Meggyalázták Kádár János síremlékét a Fiumei úti temetőben.
Meggyalázták Kádár János síremlékét a budapesti Fiumei temetőben. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese elmondta: ismeretlenek leszedték a síremlék fedlapját, a földet pedig kidobálták. HVG
Százezer ember ünnepelt az ország májusfájánálMájus 1-jén a nap folyamán összességében mintegy 100 ezer ember vett részt Az ország májusfája című ünnepségsorozaton, amelynek helyszíne a budapesti Hősök tere volt. A Magyar Köztársaság kormánya által szervezett központi majális nemcsak népszerűnek bizonyult, de békésnek is: a tömegrendezvényen semmilyen rendbontás nem történt, az eseményt ezúttal nem zavarták meg radikális csoportok, a majálisozni vágyók pedig politikai megosztottság nélkül, közösen ünnepelték hazánk uniós tagságának harmadik évfordulóját, illetve a legszebb hónap első napjához kapcsolódó nemzeti hagyományokat.
A nap folyamán minden program idején több ezer, esetenként több tízezer ember vett részt a Hősök terén megrendezett központi majálison, amely a májusfa-állítás, illetve a tánc köré szerveződött. A csúcsot Rúzsa Magdi koncertje és a tűzijáték jelentette, amelyen csaknem 30 ezren vettek részt.
A programsorozat részeként a Hősök tere közepén állították fel Magyarország legnagyobb májusfáját, majd minden órában egy-egy kisebb májusfát, melyre bárki feltűzhette a saját településének szalagját. Ellenzéki és kormánypárti polgármesterek közösen tűzték fel a településeket szimbolizáló szalagokat, de a határon túlról is érkeztek küldöttek: felvidéki és erdélyi szalagok Székelyudvarhely, Kolozsvár, Segesvár, Csíkszereda szalagja mellett portugáliai és mongóliai szalag is felkerült a májusfákra.
Pápa szalagját Gyurcsány Ferenc kormányfő és felesége tűzte fel az egyik májusfára. A szervezők összesen 5 ezer szalagot osztottak szét.
A Hősök tere táncházzá alakult az ünnepség során, ahol a hazai táncélet szereplői mutatták be produkcióikat, de a nézősereg is aktívan részt vehetett a mulatságokban. Összesen 300 fellépő gondoskodott a térre látogatók szórakoztatásáról.
Az eseményről készült fényképek a magyarorszag.hu/majusfa honlapon tekinthetőek meg.
Az állami ünnepség szervezője a Hungarofest volt, a rendezvénysorozat bruttó 101 millió forintba került.
Se Munkásosztály, se Szakszervezet! Bénítják itt az embereket. Meg kell becsülni a munkásokat, Nem új nyomorba küldeni a rászorultakat! Véres-kéz utód, új és új pénzt sarcol. Unokád se látszik ki az adósságból. Vasutakat felszednek. Fojtanak Falvakat. Fizetésre bírnak aggastyánokat! Betegek zokognak. Egészség sötétül. Mentőben a beteg, hörögve elkékül. Az élettel fizetni, a "reform" így készül! A gazdag, nem érzi. Máris fátylat borít, Úgyis gyengélkedik a Forint. Fekete gazdaság. Megy a szebből-zsebbe! 10milliárd! Alighogy elkezdte! De évekig ment így! Felelős meg sehol! Vezetői bűnökért, szegény ember lakol! Új Kereszt előtte. Golgota utána. Boldog május kéne a Magyar hazára!
Eltaposná, mint a férget, A tiszta beszédet, az Ellenzéket. Szóözönnel és vízágyúval, Ha szembe menetel a hazug nagyúrral! Tiszta lobogókkal, A Magyar Nép haladt, Haladt és tüntetett, Az '56-os Nemzeti Ünnepen. Ott érte a sokkoló hidegzuhany. A vízágyú, a gáz, a rendőrroham! Lovak patája csattogott! Visszatértek a gyilkosok?! Ezrek pusztultak '56-ért. Elemi erőktől rontott hatalmukért! 2006-ban, ez kísértett? Újra és újra itt a kísértet? Munkásőr, pufajkás, sortüzek árnya Települ újra hazánkra?
Hol vagy Európa!? Nem halljuk szavad!!! A szolgálat helyett a hazugság szabad?! Kínai falak, jogtipró "jogokból"! Senki se kiáltott: Elég a terrorból!!! Ez ma Magyarország! Sehonnai hazug, Aki a fekvő emberbe belerúg!!! A Népnek joga van NEM!-et kiáltani!!! Hazugot, igazra, azonnal váltani! Tisztes élethez, munkához van joga, Hazugot, elnyomást, már el nem tűr soha! Évtizedes jogot, nem lehet törölni, Sortüzes utódlást, tilos örökölni! Ott kezdtétek volna, hol tucatnyi helyről megy a Forint, érték, Nem a nyomorgónál, hol 300Ft, az induló mérték! Régen időszerű, hogy adós fizessen! A politikus a szegényekre lessen???
Milyen az a hiteles mozgalom, Amely nem győz a hazugságokon?! A zsúfolt buszt számolják fel, ne a vasutakat! Kérdeznétek meg százezrével az utasokat!!! Ti szeditek el a szegények pénzét! Nem biztosítjátok a napi éhbért! Pályázzatok Olimpia érmeket, Több helyről kaptok pénzeket! Az Anyám, csak egy helyről kaphatott, De nem vetettek rá, erkölcstelen sarcot! Szerethette a szépet, a földet, a fákat. Volt is Szakszervezet, tisztább önkormányzat!
Május elseje, a Munkás kézfogás! Ha minden dolgozóé; gyönyörű álmodás!!!
Logikus ,vagy nem? Hiszem Majus 1-en lettunk hivatalosan EU tagok.
Vegul is ez egy szabad orszag aki akarja az az EU csatlakozast unnepli, aki akarja a hagyomanyos munkasmozgalmi Majus 1-et akinek meg Munkas Szent Jozsef a kedves o meg azt aki meg nem akar semmit unnepelni az meg nem unnepel semmit.
Újabban már az Európai Uniós elnökök-miniszterelnökök képeivel is lehet vonulgatni 12-15-24 stb csillagos lobogó alatt, mert kitalálták, hogy az EU csatlakozást is május elsején ünnepeljük.
Én jó párszor elolvastam már a Gyűrűk Urá-t, de abban sehol nincs Wolverine :o)) Az X-Man-ben viszont van, ő az, akinek a csontvázára egy gyémántkemény ötvözetet operáltak :o)
Nálunk tök jó lesz. Már évek óta a közösségek napjaként főzünk nagyokat. A civil szervezetek sátrakat állítanak, és mindenféle finomat főznek, amit egy bizottság elbírál, és nyertes is van. Mindenki, aki megkóstolja. A srácoknak is vannak programok, így jól telik a nap.
Rosszul tudod barátom, márc 1. az Albin, Gyopárka és Tóbiás ünnepe, május 1. pedig Szent József a munkás napja. Annyiban igaz az egy gyékényen árulásról írott zöngeményed, hogy a kétkezi munka ünnepe május elseje (meg a hajadon lányoké, etc.) és ebben találkozhat baloldali a kereszténnyel minden megalkuvás nélkül. Éljenek a kétkezi dolgozók!
Volt szerencsém nekem is kint lenni a Ligetben, egy élmény volt. Egy nagy darab cigány, azzal dicsekedett, hogy tavaly meg kellett verni a dodzsemes társaságot, mert direkt eltörték a sógora szemüvegét. (Tavaly volt dodzsem?)Aztán nem sikerült MSZP lufit szerezném, a baloldali ifjak azt mondták, hogy elkapkodták. (Kénytelen voltam a rendezői sátorról levágni :-)).
A roma lufi árus 500 Ft árulta, majd 300-ért is odaadta volna az ingyen lufit, látjátok feleim az MSZP így is támogatja a kisebbséget.
Na, de a lényeg. Az MSZP szamizdaton írva vagyon:
Ne csak az árak, a bérek is érjék utol Európát!
Adó- és járulékcsökkenést az alacsonybérüeknek.
Kedvezmányt a pályakezdőknek, gyes 45 év felettiek, csökkent munkaképességűeknek.
A nyugdíjemelés legyen arányos a fogyasztói árak növekedésével. stb.
bla-bla-bla
Amiket felsoroltak, azok nagyrészében tett már valamit OV, és ők?
Nem szavazták meg a gyest és a családi pótlékot, most meg, sikítanak, hogy kevés az emelés.
Kissé nevetséges.
A kampány népszavazásról már ne is beszéljünk. Ezzel '90-ben az Szdsz sikereket ért el - megismerték - de többször nem jön be.
Én is arra jártam, pedig nem vagyok párttag. De láttam pl. munkáspárti rendezőket, akik nem nyugdíjaskorúak voltak, meg munkáspárti meg mszp-s fiatalokat, akikről elég nehéz azt állítani, hogy nem baloldaliak. Tudom, hogy nem mindenki volt baloldali ott, de ahhoz sok baloldali volt, hogy nekimenjen egy MIÉPes fickónak, nem tették meg. Én nem mernék munkáspárti vagy MSZP-s pólóban elmenni egy MIÉPes gyűlésre, mert vannak már rossz tapasztalataim. Ennyiről szól ez a sztori, nem arról, hogy hülyének nézel-e engem és ki akarsz oktatni, hogy nem mindenki baloldali, aki kimegy hurkát meg gyrost zabálni a ligetbe.
Nem volt az bőrfejű. Bár én nem töltöttem el annyi időt azon a környéken, mint te, inkább csak átrohantam rajta, miközben szörnyülködtem a Kádár János baráti társaságon, meg a Marx Károly társaságon, azért láttam arra sok fiatalt is. Meg különben is, mi bajod a nyugdijasokkal? Láttál te már felháborodott MIÉPes nyugdíjast? Én már láttam, nem kis élmény :) Ordít, vörös a feje, lökdösődik, majdhogynem ölre nem megy.
Nem, erröl nem tudok. Legfeljebb 1-2 egyén szintjén.
Különben szerencsére elég messze állunk mindkettőtöl :)
Esetleg a jelszavak lehetnek hasonlóak, nehéz 1-1 jelmondatban politikai, társadalmi nézeteket összegezni.
A munkáspártból tényleg sokan voltak ma. Különben nincs velük semmi gond, egyszerü, kissé begyepesdett, de többnyire jo szándéku embereknek tüntek, amennyire beszéltem velük.
Egy gondom van velük, hogy egy ideje mintha a mi (humanista mozgalom) jelszavainkat lopkodnák!
Feltünő, hogy sem a Kovács beszédről, sem a szakszervezeti összefogásról nem beszél senki. Remélem, baloldali - liberális barátaink nem valahol MÁSUTT!!! söröztek.