Érdekelne, hogy mennyire működik az két.TPL fájl, mert nekem is valaki ugyan ezt mondta, igaz csak egy fájlt adot, de csak kb. 50%-ban segít. Kiváncsi vagyok a te verziódra!
Na most mondjad meg nekem Iwokam, ezt miert ide irtad?
Latom, hogy off, de akkor is.
Hirtelen kozlasvagy a buborekokrol?
Csak nem sort iszol eppen?
:)
Mike
Off: Hehe, igen. Tök jó, kb 1.5 órát szívtam ezzel a hibával. Kellett valami rendezéses házit csinálnom a sulimba, buborékosat, quicksortot, meg valami gagyit még mellé (Ekkor már megvolt a 450-es procim, de még nem pascaloztam vele). Megírtam, próbálom futtatni, runtime error. Anyád...
Össze-vissza szoptam vele, mindent átnéztem a programban 20-szor, de még mindig nem jó. Ekkor már tiszta idegroncs voltam, még a nyakkendőm sem bírtam bekötni :)
Hirtelen ötlettől vezérelve csináltam egy ilyet:
Uses crt;
Begin
Write('anyad');
End.
Lefutattom, runtime error. Bazzzz.... Ha levettem a cache-t a biosból, akkor már ment.
Hogy pontosan mire gondolok?
Jó kérdés.
Alapvetően a cselekményre összpontosító, póriasan fogalmazva mászkálós-beszélgetős játék érdekelne, nem-lineáris történettel.
Természetesen nem ártana minél jobb grafikával megspékelni, de ezen a téren nem lehetek túlzottan nagyravágyó. Egyszóval valami abszurd, égbekiáltóan nagy hülyeség lehetne, esetleg Budapesten játszódva. Természetesen lehetnének rejtvények, meg a többi szokásos kellék, de a hangsúly nem ezen lenne.
Egyébként legalább annyira érdekel, hogy egy ilyet hogyan lehet megcsinálni, mint maga a gyakorlati megvalósítás. Egyelőre ennyi.
ui: Elnézést mindenkitől az idétlen név miatt, a dolog kegyeleti okokra vezethető vissza....
Nem tudom még mindug, hogy pontosan mire gondolsz. Ha Dirscworldöt akarunk csinálni a mai magyar valóság felhasználásával akko játék közben valamennyien meghalunk a röhögéstől :). Miután én egész jó programozó vagyok (csak szerényen :), szivesen beszállnék a fejlesztésbe.
Haaat....ilyen celra a Borland Pascal tokeletes, de szvsz Te nem ilyen jellegu progira gondoltal :))
Keress egy programozot, aki megirja a progit. En szivesen megirnam, de vannak nalam jobb coderek is.
Üdvözlet minden olvasónak a legújabb tiszavirág-topicban!
Ha esetleg mégis lenne valakinek információja/ötlete/tippje/stb arról, hogy létezik-e olyan program, amely segítségével többé-kevésbé grafikus kalandjátékot lehetne szerkeszteni, az kérem szépen válaszoljon!
Az a helyzet, hogy a szöveges részhez, de a történethez is rengeteg ötletem van, de a technikai feltételek hiányozgatnak. (Bár némi türelemmel a Starcraft-pályákból is lehet teljesen infantilis történeteket kreálni, én is voltam ilyen szentségtörő)
Figyelem! Nem RPG-re gondoltam, hanem inkább valami Discworld-féle dologra, a mai magyar és egyéb valóság felhasználásával.