Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2026.02.25 0 0 74823

Ha nem is dugó, de hétvégén lezárják a rakpartot, futóversenyen bármi és ha a másik cuccán egy régi iGo van, még a Lánchídon is át akarja majd vinni.

Előzmény: olahtamas (74822)
olahtamas Creative Commons License 2026.02.25 0 0 74822

Ha pesten akarod használni, akkor pedig jól jön az internet, mert a dugóhelyzettől függően óráról-órára változik az otimális útvonal!

Előzmény: horex (74818)
Jahno Creative Commons License 2026.02.25 0 0 74821

"Nincs okos telefonom"

"Ha nincs, akkor csak erre szintén jó megoldás bír lenni."

Előzmény: horex (74820)
horex Creative Commons License 2026.02.24 0 0 74820

Nincs okos telefonom

Van nekem itt egy örökölt régröl VAOVA GPS-m Adapterrel inditottam, el is indult, de mielött a műholdról a "otthon" helyét meghatározhatta volna, adapter úgy tűnik nem bírta, megadta magát. Jóbarátnál láttam ezt működni. Kelle szivargyujtó és 2.1mm-es mama csatlakozó

Szivargyujtóba van csatlakozóm, de a másik végén Junoszt dugasz van :)

Eljátszadozom elöbb ezzel

Jelentkezem mire jutottam, de ezer helyre kellene ugrálnom

Előzmény: Jahno (74819)
Jahno Creative Commons License 2026.02.24 0 0 74819

"Akkormost milyet vegyek, hol vagyem?"

Van okostelefonod? Ha nincs, akkor csak erre szintén jó megoldás bír lenni. Én egy ideje nem is követem a piacot,  meg úgyis csak egy csomó hulladék van fél információkkal, a rendes gyártók cuccaira meg mindig megkaptuk, hogy drága, így kevsébé  töri magát az ember.

Előzmény: horex (74818)
horex Creative Commons License 2026.02.24 0 0 74818

Az örök élet frissitésüt használt oldalon, talán Vaterán láttam

Akkormost milyet vegyek, hol vagyem? pár alkalolomra kellene nem napi használatra.

Anno jóbarát a Belvárosból kiköltözött Csepelre, saját műhely, nem járt hosszu évekig Pesten. MOndta is, ő már eltévedne ott. Nem hittem neki. de most magamon tapasztalom :(

Előzmény: Jahno (74816)
horex Creative Commons License 2026.02.24 0 0 74817

Utcakép: ott van a kis sárga emberke"

Igazad van, Edge-ben. Én Firefox-al használom, ott meg nincs emberke

Köszi

Előzmény: RadiX (74814)
Jahno Creative Commons License 2026.02.24 0 0 74816

Nem, alapban nem örök élet. Emagos olcsón meg térkép sincs....

Előzmény: horex (74815)
horex Creative Commons License 2026.02.23 0 0 74815

Jahogy azért kell frissiteni a térképeet. Olvasok olyat hogy "örök élet" frissités. Mi ez, mármint értem, de miért kell ezt kihangsúlyozni

Ha veszek a boltban GPS-t akkor nem örök életű a frissités

WIN10 nincs kisember amit a vonalas térképre teszel

Örülhet Jahno, tönkrement az asztali gépem amin XP is futott. Ott volt kisember amit ráhúztam a vonalasra és mutatta az utcaképet, navigálhattam amerre akartam, meg tudtam jegyezni jellemző házakat épitményeket ami a célhoz vitt

Előzmény: RadiX (74814)
RadiX Creative Commons License 2026.02.23 0 0 74814

Offline frissítés: átadnak új útszakaszokat, főleg autópályákat de néha elkerülőket, új bekötőutakat is, pár hónap után felkerülnek a térképre (online térképre gyorsabban).

Online térképeknél van pár percenként frissített haladási sebesség, ha baleset, terelés, lezárás van valahol, akkor áttervez neked egy gyorsabb útvonalra.

Okostelefont is tudod offline használni, "HERE We Go" alkalmazás (ez volt régen a Nokia Maps) működik offline térképekkel. 

Utcakép: ott van a kis sárga emberke a jobb alsó sarokban, egérrel odahúzod az útra, vagy csak ráklikkelsz, és akkor kék vonalak mutatják, hol vannak képek.

Előzmény: horex (74813)
horex Creative Commons License 2026.02.23 0 0 74813

Mit is kell frissiteni, miért a térképet, elköltözött a szomszéd falu?

OK itthon van internet, hamár frissiteni kell

Én úgy gondoltam, veszek 10-15ezer körül bedugom a szivargyujtó csatlakozóba vagy ha hurcolható akkor gondolom elem vagy akksi

Okostelefonhoz mégegy internetet nem akarok fizetni, hamár itthon kábeles van

Jahno

is irja hogy mindenféle kütyü van. Öreg vagyok én ezekhez, elment felettem a technika

A szomszéd faluba mentem a jómultkorában, kérdezősködnöm kel

lett, oda és haza irányba is pedig elötte megnéztem a neten az utat

Idáigi életemben Pesten laktam, de már alig ismerem az utcákat pedig autóztam, motoroztam mindig

Gondolom a multimédiás azt jelenti hogy zene +video. Nem kell

Szoval kellene egy egyszerűen kezelhető GPS, de nem értek hozzá melyiket.

Hamár Jahno is itt van

Utcaképet WIN10-en hogy nézel meg? Mert én képtelen vagyok ELŐVARÁZSOLNI úgy mint XP-n volt

Előzmény: RadiX (74812)
RadiX Creative Commons License 2026.02.23 0 0 74812

A GPS vevő csak egy pozíciót ad, ahhoz, hogy eljuss A-ból B-be, ahhoz kell hogy tudd, hol van A és B és milyen utak vezetnek köztük: kell egy térkép. Az lehet offline, és mondjuk otthon tudod frissíteni, vagy lehet online, de akkor kell neki internet.

De már nem 2006 van, hanem 2026, egy alap telefon ezeket már mind tudja helyből , ha csak el akarsz A-ból B-be jutni, felesleges dedikált GPS vevőt venned.

Előzmény: horex (74810)
Jahno Creative Commons License 2026.02.23 0 0 74811

GPS a technológia, szóval lehet meg kellene fordítani, hogy mire van szükséged. Emagos linken is már minden vacak van, olyan termék is, ami amúgy nem létezik, vagy alapban nem sok köze van a GPShez. Van vevő, mér pozíció, van nyomkövető ebbe-abba, akad navigáció, minden a technológiára hagyatkozik, chip számol a műholdak állásából egy koordinátát, aztán a köré épített hardver és szoftver majd kezd vele valamit. Ha azs szeretnéd, hogy levelet küldjön vagy távolról kövesd, akkor nyilván kell bele valami internet. Nyomvonalat rögzíteni vagy az követni már nem kell net, előre fel lehet tölteni mindent vagy utólag térképre rakni.

Előzmény: horex (74810)
horex Creative Commons License 2026.02.23 0 0 74810

Jó napot urak

Láttam már GPS-t, de fogalmam sincs hogy működik . Tudom műhold

Nézem az árakat, van 10ezer és 60ezer között

10 ezerre azt irja hordozható, gondolom elem vagy akksi

A GPS használ-e internetet vagy nem? Mi ez a nagy árkülönbség. Csicsa dolog nem kell nekem, csak jussak el A-ból B-be

https://www.emag.hu/search/gps?ref=effective_search

Melyik készüléket javasoljátok? De lehet más boltot is javasolni

rezgaras Creative Commons License 2025.09.11 0 0 74809

Érdekes, eddig még nem tapasztaltam, de majd odafigyelek. Valóban ott volt a nagyfesz vezeték.

Előzmény: efemm (74807)
rezgaras Creative Commons License 2025.09.11 0 0 74808

"most dobott el először (50! méterre) a kütyü?"

Nem. Az első GPS-em (régi eTrex) és a második (Holux) erdőben nem jól teljesítettek. A mostani (eTrex-20) sokkal jobb. Ha nagy sziklafal mellett mentem, akkor az összes megbolondult, nyilván a reflexiók miatt.

Egy kép az Alpokból, egy sziklafal mellett. A piros a régi eTrex, a zöld a Holux.

1 sec-re van beállítva, a kimenet 6s ütemben. Épp azért írtam, mert ennél eddig mindig jobbat tudott. Különösen furcsa a magasság hirtelen ugrása és visszatérése.

Előzmény: efemm (74805)
efemm Creative Commons License 2025.09.10 0 0 74807

Ja, és ha a nagyfesz vezeték alatt pihensz meg (ha jól látom a térképen), ott nagyjából bármilyen vételi anomália előfordulhat.

Előzmény: efemm (74805)
Doky586 Creative Commons License 2025.09.10 0 0 74806

Ha van benne dgps funkció azt kapcsold ki, mert már magyarország közelében sincsenek földi korrekciós állomások így csak téves eltolásokat vehet rajta.

Előzmény: rezgaras (74804)
efemm Creative Commons License 2025.09.10 0 0 74805

15 éve használsz GPS-t, és most dobott el először (50! méterre) a kütyü? :) Egyáltalán mire van beállítva a rögzítés? 1yard-ra, vagy 1sec-re, vagy auto-n van? Melyik eTrex? Egyébként ezek a patch antennás gps-ek nem olyan pontosak, mint mondjuk egy GPSMap 65 (vagy a régiek közül a 60CSX) quad-helix antennával. A civil készülékek ennyit tudnak.

Előzmény: rezgaras (74804)
rezgaras Creative Commons License 2025.09.10 0 0 74804

Jó 15 év óta használok GPS készüléket kirándulás közben. Ez alatt a készülékek egyre jobbak lettek. Régen jobban zavartak a lombos fák, de a mai vevők erre már nem érzékenyek. Ezért nemrég nagyon meglepett, hogy a Garmin eTrex egyszer csak hibás értékeket jegyzett fel. Ahogy a képen is látható, vízszintesen kb. 50 méterre eltért az úttól, de a magassági eltérés még jelentősebb. Alul pedig az 50m-es hurok egyszerűen nem is létezett: egész idő alatt egy helyben ültem. Aztán hirtelen helyrejött. Lehet, hogy elkapott valami zavarás? A dolog két héttel később, az előző helytől kb. 1,5 km-re megismétlődött.

Az is érdekes, hogy mindez Budakeszi környékén, a Petneházi rét közelében történt. Nem messze a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat telephelyétől.

22eslala Creative Commons License 2025.08.27 0 0 74803

Sziasztok!

Van egy WayteQ X995 GPS. Nem a MAX.

Csak az iGO térképekkel (Israel , Primo) a kijelző ki-ki kapcsol egy pillanatra , van úgy , hogy teljesen elsötétül pár másodpercre majd vissza jön a kép.

Már a közlekedési infók ki lettek kapcsolva illetve próbára az fpa fájlok törölve(fórumos segítség) , de nem változott a helyzet.

Van esetleg valami megoldás vagy térjek át inkább más tipusú térképre.

Az Avic és Sygic fut hiba nélkül de az iGO nekem szimpatikusabb.

Köszi előre is!

Jahno Creative Commons License 2025.08.18 0 0 74802

"Most felgyűlt a raktárkészletemben pár felesleges Garmin eTrex és Legend"

A képen meg a kisebbik volt, amire írtál, nyilván ahhoz kellett kábel.

Előzmény: Doky586 (74801)
Doky586 Creative Commons License 2025.08.18 0 0 74801

"rendeltem jó drágán soros kábelt" vs "felmásoltam rá és műxik"

Na most hogy??? Tudtommal csak a 8MB-oson volt soros port, a többin USB volt térképfeltöltésre.

Előzmény: Jahno (74796)
RadiX Creative Commons License 2025.08.18 0 0 74800
Előzmény: RadiX (74799)
RadiX Creative Commons License 2025.08.18 0 0 74799

Ha jól gondolom, volt Legend -> Legend C -> Legend Cx -> Legend HCx egymás után.

Előzmény: RadiX (74797)
Jahno Creative Commons License 2025.08.18 0 0 74798

Egész jó Wikipédiás összefoglalók vannak, abból látszik az évjárat és a vas tudása, csak kicsit ki kell bogozni, hogy mire, honnan, mit. Majd nyomkodom még. Sárgán elég jól frissült az FW, néha közölte, hogy internet kapcsolat hiba, de aztán lefutott. Sok értelme lehet nem volt, de sokkal heggesztősebbre számítottam.

Előzmény: RadiX (74797)
RadiX Creative Commons License 2025.08.18 0 0 74797

De az sok évvel későbbi modell, mint az eredeti Legend vagy az Euro.

Előzmény: Doky586 (74795)
Jahno Creative Commons License 2025.08.18 0 0 74796

Ezt írtam le, hogy felmásoltam rá és műxik, Erre leírod, hogy van ilyen :-D

Előzmény: Doky586 (74795)
Doky586 Creative Commons License 2025.08.18 0 0 74795

eTrex Legend HCx -be microSD kártya volt tehető, akár 4GB. Ezen bármi elfér. Tuhu csak 92MB egész ország.

Előzmény: Jahno (74794)
Jahno Creative Commons License 2025.08.18 0 0 74794

Legend is van, az sima ügy volt, felmásoltam kártyára a most augusztusi térképet és műxik. Kis sárgán valóban nincs semmi. Pontot gyűjteni és csiganyálat húzni tud, de a Legenddel is úgy vagyok, hogy csak kicsit lassú és meg kellene szokni. Pontokat és útvonalakat letölti, jönmegy kommunikál, amikor a Ferihegyet emlegették akkor az PC-n volt, nyilván lehet frissíteni (majd rájövök, hogy miképpen, elsőre nem sikerült), oda szórja fel GPSről a pontokat és csiganyálat. 

Előzmény: RadiX (74793)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!