Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Van nekem itt egy örökölt régröl VAOVA GPS-m Adapterrel inditottam, el is indult, de mielött a műholdról a "otthon" helyét meghatározhatta volna, adapter úgy tűnik nem bírta, megadta magát. Jóbarátnál láttam ezt működni. Kelle szivargyujtó és 2.1mm-es mama csatlakozó
Szivargyujtóba van csatlakozóm, de a másik végén Junoszt dugasz van :)
Eljátszadozom elöbb ezzel
Jelentkezem mire jutottam, de ezer helyre kellene ugrálnom
Van okostelefonod? Ha nincs, akkor csak erre szintén jó megoldás bír lenni. Én egy ideje nem is követem a piacot, meg úgyis csak egy csomó hulladék van fél információkkal, a rendes gyártók cuccaira meg mindig megkaptuk, hogy drága, így kevsébé töri magát az ember.
Az örök élet frissitésüt használt oldalon, talán Vaterán láttam
Akkormost milyet vegyek, hol vagyem? pár alkalolomra kellene nem napi használatra.
Anno jóbarát a Belvárosból kiköltözött Csepelre, saját műhely, nem járt hosszu évekig Pesten. MOndta is, ő már eltévedne ott. Nem hittem neki. de most magamon tapasztalom :(
Jahogy azért kell frissiteni a térképeet. Olvasok olyat hogy "örök élet" frissités. Mi ez, mármint értem, de miért kell ezt kihangsúlyozni
Ha veszek a boltban GPS-t akkor nem örök életű a frissités
WIN10 nincs kisember amit a vonalas térképre teszel
Örülhet Jahno, tönkrement az asztali gépem amin XP is futott. Ott volt kisember amit ráhúztam a vonalasra és mutatta az utcaképet, navigálhattam amerre akartam, meg tudtam jegyezni jellemző házakat épitményeket ami a célhoz vitt
Offline frissítés: átadnak új útszakaszokat, főleg autópályákat de néha elkerülőket, új bekötőutakat is, pár hónap után felkerülnek a térképre (online térképre gyorsabban).
Online térképeknél van pár percenként frissített haladási sebesség, ha baleset, terelés, lezárás van valahol, akkor áttervez neked egy gyorsabb útvonalra.
Okostelefont is tudod offline használni, "HERE We Go" alkalmazás (ez volt régen a Nokia Maps) működik offline térképekkel.
Utcakép: ott van a kis sárga emberke a jobb alsó sarokban, egérrel odahúzod az útra, vagy csak ráklikkelsz, és akkor kék vonalak mutatják, hol vannak képek.
A GPS vevő csak egy pozíciót ad, ahhoz, hogy eljuss A-ból B-be, ahhoz kell hogy tudd, hol van A és B és milyen utak vezetnek köztük: kell egy térkép. Az lehet offline, és mondjuk otthon tudod frissíteni, vagy lehet online, de akkor kell neki internet.
De már nem 2006 van, hanem 2026, egy alap telefon ezeket már mind tudja helyből , ha csak el akarsz A-ból B-be jutni, felesleges dedikált GPS vevőt venned.
GPS a technológia, szóval lehet meg kellene fordítani, hogy mire van szükséged. Emagos linken is már minden vacak van, olyan termék is, ami amúgy nem létezik, vagy alapban nem sok köze van a GPShez. Van vevő, mér pozíció, van nyomkövető ebbe-abba, akad navigáció, minden a technológiára hagyatkozik, chip számol a műholdak állásából egy koordinátát, aztán a köré épített hardver és szoftver majd kezd vele valamit. Ha azs szeretnéd, hogy levelet küldjön vagy távolról kövesd, akkor nyilván kell bele valami internet. Nyomvonalat rögzíteni vagy az követni már nem kell net, előre fel lehet tölteni mindent vagy utólag térképre rakni.
Nem. Az első GPS-em (régi eTrex) és a második (Holux) erdőben nem jól teljesítettek. A mostani (eTrex-20) sokkal jobb. Ha nagy sziklafal mellett mentem, akkor az összes megbolondult, nyilván a reflexiók miatt.
Egy kép az Alpokból, egy sziklafal mellett. A piros a régi eTrex, a zöld a Holux.
1 sec-re van beállítva, a kimenet 6s ütemben. Épp azért írtam, mert ennél eddig mindig jobbat tudott. Különösen furcsa a magasság hirtelen ugrása és visszatérése.
Ha van benne dgps funkció azt kapcsold ki, mert már magyarország közelében sincsenek földi korrekciós állomások így csak téves eltolásokat vehet rajta.
15 éve használsz GPS-t, és most dobott el először (50! méterre) a kütyü? :) Egyáltalán mire van beállítva a rögzítés? 1yard-ra, vagy 1sec-re, vagy auto-n van? Melyik eTrex? Egyébként ezek a patch antennás gps-ek nem olyan pontosak, mint mondjuk egy GPSMap 65 (vagy a régiek közül a 60CSX) quad-helix antennával. A civil készülékek ennyit tudnak.
Jó 15 év óta használok GPS készüléket kirándulás közben. Ez alatt a készülékek egyre jobbak lettek. Régen jobban zavartak a lombos fák, de a mai vevők erre már nem érzékenyek. Ezért nemrég nagyon meglepett, hogy a Garmin eTrex egyszer csak hibás értékeket jegyzett fel. Ahogy a képen is látható, vízszintesen kb. 50 méterre eltért az úttól, de a magassági eltérés még jelentősebb. Alul pedig az 50m-es hurok egyszerűen nem is létezett: egész idő alatt egy helyben ültem. Aztán hirtelen helyrejött. Lehet, hogy elkapott valami zavarás? A dolog két héttel később, az előző helytől kb. 1,5 km-re megismétlődött.
Az is érdekes, hogy mindez Budakeszi környékén, a Petneházi rét közelében történt. Nem messze a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat telephelyétől.
Csak az iGO térképekkel (Israel , Primo) a kijelző ki-ki kapcsol egy pillanatra , van úgy , hogy teljesen elsötétül pár másodpercre majd vissza jön a kép.
Már a közlekedési infók ki lettek kapcsolva illetve próbára az fpa fájlok törölve(fórumos segítség) , de nem változott a helyzet.
Van esetleg valami megoldás vagy térjek át inkább más tipusú térképre.
Az Avic és Sygic fut hiba nélkül de az iGO nekem szimpatikusabb.
Egész jó Wikipédiás összefoglalók vannak, abból látszik az évjárat és a vas tudása, csak kicsit ki kell bogozni, hogy mire, honnan, mit. Majd nyomkodom még. Sárgán elég jól frissült az FW, néha közölte, hogy internet kapcsolat hiba, de aztán lefutott. Sok értelme lehet nem volt, de sokkal heggesztősebbre számítottam.
Legend is van, az sima ügy volt, felmásoltam kártyára a most augusztusi térképet és műxik. Kis sárgán valóban nincs semmi. Pontot gyűjteni és csiganyálat húzni tud, de a Legenddel is úgy vagyok, hogy csak kicsit lassú és meg kellene szokni. Pontokat és útvonalakat letölti, jönmegy kommunikál, amikor a Ferihegyet emlegették akkor az PC-n volt, nyilván lehet frissíteni (majd rájövök, hogy miképpen, elsőre nem sikerült), oda szórja fel GPSről a pontokat és csiganyálat.