Keresés

Részletes keresés

fiú12év Creative Commons License 2005.04.27 0 0 121
Sziasztok,csak úgy betévedtem ide.Jééé pont 6éve nem írt ide senki semmit:D
luciferi Creative Commons License 1999.05.10 0 0 120
a Kerepesi - Kereszturi ut sarkán lévő Kaisert tartom a legjobbnak. GYÖNYÖRű és mindig friss a felvágott és a húsárú, udvariasak és állítom, ha mindent ott veszek akkor sem fizetek összeségében többet mint példáúl az általam nagyon utált tescoban, ahol kilométereket gyalogolok mire magtalálok valamit, mert hetente átrendezik szinte az összes árút (a múltkor a gyerekholmik között találtam meg kedvenc kekszemet, mint kiderült akciós volt azért került oda) a felvágottak meg a hidegpult meg egyszerűen kritikán aluli és nekem miután nagyon kevés időm van az is lényeges hogy gyorsan összeszedjem amit akarok. Ezért járok a Kaiserbe. SUPER!
Előzmény: Sicc- (116)
eMM Creative Commons License 1999.05.10 0 0 119
Akkor talán írhatnál is bele valamit,mert eddig nincs valami nagy tumltus.
Előzmény: Sicc- (118)
Sicc- Creative Commons License 1999.05.10 0 0 118
Tiszteletem jeléül a konzerv topic miatt.
Előzmény: eMM (117)
eMM Creative Commons License 1999.05.10 0 0 117
Már meg is nyitottam.
De miért nem tetted meg Te?
Előzmény: Sicc- (116)
Sicc- Creative Commons License 1999.05.10 0 0 116
eMM !

Én sem vásárolok mindig a Kaisersben, de néha besokallok a párizsitól, meg az olcsó (és sajnos rossz) élelmiszerektől.
Ilyenkor kinyitom a pénztárcámat és csak minőségit veszek.

Apropo, van egy javaslatom.

Nyissunk egy topicot, hol lehet finom, jó minőségű élelmiszereket venni. Magam részéről inkább több boltba megyek, mert van ahol a tejtermékek, van ahol a húsfélék, vagy zöldségek a jó minőségűek.
Egyrészt jól járna a vásárló is, másrészt megérdemli az ingyen reklámot az a bolt, aki folyamatosan jó minőségű élelmiszert kínál NEKÜNK !

Így talán összeáll majd egy lista, ami igen hasznos lehet.
Kéretik konkrét élelmiszereket megnevezni, konkrét címekkel.

eMM !
Válalnád a topic nyitást és a bevezető szöveget ? Jöhet konzerv is :))

Sicc->>>

Előzmény: eMM (115)
eMM Creative Commons License 1999.05.10 0 0 115
A Kaisersnek jó és olcsó, a húsáruja.
DE, az összes minden nagyon drága,az akciós termékek kerülnek annyiba,mint máshol rendes áron.
Az alkohol,csoki,a "luxus" termékek,meg a csillagos egeket verdesik.
Előzmény: Sicc- (113)
Bingo Creative Commons License 1999.05.10 0 0 114
> dobozban lévő tíz tojásból tíz volt
> vastagon tyúksz@ros
...
>hogy a tojást nem lehet lemosni a
> Jóisten meg a tyúk igy tojta és ne
>vásároljam a terméküket ha nem tetszik

Na nem tudom, becsben mit szolnanak ehhez a JM vasarlok, de itt Nemetorszagban a orszag egyik legolcsobb uzleteben (Lidl) mas sokszor vettem tojast, es egy szem kosz nem volt rajta, nemhogy tyukszar. Ugy tunik. itt le tudjak mosni.
Ja, es 10 pfennig a tojas db-ja.
Meg valami a Lidl-hez. Egyszer a penztar elott osszetortem egy lekvarosuveget, es mar vartam, hogy kifeizetteik velem. Nem fizettettek, viszont udvariasan felajanlottak egy keztorlopapirt, hogy toroljem meg a kezemet.
Na szoval innen nezve felhaborito az a szabad rablas, amit a multik Magyarorszagon csinalnak, olcso munkaerovel igenytelenul dolgoztatnak olcso nyersanyagbol ugyanannyiert mint Nyugat-Europaban.
Persze van kivetel. En pl a Billa-t szeretem.


Előzmény: luciferi (38)
Sicc- Creative Commons License 1999.05.10 0 0 113
A Kaiserrel jó tapasztalataim vannak.

A Julius Meinl régi jó hírét elveszítve balkáni vegyesbolttá avanzsált.

A SPARban meg kifjezetten ocsmány dolgokat lehet kapni. Pld rohadt gyümölcs és zöldség dupla áron - becsapós fényű lámpa alá terítve, vagy nyálkás levelű saláta, lejárt tejtermékek, stb.., híg joghurt, vizezett túró, robbanó szárazzsemle, egy hét múlva lejáró szavatosságú másfél kilós téliszalámi rúd.

A SPAR-ban egyszer tanúja voltam egy beszélgetésnek, miszerint a megbarnult virsliket kint hagyják a húsos pultban - mondván ez van, a közértesek pedig a hátsó raktárból vitték haza maguknak hétvégére a tök friss válogatott árút.
A sor mindig hosszú, hat pénztárból jó ha kettő megy.

Sicc->>>

Huskie Creative Commons License 1999.05.10 0 0 112
Bagojj! Nem te jartal veletlenul par napja az Auchanban? :)) Az a bomlo husszag igencsak kellemes volt, amit a palacsintakellekek kornyeken ereztem (kakaoontetet vettem ugyanis). Bar az is lehet, hogy csak Kati nenit talaltam meg, aki ket hete, az uj aru kirakodasakor rejtelyesen eltunt... :)
Anyway, hogy a topichoz is hozzaszoljak, egy kis szummarum: A Profi esik hozzam legkozelebb, itt neha jo dolgokat lehet talalni, olcson, de az embernek elso latasra is elmegy a kedve attol, hogy barmit kerjen a husaruk kozul... :) JM-et es Kaisert ritkan latogatok, eddig joforman csak uditot vettem naluk (az itt olvasottak alapjan megnyugodhatok: legalabb az jo volt, es friss... :) ) ... Az elso ket helyert jelenleg a Tesco es az Auchan veszekszik, idoben kb. mindketto ugyanaz, eddig a Tesco-hoz szoktam, de a mar emlitett rothado husszag hatasara mintha kezdenem megkedvelni az Auchant is.. :) Jopofa plusz a kasszasneni zacskozasi technikaja, a nagyobb valasztek, es az ar szerint sorbarakott aru... Persze itt mindenki azt reklamoz, amit akar, legfeljebb kimoderaljak... :)
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 1999.05.10 0 0 111
Szerintem ez esetben simán a Fogyasztóvédelmi Felügyelet a riasztandó. Ez ugyanis durva., szándékos félrevezetés. Az sem helyénvaló, hogy a lejárt szavatosságú árut kint hagyják, de kevésbé szándékos. Na persze, ha feltüntetik akciósnak, akkor az is az, ugyanúgy be kell mószerolni őket kegyetlenül. Én még akár a konkurrens cégek figyelmét is felhívnám az ilyen esetekre. Nem mintha szeretném a botrányokat, de az én bőrömre ne játsszanak. Ha ők így, akkor én is így.
Előzmény: Excavator (109)
csn Creative Commons License 1999.05.10 0 0 110
Azert azt te sem gondoltad, hogy pont 10 nappal korabban kezdett bezavarosodni az az olivaolaj...
Szoval az mar korabban is ugy nezett ki, mert:
a., vacak termek, es bezavarosodik ido elott
b., a tarolasa nem volt megfelelo es amiatt zavarosodott be

Ismet hangsulyozom: sulyos esetnel irjatok be a Vasarlok Konyvebe, abba, ami pecsettel, szalaggal, femzarral hitelesitve van. A szo elszall, az iras megmarad... ez egy jo kis orokervenyu mondas.

Előzmény: fülöp (108)
Excavator Creative Commons License 1999.05.10 0 0 109
Nalunk Biatorbagyon amiota atalakitottak J.M.-re az ABC-t, a lejart szavatossagu margarinok tetejerol LEVAGJAK a datumot.
fülöp Creative Commons License 1999.05.10 0 0 108
Nekem is, nekem is van sztorim! Tanulsággal! A topic címével azonos bótban, a hozzánk közeli J.M-ben nézelődtem, amikor is feltűnt egy akciós olivaolaj a szokott módon jelölve: régi ár vastagon áthúzva, mellette nagy számokkal az új, alacsony ár. Sok felkiáltójel, miegyéb. Szeretem az olivaolajat. Finom görögsalátával, igazi ínyenc-csemege. Hát lelkesen leemeltem a pultról (kb. 130 Ft-tal volt olcsóbb mellette lévő társainál), ám ekkor szemembe tűnt az olaj igen jelentős állagváltozása. Az üveg alján ugyanis 10 cm-es magasságig sűrű, zavaros folyadék terült el. Megnéztem a szavatossági időt, s lám-lám! Bizony azt túlléptük kb. 10 nappal. Az ígért tanulság pedig: ha a vevő hót csóró, akkor is vehet ilyen különleges csemegét, feltéve, ha vállalja a romlott minőség okozta következményeket bél- és egyéb rendszerében. Nyugdíjasok! Irány az olivaolaj! Jó étvágyat!
Barracuda Creative Commons License 1999.05.07 0 0 107
Mai élmény a szolnoki JM-ben. A sorban előttem álló nő 3 doboz rostos Sió őszibaracklevet vett (többek között). A pénztárosnő beüti:3X 279 Ft. Mire a nő: az nem lehet. Megnézik az árcimkét: 279 Ft. A nő közli, hogy biztosan tévedés, a pénztárosnő győzködi, hogy annyi. Akkor nem kéri, közli a vevő. Pénztárosnő durcáskodik, nem tudja mit tegyen. Végül eszébe jut, hátrakiállt: - Ferike, mennyi a Sió rostos őszibarack? Ferike jön. 219 mondja. Nézik a cimkét. - Átt kell árazni. közli Ferike. Pénztárosnő a vevőhöz: - Annyiért kéri?
- Igen. feleli a nő csendesen.
Ismét megfogadtam, hogy nem vásárolok többet náluk, de sajnos túl közel van a munkahelyemhez.
pancho Creative Commons License 1999.04.27 0 0 106
A témához kapcsolódva: én szólok, ha kevesebbet számol.
pancho Creative Commons License 1999.04.27 0 0 105
Ja, az 1 millió félreértésekre adhat okot: bruttóról van szó. Havi kb. 85 ezer bruttó, nettó kb. 50E. Nem egy kib...tt nagy összeg. Szóval eg közel félhavi fizut még így is kihúznak a zsebedből. Úgyhogy adómorálról egy szót se!
pancho Creative Commons License 1999.04.27 0 0 104
Zsolt kedves,

ha itt is 10% lenne az ÁFA, meg 15% a TB, meg 25% az adó, itt is jobb lenne az adómorál. De most, hogy az ÁFA 25%, a TB 46%, az adó meg 40%, ráadásul előre vonják a fizetésedből, (ha utánaszámolsz, 100 forintból - kerekítve - marad neked TB-re elmegy 30, a maradék 70-ből adóra 28, és a maradék 42-ből ÁFA 10, marad 32, míg New Yorkban ez kb. 100, 11, 22 és 7, marad 60) és az államnak kamatozik egy évig, nem neked (14% átlagos éves kamattal véve ez évi kb 7%, a fenti 100 Ft 28 adóFt-jára ez is 2 Ft, mondjuk 1 millió éves jövedelemnél 20 ezer) ne beszélj adómorálról. (Ja, arról nem is szóltam, hogy itt kb. annyi forint után 42% az adó, amennyi dollár után 25% mondjuk New Yorkban. A vásárlóértékét tekintve nem mindegy ám!)

Előzmény: Werner Zsolt (96)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.26 0 0 103
az eredeti kérdés:
visszaadnám-e a pénzt, akkor, ha többet ad vissza a pénztáros.

a válaszom:
igen, vissza szoktam adni. (ha észreveszem)

miért?: szégyellném, hogy ilyen pénzbol akarnék meggazdagodni.
_annyira nem vagyok, hülye, hogy ne tudjak pénzt szerezni, ha kell_.

fargo Creative Commons License 1999.04.26 0 0 102
Még nem volt rá alkalmam, de a talált pénzt mindenképpen visszaadnám. A pénztárosnak is nagy valószínűséggel, esetleg csak ha nagyon bunkón viselkedik, akkor nem.

Egyébként én (illetve a cégem) a volt gimimet szponzorálom/ja, amennyire erômbôl telik. Nem kell milliókra gondolni, de tudom hogy egy vidéki középiskolának az a pár tízezer forint is számít. A legutóbbi osztálytalálkozón elkeseredve láttam, hogy mennyire le van csúszva a gimi, és hogy mennyire megalázó az egyébként általam immár felettébb tisztelt egykori tanáraim helyzete.

Nekem mindig ég a bôr a pofámon, mikor arra gondolok, hogy én milyen nevetve keresem meg annak a sokszorosát, amit a szüleim nyugdíjként kapnak egy végiggürcölt élet munkája után...

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1999.04.25 0 0 101
Nem tudom, ki mennyire ismeri ezt a nevet: Erdos Pál. (Hosszú ö-vel). O volt minden idok legtermékenyebb agyú magyar matematikusa, de a világon is az elsok között lenne egy ilyen összehasonlításban, valahol Gauss és Euler környékén. O vezette be azt a módszert, hogy pénzért hirdetett meg matematikai feladványokat. Zsebbol fizetett. Egyszer megkereste egy fiatal srác, azzal, hogy nagy anyagi gondban van, nincs-e valami új feladvány. Erdos egy pillanatra elgondolkozott, aztán adott a srácnak egy komolyabb összeget feladvány nélkül. A srác fogadkozott, hogy hamarosan visszavizeti, mire Erdos:
-Ne nekem fizesse vissza fiatalember, hanem bárki másnak, aki ugyanúgy rászorul, mint most maga, azzal a feltétellel, hogy majd az az illeto is ugyanígy tegyen.
Szép gondolat.
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.25 0 0 100
1. Igen, vissza kell adni, mert ezzel tartozik ononmaganak az ember. Minden belemagyarazat nelkul: "feher ember ilyet nem csinal"

2. Az elso m.helyemen kollegak dobtak ossze nekem egy telikabatra valot. (Telijozsi: 1500 ft, kezdo mernoki fizetes 1850 ft). Mikor az egyik kollegam eszrevette, hogy egek mint a Reichstag ket dolgot mondott:
- Ha mododban all, majd add tovabb te is
- Nem a te szegyened, hogy nincs telikabataod.
Ennek mar tobb mint 27 eve es azt hiszem, hogy a tobbszoroset adtam mar tovabb, hol az elobb emlitett szoveg kisereteben, hol nevtelenul. Ez ilyen egyszeru, ez igy muxik.

RIPityom Creative Commons License 1999.04.25 0 0 99
Hali,

Szerintem cool dolgokat hajtott vegre
Mr.Julius. Kar is ezt tulragozni.

Neha azon kapom magam, hogy arra
gondolok: mekkora feeling lenne egy
hajlektalannak ha egy db 1000est kapna.
Piara. Vagy cigire. Vagy amire akarja.

En is talaltam mar penzt, s orultem
neki. Szerintem neki is jo lenne.
Lehet, hogy azt mondana: "VanIsten!"
Vagy: "MekkoraBALEK!" De en akkor
is jot tennek.

De meg sosem tettem meg. Nem tudom mi
tart vissza. Hacsak az nem, hogy tutira
megjegyezne maganak, s attol kezdve
biztos jonne keregetni... Nehez ugy.

Amugy, neha vissza adom a penzt, neha
meg nem. Mikor milyen a kedvem.
Kulonosebben ha'la't nem varok,
esetleg nemi mosolyt. De lelkiismeret-
furdalasom sincs, ha nem adom vissza.

Neha te talalsz, neha te veszitesz el
penzt. Az biztos, nem akkora orom
talalni, mint korabban gondoltam, de
visszaadni sem olyan nagy durranas...
inkabb egy fajta csendes belso mosoly.

Kiveve ha epp mindenkit utalok ;)

Dr. Égely Palánk Creative Commons License 1999.04.25 0 0 98
Julius Meinl,

Minden elismerésem a Tied! Szerintem az oszinte jótékonykodás csodálatos dolog. Ami szerintem igazán emeli az értékét, és külön szépséget ad neki az az, ha az ember mindezt ráadásul titokban teszi, vagyis nem terhel személyes hálaérzést az amúgyis elesett embertársára. Ez az esetedben így van, külön gratulálok ezért.
Van a jótékonykodásnak ezzel szemben egy olyan formája, amikor nem feltétlenül tisztességes módon meggazdagodott emberek, a saját lehetoségeikhez képest pitiáner összegekkel támogatnak valamilyen célt, de azt rendesen nagydobra verik, hogy mindenki hanyattessen, mekkora szíve van az illetonek. Az ilyentol inkább a gyomrom kavarog.
Üdv, Palánk

Julius Meinl Creative Commons License 1999.04.25 0 0 97
Karcsu !

"Azért ez így nem normális. Az rendben, hogy elbújsz a nick mögé, de kicsit nárcisztikus ez az egész jótékonykodás, illetve az elmesélése."

Valóban az elmesélés, de azért kell egy fórum, ahol ezt el lehet mondani. (Bocs cyborgy, hogy pont a tiédben történt)

"Tényleg azt gondolod, hogy olyan jót tettél a nyugdíjassal, aki megengedheti magának, hogy vendéglőbe jár? "

Úgy gondolom igen, sokan ismerjük őket. Egyébként az ötlet spontán jött. Kicsit lerobbant nyugdíjas házaspárról van szó, nem olyanról, aki a öltönyben rádvigyorog a biztosítós reklámokból.

"Nem hiszek ezekben az egyéni jótékonykodásokban. Fizetem az adót, tébét, meg az estébét."

Én is, mert kell. Ezt meg lehet ..

"Egyébként a jőtékonykodást nem kellene összemosni a fair viselkedéssel. Lehetek fair úgy, hogy nem szórom a pénzt. "

Igaz, de az adakozást sem kell összemosni a pénszórással. Ami ugyebár értelmetlen dolog (!)

Bagojj !

"Aki igazán hitből fakadóan segít, az SZVSZ nem hivalkodik vele nyilvános fórumokon. Már bocs, de azért ne essünk hasra csak úgy."

Ez nem hivalkodás, tényközlés. És senki nem kérte, hogy ess hasra. Vagy nálad ez reflexszerű ? (bocs :))
Az adakozás, önkéntes és viszonzatlan segítségnyújtás, törődés emberi dolog - mondhatni alaphelyzet.
Erre szerettem volna felhívni a figyelmet.

'Gyuszi' :)

Karcsu Creative Commons License 1999.04.25 0 0 95
"Olyan is előfordult, hogy úgy hívtam meg a pizzériában egy nyugdíjas házaspárt lakomázni - miközben a feleségemmel már a saláta vége felé jártunk -, hogy a végén közölte velük a felszolgáló, hogy egy vendég kifizette a számlájukat.
Ha láttátok volna az örömöt az arcukon ...... "

Majd a lakoma végén a nyugdíjas pár köszönt: "danke sőn, aufviderzén!" :)

Előzmény: Julius Meinl (74)
Petycomp Creative Commons License 1999.04.24 0 0 94
Julis batyam !

Ha ez mind igy igaz ahogy van, akkor gratulalok neked...

Előzmény: Julius Meinl (81)
Petycomp Creative Commons License 1999.04.24 0 0 93
Ez nagyon teccet !!
Előzmény: division by zero (69)
Foti Creative Commons License 1999.04.24 0 0 92
Akkor is nektek volt igazatok. Mire kellett az a 4 és fél óra ?

Hasonló kalandunk volt néhány hónapja. 78 000 Ft volt egy borítékban a közért előtt. Meglett aki elhagyta. Nem kenyérre kellett neki, de szerintem így oké. Nekem (nekünk) jobb érzés.

Előzmény: Cyborgyn (56)
bubu Creative Commons License 1999.04.23 0 0 91
erdemes elvalasztani az eredeti kerdest Julius meinl nyilatkozatatol
az eredeti kerdesre en is azt irom, minden esetben szolok, es visszadom a penzt. gondolom gimnazistakent meg eltettem volna, orultem vona neki mint talalt penznek
az ember oregszik, kenyesedik, ma mar a villamoson se bliccelek, de gondolm ez igy termeszetes

a jotekonykodas az mas, nem szoktam.
lehet hogy erdemes lenne, meg nem probaltam. mindenesetre, teccik, amit JMeinl ir

azt is erdekesnek tartom , miert valt ki nyilt agressziot az egyszeru emlegetese is, egyesekbol.
meg tipikus magyar onfelmenteset : en eleget szenvedtem mar ....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!