A hipermarket lancoknal kaphato markas teliszalamik minosege csapnivalo, legyen az Pick vagy Hertz. 4-5 ezer forintot is elkernek kilojaert, otthon meg kiderul, hogy ereszt belole a zsir, a belseje ureges es inkabb kenni lehet mint szeletelni.
Tud valaki olyan uzletet ahol minosegi teliszalamit lehet kapni normalis aron?
Sokáig én is úgy voltam vele, hogy ami magyar annak jobbnak kell lenni. A szalámi vonalon az olasz szalámikhoz képest a magyar az csapnivalóan rossz. Zsiros, faggyús, nem elég száraz, túlfüszerezett. Amikor ezt egy szegedinek mondtam megharagudott. Sajnos attól a szalámija nem lett jobb.
Más:
Egy székely hentesröl elterjedt itt a hír, hogy nagyon jó Gyulait csinál. Valóban finoman füszerezett, kellmesen paprikás, elegendöen fokhagymás, lágyanfüstölt, mócsingtalan, házikolbászt csinált. Magyarok között röppent a hír, mert a csikágói Bende féle Gyulai bizony még csak nem is hasonlít egy jó Gyulaira. Fellendült az üzlet. Amikor második vagy harmadik alkalommal mentem hozzá elbeszélgettünk. Kolbászreceptekre került a szó. Valahogy azt marhaságot találtam mondani, hogy bizony jó magyar paprika nélkül nem lehet igazi kolbászt csinálni. Hentesem elöször csak mosolygott, majd elövett egy 2˝ kilós (5lb) müanyag dobozt. Illatos, piros, zamatos paprika.
Made in Mexico.
Persze, hiszen onnan ered.
De micsoda dolog, hogy a kajagyártó cégek titkos aktivistái itten topicokat nyitogatnak ? ;-)
Csak aktivista vagyok és lelkes szalámi destroyer. :)
A topic nyitást egy Herz szalámival esett kalandom alapján nyitottam. Olyan disznó szaga volt, hogy még ...
Persze tudom, hogy nyilván sertésből csinálják, nem medúzából - de akkor is orfacsaró volt. (Arany árban)
Pick, nem kétséges. Hát hallott már valaki a herz dámáról? :)
Ha lehetek kissé offtopik, a Pick ún. "Szegedi csípős kolbász" névre hallgató termékét kedvelem. Téliszalámi-átméröjű és állagú penészes termék, isteni.
En szeretem mindkettot. Az izuk kicsit kulonbozik, de szerintem nem lehet azt mondani, hogy az egyik izletesebb lenne mint a masik. Az viszont igaz, hogy a Hertz fuszerezese visszafogottabb, de neha pont arra vagyom. (Most, hogy kulfoldon vagyok, es honapok ota egyiket se ettem oszinten szolva mindkettot onkinzas emlegetni. :-( ) Amugy meg "gustibus non est disputandum" csak a latin helyesirast nem tudom.
Szerintem annyira nem különbözik egymástól a kettő annyira. Talán a Pick egy kicsit szappanizűbb, de negggggyon yó!
Én spec imádom mind2t!
Hiába no: Made in Hungary kaja, és eddig azokban még nem csalódtam.
A _TÉLISZALÁMI _
Részemről Pick - egyértelműen.
Gyerekkoromban nem éreztem a kettő közti különbséget. Ma viszont úgy érzem, a Pick sokkal jobb, finomabb, illatosabb.
(A többi hústermékei is nagyon finomak, a Hertznek nem is tudom, van-e más)