Keresés

Részletes keresés

Micimackó Creative Commons License 1999.04.27 0 0 4
stika, ha eddig még egyáltalán nem foglalkoztál vele, ne most kezd el. Nagyon bizonytalan a helyzet, és ha minden jóra fordul a végén a bizonytalanság időszaka akkor is csökkenő árakat hoz. Ki kell várni a Koszovói válság végét, akkor vásárolj. Ha a Chikán-Járai-Surányi hármas féle gazdasági elképzelések is működni látszanak (addigra egyértelműen kiderül), lehet nyerni egy kis pénzt. Most nem érdemes részvénybe fektetni, csökkenő árak várhatóak (IMHO).
Most fektesd a pénzed nyilt végű kötvényalapba. Biztos, az inflációt bőven meghaladó hozama van. Jó a Budapest II. alap, de van hasonló az OTP-nek és a Postabanknak is.
Monthy Creative Commons License 1999.04.27 0 0 3
Nincs igazad Planney kis tőkével érdemes elkezdeni - hogy ne legyen túl nagy a tanulópénz. 100 ezer körül már bele lehet vágni.
A tőőzsde kockázatos befektetés. Ide az hozza a pénzét aki nagy hasznot szeretne de nem halál ha elbukja. Aki a biztosat preferálja tartsa diszkont kincstárjegyben a pénzét.
Elkezdeni leginkább úgy lehet hogy szerzel egy havert aki már csinálja és tőle kérsz tippeket. Itt ugyanis az az infó ami még nem nyilvános. Ha egy haverod tudja hogy pl a Zalakerámia nyeresége duplája lesz a tervnek és elmondja neked de sok ember még nem tud róla - akkor érdemes belevágni. Ezek a legjobb üzletek.
Persze el lehet kezdeni egyedül is, úgy hogy naponta nézed az újságot hogy mi mit csinált. Ebben az esetben viszont nagyobb a tanulópénz.
A tőzsde egyébként még a profiknak is kiszámíthatatlan. Trendek - elemzések nem léteznek (legalábbis használhatóak) információ és egy kis kombinatikai készség kell. Az árfolyamokra két tényező hat - magyarország megitélése és az adott cég megítélése. Pl a választások elött mindig lemegy a BUX mert nagy a bizonytalanság.
Most azonban elég nagy az állóvíz - a légicsapás miatt senki sem mer vásárolni - ráadásul a magyar gazdaság is bizonytalankodik.

Monthy

Planney Creative Commons License 1999.04.23 0 0 2
Ja, tobbfele befektetesi alap letezik. Az alant ecseteltet akkor valaszd, ha feltetlen bele akarod keverni a reszvenyesdit, s valamennyi biztonsagot is szeretnel. Vannak tisztan reszvenyalapok is, de azt csak akkor valaszd, ha nagyon bator (vakmero?) vagy. Mostanaban nagyon gagyi a tozsde.

Planney

Planney Creative Commons License 1999.04.23 0 0 1
Szerintem akinek kis tokeje van, az ne nagyon szaladjon a tozsdere, mert konnyen rafarag.
Kis tokevel inkabb befektetesi alapokat celozzal, amelyek portfolioja jo adag allamkotveny mellett valamennyi szazalekban fedezett reszvenypoziciokat is tartalmaz.

Planney - trying to be helpful

Előzmény: stika (-)
stika Creative Commons License 1999.04.23 0 0 0
Mielőtt még egy síkagyú nullásozó ide rondítana...
stika Creative Commons License 1999.04.23 0 0 topiknyitó
Sokszor hallotam már, hogy akinek van egy kis tőkéje, az a tőzsdén tudja a legjobban megforgatni. De hogyan kell hozzáfogni? Honnan lehet az alapokat megtanulni, milyen a nyerő taktika, mire kell vigyázni, brókeren keresztül vagy személyesen érdemes csinálni, vannak-e tudományos módszerek (pl. a trendeket megjósoló programok), stb. Ebben szeretném a hozzáértők véleményét kérni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!