Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 25
a lift gépház közelében tényleg nem jó lakni. erre mindenki figyeljen. gondolom, senki sem akarja a kattogást hallgatni...
Zak Creative Commons License 1999.11.08 0 0 24
3 millióért nehéz lesz normális helyen 50 m˛-t... tavaly ôsszel vettünk a mokusleqvar által említett környéken (Belsô-Óbuda) egy 66+beépített erkély méretű 3szobás panelt 4 milláert, lerohadva, és imho elég ß@r környék - ehhez képest most ôsszel majdnem a duplájáért árulták a környéken az efféléket, vagyis meglehetôsen 110.000 Ft/m˛ környékén vannak itt az árak.
demimur Creative Commons License 1999.11.08 0 0 23
Nos, éppen a felvázolt tetemes árkülönbséggel vázoltad fel a tényt: a Havanna tényleg pocsék hely - jómagam 10 évet laktam ott, és még az írás-olvasás elsajátítása előtt tanultam meg a rugós kés használatát... :-))

Én nyáron adtam el egy 46 nm-es panelt /Zuglóban/ 4 millióért, de a szomszéd most ugyanezt 4,8-ért.
Szóval, inkább hitelt nézzél még, 3 milliért olyant tudsz csak venni, amitől később nehéz lesz megszabadulni - és szerintem ez sem egy utolsó szempont: mármint a FORGALOMKÉPESSÉG!!

ahoj

Demi

Előzmény: fefefe (20)
bogyó Creative Commons License 1999.11.08 0 0 22
Szerintem a hitellehetőség igencsak megdobja a keresletet, ami igencsak megdobhatja az árakat. Körülnéztem a piacon mostanság (nekem is aktuális a dolog), és úgy néz ki, hogy az alsó korlát megemelkedett (azaz a legolcsóbb lakások az 2.5-3 M között vannak), de ami utánna jön (3-5M), az egy picit olcsóbb lett. Hogy felette mi van, arról nem tudok nyilatokzni.

Egyébként meg dec. szerintem főleg nem lakást vásárolnak az emberek, ilyenkor kell...

Előzmény: Angel Úr (21)
Angel Úr Creative Commons License 1999.11.08 0 0 21
Hali!
Nos kenguru én úgy értem ezt, hogy az idén, hogy akinek nem kell hitel a vásárláshoz az természetesen jobb, ha idén veszi meg a kéglit, mert az árak csak nőnek és nőnek. Bár a fene tudja én gyanakszom arra is, hogy most az év vége felé a lakásárak megugranak egy kicsit, mert akik kiveszik a bankokból a pénüket az yk2 probléma miatt, azok lakásba fogják fektetni, ami felveri az árakat. Azonban, ha hiteleket kell segíségül hívni a lakás megvételéhez, akkor érdemes várni a jövő évre, hiszen módosításokat kívánnak bevezetni, mind a hitelkonstrukciók terén, mind a lakástakarékpénztárak hitelrendszerei körében. Bár (és megint ez a bár) ez megint a fideszen múlik és hát ugyebár az önkormányzatokat most igencsak súlytani kívánják mivel párhuzamosan pedig azt szándékozzák meglépni, hogy a lakásvásárlásokhoz nyújtandó hiteleket nagyobb részben kell az önkormányzatokra terhelni. Hát érdekes dolog lesz, de mostanában nagyon kussolnak a dologról, 1-2 hónapja pedig tele volt vele az újság. Egyébként hitelfelvételnél érdemes felkeresni az FHB-t, talán náluk a legkedvezőbb a hitelkonstrukció, bár közelebbről még nem néztem utánuk. Én is jövöre február március tájékára tervezem a lakásvásárlást, többet nem igazán szabad (érdemes) várni, mert a lakásárak egyre nagyobb mértékben nőnek és megállás nincs és nem is várható.
csá
Előzmény: kenguru (18)
fefefe Creative Commons License 1999.11.08 0 0 20
az arakrol csak annyit, hogy tenyleg nagyon elszalltak mostansag. 50 nm 4 milla korul kezdodik, a Havannan talan 3 - 3,5 -bol kijon. es a tevhittel ellentetben nem olyan szar hely a Havanna, csak a hire rossz. en ott lakok immar 20 eve, tavaly elott kezdtem lakast keresni, es kispesten vagy bekasmegyeren sem jobb semmivel a betonrengeteg mint itt. vegul itt vettunk lakast (eddig a szuloknel laktam) es a kb 1 millio arkulombozetbol (amibe mashol kerult volna) eleg profin felujitottuk a lakast. akkor (masfel eve) 2,8 millaert vettuk a 72 nm-es szovetkezeti lakast, most 4,5 - 5 millio lenne ugyanitt lelakottan.
szerintem ennyibol eleg remenytelen, valami kolcsont kell hozza szerezni, a kis lakasok sem olcsobbak sokkal a nagyoknal, mert azoknak meg kisebb a rezsijuk.
Előzmény: igazi hős (11)
kovcsi Creative Commons License 1999.11.08 0 0 19
Halihó,
szegény, szegény. a lakásvásárlás egy tetű dolog, márha ennyire ki van centizve és nem te válogathacc a jobbnál jobb ajánlatok közt. mellesleg az elmúlt egy évben rengeteget menetek fel az árak. amikor én kerestem magamnak (egy éve) nagyon sok lakást láttam, de volt olyan, hogy elmentem a címre, de már a házba sem mertem bemenni... Tulajdonképpen akkor ismertem meg a várost. a másik komoly veszély ebben az árkategóriában, hogy mire eljutsz megnézni a lakást, az már rég elkelt. biztos vannak akik egy centrumos nylon szatyorban hordják magukkal a három millát, és azt azonnal kiborítják a konyhaasztalra. (ha van konyha)
kenguru Creative Commons License 1999.11.08 0 0 18
Angel Úr!

Miért nem vennél lakást idén? Ez a mondatod felettébb kíváncsivá tett. Lesz valamilyen szabályozó változás?

Előzmény: Angel Úr (17)
Angel Úr Creative Commons License 1999.11.08 0 0 17
Hali!
Én is lakás vásárlás küszöbén állok.
Azonbam igazi hős barátunk kissé téveszmében él. Ugyanis az általa feltüntettett árak kb egy éve voltak igazak, mert a mostani nagy büdös helyzet az, hogy az 50 nm-es panel kégli 4,5 - 5,5 millió Ft körül mozog a 70 nm-es meg 5,5-6,5 millkó. Egy év alatt kb 1-1,5 millió Ft-al mentek fel az árak. 3 millióból panelt nem fogsz kapni semmifélét, talán olyat ahol az egész emeleten cigányok laknak és a lakás meg kiégett és fekete falak vannak, se fürdőkád se tűzhely se semmi. A nem panel esetében is nagyon gáz a helyzet, mert vagy a 8 kerület gettójában vagy a külváros koszfészkeiben van 3 milláért lakás. Tudom, hogy ez nagyon lehangolóan fest, de ez a helyzet, úgyhogy javaslatom, hpgy keress még elő valahonnan két milliót és akkor kezdj el nézelődni, vagy pedig várd meg a jövő évet, én például semmi képpen nem vennék már idén lakást. A tetőtér meg itt pesten elég veszélyes, de erre már rávilágítottak itt egy páran.
csá
Előzmény: igazi hős (11)
kzt Creative Commons License 1999.11.07 0 0 16
Keresek lakast Bp.-n illetve kis hazat jo kozlekedessel
Bp korul.
vilagos (ne foldszinti v. udvari)
alacsony rezsi gaz v. sajat kazanos tavfuteses
jo kozlekedes/kornyek (ne nemzetisegi kornyek)
romosat, felujitandot is (tetoteret is)!
5 mill. korul, kp. fizetessel
genetta Creative Commons License 1999.04.27 0 0 15
Tetőtér: mi abban lakunk 2 éve. Igaz, ez nem egy utólagos tetőtérbeépítés, a házba be volt tervezve a tetőtéri lakás, és elég új (3 éves maga az épület).
Tetőtér általában: nyáron meleg, télen hideg: igaz! De nem kell eltúlozni, nem vészes. Nyáron jókat szellőztet az ember estefelé (is),télen meg egy kicsit feljebb csavarja a radiátort (fontos az egyéni fűtés).
Egy nagy tetőtéri hátrány: ha csak ferde ablakod van (nálunk 45°), esőben ne nyitogasd! És ha elmész otthonról, csukd be!
Egyébként semmi baj nincs vele, mi imádunk itt lakni.
eMM Creative Commons License 1999.04.27 0 0 14
Én két éve 3.1 ért vettem 70 nm lakást Kispesten.
Persze lelakva felújítás még plusz nyolc kiló.
Érdemes valami lelakott 50 nm-es panelt venni,olcsón,és a saját szád ize szerint újítod,újittatod fel.
Amit először nézz meg, az a lépcsőház.
Ha koszos retkes ,felejtsd is el hiába lenne jó egyébként.
hrichard Creative Commons License 1999.04.27 0 0 13
NEKEM IS.NEKEM IS.NEKEM IS.
mokusleqvar Creative Commons License 1999.04.27 0 0 12
Nagy hátránya a tetôtérnek, hogy nem biztonságos. Egy ismerôsömhöz 5 éven belül háromszor törtek be - a végén már nem volt mit elvinni.

a panel tényleg nem rossz; tavaly Óbudán (Bécsi út - Vörösvári út környéken) 75 nm 3,6M be került, igaz, le is volt robbnava nagyon...

igazi hős Creative Commons License 1999.04.26 0 0 11
Cactus,
ha nem veted el eleve a panelt, akkor érdemes azt nézned: 50 nm panel pl. Kispesten 3-3,6 m (Havanna ltp-n sokkal kevesebb, de azt inkább nem).
Tetőtérről: mi is gondolkodtunk ilyenen de: többnyire a szerkezethez hozzá kell nyúlni (megemelni a tetőt v. legalább "megtörni": drága a faanyag és munkaigényes), a drága szigetelés sem lesz olyan hatékony mint egy fal (sokat fűtöd az utcát) és valami tűzmentesítés is szerepelt a költséglistán (egész komoly tétellel)
Előzmény: Cactus (-)
namam Creative Commons License 1999.04.26 0 0 10
Nem tudok tobbet sokkal tobbet, csak amit leirtam.
Bartok Bekla uti eset az volt, hogy a padlas lett megveve, meg a rendszervaltas elott, de hat senki nem tudta mekkora a padlas. Haverek beepitettek, de pl a ket kulon lakaskent levalaszthato lakasbol nem tudtak ket lakast csinalni, mert a lakotarsak megfurtak azt, hogy atvezessek a vizet, amit csak a lepcsohazon keresztul lehetet volna. Valami ilyesmi.

A masik esetben meg a padlas kozos folyosojaval voltak gondok, a lenyeg az hogy az valami zsakutca jellegu volt, de a lakok nem mentek bele, hogy ebbol levalasszanak rezt ezert a laksa most idetlen U alaku.

Ugyanez meg egy harmadik haverral is tortent, tetézve azzal, hogy az at nem engedettkis folyoso resz felol hul a lakas, mert a kozos teto nincs rendesen megcsinalva.

Szoval csak annyi, hogy nagyon utana kel jarni, es elore megnezni a dolgokat.

Előzmény: Cactus (6)
NaNe Creative Commons License 1999.04.26 0 0 9
Én úgy hinném, hogy ha megveszed a tetőteret (padlást), akkor társtulajdonossá válsz, viszont a tetőt az összes többi társtulajdonosnak (veled együtt) kell karbantartani - jelen esetben felújítani.
Viszont lehet, hogy ők meg most nem igazán akarnának a tetővel foglalkozni.
(Mert hogy a felújítás sok pénz és hosszab távon térül meg)

NaNe

Előzmény: Cactus (6)
Karcsu Creative Commons License 1999.04.26 0 0 8
Azért az nem elhanyagolandó szempont, mielőtt nagyon beleéled magad, hogy a tető a legfelső emelet fölött van és nem megy odáig a lift.
Persze mondhatod, sebaj, azt az egy emeletet kibirom.
Viszont a gépház is ott van. Meg a zaja.

Karcsú

Karcsu Creative Commons License 1999.04.26 0 0 7
Nálunk olyan volt, hogy megkapták a tetőteret annak fejében, hogy a homlokzatot és a tetőt felújították.
Deal.
Karcsú
Előzmény: Cactus (6)
Cactus Creative Commons License 1999.04.26 0 0 6
OK, de ha én megveszem tőlük (mert közös) a tetőteret (amit esetleg eszükbe sem jutott eladni - eddig), és felújítom esetleg a tetőt, az lejön a vételárból, nem? Amit nyertek, az egy ingyen új tető, ami a lakásaik értékét növeli. Vagy nem így szokás gondolkodni ilyen ügyekben? (Naivitásjelző megmoccant...)
Előzmény: namam (4)
Cactus Creative Commons License 1999.04.26 0 0 5
Sorban:

min. 50 nm (jó, mi? 3 millióból...)
Max. 2
??? Max. 8-10 évre.
Jó kérdés. Eddig csak azt tudom, hol NEM. Az összes helyen NEM, ahol eddig lakást néztem.

Tetőtér... tetőtér?

Előzmény: Karcsu (2)
namam Creative Commons License 1999.04.25 0 0 4
Egyebkent tetoter:

Egyik haveromeknak legfelso emeleti lakasuk volt, felettuk a padlas. Elkezdtek boviteni arra fele, es egyre ujabb es ujabb padlasok, padlasreszek bukkantak elo, ugyhogy most az eredeti plusz egy szoba helyett plussz 5 szobat ujitottak fel szep lassan 10 ev alatt. (Bartok Bela ut)

Masik ismerosek meg mehanyan osszealltak es olyat kezdtek el csinalni, hogy 1 nagy kozos helyiseg (konyha, nappali) es negy kisebb onallo lakas.

Mindketto tapasztalat
1, Nyaron meleg telen hideg, es gyakorlatilag az egesz tetot neked kell sakjat penzbol kicserelned, pedig az ugyebar az egesz hazat vedi az azastol.
2, Az egesz hazban biztos van minimum 1 valaki aki keresztbe rak. (pl a padlas elvileg kozos kezelesben van, meg a teto) S valaki minidg szemetkedik.

Ennyitudok.

Karcsu Creative Commons License 1999.04.25 0 0 3
Gyorsan, gyorsan meg akartam akadályozni a nullásozást, de Te magadnak beizéltél.
Kár.
Nem megelőzni kellene, hanem együtt élni vele.

Karcsú

Karcsu Creative Commons License 1999.04.25 0 0 2
Mekkora lakást szeretnél?
Hány személy részére?
Mennyi időre tervezed?
Melyik környéken?

Érdemes szűkíteni a lehetőségeket, mert vagy a válaszok nem lesznek használhatóak, vagy nem győzöd olvasni őket.
Karcsú

namam Creative Commons License 1999.04.25 0 0 1
Nyista lakas!
Előzmény: Cactus (0)
Cactus Creative Commons License 1999.04.25 0 0 0
Nyista nulla!
Cactus Creative Commons License 1999.04.25 0 0 topiknyitó
Szóval a következő a nagy helyzet: komolyan ideje lenne lakást vennem. Budapesten. Van hozzá 3 millám (tudom, ez ott és most és erre kb. nulla,
de ez van), meg nagy adag vállalkozókedvem. Még. Ebből kellene kihozni egy lakást lakható állapotban lehetőleg nem túlságosan cyberpunk helyen és kinézettel. Gondolom van még más is így itt... talán nekik is jól jönne, ha az itt elterülő szakértőkkel/tapasztaltakkal/pórul jártakkal kissé körüljárnánk ezt a témát. Ami különösen érdekelne, az a
tetőtérbeépítés; igazából ez jobban tetszene, mint egy kész "lakás" valami
nyomortanyán. Tehát: akinek van ilyen irányú tapasztalata, tud tippeket
adni/számokat mondani, az tegye plíz. Nem lakáshirdetéseket várok, hanem
a beépítés/kivitelezés hogyanját, mikéntjét, hátulütőit, ki hogy tud átverni, satöbbi. Ennyi jutott eszembe, a többit majd menet közben pontosítom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!