Keresés

Részletes keresés

Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.04.19 0 0 20
Soha nem mondtam, hogy mintapolgár vagyok, bár nem hinném, hogy a gyorshajtáson kívül más törvénybe ütközőt csinálnék, legalábbis nem szándékosan. Természetesen én is igyekszem minél kevesebb pénzt kiadni, de nem hiszem, hogy az ezervalahány forintos bérlet megspórolása jelentené a megoldást. Egyébként ami bosszant az nem a lógás, hanem:

1. A csalásra való felbuzdítás, sőt hogy erre büszke valaki
2. Semmibe veszitek azokat, akik rendesen fizetnek és működtetik a BKV-t, hogy ti is utazhassatok. Sőt miattatok az egyre emelkedő jegyárkat fizetik.
3. Nem veszitek emberszámba a jegykezelőket, kalauzokat, ami szvsz bunkóság.

Törölt nick Creative Commons License 1999.04.19 0 0 19
Az, hogy mindannyian csaltunk már, vagy még csalunk is a mai napig is, nem jogosít fel arra senkit sem, hogy ilyesmire uszítson!
Továbbá, más az, ha kihasználom a _törvény adta_ kiskapukat, és más az, ha egész egyszerűen csalok.
Blicceltem már én is, de kifjezetten csak akkor, amikor tényleg le voltam gatyásodva. És szégyelltem magam, amikor magyarázkodnom kellett emiatt. De akkor sem és most sem tudom elfogadni azt, hogy olyanok, akik megengedhetnék maguknak, pofátlanul kezelik a dolgot és az ellenőröket is.
Előzmény: makaveli (17)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.19 0 0 18

Szerintem fizessen az aki meg van elégedve a szolgáltatással.
Aki pedig azért fikázza szegény bliccelőket, mert Ő megvette a jegyét és azt hiszi ezzel mintegy felvállalta a másik és a BKV karmáját, az sürgőse tartson mély önvizsgálatot, hogy vajon nem e a kispolgári irígység szólalt e meg benne a kicsit törvényt annyira nem tisztelő, szabadabb életforma ellen.
Gusztustalanok voltatok.
makaveli Creative Commons License 1999.04.19 0 0 17
hánynom kell ettől a sok álszent dumától. a t.asztalnál újabban csupa erkölcscsősz ül, aki otthonról internetezik (munkaidőben az a munkáltató meglopása lenne, igaz?), nem igényelte vissza az áfát a számítógép után (végülis nem cégcélokra használja), és persze csupa legális szoftvere van (egy centtel sem károsítják meg a m$-ot).

nézzetek már magatokba!! ti még soha nem csináltatok semmi "törvénytelent"? nem loptatok virágot a kedveseteknek? nem emeltétek fel a hangotokat este 10 után, stb? vagy olyan régen volt az a fiatalkor????

igenis, ha nincs pénzetek, akkor ne vegyetek bérletet, költsétek jobb dolgokra!
(ha már a specifikus témánál járunk, a bkv elsősorban nem a bliccelők miatt van sz@rban, nagyobb gondok vannak ott.)

Mci Creative Commons License 1999.04.19 0 0 16
Egyetértek,
szerintem aki középiskolás, és a zsebpénzét szeretné megspórolni, nem biztos, hogy gyilkos lesz. Aki gyilkos lesz, az nem BKV csalással fogja megspórolni a zsebpénzét, hanem kezdetben csak lop, csal majd rabol. Ezután teljesen véletlenül becsúszhat egy gyilkosság majd üzletből jön a következő.
Most csak megpróbáltam felvázolni azt, hogy juthat el egy ember a bűnözésig.
Ezek szerint minden kis pitiáner csalót bűnözőnek kell nevezni? Nem hiszem.

Ez a topic kezd off lenni.
Mci

Előzmény: Tóth Kati (13)
PillaPalack Creative Commons License 1999.04.19 0 0 15
hat ez az egesz nevetseges

a sok anyazos hozzaszolastol a hideg raz

nem hiszem el hogy ilyen van.
egyre inkabb bosszant fel a tasztal

Mackó Creative Commons License 1999.04.19 0 0 14
Mennyi sok rendes, becsületes, feddhetetlen díszpolgár!
Akik lyót röhögve dobják el az osztrák büntetőcédulát, hadd nyomozzanak a barmok! Év végén össze-vissza könyvelnek a saját kis vállalkozásukban, hogy ugyan ne kelljen már annyi adót befizetni ennek a szemét kormánynak, meg milyen lyó is ha a haver meghozza a legújabb többtízezres programot ingyé, mi? Á, de ez nem olyan, hisz mindenki így csinálja, nem? Meg mi világ életünkben mindig feddhetetlenek voltunk, ugye? De a bérletünket megvesszük, mert égő ha meglett embereket szivat az ellenőr. Akkor viszont a szomszéd tehene is dögöljön meg. Szégyen.

greg5,
inkább bulizz egy nagyot a bérlet árából hétvégén, írígykedjenek a mintapolgárok! Bérletet meg majd akkor vegyél, ha dolgozol és sokat keresel. Akkor az adóddal úgyis visszamenőleg befizeted az elbliccelt bérleteket.

Jókedvet!
Mackó

Tóth Kati Creative Commons License 1999.04.19 0 0 13
Nem hiszem, hogy egyenes következmény a gyilkolászás a bliccelésnek. Talán kicsit erős ez megnyilvánulás. Hány ember élne, ha mindenki "megdöglene" aki valaha is csalt???????
Előzmény: Labrador (8)
június Creative Commons License 1999.04.19 0 0 12
Az elején nem tudtam eldönteni, hogy komoly-e ez a sok felháborodás (bár én magam mindig bérlettel járok). És Mci-vel értek egyet, mert valahol mindenki megpróbál ügyeskedni valamivel. Nézzetek magatokba: semmi, soha, sehol?
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.04.19 0 0 11
greg5!

Egyszer én is kénytelen voltam ezt csinálni, és nagyon szégyelltem magam. Remélem te is szégyelled magad!

Mci Creative Commons License 1999.04.19 0 0 10
Emberek,
mindenki csal valahol, hogy könyebb legyen. Az egyik a BKV-n, a másik szoftvert lop, a harmadik a MATÁV-ot b...a át. Szerintem nincs ártatlan ember.

Megmondom őszintén, én is ingyen járok a BKV-val. De csak akkor, ha bisztosan tudom, hogy nem bukhatok le.
Megvannak az eszközeim.

Mci

Banál Béla Creative Commons License 1999.04.19 0 0 9
Szerencsétlemkéim!
AZUSA magyarok nem utaznak BKV-val.
Belettetek szopatva!
Hehe!
Labrador Creative Commons License 1999.04.19 0 0 8
Na, a Fradiszurkolók után az ilyeneket lőném agyon. Tényleg, milyen emberek nőnek fel így? Aki már 14 éves korában csal, mit fog csinálni 30 évesen? Minimum gyilkolni... És az nem baj, hogy a te jegyed / bérleted árát én fizetem? Dögöljön meg az ilyen állat!
Na bye.
Előzmény: greg5 (-)
mal Creative Commons License 1999.04.19 0 0 7
Hát asszem úgy, hogy mindkét esetben sokba kerül a szar, amit persze muszáj megvenni, következésképp szabadságharcolsz, meg svinglizel.
Előzmény: rusnya (6)
rusnya Creative Commons License 1999.04.19 0 0 6
Valami nem tiszta nekem.

Nyíltan cserélgetitek a tippeket pl. a tévéadások dekódolásáról, vagy mindenféle szoftvergyűjtögetésről. Ettől a gyerektől meg fel vagytok háborodva (jogosan).

Talán az a magyarázat, hogy az ilyenekért a BKV a ti pénztárcátokon áll bosszút? Szerintem a HBO vagy a Micro$oft is. Csak a szoftverszerzés, etc. nem lopásnak számít, hanem szabadságharcnak.

Hogy is van ez?

(A látszat ellenére ez valóban egy őszintén érdeklődő kérdés. Mi számít lopásnak és miért?)

OnBoard Creative Commons License 1999.04.19 0 0 5
Ez a mai fiatalsag? Mi a véleményetek rola? Az ellenor teljesen tehetetlen, és nem nyulhat a táskádba!
En nagyon szegyelnem magam, ez LOPAS!
bubu Creative Commons License 1999.04.19 0 0 4
mit szolnanak?
adjak a berlet arat havonta ;-)))
na persze, csak az elso lebukasig
onnantol zsemlere is kulon kell kerni
Előzmény: Dun Ringill (3)
Dun Ringill Creative Commons License 1999.04.19 0 0 3
Mert nyilván nem anyu vagy apu veszi a bérletet... Ők mit szólnak az ötletedhez? Jó lenne, ha más tisztességtelen, esetleg nyíltan törvénysértő dolgokra is megtanítanál bennünket.
Előzmény: greg5 (-)
Mogorva Creative Commons License 1999.04.19 0 0 2
Így van! A lopást és csalást hasznos fiatalon elsajátítani! Aztán felnőtt fejjel elég a gyilkolászást meg a sikkasztást. Gratula.

Arra persze, álmodban se jusson eszedbe gondolni, hogy a Te és Ti meg nem vett jegyedet és bérletedet a becsületesek, Ők, Mi és Én fizetjük.
A nevemre ne írassalak, kispajtás?

Sics Creative Commons License 1999.04.19 0 0 1
Üdv !

Na ja. De hívhat rendőrt, lévén nem tudod magad igazolni... és a zsaru akár be is vihet, lévén nem tudod magad igazolni... Szóval nem olyan tuti ám...

bye
sics

Előzmény: greg5 (-)
Sics Creative Commons License 1999.04.19 0 0 0
Nullás ?
greg5 Creative Commons License 1999.04.19 0 0 topiknyitó
Hi all!
Tudjátok hogy lehet havi 1100 Ft-t megsporolni simán? Ne vegyél bérletet, ez foleg kozépiskolásoknak szol. Figyu, ha busszal jársz, az ellenor, kb havi 1 szer jon max, ha metroval jársz, max 3-szor! Ebbol mondjuk 1szer elkap, és kéri a jegyedet, mondd neki, otthonhagytad a diákodat, és abban van a bérleted( meghato arccal, némi kutakodás után) Erre kérded tole megszeppenve, hogy ugye belehet 30 napon belul mutatni, mire o igen. Kér valami igazolot toled, mire te mivel nincs itt a diákod eloveszel 1 fuzetet, melyre elore rá van irva a HAMIS neved, pl Kovács Ákos, vagy valami nem tul feltuno!
Ezután nyugodtan bediktálsz egy ulloi ut xxx szám alatti cimet, majd a számlát eltépve, zsebedben 1100 Ft vel távozol...
Mi a véleményetek rola? Az ellenor teljesen tehetetlen, és nem nyulhat a táskádba!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!