Keresés

Részletes keresés

Virág Árpád Creative Commons License 2001.05.21 0 0 366
Kedvesem!
Egyrész tanulj meg helyesen írni! Az elmaradottabb, az két B! ;-)
Másrészt, ha nem változtatsz a szókincseden, akkor más nicken más topicban sem fogok veled többé szóba állni :-)
1ébként mutass nekem egy olyan embert, akinek nem a saját sorsa a legfontosabb!
Előzmény: GoldSteal (364)
Virág Árpád Creative Commons License 2001.05.21 0 0 365
Furcsa... Nekem nem az fáj, hogy magyarok szenvednek. Sokkal inkább az, hogy olyan emberek (nemzetiségtől függetlenül), akik nem tehetnek sorsukról.
Szóval ilyen alapon te meg nem vagy ember, mert nem érdekel mások szenvedése, csak a magyaroké.
Előzmény: Domingos deCarvalho (361)
jackkennedy1 Creative Commons License 2001.05.21 0 0 363
Szerbek sehol sem voltak tobbsegben a Vajdasagban, vagy a Magyar Kiralysag mas teruleten! A Vajdasag 40% magyar, 20% nemet, 15% horvat, 5% zsido volt Trianon idejen. Szerb kevesebb mint 15% Ma 80% szerb! Magyar 15%, nemet 0, zsido 0, horvat 4%.
Előzmény: Májsz (362)
Májsz Creative Commons License 2001.05.21 0 0 362
Naaa, ki mondta, hogy nekem csak az a fontos, hogy ÉN hogy élek? Szó sincs róla. Az számit, hogy az orszég területén élő magyarok és nemmagyarok + a határainkon tuli magyarok hogyan élnek. Erre mondtam, hogy NagyMo. esetén is ugyanigy élne ez a 15M ember( kivéve a Vajdaságot), illetve mi 10M-an még rosszabbúl.

Mo. eredeti fennmaradása azért lett volna igazságtalan, mert sok olyan területünk volt, ahol tényleg kül. etnikumok(pl. szerbek) voltak nagy többségben. Persze Trianon még sokkal igazságtalanabb volt, ez biztos, de hogy lehet ez 81v év után a politika egyik fő témája???
Ezzel az erővel most utáljuk inkább a törököket, legyen mostantól ez a fő téma!

Előzmény: Domingos deCarvalho (361)
Domingos deCarvalho Creative Commons License 2001.05.21 0 0 361
Májsz, te úgy vagy hülye, ahogy vagy. Minden mondatot sürített hülyeség. Mondd, honnan szültél ennyi baromságot?

1. hogy kit érdekel, kinek fáj és miért...
Mindenkinek fáj, aki magyar. Ha nem, akkor nem magyar, mert megtagadja a sorsközösséget, tehát hazaáruló.

2. szintén igazságtalan lett volna Nagymagyarország fennmaradása...
Előszöris: Nagymagyarország nem azonos az Igazi Magyarországgal- az előbbi magába foglalta többek között Olténiát, Moldvát, Halicsot.(pl. Moldva lakossága még a XV. században is felerészben magyar volt.)
Az Igazi Magyarországot pedig szétszabdalták 1920. június 4-én.

3. ha nincs Trianon és nagyobb lenne az ország, akkor most jobban élnénk? szerintem CSAK ez a fontos...

Itt követted el a legnagyobb marhaságot. Tökéletes hülyeség, amit írsz. Cáfolhatnám ezer módon, de csak egy példát mondok: 1918 telén a regáti (Moldva+Havasalföld) románok betörtek Erdélybe, hogy "felszabadítsák" erdélyi testvéreiket. Két hét sem telt el és azt mondták: mi a fenét keresünk mi itt? Az erdélyieknek kellene minket felszabadítaniuk! És még sorolhatnám Berthelot francia marsall nyilatkozatával, stb. stb.

Valamint, ha neked CSAK az a fontos, hogy jobban élj, akkor csak sajnálni tudlak, maximum.

Előzmény: Májsz (350)
jackkennedy1 Creative Commons License 2001.05.20 0 0 360
Zavar az Teged, hogy 1 millio magyar 80 eves roman brutalis elnyomas es asszimilacios torekvesek ellenere megoriztek magyarsagukat? Ok meg erdemlik a magyar allampolgarsagot. Te nem! Te csak bele szulettel! Nem birnad elviselni, hogy 200 ezer roman erkezne Szekelyfold visszacsatolasaval? A fizetesed csokkene? A nyugdijad?
Előzmény: Virág Árpád (358)
wizes Creative Commons License 2001.05.20 0 0 359
Most nem olvasok vissza!
Voltatok Trianon kernyékén???/bocsi én igen!/
Kicsi vagy natán a nagybani?
Ott szinte meg sem emlékeznek a "Magyar" bajról.
A sárga házat szétköpködték a magorok, leszarták a küszöböt, s telefirkálták mindenféle nacionalista hülyeséggel.
Nem volt jó érzésem amikor láttam!
Pár éve xerencsére renoválták!
Azt is láttam!
wizes.

Virág Árpád Creative Commons License 2001.05.20 0 0 358
Szellemi fogyatékos? Magaddal mikor vitatkoztál utoljára? :-)
Előzmény: jackkennedy1 (357)
jackkennedy1 Creative Commons License 2001.05.20 0 0 357
Igen? Szellemi fogyatekosokkal vitatkozni akik ketelkednek abban, hogy a szekelyek magyarok-e? Vagy, hogy egy nemzet egybe tartozik? Akik rogton fizetes csokkentest latnak a magyar nemzet ujra egyesiteseben?
Előzmény: kérdező21 (356)
kérdező21 Creative Commons License 2001.05.20 0 0 356
síc!!!!!
Tanulj meg viselkedni és utána szívesen látnánk itt ebbe a topic-ban is
Előzmény: jackkennedy1 (351)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 355
úgy, úgy, főleg Ignotus, a Nyugat alapító főszerkesztője
ja, és Pikler Gyula és Somló Bódog is, a magyar jogbölcselet két kiemelkedő alakja is
ja, és Szende Pál is, a korabeli magyar adórendszer igazságtalansáról írt tanulmányának szerzője
és persze Zigány Zoltán, a Pallas Lexikon több szócikkének a szerzője
és még sorolhatnám...

ui.
ezek szerint mára eljutottunk odáig, hogy minden baromságot be lehet adni az arra fogékony hülyéknek

ajánlom a figyelmetekbe Ady Endre alábbi kis szösszenetét

181. EGY ÚJ SOMLÓ-ÜGY

Akarja-e Magyarország társadalma, hogy sorsát az apátkanonokok világfelfogása szabja meg? Evvel a kérdéssel kezdjük, mikor egy új Somló-ügyről, egy fölháborító bűnről adunk hírt.
A Somló-ügyet, ikertestvérét a Pikler-ügynek, talán nem feledte el még senki. Klerikális, tudományellenes népség üldözőbe vett egy tudóst tudományos hitvallásáért. Denunciálták Somló Bódogot, hogy írásaiban fölforgató elveket vall. Európa egész tudományos világának figyelmét sikerült akkor kivételesen, de szégyenünkre magunkra irányítani. Még a reakciósnak ismert Bécs is megborzadt a mi szellemi életünk levegőjétől. Attól a levegőtől, mely az ázsiai mezők és a középkori kripták levegőjének vegyüléke.
Szerencsére a liberális magyar közvélemény éber volt. Somló nem lakolt a fejével azért, hogy gondolkozik. Akkor elégtételt s azóta egyetlen tudományos egyetemünkön katedrát is nyert. Bár igaz, hogy az akkori kormány némi koncot kénytelen volt ez ügyből a reakciónak is dobni.
Teljesen a Somló-ügy a mostani eset is, de még fölháborítóbb. Kunfi Zsigmond temesvári főreáliskolai tanár a kiszemelt nemes vad. Tudós, lucidus fej, heves, előkelő temperamentum. Akik Magyarországon nemcsak a politikai és színházi heccek iránt érdeklődnek, régen ismerik már a nevét. Sőt sajnálkozásunk is már régi érte, mert tudjuk, hogy apró társadalomban egy
ilyen embernek milyen megértetlen az élete. A magyar szociológusok társaságának egyik legbuzgóbb tagja. Tanulmányai, cikkei többnyire a társaság folyóiratában jelentek meg, mely társaság elnöke gróf Andrássy Gyula. A klerikalizmus és nacionalizmus kopói ez írásokat nem vették észre, mert ők nem szaglásznak a tudomány körül. Észrevették azonban egy ártatlan tanulmányát, mely a Neue Zeitben, a német szocialisták előkelő revűjében jelent meg, s melyről ők néhány magyar napilap kivonatából értesültek. Kunfinak e cikke tudományos, komoly ismertetése a magyar politikai válságnak. Természetes, hogy e cikkben nem nacionalista kortes-frázisok vannak. Egy evolucionista tudósnak, egy szociológusnak diagnózisa és prognózisa ez. Az osztályharc alapján magyarázza, ami Magyarországon történt, s történni fog.
Szentkláray Jenő temesvári apátkanonok vezetésével nagy hajsza indult e cikk miatt Kunfi ellen. A nacionalista és tudománytalan sajtó előszedte a hagyományos, együgyű frázisokat. Kunfi nemzetközi, fölforgató, hazafiatlan s rossz példakép az ifjúságnak. Tehát mozdítsák el az állásától. Szentkláray az ottani Arany János-társaságban valóságos filippikát mondott pláne Kunfi ellen, bár tanártársai nyilatkozatot adtak ki, hogy az iskola falain belül Kunfi sohse propagálta az "inkriminált tanokat". Megjegyezzük, hogy az inkriminált tanok ma Európa legtöbb intellektueljének tudományos és társadalmi hitvallása.
...
Fölhívjuk gróf Apponyi Albert figyelmét a temesvári botrányra. A reakciós seregnek keserű leckét kell kapni s Kunfinak a legnagyobb elégtételt. Mindenek előtt azt, hogy Kunfi Zsigmond végre, ha ez alkalom révén is, nagy talentumához méltóbb helyet és teret kapjon.
Nem hinnők, hogy az új korszak a gondolat szabadságát kevésbé tudja megvédeni, mint a fákat és a madarakat. A liberális magyar társadalomnak s az igazi tudományos közvéleménynek most aztán már komoly vetót kell kiáltania az egyre vakmerőbb reakció és tudománytalanság elébe. Mégis csak kétségbeejtő, ázsiai állapot ez. A magyar szociológusok társasága talán egyetlen magyar egyesület, mely sivár politikai és szociális életünkbe gondolatokat visz be. Cselekszi ezt önzetlenül, nemesen, fáradsággal, tudományosan. És e társaság tagjait sorra kezdi venni a klerikális reakciós üldözés. A gondolat szabadságát meg kell védeni végre s megtorolni minden ellene irányult bűnt.

Budapesti Napló 1906. május 20.

Előzmény: lacolaco (349)
jackkennedy1 Creative Commons License 2001.05.20 0 0 354
Arpikam, a visszacsatolassal erkezo romanokat tejben vajban furosztenenk mint ma a romakat! Megfelel? Te is az idiota bandaba tartozol? Nem tudod, hogy a romanok a Magyar Kiralysagban eltek tobb szaz evig?
Előzmény: Virág Árpád (352)
olman Creative Commons License 2001.05.20 0 0 353
Szerintem ezek a csibész magyarok _valójában_ karóba húznák őket. Ilyenek ezek...
Előzmény: Virág Árpád (352)
Virág Árpád Creative Commons License 2001.05.20 0 0 352
Már nem magyar.

Azért érdekelne, hogy akik revíziót akarnak, mégis mit tennének az egykori magyar területekre betelepített román, szlovák, szerb, stb... nemzetiségű emberekkel.
No persze nem a szavakra lennék kíváncsi, mert most gondolom a többség megmagyarázná, hogy élhetnének ugyanúgy mint eddig, hanem arra, hogy valójában mit tennének velük.
Sejtéseim szerint sokkal rosszabb helyzetbe kerülnének, mint amilyen helyzetben most az ott élő magyarok vannak.

Előzmény: jackkennedy1 (351)
jackkennedy1 Creative Commons License 2001.05.20 0 0 351
Te idiota nem tudod, hogy egy nemzet egybe tartozik? Csak a sajat jo leted erdekel? Az nem, hogy Szekelyfold Magyarorszaghoz tartozzon? MERT MAGYAR!
Előzmény: Májsz (350)
Májsz Creative Commons License 2001.05.20 0 0 350
Én nem értem. 81 évvel a történtek után kit érdekel? Kinek fáj és miért? 81 év után miért fontos, hogy kik voltak a bünösök? Azért, hogy soha ne felejtsük el, mindig emlékeztessük magunkat, hogy melyik nép(ek)re kell haragudnunk?
Nem baromi unalmas ez a téma?!

Ha nem lett vona Trianon, és Nagymagyarország megmaradt volna az sok nép szempontjából, de objektiven nézve is, szintén igazságtalan lett volna.

Különben is, ha nincs Trianon, és nagyobb lenne az ország, akkor most jobban élnénk?
Nem!
Szerintem csak ez a fontos.

Innentöl csak külpolitika kérdése, hogy mennyire tudjuk segiteni a határon tuli magyarokat jogaik érvényesitésében.

Előzmény: vaskerecsend (336)
lacolaco Creative Commons License 2001.05.20 0 0 349
Üdv mindenkinek!

Jászi Oszkár, Szende Pál, Kunfi Zsigmond, Pogány József, Magyar Lajos, Diener Dénes József, Gábor Andor, Ágoston Péter, Bálint Lajos, Rédei József, Pikler Gyula, Purjesz Lajos, Roboz Andor, Zigány Zoltán, Somogyi Béla, Somló Bódog, Veiselsberg Hugó (Ignotus), hogy csak a kimagaslóbb alakokat említsük meg, azon dolgoztak, arra törekedtek, hogy a nemzeti érzést kiöljék vagy meggyengítsék az ország lakosaiban?
A 'Huszadik Század' cikkei éveken keresztül a magyar államot, mint a rablók szövetségét, egy az ókorból ittfelejtett s az egész világra veszedelmet jelentő kövületet tüntették fel,(nem ismerős?) s ennek a folyóiratnak szabadkőmíves gárdája növelte a nemzetiségi bajokat, s lett megcsonkításunk jogosságának igazolására ellenségünk legfőbb bizonyítéka.
De hát micsoda hazaszeretet az, mely ezt azzal igyek-szik kivédeni, hogy az országot, fennállása óta talán legne-hezebb és legizoláltabb helyzetében, gyalázza az egész világ előtt, s elvakultságában és bosszút libegő dühében mindent megmozgat, mindenkinek segítségére siet, ami és aki még e megmaradt magyar földnek is elpusztulására esküdött?
Kell bizonyítanunk azokat a förtelmeket és ocsmánysá-gokat, amelyeket rólunk épen a forradalmak szökevényei terjesztettek szét az egész világon?
És még ha igazat mondtak volna, talán lenne mentség a számukra! De tudta mindenki és tudták ők is, hogy hazug-ságokkal izgatnak hazájuk ellen, hogy kitalált rémmeséket tálalnak fel a nyugati országok közönségének, hogy soha meg nem történt eseményekkel csinálnak az ország ellen hangulatot.
Hát miféle hazafiság az olyan, mely szemrebbenés nélkül dobja koncul szomszédainknak az ország kétharma-dát, s mikor a megmaradt részen a hatalma megdől, ország-ról-országra vándorol modern Ahasverusként s nem szűnik meg tajtékozni, s nem szűnik meg éveken, immár egy évtizeden át a rágalmak egész özönét zúdítani hazája ellen?
A Világ 1910 december 8-iki számában így ír: „ a forszí-rozott magyar nyelvtanításnak és hymnuszénekeltetésnek csak egy eredménye lehet... Ez az eredmény a zsenge gyermekkor szisztematikus elbutítása.”
Ennek az országnak nem volt egyetlen intézménye, nem volt egyetlen osztálya, alkotmányának nem volt oly fejezete, melyet durván ne szidalmaztak, ne gúnyoltak és ne támad-tak volna.
A magyar történelem az ő tényképükön az Abruzzok minden legendá ját megszégyenitö rablóhistória volt, nagy alakjai, útjelző eseményei, egy bornirt és mindenre éhes Iajta harácsolásai és bandavezéreiként szerepeltek, a magyar alkotmány pedig ezeknek a tört elmeknek évszázadokon üt kiépített bástyájaként lett illusztrálva.
Ez a perfid és Visszataszító tevékenység aztán nemcsak azt eredményezte, hogy az országban a társadalmi osztá-lyok között minden társadalmi harmóniát megbontott, hogy a bizalmatlanságnak magvetője, s így egy egységes nemzeti összefogás és érzés megakadályozója lett, hanem a külföld előtt is teljesen hamis színben tüntette fel viszonyainkat, s egyik legfőbb okozójává vált annak a sok balvéleménynek, ami rólunk külföldön elterjedt, s annak az ellenszenvnek. amivel a világháború után minden lépésünk találkozott.
De ez még mind nem volt elég. Hogy a magyar államot teljesen legyöngítse, a szabadkőmívesség nemcsak szimpátiával nézte a mindnagyobb arányokban kifejlődő nemzetiségi propagandát, hanem annak egyik legodaadóbb protek-torává is szegődött, azok aspirációinak páholyait megnyi-totta és gondoskodott arról, hogy nemzetiségi panaszok és kifogások címén a külföldre jusson egy tömeg rágalom és hazugság a magyar állam felől.
Már 1908-ban a magyarországi szabadkőmivesség együtt dolgozott a szerb szabadkőmívességgel, azzal a kimondott céllal, hogy a történelmi Magyarországot tönkretegyék.

Nem kellene e fenti tényeket helyén tárgyalni az iskolai történelem-oktatásban? Nem ez lenne a természetes? Miért nem történik meg ez?

Szép Magyarország! Mikor süt már rád a nap?
Isten áld meg a magyart jókedvvel, bőséggel.

lacolaco Creative Commons License 2001.05.20 0 0 348
Pancho! vaskerecsend üzeni neked:
Pancho! Természetesen éltem, miért te nem?
Nálad még a szerencsétlen Visinger is jobb témaelterelő. Aki fél a lényegtől az mellébeszél.

Ez neked is szól, csülök nevű főnyelvészkalamáristakarítótanonckedélybeteg polgártárs. Ha viszont gépíró-nő-vagy, akkor méltányosabban is viselkedhetnél, az szexis.
Szegény szőlősgazdákat sajnálom, hallgatnak rád és nem érlelik tovább borukat.
Ha a foximaxi egyetemen tanultad a 'Tőkéből' a borászatot, akkor gyorsan feltsd el, Haraszty elvtárs (nagy mintakép) már megtette.
Valami vöröskmer beütés van véredben, csak hatalomra ne juss, mert még a házak ormait is lerombolod, bár annyi előnye lenne a dolognak, hogyha alá állnál, hamarább találkozhatnál Kölcseyvel meg Vörösmartyval, ők bizonyosan javítani tudnának a költészet iránti fogékonytalanságodon.
Egyébként nagyon kellemes veled beszélgetni, csak meg ne ártson a többieknek. A végén még féltékenyek lesznek rám. - nem kell, szép szőke barátnőm most is itt ül mellettem és azt susogja fülembe, hogy hagyjam már békén azt a borérlelővakbárzongist, mert ő sokkal érdekesebb. - Igaza van.

u.i. Azon azért gondolkozz már el, hogy neked miért nem fáj TRIANON.

Légy jó, ha tudsz.

Purusa Creative Commons License 2001.05.16 0 0 347
Idézett mű: Dr. Hortobágyi Tibor - Növényrendszertan
[Tankönyvkiadó, Budapest, 1979]

:)

Előzmény: pancho (344)
Csülök Creative Commons License 2001.05.16 0 0 346
Kedves lacolaco,
azért ennél a szörnyszülöttnél Kölcsey, Vörösmarty sokkal szebb fohászokat írt!

Különösen a
"Dombok ormain érik már a bor, "
sor frenetikus badarsága hatott rám bénítóan.

A dombok azért dombok, nem hegyek, mert egy darab ormuk sincsen szegénykéimnek, a bor viszont nem érik sehol, mert nem növény hanem lé, ellentétben a szőlővel amiből készül, ami viszont nem az ormokon érik, hanem a lankákon.
És ez csak 1 sor a sokból! Brrrrr.

Előzmény: lacolaco (339)
Elephant Creative Commons License 2001.05.16 0 0 345
:oO))))) Nekem ilyeneket nem szabad mondani, mert nem veszi be a gyomrom.

Isten áldjon!
Egészségére!

Előzmény: vaskerecsend (338)
pancho Creative Commons License 2001.05.16 0 0 344
Az akác tudommal nem észak-amerikai, hanem afrikai eredetű.

A tárogatóról írtak olyannyira igazak, hogy a másik neve töröksíp.

Előzmény: Purusa (340)
pancho Creative Commons License 2001.05.16 0 0 343
Éltél már akkor?
Ha nem, akkor tőled (személy szerint tőled) mit vettek el? (A helyesírásodat, úgy látom...)
Előzmény: vaskerecsend (338)
originalqszi Creative Commons License 2001.05.16 0 0 342
Mért? Izrael állam létrehozása nem az??????? naponta halnak meg emberek:(((( igaz, arabok!
Gratulálok az angoloknak:((((((((((
Előzmény: vaskerecsend (336)
Utálom a Narancsot Creative Commons License 2001.05.16 0 0 341
Igaz... Viszont ez a szerencsétlen azon éli ki magát, hogy mindig újabb és újabb nickeken (mivel rendszeresen kitiltják) nyit trianonos topicokat... Kíváncsi vagyok mikor nyílik egy topic a HUSZ-ban mondjuk Trianon és a népességcsökkenés összefüggései címmel ;-)
Előzmény: Elephant (337)
Purusa Creative Commons License 2001.05.16 0 0 340
Kedves moderátorok,

szvsz üdvösebb lenne eme topic-ékszert áttenni a Politikába, merthogy oda való. Itt, attól tartok, csak teljesen inadekvát hozzászólások érkeznének, mint például:

"Az atlantikus Észak-Amerikából származó akác (Robinia pseudoacacia) 1710 óta terjedt el hazánkban. Gyorsan növő, jól sarjadó... ...hátránya, hogy a talajt erősen zsarolja. Aljnövényzetében csak a gyomok élnek meg, és humusz sem képződik alatta."

Tárogató: török eredetű nádsípos hangszer, valószínűleg a hódoltság korában (Magyarország 3 részben, rimembör?) vettük át a hazánkban másfélszáz évre berendezkedett oszmán-törököktől.

Turul: a keleti sztyeppeken honos ragadozómadár, sólyomféle. Eredetiben (török) togrul - valószínűleg korai átvétel, tisztelete a honfoglaló magyarság körében élő totemhitről tanúskodik.



[Amúgy meg HAJRÁ GEPIDÁK!]

lacolaco Creative Commons License 2001.05.16 0 0 339
MAGYAR FOHÁSZ
Lent a rónák nyár tüzében
Ring a délibáb,
Tüzek gyúlnak, vakít a fény,
Ragyog a világ.
Dombok ormain érik már a bor,
Valamennyi vén akácfa,
Menyasszony csokor.
Zöld arany a pázsit selyme,
Kék ezüst a tó.
Csendes éjjel halkan felsír
A tárogató:
Ott ahol zúg az a négy folyó,
Ott ahol szenvedni jó,
Ott ahol kiömlött annyi drága vér
Ezredévről mond mesét a szél.
Búg a kürt az ősi vár fokán,
Honvéd áll a Hargitán,
Erdély szent bércére
Zúgva száll, visszajár
A magyar Turulmadár.
Magyar földről Székely földre
Szállnak fellegek,
Kigyúlnak a pásztortüzek:
Ragyogó szemek.
Még az égen is hadak útja jár
A legendák hős vezére
Paripára száll.
Szebb ott a tél, szebb ott a nyár
Szebben hull a hó
Kolozsváron piros-fehér-zöld a lobogó.
Ott ahol zúg az a négy folyó,
Ott ahol szenvedni jó,
Ott ahol kiömlött annyi drága vér
Ezredévről mond mesét a szél.
Búg a kürt az ősi vár fokán,
Honvéd áll a Hargitán,
(Kolozsvár visszavár).
Erdély szent bércére
Zúgva száll, visszajár
A magyar Turulmadár

vaskerecsend Creative Commons License 2001.05.16 0 0 338
Elephant!
A csalódott szerelmesnek is ezt ömlesztik az agyába, de ettől a szíve még majd meg szakad a fájdalomtól.
Gondolkodtál már azon, hogy nem is olyan ritka az örök szerelem, csak az emberek praktikus érdekből elnyomják magukban azzal, hogy nincs semmi értelme?
Egyébként, ahogyan Édesanyádról, aki közvetlenül hozott a világ színpadára sem szabad megfeledkeznek semmilyen körülmények között, úgy nemzetanyádról sem, aki komplet identitásod megteremtője és szellemi-leli támaszod sem.

Isten áldjon!

Elephant Creative Commons License 2001.05.15 0 0 337
Nem 0 Trianon topic van a politikában. Meg aztán, ezen rágódni is elég unalmas.
vaskerecsend Creative Commons License 2001.05.15 0 0 336
1920. június 4.-e a világtörténelem szégyenfoltja.
- A trianoni békediktátum a nagyhatalmak szégyene ma is.
- Emlékezzünk június 4.-én a magyar nemzet történelmének legnagyobb tragédiájára.
- Kérdezzük: hol és kik által merült fel a trianoni gondolat?
- Kérdezzük: milyen célokat szolgált?
- Kérdezzük: a békediktátum felülvizsgálatától miért zárkóznak el a nagyhatalmak?
- Kérdezzük: milyen pozitív eredménye volt a magyar nemzet kivégzésére tett aljas kisérletnek?
- Kérdezzük: ha a magyar területekből (is) összetákolt államok szétestek, ez miért nem készteti a nagyhatalmakat a következtetések levonására?
- Kérdezzük: kik és milyen célok érdekében készülnek a "második trianoni diktátumra", a magyar nemzetnek, mint nemzet testnek teljes likvidálására?

A szomorú 81. évfordulón gondolkozzunk el ezeken. Miért volt, miért van mindez. Kik által vagyunk kikiáltva bűnös nemzetnek, akinek 'bűnhődnie' kell általa soha el nem követett bűnökért. Miközben gyászolunk, gondolkozzunk el ezen.

Isten áldja meg Magyarországot!
SOHA TÖBET TRIANONT!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!