Az Albánok kellőképpen elmaradottak ahhoz, hogy lelkesen menjenek a háborúba Koszovóért, ők adják majd a gyalogságot, és a halottak nagy részét (több ezret), az Amcsik adják majd a tüzérséget, a páncélosokat, és a légierőt, és ezek elvételével bármikor le tudják majd az Albánokat állítani, ha az Amerikai diplomáciának ez lesz a jobb. Koszovót pedig felosztják. Ha az Albánok túl sokat akarnának, a Szerbek egyszerűen visszakapják őket !
Nekünk egyébként az lenne a jó, ha az intervenció innen indulna ! A határmenti síkság gyorsan a NATO kezére kerülne, és a Szerbeknek nem lenne ideje lecsapni az ottani Magyarokra ! A Magyarlakta területeket azonban ebben az esetben sem kapnánk vissza mert :
1. az Amcsik nem engednének minket a háború közelébe, mert csak zavarnánk őket (a kuvaitiak „csapatok” sem vettek részt a harcokban annak idején), tehát a katonáink nem lennének ott !
2. egy visszacsatolás jókora cirkuszt okozna a térségben !
Vagyis bíznunk kell benne, hogy a Magyarok sem érnek majd a nyugatnak kevesebbet ha majd rájuk kerül a sor, mint az Albánok !
És ha így lenne, a vajdasági magyarok közel sem állnának annyira ellen mint a szerbek, mely további érv. Eljönne a remény, hogy legalább a vajdaságot visszakapjuk. (Fúj gonosz nacinonalista, revansista, stb, de azért jó lenne mi?)
Egyetértek Bogica véleményével, hiszen nem véletlenül füttyentettek az Orbán Vikinek múlt héten, hogy azonnal ugorjun ki Londonba, ahol be is olvasattak vele egy olyan beszédet amit épeszű felelős miniszter nem tett volna meg: még erősíteni kell a bombázásokat.
Magyarország oda van dobva, Albániának nincs olyan infrastruktúrája, amelyen biztosítani lehet divatos szóval a logosztikáját a csapatoknak, no meg albánia felől hegyek vannak, ezért sokkal kényelmesebb a síkságon Blegrádig menetelni. Ebben viszont sok hulla lesz, merta jugó fanatikus nép és mert a Molotov koktéltól az amik rohadt tankjai is elégnek. Ez nem lesz iraki hadgyakorlat, amelyet 130 hullával megúsznak.
Úgy legyen!!!!!!!!
nem surgos nekik a szarzfoldi tamadas
addig bombaznak amig biztonsagos nem lesz bemenni
kb 3 het alatt a szerbek befejezik koszovo "albantalanitasat"
kb 3 honap alatt a nato befejezi a szerb katonai erok elpusztitasat
akkor bemennek, csinalnak egy vedett koszovot, vissztelepitik a menekulteket
milot, szuk barati korevel elkuldik hagaba
Van egy elméletem. Mielott ismertetem - megelozve a vádakat - leszögezem: az, hogy paranoiás vagyok, nem jelenti azt, hogy nem követnek.
Egy lehetséges forgatókönyv: a NATO beavatkozása eddig teljesen eredménytelen. Az etnikai tisztogatás szépen folyik, folydogál, Koszovóban alig marad albán.
Közben a szerb nép (tisztelet a számos kivételnek)a NATO-ban végre talált egy újabb kézzelfoghatóbb ellenséget, aki ellen egy emberként felsorakozhat - Milosevics mögött, pozícióját erosítve. (Megjegyzem: aki NATO-ellenes, Jugoszláviában sem feltétlenül Milosevics-párti.)
A NATO nem hagyhatja abba a támadásokat, mert az túl nagy presztízsveszteség lenne a számára. El kell indítania a szárazföldi beavatkozást. Ezt csakis északról, a sík terepen érdemes megkezdenie, és az utak, hidak megsemmisítése már sejtet egy ilyen koncepciót. A front tehát a Vajdaságban húzódna, ahol – mi a szösz? – hát nem a másik nagy lélekszámú jugoszláviai kisebbség, a magyarok élnek?! Bizony, így vagy
úgy, megfogyatkoznának ok is.
A végkifejlet: Koszovó „tiszta”, Vajdaság „tiszta”. Milosevics ekkor „jobb belátásra tér”, tárgyalásokat kezd: Koszovó északi (gazdaságilag, iparilag fejlettebb) részével is „beéri”.
A NATO hos, mert „megoldotta a problémát”. Milosevics hos, mert „megvédte” népét az „agresszortól”, sot, etnikailag tiszta Koszovót (Koszovócskát) teremtett, és kibovítette népe életterét – a Vajdaságban is.
Szeretném, ha megcáfolnátok.
Az a nagy baj, hogy én teljes mértékben igazat adok Dögkeselyünek. Az egyértelmü, hogy Magyarországról a legkényelmesebb a szárazföldi támadás. Az okokat Dögi már ismertette. De esetleg azt is meg kéne gondolni, hogy mekkora árat fizetne a NATO ezért az akcioért. Persze az is érdekes téma, hogy MI magyarok mekkora árat fizetnénk...
Induljunk ki abbol, hogy Milo bevárja Moszkvát... Viszont akkor abban reménykedhetünk, hogy nem mi leszünk az ütközőüzóna, hanem akkor esetleg áttevődik a harc valahova a Fekete-tengerre, vagy esetleg a csendes-óceánra. Ha viszont Mozskva erre akar jönni a tankjaival, akkor elképzelhető, hogy nekünk löttek.
Sajnos az szerintem, ha Oroszország határozottan megsegíti Yugoszláviát, akkor nagyon-nagyon ROSSZ lesz. És nem csak nekünk, hanem a Világnak.
Viszont azt is figyelembe kell venniük az Oroszoknak, hogy bármely jellegü pénzt az ENSZ-től, es azon belül az USA-tol kap. És hiába bérmely háború, az Orosz gazdaság magától nem tud talpraállni. Bizok abban, hogy Moszkva visszavesz a harciasságából.(Persze az önkéntes Őrülteket nem az államhoz veszem.)
Na... Lehet hogy egy kicsit zavaros volt a hozzászolásom, de nem szedtem össze a gondolataimat előtte, cak úgy leültem :)
Szivesen hallgatnék véleményeket konkrétan a NATO es Yugo szárazföldi harcáról... BYE
Kedves Vajk,
Ne ess abba a hibába, amit előtted már néhányan megtettek: lebecsülték az oroszokat. Nem vitás, kissé megkopott már régi fényük, én azért még nem számolnék le velük. Egyébként nem hiszem, hogy egyhamar száratföldi akcióra kerülne sor Milóék ellen, annak meg végképp 0 az esélye, hogy rajtunk keresztül csinálják. Inkább maszatolnak még pár hónapig a levegőből, hátha addigra minden megoldódik magától is.
Egyetértek nagyjából az egésszel, de hozzátaeszem, az Usa a diplomáciai bonyodalmak és egy esetleges még nagyobb háború elkerülése miatt kerüli a szárazföldi akciókat, viszont Milonak épp az előbbi a célja, tehát elvezeti a Natot az utóbbiig.
Szerintem a légitámadás is Milo tervei szerint történik..
A NATO eselytelensegere irtam a 0-t. Tehat igen nagy a valoszinusege annak, hogy bevonulnak es annak is, hogy nem lesz rovid dolog.
Hogy a szerbek mit lepnek majd?
Mondjuk Moszkva igazabol veszelyes csak kb 10 evvel ezelott volt, mostanra mar segelyek celpontja. (A kikotokbe erkezo borsot, krumplit, kukoricat olyan vegyszerrel itattak at, hogy az kozvetlen fogyasztasra ne legyen alkalmas, csak vetesre. Nyilvan nem veletlenul, mert tartanak az ehesebb emberek korrupcora valo hajllandosagatol)
Szoval nehez megmondani. Viszont az feletteb gyanus, hogy mindenki mondogatja, nem lesznek taratlekos behivasok. Es jo magyar szokas szerint ha tagadjak, akkor keszul valami....
Bár más topic-ban kifejtettem nézeteimet, engedd meg, hogy néhány részletre felhívjam a figyelmed.
Először is szeretném leszögezni az én álláspontomat:_lesz_NATO_szárazföldi_akció. Több okból is.
1. A szerbeket a légitámadásokkal nem sikerült megtörni
2. Jugoszlávia érzésem szerint akár hónapokig is képes dacolni a NATO-val a jelen álapotok mellett
3. kezd túl sokba kerülni a NATO-nak a cirkusz
Van egy forgatókönyv, amivel általában nem számolnak az emberek. Az első kérdésem az alábbi:
Milosevics miért nem piszkálja látványosan a vajdasági magyarokat /pedgi most megtehetné.../? A válasz kézenfekvő: nem akar kiprovokálni /még/ egy Magyarország felől induló szárazföldi támadást. A vajdasági magyaroknak akkor fog nekimenni, ha:
1. már végzett Koszovóban
2. maga mögött érzi Moszkva támogatását
Tehát, amikor Milo ráront a magyarokra, akkor baj van, mert biztosan számít Moszkvára, és ebben halálbiztos lesz /sajnos/.
A NATO ha bevonul, azt magyar területről teheti meg a legkényelmessebben:
1. csak 150 km Belgrád
2. sík a terep
3. a lerombolt Duna-hidak miatt nehézkes a szerb utánpótlás
4. a lakosság kevésbé homogén, mint más területen /kisebb a partizántevékenység veszélye/
A NATO-nak nem kell elfoglalnia Koszovót, elég, ha Jugoszlávia egyhamadát megszállja /felőlünk/, utána kénytelen lenne Milo tárgyalni.
Amitől tartok, hogy a végső cél Jugoszlávia feldarabolása Montenegróra, Koszovóra és Vajdaságra. Viszont ezt már az oroszok nem engednék meg...
Kedves Vajk :)
Azt fel tudom gofni hogy mit jelent a hozzaszolas =0...
DE mit értesz az alatt, hogy a NATO=0
Esetleg arra gondoltal, hogy nem lesz szárazföldi akcio? Bizzunk benne
De mi van akkor ha mégis? Akkor Honnan indul a tamadas? és mit fog kezdeni pl. az US Army egy teljesen ismeretlen terepen, ahol ráadásul a szerbek nagyon is otthon vannak, és még gyakorlatuk is van a partizanharcban??? Mennyi embert akar feláldozni egy olyan hadszinteren ami szinte teljesen közömbös neki? Hiszen nincs semmiféle nyersanyag amiért érdemes lenne odamenni(lásd olaj), csak annyi érdeke van hogy megint megprobálja felmutatni, hogy ő a VILÁGBÉKE Őre... Ez persze nyomos érv, de az amcsik nagy része biztos nem akarja, hogy ezért sok-sok ember meghaljon. Pedig ÉN úgy vélem, hogy komoly áldozatokkal járna egy szárazföldi csapás!
Na ennyi...
U.I.:Tudom hogy én még csak kezdő vagyok, de esetleg megvitathatnánk ezt a témat! Ha ez csak engem érint akkor meghajlok a közvélemény előtt.