Keresés

Részletes keresés

Karcsu Creative Commons License 1999.05.03 0 0 45
Az 58.§-ról...
A törvény 1999. július 1-i hatállyal lép életbe, minden korábbi elkövetést még a régi törvény szabályoz.

Az e-levél...
A levél a törvény szerint nem védett művészeti alkotás ebben a formában. A levéltitkot IMHO a Polgári Törvényköny szabályozza. Az pedig megin más kérdés, hogy magánlevelezést szabad-e folytatni a cég eszközeivel.
Karcsú

Előzmény: bnoplwk2 (44)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.05.03 0 0 44
Még egy életbevágóan fontos kérdés:

Céges számítógépen létrehozott e-levelet, aminek a szerzője én vagyok és rendelkezésre csak a cimzetteknek bocsátom és senki másnak, elfoghat-e a vállalat, lehallgathatja-e, egyáltalán van-e joga huzamosabb ideig a beleegyezésem nélkül tárolni ill. a tartalmát ismerni vagy felhasználni?
(A jelen törvény értelmében)
Just curious...

bnoplwk2 Creative Commons License 1999.05.03 0 0 43
Ontopic:
"58. § (1) Az 1. § (6) bekezdésében foglalt rendelkezést alkalmazni kell a szoftver csatlakozó felületének alapját képező ötletre, elvre, elgondolásra, eljárásra, működési módszerre vagy matematikai műveletre is."

Latom lelki szemeim elott amint a Rank Xerox perli Magyarorszagon a Microsoftot, ugyanis az abalakozo, egerrel vezerelheto felhasznaloi felueletet ok fejlesztettek ki a '70-es evekben a Plato Alto-i kutatokozpontjukban (PARC) :-)))

mal Creative Commons License 1999.05.03 0 0 42
A digitel2002.hu domain nekem még soha nem jött be.
Itt van az eredeti:
A szerzői jogról.
És egy másolat is.
eti Creative Commons License 1999.05.02 0 0 41
Nem kell elkeseredni, Európa felé tartunk. Ott is szó van ilyesmiről, sokan lobbiznak azért, hogy a cache és proxy és egyéb hasonlók betiltassanak.
Karcsu Creative Commons License 1999.05.02 0 0 40
35. § (6) Szabad használni a cache-t!

"50. § Ha a szerző a mű felhasználásához hozzájárult, a felhasználáshoz elengedhetetlen vagy nyilvánvalóan szükséges, a mű lényegét nem érintő változtatásokat köteles végrehajtani. Ha e kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem tud eleget tenni, a felhasználó a változtatásokat hozzájárulása nélkül is végrehajthatja."

Ez azt jelenti, hogy a MS programjaiban lévő hibákat a MS
köteles kijavítani. Ha ezt nem teszi meg, szabad a programot visszafejteni abból a célból, hogy kijavíthassam a hibát.

A 60. § értelmében a jogtisztán megvásárolt porgramot visszafejthetem, ha olyan kiegésítést készítek hozzá, amely az eredeti programmal együttműködik, de az így megszerzett információkat nem oszthatom meg senkivel.

A 95. § szerint a CD-rom író készülék használata önmagában nem törvénytelen. A másolat készítésének tiltásáról máshol beszél.
Ezen a helyen csak azt szankcionálja a törvény, ha valaki pl. hardver kulcsot, vagy egyéb a másolást gátló eszközt, vagy szoftver védelmet tör fel.

Előzmény: HJM (39)
HJM Creative Commons License 1999.05.02 0 0 39
Előzmény: Fidusz (32)
Rettenet Creative Commons License 1999.05.02 0 0 38
inkább röhögjünk. és ha kiderül, hogy véletlenül a saját kárunkra tettük, akkor is volt pár vidám perc az életünkben;-)
(a sulinetes razziát én is dijjaznám)
Red Dawn Creative Commons License 1999.05.02 0 0 37
Megjegyezném, hogy tudtommal a böngészőkben nem lehet a cache használatot kikapcsolni (pl IE minimum a drive 1%-át használja), ergo a Microsoft (vagy a Netscape, de maradjunk a kedvencnél :) hibájából hamarosan minden egyes filenál törvénysértést fogunk elkövetni :))))
bár a fene tudja hogy ezen most vigyorogni vagy inkább sírni kell...
rigi Creative Commons License 1999.05.01 0 0 36
Egyszeru, kezdjuk a fiatalokkal, hogy elejet vegyuk a kesobbi bunozesnek, ott a sok sulinetes aki szamtek oran ugyse tud magaval mit kezdeni, szerintem elsonek oket kell bortonbe dugni :)
namam Creative Commons License 1999.05.01 0 0 35
GYEREKEK!

Nem tudom, hogy kit nyugtat meg az a hir, hogy mindenkit ugysem lehet bazarni. KOSZI! ES ha TE meg pont benne vagy a BELEFER kategoriaba akkor mi van???? Nem lesz tobb so:ro:t, hanem lesz csak kaposzta leves meg rozsdas viz!

Drogtorveny detto: agyatlansag csucsa, de kerdezd meg azt a ket-harom gimist, akinek tonkrebasztak az eletet, hogy mit szolnak ahhoz, hogy a tobbiek ugyse lesznek elkapva, mert nem lesz ra kapacitas!

Valaki elottunk irt: ARRA jo, hogy akit el akarnak kapni azt ha nem is kapjak, de tonkretegyenek neki vagy ket harom evet az eletebol, lasd Nepszava Bos-Nagymaros cikke es annak kovetkezmenyei.

A NET-et nem kell a ragalmazas kiszuresenel jobban rendszabalyozni, szerzoi jogilag sem: ha valami fizetos, akkor
1) Ne rakja fel a NETre
2) Rakja fel fizetos sitera.

s zsoltnak igaza van, a pragai pelda megmutatta, hogy erdemes ket orara otthagyni a kepernyot es ki kell menni tuntetni.

s elkuldeni a p-be az osszes ffejet, akik meg arra se kepesek, hogy minimalis szinten tajekozodjanak az ugyrol, lasd Mecs Imre felszolalasa es annak kormanyzati fogadtatasa (semmi, oda se bagoztak)

JA! Tudod - aki irta - a kormany gyerekei egyenlobbek a tobbi gyerknel!

s a MEH-ben nem lesz BSA nyomozas. De ha mondjuk elegge nagy hal vagy ahhoz, hogy latokorbe kerulj, es elegge kishal ahhoz, hogy ne tudj vedekezni, akkor igenis elkapatas lehet osztalyreszed.

Rettenet Creative Commons License 1999.05.01 0 0 34
erre meg kevesebben fizetnének elő, több lenne az illegális hozzáférés(így is van éppen elég sok), aminek következtében a szolgáltatók elesnének egy jelentős bevételtől, minek következtében vagy megtorpedóznák a törvényt, vagy további kedvezményekre kényszerülnének. Van nekik épp így is elég bevételük.
Előzmény: Fidusz (32)
csutak Creative Commons License 1999.05.01 0 0 33
Az én nagymamám azt mondta: "Akinek az Úr hatalmat ad annak ad észt is hozzá." Sajna a jelek szerint ez a helyzet egy másik mondásra utal: "Kivétel erősíti a szabályt".
A készülő törvény a Rákosi féle félelmeken alapuló túlszabályozásra utal. Pedig állítólag európa felé haladunk (?).
Előzmény: LUCzI FERencz (-)
Fidusz Creative Commons License 1999.05.01 0 0 32
Igen, de ahogy én hallottam a rédióban, ebben benne lenne valamiféle átalánydíj, s ennek következtében az internetszolgáltatók kénytelenek lennének megelelni az előfizetési díjakat. Namost miért fizessek, ha nem akarok letölteni a szerzői jog alá eső cuccot?????

Hol van Nyírő, HIX Józsi? Valaki legalább a tényleges helyzetről adjon rendes hírt, adjátok ide a törvénytervezet szövegét!!!

Előzmény: Rettenet (31)
Rettenet Creative Commons License 1999.04.30 0 0 31
Mit kell itt annyit erőlködni?
csak az a törvény a törvény, amit be is tudnak tartatni. Ha meg nem tudják, akkor saját magukat járatják le a hozzánemértésükkel(lásd még, drogtörvény). ennyi.
Rettenet Creative Commons License 1999.04.30 0 0 30
Mit kell itt annyit erőlködni?
csak az a törvény a törvény, amit be is tudnak tartatni. Ha meg nem tudják, akkor saját magukat járatják le a hozzánemértésükkel(lásd még, drogtörvény). ennyi.
Fidusz Creative Commons License 1999.04.30 0 0 29
Ennyire nem érdekel ez a téma senkit??? Nem hiszem el!
Fidusz Creative Commons License 1999.04.29 0 0 28
Ha még csak az általános vitán ment át, akkor még nem lépett életbe. Hétra van a részletes vita, a végszavazás, és hogy Árpi Bácsi aláírja. Van még időnk megtorpedózni?

Szóljatok már HIXJóüzsinak, Nyírőnek és a többi nagyszavúnak!!!!

Előzmény: Shongohan (22)
root Creative Commons License 1999.04.29 0 0 27
radiomodemet es ssl-t hasznalok. torkonszarom a bsa-t. uccse erik utol a kocsit. legfeljebb ismet rohogok rajtuk egy jot. :-P
MaCS Creative Commons License 1999.04.29 0 0 26
Halihó!

Függetlenül attól, hogy valahol az egész egy agyrém, ha a szerző/jogtulajdonos szabad felhasználást biztosít, akkor az szabad felhasználás. Tehát pl. a Linux letöltése ingyenes és legális.

Ismétlem: ettől függetlenül a egész koncepció szerintem teljes baromság, és meg is próbálok valamit tenni az ügyben.

Üdv: MaCS

qgibg Creative Commons License 1999.04.29 0 0 25
Szal az elso mondat megegyszer:
Nem kell ugy ketsegbeesni
Elnezest

Borisz

qgibg Creative Commons License 1999.04.29 0 0 24
Well, szerintem ugy ketsegbe esni. Eloszor is, a Net tenyleg tul nagy ahhoz, megrendszabalyozzak. Ez masnak se nagyon sikerult eddig. Felhasznalok pedig tul sokan vannak ahhoz, hogy mind bortonbe menjunk. Persze el tudnek kepzelni egy ilyen tuntetest is - mindenki egyszerre bevonul a rendorsegre, hogy feladja magat. Elkepzelem, ahogy reggel 8-kor kialvatlan szemu netfuggok tizezrei sorakoznak a rendororsok elott.... :))

Borisz

Karcsu Creative Commons License 1999.04.28 0 0 23
Nem kell a középkorig visszamenni, elég csak az ötvenes évekig. :(
Előzmény: Shongohan (22)
Shongohan Creative Commons License 1999.04.28 0 0 22
Hat igen aki ilyen torvenyt hoz az azt se tudja mi az az internet.
Megint a sok hulye paraszt osszeult: na fiuk, basszunk meg a tisztesseges embereknek (ahelyett ugye hogy a bunozok ellen cselekednenek).
Tehat akkor ez mar torvenybe is lepett? akkor mehetunk a bortonbe...
Hihetetlen hogy ez van ma Mo-n, ez kozepkor pontosan.
Fidusz Creative Commons License 1999.04.28 0 0 21
Nekem is kinyílt a bicska a zsebemben amikor péntek reggel meghallottam erről a beszélgetést a rédióban...

Namost, ha ez már átment az általános vitán, akkor kérdem én:
1. A Polgári Kormány bevonta-e a tv. tervezet és az előkészítés során a civil szervezeteket? Megkérdezte-e az Internettot, a HIX-et, stb. Volt-e társadalmi vitája???
2. MI a véleménye erről az egészről Nyírő Úrnak, HIX Józsinak, stb?
3. Meg lehet-e még akadályozni, hgy ebből az őrültségből tényleg törvény legyen?
4. Nem lehet, hogy ez esetleg alkotmányellenes?????
5. Az Adatvédelmi és egyéb biztosoknak mi erről a véleménye???

Előzmény: LUCzI FERencz (-)
LUCzI FERencz Creative Commons License 1999.04.28 0 0 20
Nehogy má' elsüllyedjen!
Csak ennyi véleményetek van?!
LUCzI FERencz Creative Commons License 1999.04.27 0 0 19
IMHO ez az új törvénytervezet nem a Billyék machinációja, hanem arról lehet szó, hogy Illetékes Elvtársék jó magyar szokás szerint egy alulszabályozott területet, átesve a ló másik oldalára, hozzá nem értő, dilettáns módon túlszabályoznak.
Csülök Creative Commons License 1999.04.27 0 0 18
Dear Old Wágner,
hát persze, hogy nem lehet mindenkit bezárni! Ámde! Az ilyen törvények arra jók, hogy ha nem is mindenkit, de legalább akit el akarunk itélni azt elítélhetjük a segítségükkel. Ahogy a róka mondja "Na nézd csak, már megint nincs rajta sapka!"
Tomika66 Creative Commons License 1999.04.27 0 0 17
Na de hogy kapnak rajta ? :-o Ha
lehallgatjak a teflont hogy
adatatviszek-e az torvenyellenes, a
hazkutatashoz ugyeszi okirat kell,
amihez viszont alapos gyanu, amitol
eljarasnak kell elobb indulnia meg
ilyenek. Engem nem zavar ha uj hulye
torvenyeket hoznak. Ebbol lesz a
zavaros. Abban meg jo halaszni ! :-)
Dun Ringill Creative Commons License 1999.04.27 0 0 16
Apám! Akkor én most biztosan életfogytiglanit kapok... Nem elég, hogy offline olvasom a hosszabb szövegeket, még egy Seurat-képet is feltettem wallpaper-nek...
Előzmény: LUCzI FERencz (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!