 55° 59' és a 67° 30' nyugati hosszúság alatt.

Amerika a második legnagyobb kontinens: 39 000 648 km2 A szám soha nem állandó, hiszen a sarkvidék ingadozása miatt a földrész területe váltakozik.

Amerika néhány évszázados fejlődése során sok tekintetben utolérte vagy megelőzte Európát. Magáévá tette az európai, majd sok sajátosságot hozzátéve kialakította a maga amerikai kultúráját - ebben élen jár az Amerikai Egyesült Államok, sőt, mikor amerikai kultúráról beszélünk, elsősorban ennek az országnak a kultúráját értjük alatta, mint ahogy az Amerika szó is a köznyelvben mindenekelőtt az Amerikai Egyesült Államokat jelenti.

Amerika nyugati oldalán egy 15 000 km hosszan elnyúló hegyláncolat vonul végig. A láncolatot az Andok (Kordillerák), a Chipa, a Mexikói fennsík Sierra Madréi és a Sziklás-hegység (Rocky Mountains) alkotják. A hegyvonulatban több máig működő vulkán és számos érclelőhely található. Az Andok zárt láncolatokban, mint a Patagóniai és Chilei Andok vonulnak, majd elágaznak a Darien-öbölig, hogy aztán a Mexikói fennsíkon folytassák útjukat.

Amerikának ezzel a nyugati gyűrődésével szemben a keleti vidéknek csak közepes magasságú, lekopott emelkedései vannak. Északon az Appalache-hegység láncolata húzódik. Széles, száraz völgyeit hajdani gleccserek barázdálták.

Amerika felszínének kétharmada alföld. Északon és Délen ezek a földek voltaképpen sztyeppék, míg középütt fás részek találhatók.

Az amerikai földrész teljes népessége 2002-es adatok szerint 847 millió (1911-ben 175 millió) fő, ami a 39 millió négyzetkilométeres területét figyelembevéve 21 fő/km2-es népsűrűséget jelent. Ez természetesen rendkívül nagy eltéréseket foglal magában, hiszen míg az Amazonas őserdeiben a népsűrűség igen alacsony, Labrador pedig szinte lakatlan, Amerika legynagyobb metropoliszában, New Yorkban a 7000 főt is megközelíti km2-enként.

Vörös Erik (Eirikr inn Rauda), norvég származású izlandi normann vitéz 982 körül menekülni volt kénytelen Izlandról, mivel egyik ellenfele vérbosszút esküdött ellene. Nyugat felé vitorlázva felfedezte Grönlandot, amit ő maga nevezett el zöld országnak annak érdekében, hogy kicsit kedvezőbb képet fessen a szigetről. Honfitársa, Bjarni Herjulfson Vörös Erik után igyekezett, de elvétette az irányt és Amerikáig hajózott. Ő volt az első európai ember, aki 1000 körül meglátta Amerika partjait. Herjulfson azonban nem sokat törődött új felfedezettjével, már fordult is vissza Grönland irányába.

Vörös Erik fia, Leif Eriksson már tudatosabban vágott neki az óceánnak, megkeresni a korábban felfedezett országot, Ő Vinlandnak, azaz szőlőországnak, Marklandnak (faországnak) és Hellulandnak (kőországnak) nevezte el az általa felfedezett területeket, melyek valószínűleg a Baffin-sziget (Helluland), Labrador (Markland) és Új-Fundland (Vinland) lehettek. Nem telepedett azonban meg, így az izlandi felfedezésekről a világ évszázadokon át nem is tudott.

1483-ban nagy feltűnést keltett Kolumbusz Kristóf (Cristoforo Colombo) azon állítása, miszerint az Ázsia és Európa közti távolság nem lehet túl nagy, és ő vállalja, hogy nyugat felé hajózva Japánt és India keleti szigetvilágát hamarosan eléri. 1492. augusztus 3-án útra kelt tehát, és 1492. október 12-én ki is kötött a mai Watling-sziget (Guanahani, Bahama-szigetek) partjainál. Kolombusz olyannyira abban a hitben élt, hogy Indiában jár, hogy még háromszor visszatért (1493-1496, 1498, 1502), felfedezve a Kis-Antillákat, Jamaicát, Trinidad szigetét, Panamát és Hondurast, majd 1506-ban abban a tudatban is halt meg, hogy ahova többször is elhajózott, az India volt.

Hajózásai és bejelentése kalandorok valóságos áradatát indította el a nyugati tenger irányába. Giovanni Caboto olasz utazó eljut Új-Funlandra, és innen a keleti part mentén egészen Floridáig hajózott. Pedro Álvares Cabral portugál tengernagyot egy tengeráramlás sodorja Dél-Amerika partjaihoz, s az itt található vörös törzsű fák után a brasil nevet adja a vidéknek. A spanyolok húsz esztendő alatt behajózták Amerika keleti partvidékét: Ferdinand Magellan 1521-ben felfedezte a földrész déli átkelőjét, a róla elnevezett Magellán-szorost, az Atlanti- és a Csendes óceánt összekötő északi tengerszorost azonban csak 250 évvel később, 1854-ben nagy áldozatok árán fedezte fel Mac Clure brit felfedező: ez a Bering-szoros.

A kontinens kedvező partfejlődése, a széles folyóbejáratok és a felfedezők kincséhsége révén aránylag hamar feltárták az újvilág belső területeit. Mire a tudományos igényű felfedezés megkezdődött, jórészt már nem is volt európaiak számára ismeretlen területe a kontinensnek, mert a kincsvadászok és a felfedezők addigra bejárták legnagyobb részét. Talán csak Dél-Amerika sajátos természeti adottságokkal bíró területein folyt nehezebben a feltárás: az Amazonas őserdőinek vidékét még száz évvel ezelőtt sem ismerték teljesen. A kontinens megismerését nem csak a földrajztudósok, de meglepő módon a politikusok is segítették: az egyes országok határainak megállapítássakor nem ritkán a határmegállapító bizottságok térképezték fel az addig általuk csak felületesen ismert vidékeket.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2102
Nem rossz az ötlet!!!
Előzmény: Timur (2095)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2101
Te csak magadat jelentheted fel, amerikaellenes aknamunka miatt.
Előzmény: Mumu (2099)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2100
Hagyd ezt a süket dumát, a könyökünkön jön ki.
Személyeskedéssel nem mész semmire. Ezek után meg sem halljuk.
Kibújt a szög a zsákból. Ne akard elhitetni senkivel, hogy egy amarikabashing topik létrehozása és éveken keresztül való futtatása után amerika barát vagy. Mint topikindító a felelöségtöl nem tudsz megszabadulni.
Szeretnél sokszínü lenni? Ezt mi nem vesszük be.
Timur pedig nem Ragika.
Period.
Előzmény: Mumu (2098)
Mumu Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2099

Legalabb tudjuk ki lesz akkor az akit az USA torvenyek szerint fel kell jellentsunk mint szellemi szerzot..

Es a topicba megis marad a bizonyitek..

-:))

Előzmény: Timur (2095)
Mumu Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2098

Tudod, mi ,de en biztosan nem Amerika ellenesek vagyunk ( ha lennenk az sem lenne katasztrofa, szabad vilagba elunk ).Utana le het olvasni a Mumu klub topicjaba

Tulajdoonkepen Ti nem kepviselitek Amerikat,az ertekeit, hanem egyszeru kis piszlicsari kapaszkodni akaro streberek vagytok (Ti minden  Ragika ) akik ott nem tudnak labra allni es egyre masra kapjak a pofonokat az ottani realitastol  ezert ezt egy kicsit kompenszalni ide jottok dicsekedni es adni a nagyott. A termeszetetek nem valtozott, ugyanazok vagytok egy mas allampolgarsaggal. Magatokkal vitettek azokat a rossz tulajdonsagokat amelyeket itthon mar megvoltak,amiket  genetikusan szerencsetlenul kodifikalt a termeszet es amijert valoszinuleg itthon se vitettek semmire. Ha valodi amerikaiak lennetek elsosorban az ottani topikokba irnatok meg akkor is ha azt sok helyesirasal tennetek.En sem szegyelem az itteni helyesiras hibaimat.Ti sem azt szegyelitek. Csak azt biztos hogy nincs mit mondjatok ott. Mert  a honvagy eltorzitva egy " bezzeg de jo csinaltam hogy emigraltam " haza hiv. Nekunk szeretnetek megmutatni micsoda  fantasztikus eletetek lett ott.

Nem kell sok psihologiai tudas hogy megallapithatolegyen , komoly problemaitok van az identitassal.

Egesz nap ide koncentraltok,itt akartok protestalni es a ti szabalyaitokat,amely megfelelnek egy kalandorenak ,rank eroszakolni. Eszetek agaban sincs vitatkozni valamirol. Ti ki akarjatok jellenteni,kinyilatkozni az" igazat "egyszeruen azert mert ti ott eltek. A sajat fiatal eletktek orszagarol, apatok es anyatok hazajarol lenezoen irtok, belekakaltok abba a tanyerba amelybol etettek.fElkesz emberek tanitank hoygan kell megszabni eletunket.

Az igazi amerikaiva lett magyar haza jon szerenyen es konnyel a szemebe es meglatogatja szegenyes de kedves volt otthonat -baratait. Szinten szegyenlosen segit ha ugy latja kell es eltitkolja mit keres ott kint hogy ne szegyelje magat  az otthoni aki nem ment el...ossze tudja allitani ugy  az eletet hogy a ket elmeny a hazai es az uj  az amerikai kikerekiti egymast egy ertheto  termeszetes  emberi sors marad. A mihasznak kajabalnak..mutogatjak magukat,akar athozzak a kocsijukat azzal szeretnek magukat egy kicsivel anygbbnak mutatni, targyakkal, emberi ertekek helyet.

Elhelyezkedek a topic elotte s figyelem mirre leztek kepesek..ti,ragikak.

Nagyon szivesen vagyok itt.

Alig varom

Mumu Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2096

Itt vagyok,leszunk.

Pozdravlaju vam, tovaris Timur,sin nasomu pisately Gajdar.Zdarov ?

Timur Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2095

 

 

 

 Nem gyalázat. Hivek önmagukhoz. Sztalinista stilus. Nem kell izgulni ezért de felejteni se kell. Van amikor a Tudomanyos topikbol is törölnek mindent ha egy politikai topicban a véleményed nem tetszett. A vén szarhazi roman ügynöknek nem kell sokat mondani   a " moderalonak" csak annyit: "amerikai magyar tetszik nekem nem, akarok menjenek ki" s maris megvan a dolog. Amerikai vagy? tedd meg a köteleséged ha ezek itt feldühösitenek. Ma nem sokat ér de esteleg holnap igen. Egyik ismerosöm kit kidobtak innen man megtette. Felhivahatod a FBI és a CIA telefonjait. Ismertesed velük mi is ez az index.  Alitolag meg is köszönik. Én nem  tettem meg mert nem tartom ennyire érdemesnek a történelem szemétdobjara került " volt" komcsikat. Ma persze " csak " cucialistak". azaz fedett szemétkosarban éldegelnek.  De ha nem tetszik a CiA meg az FBI, kershetsz egy par jo hackert is....

Előzmény: Törölt nick (2094)
Mumu Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2092
Reszkessetek mert feltaaaamad az eheees proletar.
Előzmény: Törölt nick (2089)
Mumu Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2091

Rajta.

Előzmény: Törölt nick (2089)
Mumu Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2090

Ilyenek kepzelek.. nehogy azt higyed hogy ha nincs a moderacionak technikai fegyvere akkor szabadon garazdalkodsz. Ugy fogod erezni magad visszajotedkor mint most.

A forum vitara es nem mocskolodasra van itt.

Előzmény: Törölt nick (2088)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2089
Az vagyok aki vagyok. Magammal t6kéletes bék3ben. nincs mit takargatnom.
K3t dolog miatt váltogatom és fogom váltogatni a nickjeimet. Mert szórakoztat, s mert mocskos seggnyalö módon letiltatsz.
Nincs kegyelem Mumu. Sírni fogsz. S teljesen mindegy, hogy milyen néven csinálnak belöled bohócot, indexfürert, bandavezért, minden a te börödönn szárad.
A gerinctelen vádaskodásaidért, a befeketítésekért, a mocskolódásért, hazugságaidért, most számolunk. Eljött az én idöm, semmi nem tarthat most már vissza. Nincs kegyelem Mumu. Erkölcsi halott vagy. Hazug disznó. Jánuszarc.
Ressssszkesss!!!
Előzmény: Mumu (2087)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2088
Te ki vagy itt? Valami óber? Állandóan többesszámban beszélsz mint egy degenerált trónörökös.
Érts már meg a jövöben - ha ráérek és kedvem tartja - egyetlen célom lesz, hülyét csinálni belöled meg a seggnyaló Kobzárodból. Nem hagylak békén. Állandóan visszakergetlek a rács mögé. Nem lesz nyugtod ha én nem akarom. Nincs kegyelem. Reszkess piszok j6n a Hypo. Eltiltathatsz akár ezer nicket is. Kiszekálom a lelkedet, vagy pusztulj innen a koszos topikjaiod közé. Ez llesz a sportom itt.
Mumubashing.
Pusztulj innen te sokszínü vén Biberach. Megátkozlak, elátkozlak. sehol nem lesz maradásod. Mert tudom, hogy az Index az egyetlen hely ahol valóra válnak évtizedes álmaid. Itt megtaláltá egy pár együgyü szolgalelket akikkel naponta a fenekedet nyalatod. Én meg majd belerúgok, hogy orrabux.
Nyalhatod a padot.
Előzmény: Mumu (2086)
Mumu Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2087

Nahat tenyleg te voltal a Ragika, az a nagyhiru pikador ?

Szoval ez itt nem az igazi nicked megis csak egy klon...

folyattod a hos haborudat a amygar indexesek ellen, A nagy honvedelmi haborut ?

Majd megmutattod nekunk komcsiknak, nyals maygaroknak ,bozgoroknak, egyszeru oreg fasziknak...  a fogadasod maradolyanak amiylen volt, amig nem talajuk meg a etchnikai megoldast. Szereny munkat kivanok,alszik az o kontinens,alszik  a forum, faragj  uj nickeket kis Balazs...

Előzmény: Törölt nick (2085)
Mumu Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2086

Tudod amit leginkabb csodaltam benend az a kepeseged egyszeruen maskep megitelni a sajat cselekedetedet es  elitemni a masok reagalasat arra a biziynios cselkedetre. A moderator topic  tele van a te siralmaiddal... ha avslzolunk ra es tisztazuk a helyzetet akkor mintha emmis e tortent volna felhaborodsz. Meg kell tanulni ha amar sok szempontbol keso is, hogy  minden  cselekedetnek kovetkezmenyei vannak amiket a szerzojenek viselnie kell...

A vilag es ezalatal ez a kis virtualsi vilag sem a te jatszotered ahol ha nem etszik a toled kezdemenyezett jatek elmesz panaszkodni .. Ne vedd hulyenek a vilagot es foleg ne akarjal az embereken mulatni. Te naponta ugy josz id emint ha ahboruba mennel es akik itt vanak azzopk a te vagy a toled kitalalt ertekek ellensegei..

 

Előzmény: Törölt nick (2084)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2085
Nos Haberdás elköszön. Olyan ez mint eke terrorizmusa. Minden letiltott nick helyett 100 születik.
Isten malmai lassan örölnek.
Visszamegyünk az egy nap 1-2-3... nick-hez.
Helyesbítek: 3 hozzászölás 1 nick.
Ahogy a kedves modera akarja.
Megyek is a nickgyárba.
S mostantöl legyen megint a nevünk:
Ragika
Kobzar Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2081
Nem írt semmit.
"Mint mindig."
Period.
Előzmény: Törölt nick (2080)
Mumu Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2078

A topic hangneme alakitja  stilsuat is. En legalabb is azt probalom ezekben a topicokba tenni hogy ha nem is altesti modon de gorbe tukrot szeretnek allitani azoknak akik igy fogalmaznak ,mondom a macska orrat be kell utni a lakasban ( esetunkben a topicban )  ott hagyott fekaliajaba...

Ez a termeszetben is igy hasznos es edukativ,talan itt is az. A bazdmeget es ennel szebbeket te hasznaltad itt minden egyes hozaszolasodnal. Nagyon orulnek ha ebben a kerdesben is  atternel a valasztekos stilusra amit altalaban a damaszkuszi uton hasznalnak. Akkor mindjart megvaltozna mindnyajunk szohasznalata .

 Na es legalabb annyira lennel magaddal szembeni genyes mint masokal szemben..

De van ido, minden lehetseges,talan meg ez is-:)

 

Előzmény: Törölt nick (2069)
Mumu Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2077

Nem vonultal megsem vissza ?

Annak idejen ha az albanok megharagudtak a tobbi kommunista partra akkor ha azt mondtak hogy visszavonulnak bizony betartottak a szavukat. Gondoltam legalbb annyira tartod magad sajat szavaidhoz  mint legalbb az albanok...Ein Mann -ein Wort.

Vagy a te esetedben ,ein Worterbuch ?

Előzmény: Törölt nick (2070)
Mumu Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2076

A nullas M az a bizonyos varoson kivuli gyuru amely tehermentesitheti Budapestet a az orszag mas ressze fele iranyult forgalmotol ugy a gepkocsivezetok erdekeben ,mert a fovarosi kozlekedes lelasitja a szallitasokat mint a budapestiek erdekenben. Ez gondolom minden fovarosban,nagyvarosban meg van   vagy kivantatik. Becsben Tangente-nak hivjak es 78-ban lett kesz. Ma mar nem eleg gyors ...

Haboru utan Nemtorzsgaba mar ugy is komplektaltak az Autobahn neccet.

Előzmény: Törölt nick (2071)
Kobzar Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2075

Feljelentesz és fütyülsz, bazdmeg.

Ehhez a kettőhöz értesz, bazdmeg, semmi máshoz.

Jó segget.

Kobzar Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2074

Ilyen szemetet minek duplikálsz meg bazdmeg ?

Mindig csak a baj van veled, bazdmeg.

Period, bazdmeg.

Előzmény: Törölt nick (2069)
Kobzar Creative Commons License 2006.01.22 0 0 2073

:)

Period.

Előzmény: Törölt nick (2071)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!