Keresés

Részletes keresés

tarkaBarna Creative Commons License 2021.01.21 0 0 1

Sikerült megoldani?

Talán valamelyik új eszközöd driver kompatibilitási problémája lehet.

Előzmény: Hari (-)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.17 0 0 0
Nem tudom mi lehetett a baj de szerintem valamilyek eszközöd.
Nekem is csinált ilyet. Beraktam egy HighXtrem Video Capture kártyát az addíg tökéletesen működő win95 -ömbe. Minden ment is jól. Mikor felupgradeltem a SIS videókártya drivert, (a hivatalos oldalról letöltött) mindíg a bejelentkező kép után újra és újra boot -olt. Safe mode, kivettem az újat, visszatöltöttem a régit, teljesen jó volt.
Szerintem nem szeretik, vagy nem tudják a winek megfelelően kezelni ezeket a frissítéseket.

lolka

Hari Creative Commons License 1999.04.23 0 0 topiknyitó
Tippeket szeretnék kapni egy tegnapi szívás megoldásához. Intel AL440LX/PII266 konfigon részben videókártya csere, részben az eddigi C megnagyobbítása miatt aktuálissá vált az addigi - már fagyogató - Win95 OSR2 lecserélése WIN98 OEM Hun-ra. Mivel az alaplap BIOS-a több mint egy éves volt, letöltöttem a legújabb verziót, ez reggel még a P13, délutánra már a P14-es volt.
Wincsi újraparticionálva (WIN98 boot floppyval), formázás. BIOS upgrade külön floppyról (még csak a P13), simán lefut, Load Default, majd beállítások, win98 floppyról bootolás. Rendszer beindul, telepítőfájlok betöltődnek, setup, enter - és a rendszer se szó, se beszéd kilép és újrabootol. Ezt eljátszotta többször, mindegy volt, hogy floppyról, CD-ről, vagy a végén már a wincsire bemásolt win98-ból, HDD-ről próbáltam indítani, sőt a WIN95-tel is ezt csinálta.
Semmilyen hibaüzenetet nem adott, minden meghajtót látott kezelt, akár floppyt, akár CD-t adtam meg neki, mindről bootolt, amelyik meghajtóra lehetett arra írni is tudott, csak éppen a rendszertelepítő setup elindulásánál azonnal kilőtte magát.

Végül más megoldás híján egy másik gépen telepítettem fel a wincsire a programot, majd visszaraktam az eredti gépbe. Az ilyenkor szokásos többszöri újraindítással és hardverkeresgéléssel, de simán elindult, végül hibátlanul mindent a helyére rakott, most prímán megy, de nincs ötletem, hogy mi okozhatta az előző hibát.

Bocs a hosszú levélért, de nagyon szeretnék valami használható tippet kapni.
Hari

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!