Most értem haza. Öt napig voltunk ott. A végéére már nagyon elfáradtunk, de megérte. A hop off buszok használata nekem annyira nem jött be, hogy soha többé ilyenre nem fizetek, annyi probléma volt. Elméletileg jó, gyakorlatilag nulla.
Ahol voltunk,: Sagrada Familia, Régi katedrális, Csókfal (az a régi katedrálisnál van), MOKO múzeum, Hajózás a tengeren (izgalmas volt, jó nagy hullámokkal, majd egy órás), Helikopterezés a város felett, mi csak hét percesen voltunk (de van órás is, csak az egy vagyon), igaz azért ez volt olcsó, de repülni sokat repültem, helikoterezni még soha nem helokopereztem azelőtt, Flamenko est, negyven prces (van hosszabb is, de ez kellemes áron volt és meglepően jó volt, élveztem, egy Rambláról nyíló utcából jutsz egy zárt térre, ott vannak éttermmek és ez a Flamenco színház, előadó terem, Aquárium, Állatkert (Volt minden de csak egy. egy állatból, olykor egy darab volt, vagy zábrából egyet se láttunk, pedig jó nagy kifutójuk volt, viszint szbadon vannak pávák.), Diadalív (ez az állatkert mellett van) ingyenes, Picassó múzeum, Güell park, nagyon felkapott, de én annyira nem élveztem, Batló ház, feleségem és az unokám élvezte és nem. Hat emeletet kell mászni, és különlges, de engem nem ragadott meg, ráadásul ha visszforulnál, a nagyadikről, azt sem lehet ráadásul az volt a legdrágább (a helikoper és a hajó kivételével), szeintem nagyon rossz volt az ár értékaránya. Azt hiszem ennyi. Mi taxiztunk (kb mint Pesten annyi az ára), buszoztunk, metróztunk. A Taxin kivül mindenre lehet előre egy-öt napra is jegy venni amit nagyon jól ki lehet használni. Jó előre megvenni, van ami jó a reptéri közlekeésre is, ha nemkartok taxizni. Utána kell nézni a neten. Egyébként a reptértől, a belvárosben lávő U 232 hotelig (kiváló, ha valaki négycsillagosban képzeli el magát, és igazán nem drága), harmincegy eurót fizettünk. Én mindehol kártyával fizettem, vagy néha a felesége, nagynéha az unokám, és szoktam egy-két eurót otthagyni jattnak. Bár náuk nem kötelező mint nálunk, de azért amit adtam (nem várták el) mindig köszönetel elfogadták.Van ahova meg kell előre váltani a jegyeket pld.: a Sagradaba, vagy a Helizésre (nem kötelező, de idényban hamar elfogyhat) van rá lehetőség és ha kifizettd, eltöltheted, vagy kinyomtathatod.A rossz híreket nem tudom igazolni, nem láttam helylet ahol félnem kellett volna (pedig még a Newcastle drukkerekbe is belefutottunk, elfogaláták a kis zárt teret, a a Flamenco színháznál, de még meg is vacsoráztunk a műsor kezdete előtt, igaz oda csak vizelni jártak, azt az egyet nem fogalták el), nem akart senki bűnt elkövetni ellenem, vagy a családom ellen. Az unokám kapott néha elismerő megjygyzéseket, de ő a valóságos 16 éves csodaszép lány. Tényleg kiragyog az utca közönségéből. Angoolul még az éttermekben sem biztos, hogy tudnak, de azért megértteük egymást. A hotelben igen, nem úgy mint Párizsban. (Ott műszakonként nem volt legalább egy angolul tudó alkalmazott.)A Wizz csóda mód nem késett sőt előbb ért oda is vissza is. (Most utaztam először Wizzel, olyan sok rosszat hallotam róluk.)Szóval remekül éreztük magunkat a kaják is nagyon jók voltak, érdemes elmenni! Ha valami kérdés van, amire tudok válaszolni, nagyon szívesen. (Bocs a helyesírásért, eröltetem a tízújjast.)
Sagrada Família az egyik látnivaló, amit nem szabad kihagyni, ha Barcelonába látogat. A templomba a belépés fizetős, ezért a látogatáshoz jegy kell - https://tiqets.tp.st/gCLgsJQz
Nem tudom mennyit szántok szállásra, de vannak jó ár érték arányú szállodák Barcelonában. Ha valahol Barcelona szélén szállnátok meg, metróval jól bejárható minden.
Áprilisban tervezünk Barcelonába látogatni, a Hotel árakat nézve Barcelona belváros helyett Calella vagy Santa Susanna környékén szállnák meg a part környékén, innen látogatnánk be 1-2 nap. Van tapasztalata valakinek utazás tekintetében? Maps szerint autóval 40-50 perces távolság Barcelona belvárosa.
Autóbérlésre van valami tippetek, lehetőleg No depositos szolgáltatónál?
Még egy kérdésem lenne. Április elején tervezünk Barcelonába menni. Egyszer már voltunk ott, kb 6-7 éve.
Most hogy működik a zenélő szókőkút? Azt olvastam, hogy lerövidített a programot kb 20 percre, s ha nincs vízkorlátozás, akkor keddtől szombatig minden nap 11:00 és 18:00 között látható a zenés műsor, vasárnap pedig egészen éjjel 3 óráig.
Nincs akkora árkülönbség az "olcsó szállás" kategóriában a kül- és belváros között, hogy értelme lenne messze mennetek a központtól.
Amúgy a közlekedés nagyon rendben van, bárhonnan-bárhová el lehet jutni tömegközlekedve, de a belvárosi hostelek, olcsó hotelek árai verhetetlenek, hacsak nincs ismerős, akinél alhattok.
Szia! Sagra-ba jegyet tavaly csak net-n lehetett venni, amíg van. Sok helyen írták, hogy lehet a helyszínen is, csak sokat kell sorban állni, nem lehetett.
Nézzetek szét alaposan, és gondoljátok meg, hogy mi fér a programjaitokba, de lehet, hogy érdemes vennetek egy "Barcelona Essentials Pass"-t.
Az ára picit különbözik ha "felnőtt" vagy "fiatal" jegyet kértek, de a szolgáltatások megegyeznek.
Arra figyeljetek, hogy nem tartalmazza a Sagrada Familia-ban azt a kiegészítő jegyet, amivel a tornyokba lehet felmenni. Ezt vegyétek meg külön! Megéri a látvány! Januárban mindenképp úgy időzítsetek, hogy nappal legyetek az épületben! Kivilágítva is csodás, de az ablakok akkor érvényesülnek igazán, ha befelé jön a fény.
Nincs benne ingyenes jegy a Poble Espanyol-hoz, de az vm 10 euró alatti összeg, azt se hagyjátok ki!
Viszont benne van pl a siklóra a jegy, azt mindenképp' javaslom.
Olcsó étkezés: bármelyik büfé, ami nem pont a tengerpartra nyílik. Egyetek paellát, tésztákat, csirkét... nem fogtok csalódni!
Boltok: nincs igazán különbség a hazai árakhoz képest. Drágább a pékáru, olcsóbb a zöldség-gyümölcs, de semmi nem sokkal.
Alkohol: nézzétek meg a cimkéket! Hiába virít egy bika az üvegen, simán lehet import. Ha már ott vagytok érdemes kipróbálni a spanyol borokat. Az alsópolcosak szörnyűek, de fentebb lehet izgalasakat találni.
Nézzétek meg a piacokat! Ha csak a látvány számít, akkor a Ramblán a la Boqueria a tökéletes választás, ha vásárolgatni is akartok, akkor van minden városrészben több olyan, ami a helyieknek szól.
Napokat lehet elsétálgatni a Barri Gotic negyedben. Érdemes sétálni egy kört a Ciudadela parkban (kézből etetheted a papagályokat :) ).
Estefelé ne vágjatok át a legsötétebb sikátorokon, de nem para a város, csak legyen egy rális veszélyérzetetek. A zsebtolvajlás talán gyakoribb, mint itthon, de ésszerűen viselkedve minimalizálható az esélye. A pénztárcát, mobilt ne tedd ki az asztalra, ne lógjon ki a hátsó zsebből se, és nem lesz baj.
2025 január végén(27-31ig) mennénk 6-an diákok (20évesek) Barcelonába.
Mivel nyilván nincs még akkora keresetünk, ezért szeretnénk a lehető legjobb áron kihozni az utazást, anélkül, hogy kihagyjuk a fontos látnivalókat.
Nagyon hálásak lennénk, ha esetleg tudna valaki tippeket adni, hol érdemes jegyet venni az egyes látnivalókhoz, mi mennyibe kerül kb (élelmiszer, jegyek, tömegközlekedés) stb.
Mindenképp szeretnénk bejutni a Sagrada Familiaba, Güell parkba, de szívesen várunk ötleteket is.
Nem azért kell net-n megvenni előre, mert kényelmes, hanem van ahova konkrétan nem tudsz a helyszínen jegyet venni. Sagra-ba idén tavasszal nem is lehetett a helyszínen jegyet venni (pénztár se volt). Güel Parkba a főbejárattól kb 200 m-re volt nyitva egy db pénztár, de csak másnapra volt jegy.
A rendkívül nagy sorok miatt több helyre "kötelező" online jegyet venni. Mint pl. Sagrada Familia , Güell Park, Casa Batlló és a Casa Milá - https://tiqets.tp.st/BYLSZ5yx
Látnivalók Barcelona városában: Ez a legjobb hely Európában?!
Spanyolország minden évszakban kiváló ötlet. A tengerpart mellett húzódó Katalónia központja Barcelona, pedig főleg az. Ha valaki azt kérdezi tőlem, hogy melyik a kedvenc városom Európában, akkor most gondolkodás nélkül rávágom, hogy Barcelona. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok egy nagy focidrukker. Ebben a városban minden adott ahhoz, hogy jól érezze magát itt az ember. Aki szeretne az részt vehet egy futball rangadón, mások pancsolhatnak a tenger habjaiban, a kultúra szerelmesei Antoni Gaudi műveiben gyönyörködhetnek reggeltől-estig, míg az éjszakai élet királyai belevethetik magukat a katalán bulikultúra legjavába. Barcelonában egyszerűen mindenki megtalálja azt, amire vágyik. A város mediterrán klímájának köszönhetően pedig a jó idő szinte garantált. A látnivalók többsége annyira lenyűgöző, hogy Barcelona városát a legtöbb szavazáson Európa legjobb úti céljának szavazták meg. Igyekszem nem csak szuperlatívuszokban beszélni a városról, de elég nehezen megy, amikor valami ennyire a szívemhez nőtt. Ha valaha úgy döntök, hogy majd más országban próbálok szerencsét, akkor itt határozottan el tudnám képzelni az nyugdíjas éveimet. Nem húzom tovább az időt – bele is vágok, hogy mitől is nyűgözött le ennyire ez a csodálatos város.
Mi is megjártuk Barcelonát. Nyilván a legtöbb topictársnak nem tudok újat mutatni, de azért mégis megosztom ezt az erősen személyes és szubjektív véleményt.