Keresés

Részletes keresés

SzaKing Creative Commons License 1999.04.29 0 0 12
HellHammer
Szerintem nem. A győzelem nem mindig azt jelenti, hogy fizikailag a másik fölé kerekedsz. Néha éppen az ellenkezője igaz. (ritkán)

Üdv SzaKing

Hellhammer Creative Commons License 1999.04.28 0 0 11
Blikk suxx. :-)
Amúgy meg a jó a rossz felett csak a mesében gyoz mindig. Nem vagy egy kicsit naív?
Előzmény: SzaKing (10)
SzaKing Creative Commons License 1999.04.28 0 0 10
Hahóó! Üdv
Nos Kedves egybegyültek én igazából Hanu-val értek egyet. És nem osztom WesFeri véleményét. Szerintem nem brutál. Szerintem az a baj, hogy egy sorozatot egyetlen epizódból akarsz megítélni. Ha már láttál 10 részt egymás után akkor lennék a véleményedre kíváncsi. :-))
Egyébként tényleg a nagyobbaknak szólna a rajzfilm. Mondjuk úgy 14 éven felülieknek.
Nekem tetszett és tényleg van erkölcsi mondanivalója is.: A jó mindíg győz a rosszak felett. Olvassátok egyébként el a mai Blikket. 2 oldalon ezt a problémát taglalja.
Hellhammer Creative Commons License 1999.04.27 0 0 9
Duda: Hát, szerintem azért az már elég szar helyzet, ha máshogy nem sikerül. Szerintem.

mal: "Miéret fogyasztol rizst?"
Ha több idom lenne és szavaim megérto, vagy legalábbis felfogóképes fülekre találnának, elmagyaráznám, hogy nagyjából mekkora a távolság a rizsfogyasztás és a kultúra között... :-)
Egyébként a link amit benyomtál egész érdekes. Viktor suxx.

mal Creative Commons License 1999.04.26 0 0 8
Az Orbán kormány debütálása óta mindent jobban tudnak helyettünk. Érdemes megnézni mi a legfontosabb dolguk mostanában:
www.mkogy.hu

Ezt leszögezhetjük.

mal Creative Commons License 1999.04.26 0 0 7
No de mi közünk nekünk a japán kultúrához?

Akkor minek vetítették néhány éve a Sógun c. filmet?
Miért fogyasztol rizst?

Soroljam?

Előzmény: Hellhammer (5)
Duda Creative Commons License 1999.04.26 0 0 6
Mi ebben az erdekes?
Minden hat rad, meg egy rajzfilm is. Lehet nagykepuen hozongeni, hogy nehogymar hatassal legyen ram egy rajzfilm, mert hidd el , hogy az is hat rad. Es lehet, hogy nemi erkolcsi erteket talasz benne magadnak, ha eddig mashogy meg nem sikerult.
Előzmény: Hellhammer (5)
Hellhammer Creative Commons License 1999.04.26 0 0 5
No de mi közünk nekünk a japán kultúrához?
Meg aztán az is érdekes, ha valaki egy rajzfilm hatására fedezi fel az "erkölcsi értékeit".

:-) Bocs, hogy ráofftam az offodra.

Előzmény: _Hanu_ (1)
_Hanu_ Creative Commons License 1999.04.25 0 0 4
Shongohan!

Nyugi!

Kinek a pap, kinek a papné.

Shongohan Creative Commons License 1999.04.25 0 0 3
Igen tenyleg benned van a hiba.
Előzmény: WesFeri (0)
WesFeri Creative Commons License 1999.04.25 0 0 2
Kedves _Hanu_ !

Közben megaláltam az általad is emlitett topicot.

"...pont ezért rontották el a műsorszerkesztők azzal, hogy a
sorozattal (mivel rajzfilm) a gyerekeket célozták meg. Pedig ez nem nekik készült."
Ebben is egyetértünk, meg a többi, általad a tévedés jogával kapcsolatban leirtakban is.

Sajnos úgy veszem észre, hogy a magukat jobboldalinak nevező kormányok idején mindig megerősödik a "mindent tudó" hivatalok és intézmények agresszivitása. Pedig már rájöhettek volna, hogy felnőttek élnek ebben az országban, akik el tudják dönteni, mi a jó nekik.

Előzmény: WesFeri (0)
_Hanu_ Creative Commons License 1999.04.25 0 0 1
Kedves WesFeri!

OFF ON
Itt most nem akarok nagyon a Dragonball-ba belemenni, megvan annak a saját topicja. Egyébként én rendszeresen szoktam nézni, és nemigazán a brutális jelenetek miatt élvezem. Mert nem erről szól az egész, hanem inkább bizonyos erkölcsi értékekről, akárcsak mondjuk "A hét szamuráj" Kuroszavától - ami szintén elég brutális. Ugyanakkor vannak benne kifejezetten jó filmes megoldások, poénok, és az egész kiválóan ültette át rajzfilmbe a hagyományos kínai-japán színjátszás eszköztárát. Amiért időnként se füle-se farka a sztorinak, az azért van, mert hozzánk egy erősen átvágott, és kimondottan rosszul fordított verzió megy.
A japán kúltúrának történelme miatt évezredek óta természetesen beépült része - a szex és a sokszor brutális humor mellett - az erőszak és a halál, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki tömeggyilkos. Na és persze az anime és a manga nálunk még nem igazán terjedt el annyira, hogy tudjuk kezelni. És pont ezért rontották el a műsorszerkesztők azzal, hogy a sorozattal (mivel rajzfilm) a gyerekeket célozták meg. Pedig ez nem nekik készült. Most már lehet, hogy veszett fejsze nyele, mert a gyerekek (ahogy az a "dolguk", miután beetették őket), magukévá tették a sorozatot. Ez nagy hiba volt, és sokszor jogosan szül felháborodást.
OFF OFF

De amiről én itt véleményeket szeretnék olvasni, az az, hogy ti mit gondoltok arról, hogy általában képtelenek vagyunk egymást felnőttként kezelni, úgy viselkedünk, mintha mi mindent tudnánk, és mi lennénk az erkölcs netovábbja, közben gyerekes módon próbáljuk meg folyton átrázni a másikat. Felállítunk szabályokat, azután megpróbálunk kibújni alóla, és felháborodunk, ha valaki ezt a szemünkre rója, neadj'isten megszegi ezeket a szabályokat...
stb., stb., a lényeget már leírtam.

(Ja, és ejtettem egy helyesírási hibát előbbi hozzászólásomban: ilyedten=ijedten. Bocs!)

WesFeri Creative Commons License 1999.04.25 0 0 0
Kedves _Hanu_ !

"Betiltanak egy rajzfilmsorozatot, amit egy rossz koncepció miatt a nem a megfelelő célközönségnek sugároznak, merthogy rossz hatással van a gyerekere."

Végre betiltották!

Véleményeddel úgy általában egyet értek, de speciel ebben az esetben nagyon örülök a tiltásnak. Már előbb kellett volna. Láttál Te már egyetlen epizódot is ebből a förmedvényből?
Mivel a 8 éves fiam élete az elmúlt néhány hónapban Dragonball-hoz volt igazitva, egyszer úgy kiváncsiságból egy részt megnéztem én is. Biztosan bennem van a hiba, de én még ilyen sefüle-sefarka förmedvénnyel nem találkoztam. Csak az öncélú erőszak és semmi más ...
Persze mondhatod most, hogy ha ez a véleményem, miért engedem, hogy a gyerek nézze?
Ha Neked is van gyereked, Te is tudhatod, hogy ha az iskolában a haverok körében ez a téma, akkor a szülői tilalom bevezetése nem is olyan egyszerü.


Előzmény: _Hanu_ (-)
_Hanu_ Creative Commons License 1999.04.25 0 0 topiknyitó
Igazság szerint egy kicsit kezdek belefáradni, hogy egyre gyakrabban érzem azt, hogy mások akarják eldönteni helyettem, hogy mi a jó nekem. Erkölcsre, hagyományra, és mindenféle elvekre álszentül hivatkozva eltiltanak egyes dolgoktól; de rámzúditanak, vagy csak hagynak létezni egyéb dolgokat, amik jellegükben ugyanolyanok, mint amiktől eltiltottak. Nevelni akarnak, de álszentül.

Az emberi méltóságnak igen fontos része szerintem a döntés szabadsága, és esetleges rossz döntéseink következményeinek elvállalása, elviselése nevel minket felelősségteljessé. Ha nincsen lehetőségem a választásra, akkor mi a fenének múltam el három éves, és hogyan legyek "a társadalom felelősségteljes tagja"???

Félreértés ne essék, nem arról beszélek, hogy anarchiát akarnék, hogy a TV-ben, rádióban, vagy az utcán bármi megtörténhessen. Bizonyos kereteket, szabályokat persze fel kell állítani, ez része annak a társadalmi paktumnak, ami szép lassan, évezredek alatt kialakult és ami az emberek csoportos együttélésének alapja.
Ez a társadalmi paktum nagy vonalakban garancia: ha nem bántod a másikat, nem ártasz neki, akkor a közösség megvéd téged attól, hogy valaki más bántson téged, vagy ártson neked.
De ezen már jóval túlléptünk.

Nemcsak a kábítószer terjesztőket büntetjük (akik valóban ártanak neked), de a fogyasztót is. Miért? A társadalom üldözi a marijuana fogyasztóit, miközben egyéb, kúltúránkba beépült, legális és jóval ártalmasabb mérgeket bárki szabadon fogyaszthat. Alkoholisták, nyugtatókon, serkentőkön, és mindenféle egyéb idegmérgeken élő emberek között élünk. Isznak a tinédzserek is, ezt senki nem veszi el tőlük, és találkoztam már egy-két tizenévessel, akinek orvos írta fel a Xanaxot, meg a Xeroplan-t, mert így egyszerűbben meg lehet szüntetni a gyerek baját tüneti szinten, mintha mondjuk foglalkoznánk vele, meg a szüleivel.
Az alkohol-, cigaretta- és gyógyszergyártókat senki nem fenyegeti semmivel. A fogyasztókat pláne.

Betiltanak egy rajzfilmsorozatot, amit egy rossz koncepció miatt a nem a megfelelő célközönségnek sugároznak, merthogy rossz hatással van a gyerekere. Közben ivadékainknak reklámozzák a Jurassic Park-ot, dínós nyalókáktól kezdve dínós pizsomán át műanyag dínófigurákig bezárólag kínáljuk nekik a cikkeket. Az senkit nem érdekel, hogy a vetítésen a T-Rexek premier plánban szaggatnak szét embereket, és a kisgyerekek sikoltoznak a nézőtéren (tudom, ott voltam). Senkit nem érdekel, hogy az Egyiptom hercegében leszáll az égből a Halál, és gyerekeket irt. Mesefilm, ugye? Itt is hallottam, ahogy a kölkök ilyedten sírnak a székekben. A tévéfilmekről, meg a hiradókról - ahol a balkáni háború extázisában fetreng minden hírszerkesztő, és igyekeznek minden hullát bemutatni - már ne is beszéljünk.

Igenis úgy gondolom, hogy nincs jogom ártani másnak, de jogom van a saját életemmel azt kezdeni, amit akarok, és senkinek nincsen semmiféle erkölcsi alapja, hogy ezért megbüntessen.
Útálom, ha helyettem döntenek, pláne, ha ezt álszent módon, és következetlenül teszik olyan emberek, akik ugyanolyan gyarlók, mint én, és nem omnipotens istenségek.

Követelem a jogot a tévedéseimhez!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!